Blog

 • Van huisstijl naar webdesign: meer dan herkenbaarheid alleen 2021-07-30 10:32:53
  Een herkenbare huisstijl maakt voor veel bedrijven het verschil. Klanten herkennen het logo, de typografie en bijvoorbeeld de gebruikte kleuren. Dat wekt vertrouwen, straat uit wat u wilt overbrengen en laat zich zowel offline als online goed toepassen.
  Maar, hoe maakt u de vertaling van een huisstijl naar een webdesign dat werkt? Natuurlijk nemen we de huisstijl als basis. Toch merken we in de praktijk vaak dat niet goed duidelijk is hoe we dat bijvoorbeeld kunnen aanpakken.

  Het logo op een prominente plaats

  Heel belangrijk bij het ontwerpen van een webdesign is het logo, dat onderdeel uitmaakt van de huisstijl. En sterker nog, het logo geldt vaak als de absolute superheld binnen de visuele communicatie.
  Het logo moet ook in het webdesign daarom een prominente plaats krijgen. Dat kan typisch linksboven of midden boven in het design zijn. Het is ook mogelijk om de header er omheen te bouwen, afhankelijk van hoeveel waarde klanten daaraan hechten. Herkennen zij het logo? Staat dit voor de belangrijke associaties waar u als bedrijf voor zorgt? We bepalen de waarde van het logo, om dit optimaal te integreren in het webdesign dat er vervolgens ontwerpen.

  Typografie die telt

  Heel belangrijk (maar vaak over het hoofd gezien) is vervolgens de typografie. Online kan de branding er iets anders uitzien dan geschreven, maar het moet wel in dezelfde lijn liggen.
  Dus zoekt u naar een stoere en frisse look of juist een klassiek font dat kwaliteit uitstraalt? Er liggen allerlei mogelijkheden, afgestemd op de boodschap die u daarmee wilt overbrengen. De typografie moet natuurlijk in lijn zijn met het logo, de rest van de huisstijl en de sfeer die u kiest voor het webdesign.

  Kleuren met kracht

  Ten slotte gebruiken we kleuren met kracht. Dat wil zeggen, we gebruiken kleuren in de meeste gevallen als accent ten opzichte van een rustige (witte) achtergrond. Met name online is er sprake van allerlei prikkels. Het is belangrijk om bezoekers daarmee niet (altijd) te overweldigen.
  Dus moet het rustig zijn, zonder dat de herkenbaarheid verloren gaat? Of zoekt u naar een manier om met de juiste kleuren de aandacht te trekken? Wij laten u zien wat er mogelijk is en ontwerpen het design waar u naar zoekt.

  Webdesign laten maken

  Wilt u een webdesign laten maken dat werkt? Wij begrijpen wat er belangrijk is om de huisstijl op de juiste manier online door te vertalen. Dat betekent dat we rekening houden met het logo, de typografie en bijvoorbeeld de krachtige kleuren. Op die manier komen we tot een ontwerp dat fris oogt, terwijl de vaste klanten het tegelijkertijd gewoon zullen herkennen.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Software ontwikkeling op maat: 3 voorbeelden van toepassingen 2021-06-30 17:32:47
  Goede software op maat garandeert de beste werking en optimale productiviteit. Dus zoekt u een manier om tijd te besparen, binnen een systeem dat verder al goed werkt? We automatiseren handmatige taken en ontwikkelen de software waar u specifiek naar op zoek bent.
  Uiteraard houden we rekening met bestaande software en de systemen zoals u dat op dit moment gebruikt. Sterker nog, we kunnen de software ontwikkeling inzetten voor specifieke koppelingen. Op die manier helpen we data effectiever te organiseren en zorgen we voor oplossingen die de tevredenheid bij klanten en medewerkers verbetert.

  3 voorbeelden van maatwerk software

  We passen onze software ontwikkeling toe voor veel verschillende klanten. We werken met zowel grote als kleine bedrijven, waar we een interessant kijkje in de keuken krijgen. Daarover zijn we natuurlijk discreet, al laat het ons wel zien op welke manier u onze software allemaal in kunt zetten.
  Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden van software ontwikkeling op maat? We delen 3 voorbeelden van toepassingen:
  • CRM-systeem voor de klant
   We ontwikkelden bijvoorbeeld een CRM-systeem op maat voor de klant. Het systeem bevat alle informatie die belangrijk is, maar is aan de andere kant niet onnodig complex. Bovendien voorkomen we met de software op maat hoge kosten voor een pakket met allerlei onnodige functies en toepassingen. Bovendien zorgden we voor de koppelingen met systemen die de klant al gebruikte.
  • Database met meerdere registers
   Voor een andere klant ontwikkelden we een slimme database, waarin de gegevens uit meerdere registers staan. Het grote voordeel is dat de gegevens maar op één plaats hoeven te staan. En dat het met de diverse registers mogelijk is om daar gegevens uit te gebruiken. Het maakt de klant heel flexibel, terwijl de kosten veel lager liggen dan voorheen. De software ontwikkeling verdient zich op die manier vanzelf terug.
  • Beheer van de opleidingen
   Een derde klant vroeg ons naar een manier om de opleidingen makkelijker te beheren. Dat is gelukt met software ontwikkeling op maat. De software geeft precies aan wat er belangrijk is, op basis van input vanuit de verschillende opleidingen. Bovendien is de klant nu flexibel om opleidingen toe te voegen, die aan te passen of ook weer te verwijderen en dus niet meer te gebruiken. Met name die flexibiliteit was met andere software niet te verkrijgen.

  Software ontwikkeling op maat

  Tijdens software ontwikkeling op maat hebben we natuurlijk de maximale aandacht voor uw wensen. Wat zijn uw behoeften en waar bent u naar op zoek binnen uw organisatie?
  Tegelijkertijd kunnen we vertellen over de ervaringen die we hebben. We weten wat er mogelijk is en hoe andere organisaties daarmee om gaan. Zo zorgen we voor slimme oplossingen, ook bij u in de branche. We ontwikkelen software zoals u er graag gebruik van wilt maken. Voor het specifieke doel dat u heeft, inclusief koppelingen met bestaande systemen. 
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Webapplicatie om te automatiseren: welke taken leveren het meest op? 2021-06-30 17:30:08
  Een webapplicatie om te automatiseren: het is de beste investering die u in de bedrijfsvoering kunt doen. Het bespaart tijd en onnodige kosten, waardoor de ontwikkeling zichzelf dubbel en dwars terugverdient.
  Maar, welke taken zijn daarvoor goed geschikt? We spreken met veel ondernemingen die graag efficiënter zaken zouden doen. Door onnodige handmatige taken te automatiseren. Dat kan met een webapplicatie, die we bovendien kunnen koppelen aan andere systemen. Zo zorgen we ervoor dat u sneller, goedkoper en bovendien met minder fouten kunt werken.

  De administratie en ander repetitief werk

  Denkt u aan taken om te automatiseren met bijvoorbeeld een webapplicatie? Dat lukt bijvoorbeeld met de administratie. Veel van de handelingen zijn vaak hetzelfde. Gaat het bijvoorbeeld om het aanmaken van een factuur, het verzamelen van contactgegevens of het controleren van de betalingen? Dat kan allemaal automatisch.
  Bovendien is de kans groot dat er andere repetitieve taken zijn. Soms bent u daarvan niet meteen op de hoogte, maar kunnen medewerkers heel goed aangeven waar ze in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. We brengen samen met u en met hen in kaart waar het sneller en soepeler kan. Om daar een oplossing voor te ontwikkelen, dankzij een webapplicatie of andere automatisering.

  Veel tijd of geld

  Gaat er bijvoorbeeld veel tijd zitten in het invoeren van gegevens? Of moeten medewerkers ingewikkelde systemen gebruiken, waardoor er fouten ontstaan? Er gaat kostbare tijd of geld verloren. In plaats daarvan is het veel verstandiger om dit te automatiseren. Dat kost minder tijd, scheelt fouten en is op die manier onderaan de streep voordeliger.
  We helpen u graag bij het bepalen van de mogelijke taken die we kunnen automatiseren. We hebben daarmee veel ervaring en weten van andere bedrijven hoe we voor hen waarde hebben kunnen toevoegen. Op basis daarvan geven we u graag aan wat er mogelijk is. Door een webapplicatie te laten maken, zodat medewerkers daarmee niet meer handmatig aan de slag hoeven.

  Automatiseren: webapplicatie laten maken

  Wilt u automatiseren en een webapplicatie laten maken? Wij zorgen ervoor dat de processen een stuk sneller kunnen. En dat uw medewerkers het niet meer handmatig hoeven te doen, waardoor er minder fouten gemaakt zullen worden.
  In plaats daarvan maken we een webapplicatie, specifiek volgens uw wensen. Of op basis van de ervaringen die we al hebben bij vergelijkbare organisaties. Zo zorgen we voor de oplossing die u zoekt, die soepel samenwerkt met de andere systemen die u al gebruikt. 
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Webdesign dat werkt: opvallende knoppen in de juiste kleur 2021-06-01 12:36:28
  Hoe krijgt u bezoekers zover om contact op te nemen? Of in ieder geval door te klikken naar de volgende pagina? Dat vraagt om goede content, afbeeldingen die de aandacht trekken en een slim (contact)formulier. En het vraagt om knoppen in de juiste kleur.
  Knoppen moeten opvallen, zowel in kleur als in vorm. Het zijn twee belangrijke eigenschappen die de aandacht trekken. En die er daarmee voor zorgen dat het de bezoeker duidelijk is waar het om gaat. En dat het om niets anders gaat, omdat de contactbutton is waarmee u de aanvraag binnenkrijgt.
   

