Salomonstraat 16
072 564 3980

WordPress website anno 2020: Gutenberg is de nieuwe standaard

WordPress website laten maken? Het platform is doorlopend in ontwikkeling, dankzij ontwikkelaars over heel de wereld. Die werken aan nieuwe functies en updates, net als aan compleet nieuwe standaarden. Zoals Gutenberg, die al in 2018 werd gelanceerd. Dus waar uw website anno 2020 echt niet meer zonder kan.

Sterker nog, de standaard is gewoon beschikbaar bij nieuwe installaties. En ook bij updates, die belangrijk zijn om de veiligheid van de website te garanderen. Het is belangrijk om er daarom vanaf dit jaar mee te gaan werken, als u dat nog niet deed.

Een WordPress website laten maken, bijvoorbeeld om die voortaan zelf te beheren? Het is de makkelijkste manier om de touwtjes zelf in handen te nemen.

Wat is Gutenberg?

Ten eerste, wat is Gutenberg precies? Het is de versie 5.0 van WordPress. Het maakt het CMS weer een stuk gebruiksvriendelijker. Dankzij eenvoudige en duidelijke blokken, om zowel een titel als de rest van de content toe te voegen.

Tip: het is mogelijk om de klassieke editor te blijven gebruiken, ook met een installatie op basis van Gutenberg. Gebruik daarvoor de Classic Editor Plugin, die in ieder geval tot en met 31 december 2021 ondersteuning zal blijven krijgen.

Gutenberg maakt WordPress gebruiksvriendelijker, sneller en bovendien veiliger. Dankzij een aantal belangrijke updates, om het platform zowel technisch als voor de gebruiker verder te verbeteren. Op die manier zet WordPress een belangrijke nieuwe stap, waarbij het verstandig is om daarin mee te gaan.

Aan de slag met een WordPress website

Een WordPress website laten maken, bijvoorbeeld om die voortaan zelf te beheren? Het is de makkelijkste manier om de touwtjes zelf in handen te nemen. Zowel met Gutenberg als de oude manier van werken, met de klassieke editor.

Als we WordPress websites bouwen doen we dat natuurlijk op basis van de nieuwe standaard. Waarmee we graag laten zien hoe makkelijk de software werkt. Om er daarmee op een eenvoudige manier voor te zorgen dat u zelf teksten kunt plaatsen, kunt aanpassen of weer weg kunt halen.

En wilt u slimme koppelingen laten maken of op een andere manier meer mogelijkheden van WordPress benutten? We leggen graag uit over zowel Gutenberg als eerdere versies van het CMS. Om er alles uit te halen wat erin zit, voor een professionele website die toch heel toegankelijk is. Met geavanceerde mogelijkheden, ook als u zelf niet met de code overweg kunt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.