Salomonstraat 16
072 564 3980

Goed van start in 2018: 3x betere beveiliging voor WordPress

De beveiliging van een WordPress website (en ook die op andere platforms) wordt steeds belangrijker. Hackers weten dat de beveiliging vaak niet optimaal is, waardoor ze relatief eenvoudig waardevolle informatie en belangrijke gegevens kunnen plunderen.

Het is daarom de moeite waard om het nieuwe jaar goed van start te gaan, met een blik op de beveiliging van uw WordPress-website. We adviseren klanten altijd om de beveiliging goed in de gaten te houden, maar een specifieke check zo nu en dan kan geen kwaad.

2-factor verificatie voor WordPress

Wist u bijvoorbeeld dat een WordPress-website de mogelijkheid biedt tot 2-factor verificatie? Het biedt een extra laag van bescherming, omdat u op twee manieren aan dient te geven dat u echt degene bent die toegang zou moeten hebben tot de website en de gegevens.

U kiest met de 2-factor beveiliging voor een extra wachtwoord, om de Admin-directory beter af te schermen. Op die manier kunnen anderen niet zomaar toegang krijgen tot de website en de gegevens.

Back-up: het liefst geautomatiseerd

En gaat er toch een keer wat mis met de website? Dan is het prettig als er in ieder geval een back-up beschikbaar is. Maar, wanneer heeft u die voor het laatst gedaan? Of wanneer had u die moeten doen? Het schiet er bij veel bedrijven vaak bij in om dit op tijd te doen.

Dat is lastig, maar er bestaat gelukkig een goede oplossing voor. Het is namelijk mogelijk om de back-ups te laten automatiseren. We kunnen u daar goed over adviseren, zowel voor een maatwerk website als bij een website in WordPress.

Op die manier zorgen we ervoor dat de software automatisch een back-up maakt. Periodiek, om daarmee te voorkomen dat er nooit teveel gegevens verloren zullen gaan. Een fijn en veilig gevoel, dat voorkomt dat er belangrijke gegevens verloren gaan en dat u die niet zomaar meer terug kunt halen.

Updates voor plugins, het thema en WordPress

Tenslotte is het de moeite waard om regelmatig kritisch te kijken naar de plugins, het thema en WordPress zelf. Bijvoorbeeld om in 2018 goed van start te gaan, met updates voor alledrie deze onderdelen. Zorg ervoor dat de plugins up-to-date zijn, dat het thema geen lekken bevat en dat u de laatste versie van WordPress gebruikt. En is of lijkt dat lastig? We kunnen dat goed voor u verzorgen, zodat we er als specialist voor u naar kunnen kijken.

Een WordPress website laten maken door onze specialisten uit Alkmaar? We werken voor klanten door heel Noord-Holland en in de rest van Nederland. Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.