  Trek de aandacht

  Goede knoppen binnen het webdesign trekken dus de aandacht. Maar, hoe moeten die knoppen dan worden vormgegeven?
  • Vorm
   Denk na over de vorm van knoppen binnen het webdesign. Is de website bijvoorbeeld opgebouwd in blokken? Dan is een (afge)ronde knop automatisch een opvallende keuze. En andersom, dus bij veel ronde vormen is een knop met rechte hoeken juist meer opvallend. Het wijkt af van wat er nog meer te zien is, waardoor er automatisch meer aandacht naar uit zal gaan.
  • Kleur
   En denk daarnaast na over de kleur van een knop. Er bestaat geen algemeen goed presterende kleur. Wel zijn er kleuren die ten opzichte van elkaar goed opvallen, waardoor het mogelijk is om daar rekening mee te houden. Naarmate er meer contrast ontstaat is de kans groter dat een bezoeker de knop ziet, en mogelijk aanklikt.
   

  Blauw en oranje in webdesign

  En zou u dus toch zoeken naar een kleur voor de knop in het webdesign die altijd goed werkt? Dan is oranje over het algemeen een goede keuze. Ten opzichte van blauw, iets dat gebruikelijk is voor de achtergrond of in ieder geval een deel van het ontwerp van de website.
  Dat inzicht komt niet oorspronkelijk uit de wereld van webdesign. In plaats daarvan maakt de filmindustrie er al tientallen jaren gebruik van. Ze gebruiken blauw en oranje in de filmposters die ze maken, waarmee ze de aandacht trekken.
  Op een website komen blauw en wit betrouwbaar over. En contrasteert oranje daar vervolgens goed mee. Op die manier is het een uitstekend idee om de knop oranje te maken. Om contact op te laten nemen, informatie aan te laten vragen of een bestelling te laten plaatsen.

  Webdesign laten maken

  Dus wilt u een webdesign laten maken en zeker weten dat de knoppen die u gebruikt de aandacht trekken? Het is vooral belangrijk om na te denken over de vorm en over de kleur daarvan. En gaat het om de kleur? Houd dan ook rekening met de achtergrond van de knop. Door een sterk contrast toe te passen is de kans groot dat de aandacht er naar uit zal gaan. En dat de volgende bezoeker inderdaad contact op zal nemen.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Mobiele website laten maken: weg met de grote header 2021-06-01 12:33:41
  U wilt een mobiele website laten maken: hoe pakt u dat aan? Websites maken we natuurlijk helemaal responsive. Dat betekent dat de pagina meeschaalt met het scherm dat de bezoeker gebruikt. Zelfs op een mobiele telefoon past de pagina daarom gewoon op het smalle scherm, en kan iemand omlaag scrollen voor meer informatie.

  Toch wil dat niet zeggen dat de website mobiel goed presteert. Tenminste, als het gaat om de daadwerkelijke conversie. Neemt iemand via mobiel contact op? Doet diegene een aankoop? Het is interessant om goed te kijken naar de header. En die niet gelijk te houden aan die van de website voor een desktop of laptop.

  Het trekt de aandacht…

  Een grote header trekt namelijk enorm de aandacht. En dat is prettig, als de bezoeker een groot scherm voor zich heeft. Bijvoorbeeld om inspiratie op te doen. Of gewoon omdat het er geweldig uitziet. Er zijn allerlei redenen te bedenken om een grote headerfoto te gebruiken. Of zelfs een slider, waarin verschillende foto’s stuk voor stuk voorbij komen.

  Tip: wist u dat een slider de conversie over het algemeen verlaagt? De bewegende header leidt de aandacht af, waardoor er minder focus is op de informatie of producten eronder waar het echt om gaat.

  Of zit de bezoeker in de weg

  En gaat het om een mobiele website? Dan is het helemaal geen goed idee om daar een grote header te gebruiken. De afbeelding trekt de aandacht, maar zit een bezoeker waarschijnlijk ook enorm in de weg.

  Op een desktop of laptop is het geen probleem om onder de header meteen wat informatie te laten zien. Dat werkt op een mobiele telefoon met een smal scherm net even anders. Een grote header vraagt om meer scrollen, om tot de informatie te komen die de bezoeker zoekt. Het is een hinderlijke onderbreking.

  Het is daarom veel beter om de header helemaal weg te laten of die in ieder geval een stuk kleiner te maken. Op mobiele apparaten willen veel gebruikers vooral productief zijn. En niet de inspiratie opdoen waar ze op een laptop of desktop wel naar op zoek zijn.

  Mobiele website laten maken

  Dus wilt u een mobiele website laten maken? Of er binnen de responsive ontwikkeling voor zorgen dat u rekening kunt houden met de header? Het verbetert de online ervaring van bezoekers, zowel op mobiel als op een groter apparaat.

  We denken als ontwikkelaars voor websites en webshops na over bijvoorbeeld de header en de opbouw van de pagina. Zowel voor mobiel als op andere apparaten, om zeker te weten dat die goed aansluiten bij waar de bezoeker op dat moment naar op zoek is.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Webapplicatie laten maken: 5 voorbeelden om inspiratie op te doen 2021-04-22 09:25:40
  Wilt u een webapplicatie laten maken? Het gaat om meer dan leuke gimmicks en extra’s voor consumenten, omdat juist de zakelijke markt er ontzettend veel behoefte aan heeft. Sterke applicaties maken bedrijfsprocessen eenvoudiger. Ze besparen kosten, besparen kostbare tijd en maken de afhandeling van processen makkelijker. Bovendien kunnen applicaties helpen de klanttevredenheid te verbeteren en medewerkers te betrekken bij de echt belangrijke taken.
  Goede applicaties bieden allerlei voordelen. Maar, wat zijn voorbeelden van dergelijke toepassingen? We krijgen regelmatig vragen van klanten die niet precies weten wat er allemaal mogelijk is.

  Voorbeelden van webapplicaties

  Daarom werken we 5 korte voorbeelden van webapplicaties uit. Het gaat om B2B-applicaties, dus speciaal bedoeld voor de zakelijke markt:
  • Voorraadbeheersysteem
   Hoeveel voorraad is er beschikbaar? En hoe kunt u dat automatisch laten aanpassen op het moment dat er een verkoop plaatsvindt? Een webapplicatie maakt dat mogelijk, zelfs bij meerdere locaties of verkooppunten. Op die manier is altijd duidelijk wat er nog op voorraad is (en wat er weer ingekocht moet worden).
  • Kilometerregistratie
   Hoeveel kilometers rijden medewerkers gemiddeld naar klanten? En waar zou het misschien efficiënter kunnen? Een webapplicatie kan het bijhouden. En meer dan dat, door daarover duidelijk te rapporteren. Een dashboard maakt bijvoorbeeld goed inzichtelijk waar het beter of goedkoper kan.
  • Urenregistratie
   Op een vergelijkbare manier is het veel makkelijker om uren met een applicatie te registreren. Dus wilt u het makkelijker maken om bij te houden hoeveel uren medewerkers bij klanten besteden? Laat een applicatie ontwikkelen, die ze bijvoorbeeld vanaf hun laptop of zelfs een mobiele telefoon makkelijk kunnen oproepen om te gebruiken.
  • CRM-systeem en koppelingen
   Meer uitgebreide applicaties op het web zijn bijvoorbeeld het CRM-systeem en de verschillende koppelingen daarvoor. Het is op die manier mogelijk om allerlei systemen met elkaar te laten samenwerken. We ontwikkelen altijd op maat, dus zijn benieuwd naar de systemen die u al heeft en die u met elkaar wilt verbinden.
  • Planningsysteem
   Het planningssysteem vraagt om de verwerking van een grote hoeveelheid data. Een webapplicatie biedt de mogelijkheid om dit automatisch te laten analyseren. En bijvoorbeeld voorstellen te laten doen, om sneller tot de ideale oplossing te komen. Het is de beste manier om de verwerking sneller te maken, betere keuzes te maken en op die manier kostbare tijd en geld te besparen.

  Webapplicatie laten maken

  Wilt u een webapplicatie laten maken? Wij hebben de ervaring die u zoekt. Dat betekent dat we u uitgebreid kunnen vertellen over de specifieke mogelijkheden. En dat we graag luisteren naar uw wensen, om u daarmee volledig op maat van dienst te kunnen zijn.
  We bouwden in de afgelopen jaren veel webapplicaties, bijvoorbeeld in de bovenstaande categorieën. Daarnaast bouwen we aan applicaties voor de logistieke planning, een factuurprogramma en bijvoorbeeld een Voice-over-IP-centrale. Uiteindelijk zorgen wij er met de mobiele applicaties en de webapplicaties voor dat de bedrijfsprocessen zo soepel mogelijk verlopen.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • SaaS oplossingen: 3 voordelen voor niet-IT bedrijven 2021-04-22 09:23:14
  Misschien heeft u eerder gehoord van SaaS oplossingen, bijvoorbeeld van collega-bedrijven die er ontzettend over te spreken zijn. Maar, hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen? Met name niet-IT bedrijven vragen ons er regelmatig naar.
  SaaS staat voor Software as a Service. Het voorkomt dat u de software zelf aan moet schaffen, zelf onder de knie moet krijgen en volledig moet beheren. In plaats daarvan nemen we het technische werk uit handen, zodat u direct profiteert van de voordelen.

