Salomonstraat 16
072 564 3980

Een WordPress website laten maken en daarvoor benieuwd naar de tips van dit moment? Een aantal trends is al veel langer in ontwikkeling, maar zal ook in 2019 weer belangrijker zijn dan ooit.

We schreven bijvoorbeeld al eens dat een website in WordPress altijd mobile-first zou moeten zijn. Dat is niet veranderd, waardoor mobiele apparaten nog altijd een belangrijke rol spelen in de tips voor het komende jaar.

Mobiel: smartphones en tablets

Een WordPress website in 2019 zou in ieder geval geoptimaliseerd moeten zijn voor mobiele apparaten. En sterker nog, er zou een aparte optimalisatie moeten gelden voor smartphones en voor tablets.

Op die manier is op een smartphone alleen de nodige informatie zichtbaar, terwijl een tablet al meer ruimte biedt. Eenmaal op een desktop kan de informatie over de volledige breedte worden weergegeven. Er is daarmee sprake van drie verschillende niveaus, die allemaal hun eigen aandacht verdienen.

Speed sells: snellere laadtijden

Op alle apparaten moet de laadtijd kort zijn, maar in het bijzonder bij het gebruik van een smartphone of een tablet. De pagina moet haast meteen geladen zijn, zodat de gebruiker een zo optimaal mogelijke ervaring heeft. Dat geldt voor de homepage, net als voor de andere pagina’s die een bezoeker aanklikt.

Webshops weten al veel langer dat een korte laadtijd de omzet verhoogt, maar ook website-eigenaren ontdekken dat steeds beter. Kies een WordPress-template met een korte laadtijd of laat het thema ontwikkelen met een duidelijke nadruk op een zo kort mogelijke tijd om pagina’s te laden.

Goed vindbaar: SEO-optimalisatie

Tenslotte is het in 2019 nog belangrijker om goed vindbaar te zijn, vooral op basis van SEO-optimalisatie. Op die manier kunt u zich richten op de organische zoekresultaten. Dat voorkomt hoge kosten voor Google AdWords, omdat er geen sprake is van betaalde advertenties.

Goede optimalisatie van een WordPress website vraagt om een heldere en schone code, naast goede online autoriteit en teksten die bijdragen aan de vindbaarheid. Binnen die pijlers heeft u heel nadrukkelijk invloed op de techniek, door gebruik te maken van een template die goed geschikt is om de website snel te laten laden.

WordPress website laten maken

Op die manier heeft u drie handige tips in handen, om in 2019 succes te kunnen boeken met uw WordPress website. Die kunnen we volledig voor u bouwen. Heel eenvoudig om zelf te beheren, net als in samenwerking met de systemen waar u binnen het bedrijf nu al gebruik van maakt.

Meer weten over de mogelijkheden of een offerte ontvangen voor een WordPress website die anno 2019 uitstekend meekan? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.