Salomonstraat 16
072 564 3980

Webshop anno 2018: 3 opvallende trends in online retail

Online retail is doorlopend in ontwikkeling. In vlotte ontwikkeling, waardoor de webwinkel uit 2015 of 2016 dit jaar al hopeloos verouderd is. En dat wordt alleen maar erger als we straks 2018 ingaan. Nieuwe ontwikkelingen staan te popelen om gemeengoed te worden, waardoor het verstandig is om er nu alvast rekening mee te houden. We zetten als ervaren webshop bouwers 3 opvallende trends in online retail op een rij.

De retouren uit handen

Retouren zijn jarenlang een lastige kwestie geweest voor veel webshops. Geweest, want er zijn eindelijk handige oplossingen beschikbaar. In de vorm van een RMA-systeem. Een extern systeem dat eenvoudig aan de webshop gekoppeld kan worden. Om de retouren te automatiseren en ervoor te zorgen dat die netjes worden verwerkt in de webshop en het financiƫle of ERP-systeem. Geen omkijken meer naar, terwijl klanten dankzij het RMA-systeem eenvoudig aankopen terug kunnen sturen.

Vandaag besteld = vandaag in huis

Andersom werkt het al uiterst eenvoudig, dus moet het vooral sneller. Vandaag besteld = morgen in huis was jarenlang de gouden standaard en een belangrijke USP voor veel webshops. Dat kan nog een stapje sneller, door dezelfde dag nog te bezorgen. Bestellingen voor 11:00u worden steeds vaker dezelfde (mid)dag nog bezorgd.

Het is een belangrijke trend die ervoor moet zorgen dat het voor klanten bijna langer gaat duren om zelf naar de winkel te gaan dan even online te winkelen. Dezelfde dag nog in huis zet een belangrijke stap, vooral als het buiten kouder begint te worden of al een paar dagen regelmatig regent.

AR en VR in de webshop

En dan de technologisch meest veelbelovende, want steeds meer webshops maken gebruik van AR en VR voor hun webshop, website of applicaties. Bijvoorbeeld IKEA loopt de laatste tijd hard van stapel met een eigen app. Om meubels meteen in de eigen (woon)kamer te plaatsen, dankzij een virtuele toepassing. Ook Alibaba experimenteerde hier al mee, waardoor 2018 het jaar lijkt te gaan worden dat dit doorbreekt.

Overigens moeten klanten daarvoor wel een apparaat hebben dat AR en VR ondersteunt. Apple en Samsung zijn daar ver mee, maar niet iedereen heeft de laatste modellen van deze smartphones in handen.

Specialisten in webshops

Een webshop laten maken door ervaren specialisten? We werken vanuit Alkmaar aan webwinkels voor Noord-Holland en de rest van Nederland. Waarbij we nadenken over ontwikkelingen en trends, net als manieren waarop u eenvoudig meer sales kunt genereren. Op die manier gaan we graag een stap verder dan de gemiddelde webbouwer. Ook met koppelingen tussen uw webshop en andere systemen die u gebruikt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op, we horen graag van u.