Salomonstraat 16
072 564 3980

Webshop psychologie: gebruik grote foto’s in het design

Verkopen is voor een groot deel psychologie. Het is daarom verstandig om vanuit dat perspectief goed te kijken naar de webshop die u laat bouwen. Of dat nu een webshop in Magento, een WordPress-webshop of een webshop op maat is. In alle gevallen is het verstandig om rekening te houden met de manier waarop bezoekers er gebruik van zullen maken.

Responsive design voor de webshop

De basis is een responsive design voor de webshop. Immers, dat zorgt ervoor dat deze zowel op een desktop en laptop, op een tablet en op een smartphone goed schaalt. Het is dan niet meer nodig om een aparte versie voor de mobiele apparaten te gebruiken. En steeds meer bezoekers gebruiken die mobiele apparaten om te winkelen, waardoor die doelgroep extra interessant is. Een webshop biedt psychologische kansen voor mobiele gebruikers, door rekening te houden met de manier waarop de foto’s worden gepresenteerd.

Grote foto’s om aan te raken

In algemene zin geldt dat het verstandig is om de foto’s groter te maken. Groter dan u van plan was. Om ervoor te zorgen dat bezoekers de foto’s kunnen aanraken, als ze gebruik maken van een tablet of een smartphone. Door uit te nodigen om aan te raken worden bezoekers alvast psychologisch eigenaar. Ze kunnen moeilijker ‘nee’ zeggen tegen een product dat ze hebben aangeraakt.

Psychologen noemen dat het ‘endowment effect’. Het betekent dat een product dat we ‘endowen’ (door aan te raken) meer waard vinden, omdat we daar psychologisch al een beetje eigenaar van worden. Zoals autoverkopers vragen om alvast even in de auto te gaan zitten is het de moeite waard om met grote foto’s in de webshop uit te nodigen om alvast even aan te raken.

Foto’s aan de rechterkant

En om diezelfde reden: zet de foto’s bij voorkeur aan de rechterkant. Het is gebruikelijk om de foto juist links te plaatsen, met de tekst rechts. Mensen die met rechts scrollen zullen hun handen sneller op de foto leggen als die aan de rechterkant staat. Voor een psychologisch gevoel van eigendom.

Webshop laten maken: ervaren specialisten

We zijn ervaren specialisten als het gaat om het bouwen van webshops. Dat betekent dat we werken aan uitstekende webshop-techniek en alvast meedenken over de manier waarop u daar vervolgens gebruik van gaat maken.

Op het gebied van psychologie om meer te verkopen en bijvoorbeeld op het gebied van vindbaarheid, door de content goed in te richten.

Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat de webshop een succes wordt, door de inrichting daarvan aan professionals over te laten. Meer weten over de mogelijkheden of benieuwd hoe we vanuit Alkmaar werken aan webwinkels door heel Nederland? Neem contact op, we horen graag van u.