Salomonstraat 16
072 564 3980

Goed vindbaar met een WordPress website in 2019: 4 praktische tips

WordPress is het meest gebruikte CMS voor websites en lijkt nog altijd populairder te worden. De software is goed geschikt voor veel soorten websites en biedt zowel professionele als gebruiksvriendelijke mogelijkheden.

Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om een Mobile First website te laten maken, die bovendien goed vindbaar is in Google. Hoe u dat goed aanpakt? Met een paar handige tips zorgt u eenvoudig voor een betere optimalisatie voor zoekmachines.

Praktische tips voor SEO in WordPress

Benieuwd naar tips om een WordPress-website te optimaliseren voor SEO? We zetten er een paar op een rij:

  • Permalinks: kies de juiste structuur
  • Gebruik heading-tags in de teksten
  • Voeg een XML-sitemap toe
  • Optimaliseer gebruikte afbeeldingen

Permalinks: kies de juiste structuur

WordPress biedt de mogelijkheid om permalinks aan te maken volgens een vaste structuur. Het werkt als een protocol voor nieuwe pagina’s en berichten. Kies een structuur waarbij de titel van de pagina onderdeel wordt van de URL. Gebruikt u zoektermen in de titel (h1) van de pagina? Dan komt die ook automatisch in de URL terecht, iets dat de vindbaarheid in Google verbetert.

Gebruik heading-tags in de teksten

Schrijft u de content voor de website zelf? Doe dat met tussenkoppen, door gebruik te maken van heading-tags. Het gaat om de H2, H3, H4, etc. Ze bieden de mogelijkheid om op verschillende niveaus subheadings toe te voegen. Ze dragen bij aan de leesbaarheid van de tekst en zorgen bovendien voor een betere vindbaarheid. Google ziet de belangrijkste zoektermen graag terug in zowel de tekst als in de tussenkoppen, dus probeer daar gebruik van te maken.

Voeg een XML-sitemap toe

Google probeert websites zo goed mogelijk te doorgronden en gebruiken. Een helder overzicht van de beschikbare pagina’s is daarvoor belangrijk. Met een XML-sitemap voor WordPress zorgt u ervoor dat voor de zoekmachine duidelijk wordt welke pagina’s er zijn en hoe die zich ten opzichte van elkaar verhouden. Het brengt uw website hoger in Google, dankzij een goede technische optimalisatie.

Optimaliseer gebruikte afbeeldingen

Gebruikt u afbeeldingen bij de teksten of op andere plekken op de website? Het is een gemiste kans om die niet te optimaliseren voor SEO. WordPress maakt dit heel eenvoudig, omdat u per afbeelding een ALT-tekst kunt invoeren. Daarnaast kunt u een Title Tag opgeven, al is die voor SEO niet zo belangrijk.

WordPress website laten maken

Enthousiast over dit CMS en de mogelijkheden om uw website goed vindbaar te maken? U kunt een WordPress website laten maken, waarbij we alvast rekening houden met de latere optimalisatie daarvan.

Neem contact met ons op voor meer informatie, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden van een WordPress website in Alkmaar, de rest van Noord-Holland of elders in Nederland.