  Voordelen van Software as a Service

  Software as a Service is een categorienaam, voor allerlei oplossingen. Bijna alle software is tegenwoordig op deze manier beschikbaar. Dat betekent dat we ook uw organisatie daarmee uitstekend van dienst kunnen zijn. U profiteert van de volgende voordelen:
  • Bespaar tijd en geld
   SaaS oplossingen besparen tijd en geld. Het voorkomt dat u de software volledig zelf moet aanschaffen, daarin medewerkers moet trainen en het beheer moet voeren. Met name kleinere organisaties profiteren, omdat u misschien niet de capaciteit heeft om dit professioneel op te pakken.
  • Geen omkijken naar onderhoud, updates en controles
   Software blijft goed werken als die regelmatig wordt onderhouden. Het is belangrijk om updates door te voeren en controles te doen. Met Software as a Service nemen wij dat voor u uit handen. Daar heeft u daarom zelf geen omkijken meer naar.
  • Software zonder storingen
   We monitoren de software die u gebruikt, gewoon van afstand. Dat betekent dat we de meeste storingen meteen in de kiem kunnen smoren, of zelfs eerder. Het resultaat is software zonder storingen, waar u zonder problemen gebruik van kunt maken.

  SaaS oplossing laten ontwikkelen

  Denkt u eraan om een SaaS oplossing te laten ontwikkelen of wilt u op deze manier gebruik maken van nieuwe software? We kunnen specifieke functionaliteiten uitwerken. En sterker nog, dat doen we natuurlijk in de huisstijl van uw organisatie.
  Het betekent dat u een stuk soepeler om kunt gaan met de software die er beschikbaar is. Afgestemd op de manier waarop u daar binnen de organisatie gebruik van wilt maken. En met het beheer door onze specialisten, om u daarover in ieder geval geen zorgen te hoeven maken.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Eerste online indruk: webdesign met aandacht voor above the fold 2021-03-05 13:00:54
  De eerste indruk is ontzettend belangrijk, dat is online niet anders dan wanneer u iemand voor de eerste keer ontmoet. Online maakt u de eerste indruk met het deel van de website ‘above the fold’.

  Een goede eerste indruk maakt de weg vrij om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen. Online krijgt u de kans om uw verhaal te vertellen, de producten te laten zien of de diensten te presenteren. Met de juiste aanpak oogt de website fris en uitnodigend, als basis om met elkaar in zee te gaan en zaken te kunnen doen.

  Wat is above the fold?

  Pagina’s op websites zijn vaak langer dan wat het scherm van de gebruiker in eerste instantie kan laten zien. Bij het openen van de pagina is alleen het bovenste gedeelde in beeld. Het zichtbare deel heet ‘above the fold’, omdat het boven een denkbeeldige vouw zit naar het gedeelte dat nog niet zichtbaar is.

  De eerste indruk maakt u met het deel van de website above the fold, omdat het daarvoor nog niet nodig is om naar beneden te scrollen. Zodra de eerste indruk gemaakt is wordt de bezoeker als het goed is nieuwsgierig om ook de rest van de informatie tot zich te nemen. Tijdens het scrollen wordt ook de rest van de pagina zichtbaar.

  Tip: de informatie above the fold geldt voor de homepage, net als voor iedere andere (belangrijke) landingspagina op de website. Wij weten op welke pagina’s veel bezoekers binnenkomen, dus houden daar rekening mee in het webdesign.

  Sterke eerste indruk

  Een sterke eerste indruk maakt u door meteen te vertellen wat de bezoeker graag van u wilt weten. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een stukje herkenning, om meteen aan te geven dat de bezoeker op de juiste pagina geland is. Daarnaast kunt u gebruik maken van de volgende elementen:
  • Betrouwbaarheid
   
Wilt u laten zien dat u een autoriteit bent binnen uw vakgebied? Of dat u geldt als de grootste webwinkel (binnen uw niche)? De informatie above the fold is daar uitstekend voor geschikt.
  • Fris design
   
Gebruik een fris design en laat meteen zien dat u professioneel werkt. En gebruik deze ruimte om de bezoeker te ontspannen, bijvoorbeeld met veel wit en lichte tinten.
  • Sociaal bewijs
   
De bezoeker bevestigen in de juiste keuze voor uw website of webshop? Vertel dat ook andere bezoekers of merken graag voor uw diensten, producten en oplossingen kiezen.


  Webdesign met aandacht

  Een goed webdesign vraagt om aandacht, bijvoorbeeld voor het gedeelte above the fold. Wij begrijpen wat er nodig is om de aandacht te trekken, die vast te houden en de juiste boodschap over te brengen vanaf het bovenste deel op de pagina.

  Dus wilt u zeker weten dat het design aansluit bij het online gedrag van (nieuwe) bezoekers? Vertel ons wat voor uw bedrijf belangrijk is, dan gaan wij ermee aan de slag in het design. Het resultaat is een pagina die above the fold meteen de belangrijkste informatie overbrengt, zodat u daarmee altijd een goede eerste indruk maakt.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • App voor iOS, Android én Windows: hybride ontwikkeling als oplossing 2021-03-05 12:55:30
  Hoe bereikt u zoveel mogelijk gebruikers met een mobiele app voor uw diensten, producten of oplossing? De keuze voor iOS, Android of Windows Mobile kan heel lastig zijn. Welk systeem gebruikt de doelgroep? En welk deel daarvan moet u missen als u eerst kiest voor een van de drie varianten?
  Die uitdaging lossen we op met een hybride app. Deze is geschikt voor zowel iOS, Android áls Windows Mobile. Het biedt alle gebruikers de mogelijkheid om er gebruik van te maken, waardoor u niet hoeft te kiezen. Bovendien is uw app gewoon beschikbaar in de diverse app-stores, omdat u het niet hoeft te doen met alleen een online applicatie.

  Voor iOS, Android én Windows

  Smartphones werken op allerlei besturingssystemen, al vormen iOS en Android de twee grootste. En zou u daar ook Windows Mobile bij betrekken? U bereikt meer dan 95% van alle gebruikers, dus kunt u er vanuit gaan dat de doelgroep er goed mee uit de voeten kan.

  De diverse platformen vragen om hun eigen programmeertalen en opzet voor mobiele apps. Toch is het met een hybride app mogelijk om voor alle drie te ontwikkelen. Dat betekent dat u geen drie verschillende applicaties nodig heeft, maar in één keer de oplossing kunt bieden die u aan zoveel mogelijk gebruikers wilt uitrollen.

  Hybride app laten maken

  Wilt u een hybride app laten maken? We ontwikkelen voor de drie besturingssystemen. Bovendien is het een app voor op de smartphones, dus die u kunt aanbieden via de app-stores van de drie platformen. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van een webapplicatie, waarmee u alleen online beschikbaar bent.

  Onze app-specialisten leggen u graag uit hoe we ervoor zorgen dat de applicatie werkt op alle besturingssystemen. En welke mogelijke beperkingen dat met zich meebrengt, omdat het in sommige gevallen niet mogelijk is om gebruik te maken van de heel specifieke functionaliteiten en toepassingen.

  App-ontwikkeling en online applicaties

  Zoekt u een specialist in app-ontwikkeling of twijfelt u tussen een app en een online applicatie? We leggen u de verschillen graag uit. En denken met u mee over de keuze voor iOS, Android of Windows Mobile. En over de keuze voor alle drie natuurlijk, als u het doel heeft om zoveel mogelijk gebruikers binnen de doelgroep te bereiken.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
 • App ontwikkeling voor het web: automatiseer de administratie 2021-02-25 12:53:55
  Hoe kan app ontwikkeling voor het web kostbare tijd helpen te besparen? Bijvoorbeeld door de administratie te automatiseren. Het is een taak waar veel ondernemers traditioneel veel tijd aan besteden, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is.

  We ontwikkelen applicaties voor op het web, die voorkomen dat herhalende taken steeds opnieuw uitgevoerd moeten worden. En die er bijvoorbeeld voor zorgen dat klanten zelf de mogelijkheid hebben om gegevens in te voeren of een keuze te maken.

