Salomonstraat 16
072 564 3980

Een website die converteert: belangrijke online trends van dit moment

Niets zo belangrijk als een website die converteert, omdat het daar uiteindelijk allemaal om draait. Een goede website moet er natuurlijk netjes uitzien, zoals we met ons project voor Oersterk graag laten zien.

Toch is dat niet alles, omdat een website uiteindelijk meer aanvragen moet opleveren. Het is belangrijk om bezoekers waardevolle informatie aan te bieden, afgestemd op waar naar wordt gezocht. Op die manier is de website daadwerkelijk van waarde.

Authentieke afbeeldingen en verticale video

Online is uitstekend meetbaar wat er wel en niet werkt, waardoor het goed mogelijk is om de website daar op af te stemmen. Dat geldt voor de technische opbouw en bijvoorbeeld voor het gebruik van grafische media.

Afbeeldingen doen het traditioneel goed, maar moeten in ieder geval authentiek zijn. Alleen op die manier lukt het om bezoekers daarmee te overtuigen. Op het gebied van video is er zelfs nog meer aan de hand. Uiteraard moet de video authentiek zijn, maar daarnaast valt op dat het verticale video’s zijn die het goed doen. Dit lijkt aan te sluiten bij het vele mobiele gebruik van websites. Op een mobiel scherm doet een verticale video het beter dan een horizontale, waardoor dit de beste ervaring en daarmee de hoogste conversie oplevert.

Modern design met diepte

In algemene zin is het online verstandig om gebruik te maken van een modern design. Dat lukt bijvoorbeeld met een schreefloze letter. De fonts moeten steeds meer opvallen, waardoor dit type lettertype het best geschikt is. Het is beter mogelijk om daarmee grote letters te laten zien, om die op te laten vallen binnen de rest van het design.

Binnen dat design is het weer mogelijk om gebruik te maken van diepte. Dat kan met verschillende soorten designs, die haast zorgen voor een soort 3D-werking. De moderne smartphones en computers kunnen daar goed mee overweg, waardoor het geen probleem meer is om er online gebruik van te maken. Op die manier oogt het design modern en kwalitatief, iets dat de conversie ten goede komt.

Specialist in websites die converteren

We hebben door de jaren heen heel wat websites gemaakt, waardoor we inmiddels goed weten wat er werkt en hoe u daar goed mee aan de slag kunt. Dus wilt u een website laten maken door een bedrijf dat weet wat daarbij komt kijken? Wij denken graag met u mee over zowel het ontwerp als de inhoud en de plaatsing daarvan.

En heeft u andere vragen over het maken van een website? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.