Salomonstraat 16
072 564 3980

On-demand app laten maken: waar moet u aan denken?

Een on-demand app laten maken en daarop het liefst zo goed mogelijk voorbereiden? Het is onder ontwikkelaars inmiddels een klassieker aan het worden, maar voor veel bedrijven een innovatieve en interessante stap voorwaarts.

Wat is een on-demand app precies en wat zijn de belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden? We zijn gespecialiseerd in software op maat en apps die passen bij de manier waarop u en gebruikers daarmee aan de slag willen. Dat betekent dat we u bijvoorbeeld goed van dienst kunnen zijn met een app die precies beantwoordt aan de behoeften van de doelgroep.

Wat is een on-demand app?

Wat is een on-demand app? Het is een app die snel voorziet in de behoefte van gebruikers. Het gaat om ‘Uber-achtige’ apps, zoals die voor schoonmaak, om parkeergeld te betalen of om de boodschappen te doen. Zodra gebruikers daar behoefte aan hebben openen ze de app, plaatsen ze een bestelling en verwachten ze daarmee zo snel mogelijk geholpen te worden.

Veel van de apps werken als platform tussen gebruikers en beschikbare aanbieders of diensten. Zodra gebruikers aangeven er gebruik van te willen maken wordt onder de aanbieders een vraag uitgezet, om in de behoefte te voorzien.

Ontwikkeling: denk aan de gebruiker

Het is bij de ontwikkeling van dit type app essentieel om na te denken over de behoeften van de gebruiker. Daarvoor gelden een paar verschillende mogelijkheden:

  • Snelle service?
    Sommige gebruikers willen zo snel mogelijk geholpen worden, zoals wanneer ze een taxi bestellen. Het is belangrijk om daar niet te lang op te hoeven wachten.
  • Grootste keuzevrijheid
    Andere gebruikers zoeken naar maximale keuzevrijheid, bijvoorbeeld in combinatie met inspiratie. Dat geldt voor het bestellen van boodschappen of het kiezen van een leuk restaurant in de buurt.
  • Maximale betrouwbaarheid
    In weer andere gevallen gaat het gebruikers om maximale betrouwbaarheid, zoals bij de keuze voor een schoonmaker voor thuis.

App laten maken: ervaren specialist

Een app laten maken en benieuwd of een on-demand app een goed idee is? We adviseren u graag, net als over de andere manieren binnen app ontwikkeling waarmee we u goed van dienst kunnen zijn. We hebben de ervaring met apps in diverse branches, om uw doelgroep daarmee op een goede manier van dienst te zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden om een app te laten maken of specifieke vragen over een bepaald type? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.