  Automatiseer de administratie

  Benieuwd hoe de app ontwikkeling voor het web de verspilling van kostbare tijd kan voorkomen?
  We zetten een paar mogelijkheden op een rij:
  • Online klantgegevens in laten voeren
   Laat klanten zelf hun klantgegevens invoeren, op het moment dat ze eenmaal klant zijn. Dus heeft u contact gehad over de aanpak en de werkwijze? Na akkoord kunt u ze met een applicatie op het web vragen om de ontbrekende klantgegevens in te voeren, zodat u die meteen bij de hand hebt.
  • Keuze uit pakketten of abonnementsvormen
   Biedt u meerdere pakketten of misschien abonnementsvormen voor klanten aan? Laat ze online een keuze maken, eventueel met persoonlijke voorkeuren. Soms kan een configurator helpen om duidelijk aan te geven waar te behoefte ligt. Dat voorkomt dat u daarover eindeloos in gesprek moet of dat u iedere keer dezelfde vragen aan klanten moet stellen.
  • Portaal met ontvangen facturen
   Vragen klanten regelmatig om een overzicht van de openstaande facturen, bijvoorbeeld omdat de administratie er niet helemaal op orde lijkt? Werk aan een portaal waar klanten gebruik van kunnen maken, met het volledige overzicht. Dat voorkomt dat u er steeds zelf mee aan de slag moet op het moment dat de klant het vraagt.

  App ontwikkeling voor het web

  Binnen de app ontwikkeling voor het web is er van alles mogelijk, afhankelijk van de wensen van de klant. En op basis van uw werkwijze natuurlijk, om die zo slim mogelijk te optimaliseren en automatiseren.
  Dus denkt u inderdaad aan de administratie en aan hoeveel tijd dat kost? Het is een goed startpunt. Samen met u zoeken we uit wat de meest herhalende taken zijn en hoe die mogelijk slimme kunnen. Op die manier komen we tot een plan voor een app of een applicatie. Die maken we vervolgens online beschikbaar, zodat u bovendien de mogelijkheid heeft die te delen met klanten en andere relaties.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
 • Professionele website laten maken: wat is een CMS? 2021-02-25 12:47:38
  U wilt een professionele website laten maken, zonder dat die veel hoeft te kosten. De beste keuze is dan een CMS met daarvoor een professioneel ontwerp op basis van uw huisstijl. Maar, wat is een CMS eigenlijk en waarom is dat de beste keuze?

  Content Management Systeem

  CMS staat voor Content Management Systeem. Het is online software, die staat op de server voor uw website. De technische details zullen we u besparen, feit is dat u eenvoudig online kunt inloggen om er gebruik van te maken. Het CMS bevat in een database alle pagina’s voor de website, de teksten daarop en bijvoorbeeld de afbeeldingen waar u gebruik van wilt maken. Vanuit deze online software is het mogelijk om die teksten aan te passen, afbeeldingen toe te voegen en die bijvoorbeeld ook weer weg te halen. En wilt u aan de slag met een blog of extra pagina’s? Ook dit lukt allemaal vanuit het CMS. Dat kunt u gewoon zelf, al is het natuurlijk ook mogelijk om dit aan ons over te laten.

  Een goed CMS zoals WordPress biedt daarbij een aantal belangrijke voordelen:
  • Gratis en open-source

   WordPress is gewoon gratis en open-source. Dat betekent dat wij geen extra kosten maken, zodat u alleen betaalt voor de ontwikkeling van uw huisstijl en de website. Het open-source karakter zorgt ervoor dat ontwikkelaars wereldwijd er doorlopend aan werken, om zowel de veiligheid als functionaliteit te verbeteren.
  • Professioneel ontwerp op basis van huisstijl

   Voor de WordPress-website op basis van het CMS ontwerpen we een professioneel design. Uw huisstijl is daarbij leidend. Of een andere stijl natuurlijk, als u op zoek bent naar iets nieuws dat (weer) fris oogt.
  • Maatwerkmogelijkheden met plugins

   Binnen het CMS is professioneel maatwerk mogelijk, zowel met de bestaande plugins als door die zelf te ontwikkelen. Op die manier kunnen we praktisch alles realiseren wat u wenst.

  Professionele website laten maken voor een scherpe prijs

  We ontwerpen en ontwikkelen professionele websites, uiteraard voor een scherpe prijs. We zorgen voor een nieuw webdesign en bouwen de mogelijkheden en functionaliteiten in waar u naar op zoek bent.
  Dankzij WordPress als CMS betaalt u een scherpe prijs en is er toch van alles mogelijk. Het is niets voor niets het meest gebruikte systeem ter wereld, dat wordt toegepast op ongeveer een derde van alle websites wereldwijd. Uiteraard leggen we u tijdens de oplevering goed uit hoe het CMS werkt en wat daarmee de mogelijkheden zijn. Dit betekent dat u er gewoon zelf mee aan de slag kunt, al is het natuurlijk ook mogelijk om het aan ons over te laten als dit toch te ingewikkeld blijkt.
  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
   
 • Winnen in Google met WooCommerce: long-tail en Voice Search 2021-02-09 18:21:33
  Wilt u winnen in Google met een WooCommerce-webshop? Goede vindbaarheid vraagt om sterke techniek, goede online autoriteit en content die waarde creëert. Waar we u graag bij helpen, door de technische basis voor u neer te zetten. WooCommerce is de ideale keuze om een webshop te beginnen. Zonder de geavanceerde en soms ingewikkelde instellingen van Magento. En met de professionele mogelijkheden om goed van start te gaan en bezoekers een betrouwbaar design te bieden. Dankzij techniek die staat als een huis, die bovendien bijdraagt aan een betere zoekmachineoptimalisatie voor Google.

  Rijkere zoekresultaten en slimmere algoritmen

  Google ontwikkelt doorlopend en werkt toe naar steeds meer rijke zoekresultaten. Die gebruikers in één keer aanbieden waar ze naar op zoek zijn. Met Shopping-resultaten om meteen naar door te klikken, directe antwoorden op belangrijke vragen en overzichten met informatie over alle onderwerpen waar ze naar op zoek zijn. De algoritmen van Google worden steeds slimmer, dus het is belangrijk om daar met uw WooCommerce-webshop op in te spelen. Door precies het antwoord te bieden waar gebruikers naar zoeken. Met een goed assortiment, techniek die feilloos werkt en door er online voor te zorgen dat alles meteen beschikbaar is.

  Long-tail en Voice Search

  Wij bouwen de techniek die u nodig heeft voor een WooCommerce-webshop waarmee u kunt winnen in Google. Zodat u kunt inzetten op de belangrijke trends als het gaat om goede content:
  • Long-tail zoektermen
   
De korte zoektermen met de hoogste zoekvolumes worden opgeslokt door de grote merken. Met hun enorme webwinkels, waartegen het lastig is om iets te beginnen. Gelukkig bieden de long-tail termen een alternatief. Bestaande uit 3, 4 of zelfs meer woorden. Heel specifiek en met minder zoekvolume, zodat je een betere kans hebt dankzij de meer beperkte concurrentie daarop.
  • Voice Search
   
Klanten zoeken door te spreken tegen hun telefoon. Of door te spreken tegen hun home-assistent, van Google, Amazon of bijvoorbeeld Apple. Ga uit van hele zinnen en gesproken teksten, waar je online een goed antwoord op biedt. Als iemand zoekt naar ‘een paar schoenen om zaterdag mee uit te gaan’. Of naar ‘een televisie die apps zoals Netflix kan draaien’. Totaal nieuwe zoektermen, die de mogelijkheid bieden om jouw WooCommerce-webshop goed te optimaliseren.

  WooCommerce-webshop: winnen in Google

  Wil je winnen in Google en daarvoor een WooCommerce-webshop laten maken? Daar kunnen we je uitstekend mee van dienst zijn. Netjes volgens jouw wensen, zodat je kunt rekenen op de betrouwbare techniek waar je naar op zoek bent. Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
 • Website op maat: sneller en beter vindbaar in Google 2021-02-09 18:17:05
  Website op maat laten maken of benieuwd naar de voordelen daarvan? Het is de keuze die Google het best waardeert, omdat u voorkomt dat er sprake is van allerlei overbodige code in de HTML. In plaats daarvan zorgen wij ervoor dat de website razendsnel laadt, om bezoekers meteen de informatie aan te bieden waar zij naar op zoek zijn. Dankzij een maatwerk website lukt het veel beter om daarmee hoog in Google te komen. Belangrijk, omdat 95% van de internetgebruikers via die zoekmachine op zoek gaat naar uw producten en diensten. Een website op maat biedt de mogelijkheid om helemaal bovenaan de zoekresultaten te komen, zodat u daarmee goed zichtbaar bent voor iedereen met een aankoop- of aanvraagintentie.

  Ontwikkeling op maat: alleen wat er nodig is

  Ontwikkelen we de website op maat? We bespreken uw wensen en gaan op basis daarvan alleen aan de slag met wat u nodig heeft. Gebruikt u geen fotogalerij en geen carroussel met verschillende headers op de homepage? Het is belangrijk om die elementen dan ook niet in de HTML-code op te nemen. Wij voorkomen onnodige code, waarmee we een ‘schone’ website garanderen. Dit is precies wat Google, Bing en andere zoekmachines waarderen. Door de overbodige code weg te laten voorkomen we dat de pagina traag laadt. In plaats daarvan zit de website technisch perfect in elkaar, waarmee u kunt rekenen op een hogere positie in de zoekmachines.

