Salomonstraat 16
072 564 3980

Een app die overtuigt: kijk door de ogen van de gebruiker

Een app laten maken die overtuigt? Waarschijnlijk heeft u duidelijke wensen over de functionaliteiten en mogelijkheden. Toch is het belangrijk om die nog even los te laten of zelfs links te laten liggen. En uit te gaan van de gebruiker, die straks met de app aan de slag moet.

Het is belangrijk om goed te vragen naar de functionaliteiten die gebruikers zoeken, om de app daar op af te stemmen. En wil je er niet alleen naar vragen? Je kunt natuurlijk gebruik maken van daadwerkelijke statistieken. Bijvoorbeeld van de website, die laten zien welke pagina’s wel worden aangeklikt en welke niet. En waar de behoefte van uw doelgroep precies zit.

Vraag naar functionaliteiten

Beginnen met de ontwikkeling van een app die overtuigt? Het zijn de functionaliteiten die gebruikers zoeken die de basis moeten vormen. Wat vinden zij echt belangrijk in een toepassing? En wat zijn de functionaliteiten die ze bijvoorbeeld op de website missen?

Stel een aantal vragen op, rondom een paar thema’s waarover u meer zou willen weten. Stel een paar keer een vergelijkbare vraag, om na te gaan of er een werkelijke behoefte leeft.

Tip: wijs op voorbeelden van andere applicaties, bijvoorbeeld in andere branches. Vraag gebruikers naar hun ervaringen daarmee en wat ze anders of beter zouden doen. Om de vragen duidelijker te richten, zodat u daar waarschijnlijk beter antwoord op krijgt.

Gebruik Analytics van de website

Zeker weten dat de antwoorden van de gebruikers kloppen met wat er in de praktijk gebeurt? Gebruik daarvoor zoveel mogelijk data. Bijvoorbeeld uit de website, door goed te kijken naar Google Analytics. Dat geeft een goed beeld van het gedrag dat gebruikers vertonen. Om de app daar vervolgens op in te richten, door rekening te houden met de duidelijke behoeften.

Test een versie van de app

Zodra er een eerste versie van de app staat is het belangrijk om die met een groep gebruikers te testen. Om na te gaan of de functionaliteiten goed werken, en om te controleren of ze die makkelijk kunnen vinden. En gebruiken op de manier zoals u dat voor ogen heeft.

Meet bijvoorbeeld het gemak waarmee ze komen tot de informatie die ze zoeken. En of ze inderdaad de paden volgen zoals u die had bedacht, of dat het in de praktijk toch slimmer kan dan in eerste instantie was ontworpen.

App laten bouwen die overtuigt

Wilt u een app laten bouwen die overtuigt? Door de gebruiker daadwerkelijk centraal te stellen maakt u de kans op succes een stuk groter. Zonder allerlei functionaliteiten die zorgen voor een hippe en creatieve app. Maar met alles wat de gebruikers daadwerkelijk nodig hebben. Door hen zo goed mogelijk te leren kennen, om een praktische oplossing te bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.