Salomonstraat 16
072 564 3980

Website op maat: gebruiksvriendelijk op 3 niveaus

Een website op maat laten maken? Het is een interessant alternatief voor een WordPress website. Of een website in een ander CMS. Met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid valt er veel te winnen. We zetten drie belangrijke voordelen op een rij, waarmee u eenvoudig wint aan gebruiksgemak voor de bezoeker. Zowel esthetisch, technisch als in het daadwerkelijke gebruik.

Helder design: pure ontspanning

Een website moet ‘goed’ voelen. Goed, als in ontspannen. Een ontspannen bezoeker staat open voor nieuwe informatie. Dat betekent dat u die bezoeker iets kunt uitleggen of kunt adviseren.

Bezoekers die flink moeten zoeken naar informatie zullen weinig ontspannen zijn. En op basis van een druk design of ontwerp bereikt u dat effect ook niet. Het is in plaats daarvan van belang om juist rust uit te stralen. Door middel van een duidelijke keuze voor kleuren. Een paar kleuren, die goed met elkaar samengaan.

Tip: meer witruimte is een eenvoudige methode om meer rust in het design te krijgen. Veel moderne designs stralen rust uit door gebruik te maken van veel wit.

Menu op maat: duidelijke navigatie

Ook in meer technische zin is het verstandig om rekening te houden met het gebruiksgemak. Bijvoorbeeld door middel van de navigatie. Daaruit moet meteen blijken wat de mogelijkheden zijn, het liefst zonder dat er twijfel ontstaat.

Houd er rekening mee dat het bewuste brein van de bezoeker in staat is om zo’n 6 – 7 mogelijkheden te onderscheiden en daar een goede keuze uit te maken. Voorkom keuzestress, door het aantal verschillende menu-items te beperken.

Tip: meer menu-items gebruiken in de navigatie? Kies dan voor een submenu. Meteen in het hoofdmenu of op de volgende pagina, zodat de bezoeker stap voor stap een keuze kan maken.

Specifieke functionaliteiten: online gemak

Tenslotte is het in nog meer technische zin verstandig om na te denken over specifieke functionaliteiten, zoals bezoekers die waarderen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat bezoekers meteen in de agenda kunnen kijken. Om na te gaan wanneer er evenementen plaatsvinden, of om zelf een voorstel voor een afspraak te doen.

Gebruik een mooi portfolio, een contactformulier en andere plugins of extra functionaliteiten. Volledig op maat, zoals dat technisch goed mogelijk is in een website op maat.

Website op maat laten maken

Wilt u zorgen voor optimale gebruiksvriendelijkheid voor uw bezoeker op de nieuwe website? Kies dan voor een website op maat, die wij voor u kunnen maken. We werken vanuit Alkmaar voor de rest van Noord-Holland en de rest van heel Nederland. Aan innovatieve websites op maat, waarbij we zowel binnen het design als de technische elementen rekening houden met de gebruiksvriendelijkheid.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.