  Slank en snel

  De maatwerk website ontwikkelen we slank en snel. Door ons alleen te richten op de code die echt nodig is loopt de laadtijd niet te ver op. In plaats daarvan zijn pagina’s binnen een paar milliseconden beschikbaar. Als bezoekers met hun ogen knipperen is de pagina geladen, om er daarna meteen gebruik van te kunnen maken. Ondertussen zorgen we er met de schone HTML-code voor dat alle elementen precies werken op de manier die u wenst. Het risico op fouten neemt af, omdat er minder elementen zijn die elkaar in de war kunnen schoppen. In plaats daarvan werkt het gewoon op de manier die u zou verwachten, zonder vervelende foutmeldingen en foutcodes. En is er toch een keer wat aan de hand? Dankzij het technisch slanke ontwerp komen we er veel sneller achter waar het aan ligt.

  Hoger in Google met een website op maat

  Wilt u hoger in Google komen en daarvoor een website op maat laten maken? Of meteen goed van start gaan met uw online avontuur? Wij zijn uw specialisten voor een maatwerk website, zowel in Alkmaar als in de rest van Noord-Holland en in heel Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.
 • App maken: voor één of alle platformen? Advies van de specialist 2021-02-09 18:11:32
  Een app maken is een gaaf proces, waarbij nieuwe functionaliteiten en handige toepassingen het klanten of de doelgroep een stuk gemakkelijker kunnen maken. Tenminste, indien u erin slaagt om goed te luisteren naar wat klanten eigenlijk willen. Het lukt alleen op die manier om tot de juiste functionaliteiten te komen. Maar via welk platform zouden die eigenlijk beschikbaar moeten zijn? En moet het een native-app worden of is een webapplicatie beter geschikt? Belangrijke vragen om een app te maken, die samenhangen met bijvoorbeeld het budget en de benodigde tijd voor de ontwikkeling.

  Drie platformen op mobiele telefoons

  We onderscheiden in principe drie grote platforms voor mobiele telefoons: • iOS (Apple) • Android (Samsung, Google, HTC, LC, etc.) • Windows Mobile (Windows, Nokia) Zowel iOS van Apple en Android hebben een zeer groot bereik, ze hebben samen het verreweg grootste deel van de markt in handen. Windows Mobile is een stuk minder in trek, behalve bij zakelijke gebruikers. Dit kan een eerste aanleiding vormen om voor een van de platforms te kiezen. Uiteraard kunt u aan de andere kant beslissen om de app via alle drie de systemen beschikbaar te maken. Dat levert de meeste potentiële gebruikers op. Aan de andere kant b etekent dit een grotere investering en zal het bovendien langer duren voordat alle versies gereed zijn.

  Native-app of webapplicatie

  Indien het belangrijk is dat alle gebruikers er meteen mee kunnen werken bestaat er nog een alternatief. Het is namelijk mogelijk om een HTML5-app te ontwikkelen. Er is dan sprake van een webapplicatie, die geschikt is voor alle mobiele telefoons en tablets. Het is geen native-app die geïnstalleerd dient te worden, maar een online app. Let op: een native-app kan gemakkelijker gebruik maken van data van sensoren van mobiele telefoons en kan makkelijker toegang krijgen tot bijvoorbeeld contacten of andere gegevens op het apparaat.

  Stap voor stap een app maken

  Het is in alle gevallen verstandig om de app ontwikkeling stap voor stap aan te pakken, om na te gaan wat er precies dient te gebeuren en waar de voorkeur naar uitgaat. Welk besturingssysteem is favoriet bij de meeste gebruikers? Zou iedereen het meteen moeten kunnen gebruiken terwijl het budget beperkt is? Door antwoord te geven op die vragen wordt beter duidelijk op welke manier de app het best gemaakt kan worden. Benieuwd hoe we daar in uw geval in zouden adviseren? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over onze ervaringen met het maken van een app en dergelijke keuzes.
 • Applicatie maken: goed luisteren, kijken en doornemen voor de beste app 2021-02-09 18:08:17
  “Laat een applicatie maken voor uw product, webshop of dienst en zorg voor geweldige functies waarmee u bezoekers inspireert, verrast en aantoont hoe het onmogelijke mogelijk wordt!” Enthousiast en gevleugeld, maar is het realistisch? Sommige apps slagen er inderdaad in de mobiele ervaring naar een hoger niveau te tillen. Veel vaker is er sprake van een handige mobiele toepassing, mits die goed aansluit bij de wensen van gebruikers en de richtlijnen van de app stores. Onze tip? Goed luisteren, kijken en doornemen voor de ontwikkeling van een app die de gebruikers aanspreekt.

  Luisteren naar de doelgroep

  De app ontwikkeling begint met goed luisteren naar de doelgroep. Hier zitten de toekomstige gebruikers van de app, waardoor het belangrijk is dat zij daar wat aan hebben. Luister goed naar hun behoeften. Tip: probeer te achterhalen wat gebruikers of klanten missen aan de (mobiele) website-ervaring en wat ze waarderen in andere apps. Vraag ze hier expliciet naar of gebruik een beta om die al in een vroeg stadium te testen.

  Kijken naar de concurrentie

  Kijk vervolgens goed naar de concurrentie. U kunt gebruikers vragen wat ze waarderen in andere apps, maar daar kunt u natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Stel vast welke functies er goed werken en w elke het u gemakkelijker maken om gebruik te maken van uw smartphone. Tip: het kan gaan om directe concurrenten in dezelfde branche, maar ook om andere bedrijven in andere branches met een handige app. Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen en gebruik te maken van best practices. Door goed om u heen te kijken voorafgaand aan de app ontwikkeling voorkomt u dat u het wiel opnieuw dient uit te vinden. Het is beter om goed te kijken naar wat anderen al hebben bedacht en ontwikkeld en dat vervolgens nog iets verder te verfijnen of verbeteren. We hebben dan een goede basis, om een app te ontwikkelen die aansluit bij wat de gebruikers graag zien.

  Regels en richtlijnen doornemen

  Tenslotte is het belangrijk om de regels en richtlijnen van de app stores goed door te nemen. Het is heel verfrissend om een totaal vernieuwende app uit te brengen, maar als die niet voldoet aan de richtlijnen zullen weinig mensen ‘m kunnen gebruiken. Veelal leveren de regels en richtlijnen geen problemen op, maar het is verstandig om die op voorhand voor de zekerheid even door te nemen en te voorkomen dat dit uiteindelijk tot vertraging leidt. Vragen over onze ervaring op het gebied van app ontwikkeling of benieuwd naar specifieke mogelijkheden op dit gebied? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en apps die we ontwikkelden.
 • Software ontwikkeling: gebruik een framework en maak snel een beta 2021-02-09 18:04:29
  Goede software ontwikkeling vraagt om een duidelijk functioneel ontwerp. Er zijn echter meer zaken die bijdragen aan een goede gang van zaken, om zo snel (en voordelig) mogelijk te komen tot de software waar u gebruik van wenst te maken. We zetten twee van de belangrijke elementen op een rij. Het gaat om het gebruik van een framework en de release van een beta-versie van de software. Samen zorgen die methoden ervoor dat we sneller tot een resultaat kunnen komen, zonder dat we zelf opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.

  Gebruik van een framework

  We hebben veel ervaring met software ontwikkeling. Dat betekent dat we u daarmee uitstekend op maat van dienst kunnen zijn. Toch maken we, daar waar mogelijk, graag gebruik van een framework. Op die manier zorgen we ervoor dat we sneller stappen kunnen maken en we de kosten voor u kunnen beperken. Dat biedt voordelen voor u en voor ons, terwijl u uiteraard kunt rekenen op software ontwikkeling van het hoogst mogelijke niveau. Tip: we maken voor de software ontwikkeling bij voorkeur gebruik van een Agile overeenkomst. Dat betekent dat goed duidelijk is wie wat doen en wanneer dat klaar is. We voorkomen op die manier een belangrijke mate van onduidelijkheid en zorgen er in plaats daarvan voor dat we aan de hand van een framework voor vlotte en efficiënte ontwikkeling zorgen. Dit komt het proces s terk ten goede, zodat we u eerder kunnen laten zien waar we aan werken en hoe het er voor u uit komt te zien.

  Beta-versie van de software

  De tweede methode waarmee we de ontwikkeling versnellen? Een beta-versie. Het kost wat extra tijd om die versie uit te brengen en gebruikers die te laten gebruiken. Het biedt aan de andere kant echter de mogelijkheid om snel veel waardevolle input te verzamelen. We doen zelfs tests binnen de software ontwikkeling, maar kunnen onmogelijk het gebruik door een brede groep gebruikers evenaren. Vandaar dat het de moeite waard is om een beta-versie te lanceren. We doen dat bij voorkeur in een relatief vroeg stadium van de software ontwikkeling, zodat we veel input kunnen verzamelen en daar meteen weer aan de slag kunnen. Aan de hand van die input kunnen we nieuwe doelstellingen bepalen, om de software ontwikkeling in goede banen te leiden en daarmee toe te werken naar een applicatie die netjes aan de wensen voldoet of die zelfs gemakkelijk kan overtreffen.

