Salomonstraat 16
072 564 3980

Webshop laten maken: 3 belangrijke trends voor 2019

Een webshop laten maken en daarbij niet voorbijgaan aan de trends voor 2019? Goede webwinkels optimaliseren hun categoriepagina’s en maken bovendien gebruik van moderne trends en technieken. We zetten er een paar op een rij.

Trends voor webshops in 2019

Webwinkels hebben in 2019 een verhaal, spelen in op Voice en maken gebruik van VR:

  • Storytelling: webshop met een verhaal
  • Voice Commerce: gesproken zoekopdrachten
  • Vitual Reality: virtueel passen

Storytelling: webshop met een verhaal

Een merk en een bedrijf hebben een eigen verhaal, waarmee klanten zich kunnen identificeren. En zo geldt dat ook voor webshops. Het is in 2019 belangrijker dan ooit om een eigen verhaal te hebben. Over het hogere doel, de historie van de webwinkel en de belangrijkste motivaties om klanten goed van dienst te zijn. Een eigen karakter en identiteit, zodat bezoekers en klanten zich daarin kunnen herkennen en zich er mee kunnen identificeren. Het is essentieel om onderscheidend te zijn van andere online aanbieders.

Voice Commerce: gesproken zoekopdrachten

Zoekopdrachten worden steeds vaker gesproken. En dat maakt veel verschil, bijvoorbeeld omdat bezoekers zoeken met volzinnen in plaats van specifieke steekwoorden. Slimme webshops stemmen hun productaanbod, de productteksten en zelfs specifieke landingspagina’s daarop af.

Goede SEO is belangrijk voor een succesvolle webshop, net als een duidelijke strategie voor SEA. Door rekening te houden met gesproken zoekopdrachten lukt het ook in 2019 om daarmee het verschil te maken ten opzichte van andere (online) retailers.

Virtual Reality: virtueel passen

Mobiele telefoons worden steeds krachtiger, waardoor ze goed geschikt zijn om virtueel kleding te passen en producten alvast uit te proberen. Door ze neer te zetten in de kamer of de afmetingen van twee producten met elkaar te vergelijken.
IKEA maakt daar op een geweldige manier gebruik van en het aantal webwinkels dat hier in 2019 mee aan de slag gaat zal flink groeien. Het is een belangrijke trend, die definitief zal gaan doorbreken. De consument wil zo min mogelijk risico lopen met aankopen. Het is daarom belangrijk om duidelijke foto’s te plaatsen en daar waar mogelijk kansen te bieden om gebruik te maken van Virtual of Augmented Reality.

Webshop laten maken: ervaren specialisten

Een webshop laten maken en daarin gebruik maken van de trends voor 2019? Of benieuwd naar de manier waarop we daar bij onze klanten mee omgaan? We zorgen voor koppelingen met andere systemen en slimme toepassingen die het bezoekers makkelijker maken om bestellingen te plaatsen.

Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de diverse mogelijkheden voor 2019 en verder.