Salomonstraat 16
072 564 3980

Meer verkopen met een maatwerk webshop: 3 belangrijke tips

Maximaal verkopen met een maatwerk webshop? Met een paar belangrijke tips verhoogt u de kans op conversie, zodat de webwinkel optimaal presteert. Mogelijkheden die we hebben in een ontwerp op maat, bijvoorbeeld door categoriepagina’s te optimaliseren.

Korte laadtijd: razendsnelle webshop

Uiteraard heeft u meer mogelijkheden dan dat, waaronder het minimaliseren van de laadtijd. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat bezoekers enthousiast worden van een korte laadtijd. Of andersom, bezoekers haken af op het moment dat een pagina er te lang over doet om te laden.

Wij zorgen er in de webshop voor dat pagina’s razendsnel laden, zodat zowel de categorieën, de producten als de andere pagina’s meteen beschikbaar zijn. Dat komt de conversie ten goede, waardoor de investering zich uiteindelijk makkelijk zal terugverdienen.

Grote foto’s en voorbeelden van gebruik

Het is belangrijk om de producten in de webshop zo tastbaar mogelijk te maken. Bezoekers die online winkelen willen producten graag vasthouden of in ieder geval het gevoel hebben dat ze dat kunnen.

Maak gebruik van grote foto’s en spreek in de tekst op een heel nadrukkelijke manier over concreet gebruik. Hanteer voorbeelden en maak het zo praktisch mogelijk, zodat blijkt hoe bezoekers er zelf mee aan de slag kunnen. Die aanpak helpt de verkopen te stimuleren, omdat bezoekers het idee hebben dat ze het product als het ware in hun handen kunnen houden.

Integreer reviews en recensies

Tenslotte is het belangrijk om niet alleen zelf over de producten te praten, maar ook anderen aan het woord te laten. In een maatwerk webshop hebben we de mogelijkheid om op verschillende plaatsen reviews en recensies in te bouwen. Dat kan op een algemene pagina, bij de producten en zelfs in de categorieën. Wij denken graag met u mee over de beste plaats om aan te geven wat anderen van de producten vinden.

Het zijn drie voorbeelden van mogelijkheden om een webshop op maat te optimaliseren. We gebruiken daarvoor technische mogelijkheden, gecombineerd met inzichten in meer conversie en een meer succesvolle webwinkel met een hogere omzet.

Maatwerk webshop laten bouwen

Benieuwd hoe we er met een maatwerk webshop voor zorgen dat u de omzet kunt stimuleren? We hebben veel ervaring met webshops op maat, waarbij we natuurlijk uitgaan van uw wensen. Andersom kunnen we vanuit onze ervaring aangeven wat de best-practices zijn en met welke aanpak we het meeste succes hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u daarover graag meer.