  Specialisten in software ontwikkeling

  We zijn ervaren specialisten in software ontwikkeling. Dat betekent dat we u goed kunnen aangeven wat er mogelijk is, net als hoe we daarvoor zullen zorgen. We begrijpen zowel het proces als uw wensen met betrekking tot de uitkomst. Meer weten over software ontwikkeling of een andere vraag voor een van onze specialisten? Neem contact met ons op, we leggen het u graag uit.
 • Voice shopping en social commerce: ontdek belangrijke webshop trends 2021-02-09 17:51:39
  Voice shopping en social commerce: ontdek belangrijke webshop trends Goede webshops bewegen doorlopend mee met de technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van voice en social commerce. We zoeken steeds vaker gesproken en maken intensief gebruik van sociale media. Het vraagt om een andere aanpak voor zowel webwinkels als websites, om die netjes af te stemmen op de manier waarop klanten daar gebruik van willen maken. We bouwen webshops en websites, bijvoorbeeld voor klanten zoals Woononline. Daarbij adviseren we over moderne toepassingen en gebruiken we innovatieve technieken.

  Voice shopping: sneller en concreter

  Een belangrijke trend voor webshops is het gebruik van voice. Steeds meer gebruikers zoeken met hun stem, waardoor het online gebruik anders is dan een paar jaar geleden. Analisten voorspellen dat in 2020 maar liefst 50 procent van de zoekopdrachten stemgestuurd is, waardoor die veel sneller en concreter zijn dan we tot nu toe gewend zijn. Stemgestuurde zoekopdrachten zijn sneller dan getypt. Typend komen we tot zo’n 40 woorden per minuut, maar gesproken tot wel 150. Dat maakt het mogelijk om een stuk concreter te zoeken, met meer specifieke eigenschappen. De zoekopdracht in een webshop kan daardoor makkelijk maten of specifieke kleuren bevatten, terwijl dat getypt veel minder vaak het geval is.

  Social commerce: kansen voor webwinkels

  Ook social commerce en social selling spelen een steeds grotere rol. Dat betekent dat klanten gebruik maken van social media om hun producten te kopen en inspiratie op te doen met de verschillende producten die er beschikbaar zijn. Met name Instagram en Pinterest worden al veel gebruikt, maar ook Snapchat biedt op dat gebied interessante mogelijkheden. De combinatie van die sociale media en de webshop maken het mogelijk om door middel van sociale invloeden producten te verkopen. Het is belangrijk dat de webshop een goede connectie heeft met de sociale media, waardoor klanten naadloos overstappen van de app op de webshop en andersom. Op die manier kan de sociale component grote invloed hebben op de aantrekkelijkheid van producten of een compleet assortiment. Bovendien is het mogelijk om via social selling een heel andere doelgroep aan te spreken.

  Specialisten in webshops

  Wilt u een webshop laten maken en zoekt u daarvoor naar een ervaren specialist? We werken vanuit Noord-Holland aan webshops voor klanten in heel Nederland en daar buiten. We maken daarbij graag gebruik van innovatieve technieken en zorgen bijvoorbeeld voor koppelingen met andere systemen of platformen. Dat geldt natuurlijk voor Magento, al bouwen we daarnaast ook in WooCommerce. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, afgestemd op het type webshop dat u voor ogen heeft. Vragen over onze webshops en wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we horen graag van u.
 • Maatwerk website: 3 unieke voordelen die het verschil maken 2021-01-14 09:00:10

  Maatwerk website laten maken of benieuwd naar de voordelen die dat oplevert? Een kant-en-klare website is vaak sneller klaar, kan goedkoper zijn en zal in de meeste gevallen gewoon voldoen. Maar, wanneer is het verstandig om toch naar maatwerk te kijken? En wat levert dat concreet op?

  Krijgt u regelmatig aanvragen, maar kost het veel tijd om die op te volgen? We ontwikkelen binnen een maatwerk website een formulier op maat, zodat u precies de informatie ontvangt die u nodig heeft.

  We leggen het u uit, aan de hand van 3 voordelen die we onlangs voor onze klanten realiseerden. Zo zorgden we ervoor dat hun website sneller werkte, ze bezoekers bleven triggeren zelfs als die de pagina verlieten en het contactformulier meteen de juiste informatie oplevert. 

  3 unieke voordelen voor uw website

  Maatwerk voor websites biedt allerlei extra mogelijkheden, bovenop alles dat er standaard al beschikbaar is. Dus zoekt u naar een manier om het bijzonder te maken en er alles uit te halen wat erin zit? We zetten 3 van de unieke mogelijkheden op een rij:

  • Geen onnodige code: meer snelheid
   Het draait online steeds meer om snelheid. En dan bedoelen we niet de snelheid waarmee bezoekers surfen of bestellen, maar de laadtijd van een pagina of de website als geheel. Google kijkt er kritisch naar en kortere laadtijden leiden tot betere conversies. Conclusie? Hoe sneller de pagina laadt, des te groter het online succes. Met een maatwerk website voorkomen we onnodige code, om onnodige vertragingen in de laadtijd weg te nemen. 
  • Tekst bovenin het browser-tabblad
   Hoe voorkomt u dat bezoekers wegklikken en daarna niet meer terugkomen? Of wat zorgt ervoor dat ze precies weten waar ze zitten en wat er van ze wordt verwacht? We kunnen plugins ontwikkelen die de tekst bovenin het tabblad van de browser aanpassen. Dus wilt u bezoekers herinneren aan hun producten in het winkelmandje of ze verleiden om terug te keren naar uw pagina? We bieden de oplossing op maat die u zoekt.
  • Contactformulier met de juiste velden
   Krijgt u regelmatig aanvragen, maar kost het veel tijd om die op te volgen? We ontwikkelen binnen een maatwerk website een formulier op maat, zodat u precies de informatie ontvangt die u nodig heeft. Het is de beste manier om de processen te optimaliseren, zodat u uw bezoekers tot klanten kunt maken en die er beter mee van dienst kunt zijn. 

  Maatwerk website laten maken

  Enthousiast geworden en een maatwerk website laten maken? We zijn benieuwd naar uw online plannen, de website die u misschien al heeft en de manier waarop u dat wilt verbeteren. Dankzij ons maatwerk en geavanceerde koppelingen is er van alles mogelijk, waarvan we uiteraard vooraf kunnen aangeven wat daar de kosten van zullen zijn.  

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Website laten maken: hoe komt de huisstijl goed tot uiting? 2021-01-07 09:00:02

  Een website laten maken en daarmee precies hetzelfde uitstralen als in de winkel? Of heeft u heel duidelijk voor ogen waar uw bedrijf voor moet staan en moet dit ook uit de website goed blijken? Het zijn belangrijke overwegingen, die vragen om een huisstijl die goed tot uiting moet komen op alles wat u laat ontwikkelen.

  We kijken goed naar wat de stijl op dit moment uitstraalt of luisteren naar uw wensen, bijvoorbeeld om het op een frisse manier weer net even anders te doen.

  De website biedt allerlei mogelijkheden om de stijl en het imago van uw bedrijf naar voren te laten komen. Dus vindt u het belangrijk om het persoonlijk te maken, om professioneel over te komen of om voor een warme en sfeervolle uitstraling te zorgen? Het is allemaal mogelijk, door rekening te houden met een paar belangrijke eigenschappen.

  3 tips om de huisstijl goed te verwerken

  Benieuwd hoe we de huisstijl verwerken in de website die u kunt laten maken? We doen dat aan de hand van 3 eigenschappen, die daarmee meteen gelden als belangrijke tips om op te letten:

  • Gebruik de juiste kleuren
   Geen huisstijl kan zonder het gebruik van de juiste kleuren. Wat zijn de tinten en hoe komen die op de juiste manier over op de website? We kijken naar de kleuren zelf, net als naar de onderlinge verhoudingen en de wijze waarop ze voorkomen. Zo krijgt geen van de kleuren onbedoeld de overhand, en oogt de pagina zowel boven als onder ‘de vouw’ precies zoals u dat graag ziet. 
  • Zorg dat het logo goed past
   Een logo ontwerpen, overnemen of plaatsen is geen kunst. Het is de kunst om dat op de website zo te doen, dat deze precies voldoende aandacht krijgt. Wat is de beste plaats voor het logo, hoe groot moet het zijn en zijn er online aanpassingen nodig in de kleur, samenstelling of de dikte van de lijnen? Dit moet allemaal kloppen, om de website de juiste huisstijl mee te kunnen geven. 
  • Denk na over de typografie
   Ten slotte gaat het om de typografie die er gebruikt wordt op de website. De teksten kunnen onbedoeld bijdragen aan een meer stoere, strakke of juist toegankelijke en warme stijl. Hebben de letters een schreef en ogen ze dikgedrukt, een beetje cursief of op een andere manier opvallend? Het zijn allemaal kenmerken die misschien triviaal lijken, maar die veel invloed hebben op de uiteindelijke (huis)stijl op de website. 

  Website laten maken in uw huisstijl

  Wilt u een website laten maken in uw huisstijl? We kijken goed naar wat de stijl op dit moment uitstraalt of luisteren naar uw wensen, bijvoorbeeld om het op een frisse manier weer net even anders te doen.

  Dus heeft u een goed idee van wat u wilt of bent u juist op zoek naar inspiratie om het weer een keer anders te doen? Zij zorgen ervoor dat u een website kunt laten maken waarop de huisstijl in ieder geval klopt met waar u naar op zoek bent.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Waarom een WooCommerce webshop? 5 goede redenen 2020-12-30 09:00:50

  WooCommerce webshop laten maken? We zetten 5 goede redenen op een rij. Het is eigenlijk niet meer dan een plugin voor WordPress, die ondertussen heel veel mogelijkheden te bieden heeft.

  Dus bent u benieuwd hoe dat werkt en waarom andere bedrijven hier gebruik van maken? Het heeft de potentie om uit te groeien tot het grootste platform voor webshops, dus we leggen u graag uit waar dit vandaan komt. 

  5 redenen voor WooCommerce in WordPress

  Het zijn deze 5 redenen die ervoor zorgen dat zoveel anderen gebruik maken van WooCommerce voor hun webshop in WordPress:

  • Eenvoudig in gebruik
   WooCommerce is heel eenvoudig in het gebruik, net als WordPress. Dus kunt u werken met dit CMS? Of sterker nog, kunt u werken met Word? Dan is de kans groot dat u ook met WooCommerce voor uw webshop goed uit de voeten kunt. U heeft er geen kennis van code voor nodig, terwijl u prachtige webwinkels kunt maken waarin van alles mogelijk is. 
  • Goedkope keuze
   Een webwinkel mag natuurlijk niet te duur zijn, om daar onderaan de streep een mooi bedrag mee te verdienen. En in dat geval is WooCommerce een uitstekende keuze. De software is gewoon gratis beschikbaar, net als WordPress. Dat betekent dat u alleen betaalt voor het bouwen en de extra functionaliteiten die u zoekt. 
  • Helemaal in eigendom
   Misschien heeft u zich al een beetje verdiept in het bouwen van een webshop. Dat kan via allerlei platformen, waar u soms een klein bedrag per maand voor betaalt. Houd er rekening mee dat u nooit helemaal eigenaar wordt van de winkel. Met WooCommerce is het uw webshop, en kunt u daar dus mee doen wat u wilt. 
  • Goed voor SEO
   WooCommerce biedt net als WordPress allerlei mogelijkheden voor SEO, waarmee u optimaliseert voor de zoekmachines. Zo weet u zeker dat uw producten bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. 
  • Uitstekend aan te passen
   U heeft met WooCommerce de keuze uit meer dan 500 officiële plugins en opties. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om van alles te laten ontwikkelen. Zo helpen we u de webshop helemaal naar uw wens en smaak in te richten. 

  WooCommerce webshop laten maken

  Wilt u een WooCommerce webshop laten maken? We gaan er graag mee aan de slag, ook als u op dit moment al een WordPress-website heeft. Het biedt de mogelijkheid om een webwinkel toe te voegen, zodat u uw producten ook online kunt aanbieden. En heeft u vragen over WooCommerce, over hoe u de webshop kunt beheren en wat er professioneel allemaal mogelijk is? We leggen het graag uit, om u te helpen de juiste keuze te maken.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Maatwerk webshop: de beste keuze om het toegankelijk te maken 2020-12-15 09:00:19

  Een maatwerk webshop laten maken? Het is de beste keuze om de webwinkel bijvoorbeeld heel toegankelijk te maken. Dat is belangrijk, omdat er ook online allerlei hulpmiddelen beschikbaar zijn voor mensen die minder goed zien of andere fysieke ongemakken ervaren. En die groep is groter dan u zou denken, waardoor u veel klanten zou mislopen als u daar geen rekening mee houdt. 

  Waarom toegankelijkheid?

  Uit onderzoek door de Stichting Accessibility blijkt dat veel websites niet voldoen aan een goede basis voor toegankelijkheid. Veel formulieren voldoen bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden en ook het contrast in de websites is niet sterk genoeg.

  Wij zorgen ervoor dat iedere bezoeker de mogelijkheid heeft om een bestelling te plaatsen. Het is de beste manier om geen omzet mis te lopen, door de webshop voor iedereen toegankelijk te maken. 

  Verder is bediening alleen mogelijk met alleen een toetsenbord en is de cursus niet altijd goed zichtbaar bij links of knoppen. Verder beschikken websites niet over skiplinks en ontbreekt het in de webshops aan zelfverklarende tekst in de links. Dat is jammer, omdat het op die manier niet voor iedereen mogelijk is om de webshop te gebruiken en een bestelling te plaatsen. 

  3 handige tips voor meer toegankelijkheid

  Benieuwd hoe we met een maatwerk webshop zorgen voor een webwinkel die optimaal toegankelijk is? We kunnen rekenen houden met allerlei aspecten, waaronder de volgende:

  • Bestellen zonder muis
   Niet iedereen gebruikt een muis om te navigeren over de website. Scrollen gaan over het algemeen goed, maar hoe maakt u het mogelijk om een bestelling te plaatsen? Vaak is er sprake van een relatief kleine knop, waardoor iemand een muis moet gebruiken. Door rekening te houden met grotere knoppen is het mogelijk om ook op andere manieren te bestellen. 
  • Op twee manieren te bereiken
   In maatwerk webshops die we bouwen houden we bijvoorbeeld rekening met de navigatie. Soms werkt een bepaalde link niet of lukt het niet om die te gebruiken. Dat kan gebeuren, maar het is dan belangrijk dat er een alternatief beschikbaar is. Daarom zorgen we ervoor dat een pagina altijd op minimaal 2 manieren te bereiken is. 
  • Skiplinks voor screenreaders
   Gebruiken bezoekers een screenreader? Het is belangrijk om in de maatwerk webshop skiplinks aan te bieden. Door daar gebruik van te maken is het goed mogelijk om over de pagina’s te navigeren. Het voorkomt dat gebruikers van een screenreader afhaken, waardoor u een deel van de omzet zou mislopen. 

  Maatwerk webshop laten maken

  Wilt u een maatwerk webshop laten maken? Of bent u benieuwd op welke manieren we nog meer rekening houden met de toegankelijkheid? Wij zorgen ervoor dat iedere bezoeker de mogelijkheid heeft om een bestelling te plaatsen. Het is de beste manier om geen omzet mis te lopen, door de webshop voor iedereen toegankelijk te maken. 

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Webshop: veilig alternatief om toch te blijven winkelen 2020-11-20 10:47:24

  Een webshop laten maken om klanten tóch de mogelijkheid te bieden om te blijven winkelen? Met het coronavirus dat voorlopig nog onder ons lijkt te blijven is dat voor winkeliers een belangrijke stap. Het biedt de mogelijkheid om veilig te winkelen, inclusief alle productinformatie, foto’s en de aandacht die klanten belangrijk vinden.

  Een webshop hoeft bovendien niet ingewikkeld te zijn, dankzij de diverse mogelijkheden. Dus zoekt u een complete webshop met slimme mogelijkheden? Of moet het juist zo eenvoudig mogelijk zijn en mag het bovendien niet te veel kosten? Het is in de beide gevallen goed mogelijk om klanten een veilige winkelomgeving te bieden. 

  Ontspannen winkelervaring achter de computer

  Benieuwd hoe de webshop zorgt voor een ontspannen winkelervaring achter de computer? We zetten drie belangrijke voordelen op een rij:

  • Winkelen wanneer iemand wil
   Het belangrijkste? Met een webshop kunt u klanten de mogelijkheid bieden te winkelen wanneer zij willen. Door het Covid-19 virus is het soms lastig om een rustig moment te vinden. Of zijn de openingstijden beperkt en is het in sommige gevallen zelfs helemaal niet mogelijk om open te blijven. Een webshop is dan een fijn alternatief. 
  • Rustig rondkijken zonder stress
   Klanten willen het liefst even de tijd hebben, zonder anderen om zich heen die zich opdringen. In een webshop heeft iedereen de mogelijkheid om even rustig rond te kijken. Dus verkoopt u producten van goede kwaliteit waar iemand even rustig over na wil denken? Dan is een webshop met name in deze tijden een veel betere keuze. 
  • Met ophalen of laten bezorgen
   Vanuit de webshop is het mogelijk om producten te laten bezorgen of om die in de fysieke winkel op te komen halen. U kunt ze de keuze bieden, afhankelijk van de ervaring die u wilt creëren. Zo kunnen klanten dankzij uw webshop winkelen op de manier die ze prettig vinden. 

  Uitgebreide productinformatie met foto’s

  Het is online vooral belangrijk om uitgebreide productinformatie aan te bieden. Dat is, samen met de foto’s, de enige mogelijkheid om klanten de informatie te bieden die ze belangrijk vinden. Dus wilt u er ook online voor zorgen dat ze zich goed kunnen inlezen of zeker weten dat ze een goede keuze maken? De webwinkel is een veilig alternatief, waarin u met tekst, foto’s en bijvoorbeeld video’s toch de mogelijkheid hebt om alle belangrijke informatie neer te zetten. 

  Webshop laten maken: ontdek de mogelijkheden

  Wilt u een webshop laten maken? We bieden daarvoor een aantal verschillende mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een Magento webshop met professionele mogelijkheden? Of wilt u eenvoudig aan de slag met een WooCommerce webshop? Ten slotte kunnen we u helpen met maatwerk, om al uw wensen tot in detail door te kunnen voeren.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Beginnen met een Magento-webshop: 3 tips om dat goed te doen 2020-11-10 10:47:13

  Aan de slag met een Magento webshop? Het is de meest professionele keuze, zonder dat het moeilijk hoeft te zijn om daarmee te starten. Een goede keuze voor veel winkeliers, net als voor online ondernemers die kansen zien.

  Wij hebben veel ervaring met Magento, dus kunnen u goed uitleggen over de mogelijkheden. En over een paar belangrijke tips, om er zeker van te zijn dat u daarmee goed van start gaat.

  Professionele mogelijkheden

  Magento staat bekend om de professionele mogelijkheden. Diverse grote organisaties maken er al jaren gebruik van. Zij hebben webshops die helemaal op maat zijn, allerlei mogelijkheden bieden en precies werken zoals klanten dat willen.

  Ondertussen hoeft Magento niet moeilijk te zijn, waardoor u er zelfs zonder programmeerkennis goed mee uit de voeten kunt. Wij zorgen voor de techniek, zodat u er op een gebruiksvriendelijke manier mee aan de slag kunt. 

  3 tips voor Magento

  Benieuwd naar onze tips om goed met Magento aan de slag te gaan? We zetten ze voor u op een rij:

  • Oneindige mogelijkheden om uit te breiden
  • Ook zonder kennis van programmeren
  • KLM, T-Mobile, Nespresso en anderen

  1. Oneindige mogelijkheden om uit te breiden

  Magento webshops bieden haast oneindige mogelijkheden om uit te breiden. Dus wilt u een extra optie toevoegen, het net iets anders inrichten of gaat het om een design dat anders moet? Wij zorgen ervoor dat we de webshop helemaal naar wens opzetten en daarna inrichten. 

  2. Ook zonder kennis van programmeren

  Het is mogelijk om zelfs zonder kennis van programmeren aan de slag te gaan met Magento. Wij zorgen voor de basis, zodat u vanuit het systeem kunt werken. En blijkt dat u toch ergens meer kennis voor nodig heeft? Dan gaan wij er mee aan de slag, om het netjes in orde te maken. 

  3. KLM, T-Mobile, Nespresso en anderen

  Niet voor niets maken grote organisaties zoals KLM, T-Mobile en Nespresso gebruik van Magento. Zij zorgen er daarmee voor dat ze hun klanten online goed van dienst kunnen zijn. Op die manier kunt u klanten een goede ervaring bieden, ook op de momenten dat het niet lukt om ze in de fysieke winkel op een veilige manier te helpen. 

  Magento webshop laten maken

  Wilt u een Magento webshop laten maken? Wij hebben uitgebreide ervaring met deze software. Dat betekent dat we u er op allerlei manieren mee van dienst kunnen zijn. Dus zoekt u naar maatwerk of juist naar een meer kant-en-klare oplossing die we naar uw smaak aanpassen? We leggen u graag uit hoe het werkt en wat we voor u kunnen betekenen.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Maatwerk website: waar gaan de kosten in zitten? 2020-10-10 09:00:19

  Een maatwerk website laten maken en benieuwd waar dan de kosten in gaan zitten? Het is geen geheim dat maatwerk meer kost dan bijvoorbeeld een WordPress website met een template. Dat komt door de extra tijd die erin gaat zitten, zowel in het bouwen als in het bedenken van de mogelijkheden en het maken van het ontwerp.

  Het verschil is groot, omdat we bij maatwerk natuurlijk zoveel mogelijk met de hand ontwerpen, bouwen en afwerken. U heeft de volledige creatieve vrijheid, waardoor wij daar veel meer tijd voor vrij moeten maken. Toch is het niet altijd duidelijk waar die tijd precies in gaat zitten, vandaar dat we dat graag helder voor u op een rij zetten.

  Team van specialisten

  Als we bouwen aan een maatwerk website betekent dit dat we daar verschillende specialisten bij betrekken. Het gaat bijvoorbeeld om een front-end developer, een back-end developer en een specialist in databases. Daarnaast werken we bijvoorbeeld met een specialist in User Experience en natuurlijk een grafisch specialist die de huisstijl vertaalt naar een nieuw webdesign.

  En wilt u ook een ontwerp op maat? We beginnen bij de basis, dus met helemaal niets. Door uit te gaan van bijvoorbeeld de huisstijl van uw bedrijf zorgen we ervoor dat we een ontwerp maken dat echt niemand anders heeft.

  Al die specialisten maken hun uren en moeten betaald worden, waardoor de kosten hoger oplopen dan met een WordPress-template. Goed werk kost op die manier geld, al biedt het natuurlijk de mogelijkheid om ieder detail helemaal naar wens te laten ontwerpen en maken.

  Ontwerp en CMS op maat

  We bouwen aan een ontwerp en een CMS op maat, twee onderdelen die veel tijd en inzet vragen. Met het CMS leggen we de technische basis. We bouwen daar vervolgens op voort, waardoor dit vanaf het begin goed moet zijn. Voor niet-maatwerk gebruiken we meestal WordPress. Bij maatwerk bouwen we een lichter alternatief, met alleen de specifieke functies die u nodig heeft voor de website die u wilt laten maken.

  En wilt u ook een ontwerp op maat? We beginnen bij de basis, dus met helemaal niets. Door uit te gaan van bijvoorbeeld de huisstijl van uw bedrijf zorgen we ervoor dat we een ontwerp maken dat echt niemand anders heeft. Daarin geven we de website slim vorm, bouwen we handige functies in en zorgen we ervoor dat bezoekers meteen alle belangrijke informatie tot hun beschikking hebben. Dat vraagt om het daadwerkelijke ontwerp, net als om tijd om tot dat ontwerp te komen en dit af te stemmen op bijvoorbeeld de huisstijl.

  Maatwerk website laten maken

  Wilt u een maatwerk website laten maken? Houd er rekening mee dat we alles vanuit niets opbouwen en ontwerpen, om te komen tot het geheel dat uniek is voor uw eigen bedrijf.
  Een maatwerk website is op die manier de beste keuze als u zoekt naar niets minder dan het meest optimale.

  Wij zorgen voor een website die razendsnel werkt, precies doet wat u zoekt en eruit ziet zoals dat past bij de rest van uw bedrijf en uitstraling. Aan de maatwerk website zal het op die manier in ieder geval niet liggen.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Maatwerk webshop: wanneer is dat geen goede keuze? 2020-09-30 09:00:25

  Een maatwerk webshop laten maken of benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? We krijgen regelmatig vragen van klanten, die aansturen op maatwerk. Ze vinden het belangrijk dat hun eigen huisstijl centraal staat en dat de opties die bezoekers hebben passen bij het aanbod dat ze bieden.

  Ondanks dat we dat natuurlijk goed begrijpen zijn het niet per sé argumenten om een maatwerk webshop te laten bouwen. Het bovenstaande is goed mogelijk met Magento en zelfs met WooCommerce in WordPress. Bovendien zijn er andere argumenten te bedenken waarom een maatwerk webshop niet altijd de beste keuze is.

  Snel en soepel online

  Wilt u bijvoorbeeld snel online en heeft u niet de tijd om na te denken over allerlei mogelijke hobbels en strubbelingen die er kunnen ontstaan? Maatwerk vraagt om aandacht, waardoor het lastig is om (heel) snel te werken. Het is in plaats daarvan belangrijk om er goed over na te denken en doordachte keuzes te maken.

  Het is iets waar we u graag bij begeleiden, en waar tijd voor nodig is. Daarom is het lastig om snel online te gaan met een maatwerk webshop. Een WooCommerce- of Magento-webshop bevat al veel elementen van zichzelf, dus biedt daarmee meer mogelijkheden om de vaart erin te krijgen en sneller te handelen.

  Beperkt budget beschikbaar

  Natuurlijk berekenen we eerlijke tarieven en zijn we transparant over de prijzen die we rekenen. Toch valt het niet mee om een maatwerk webshop op een (heel) voordelige manier op te leveren. Er is budget voor nodig, omdat veel zaken apart ontwikkeld moeten worden.
  Daar zijn alternatieven voor beschikbaar, waarbij veel van het werk al eens eerder is gedaan. Het scheelt simpelweg veel tijd, waardoor u er gebruik van kunt maken met een kleiner budget.

  Natuurlijk zoeken we graag naar de mogelijkheden voor maatwerk, maar in sommige gevallen is het vanwege het budget beter om daar geen gebruik van te maken. Met een webshop in Magento of in WooCommerce kunnen we dan veel meer doen. Onder de streep levert het soms zelfs meer functionaliteiten en mogelijkheden op, omdat we het beschikbare budget veel beter gericht kunnen inzetten.

  Maatwerk webshop laten maken

  Wilt u toch graag een maatwerk webshop laten maken? Of bent u aan de andere kant juist benieuwd naar de alternatieven die we kunnen bieden? We leggen u graag uit wat de verschillen zijn. Of we beoordelen uw wensen en kunnen vervolgens aangeven of het lukt om dit zonder maatwerk toch te realiseren.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • In 3 stappen succesvolle app ontwikkeling: waarop letten? 2020-04-28 09:00:43

  Succesvolle app ontwikkeling gezocht, maar weet u niet goed waar te beginnen? Of waarop te letten, omdat u daar nog weinig ervaring mee heeft? We leggen het u uit, aan de hand van 3 duidelijke stappen.

  Voor succesvolle app ontwikkeling, met aandacht voor bijvoorbeeld de belangrijke randvoorwaarden en de behoeften van de gebruiker. Om daarna een app in concept te laten ontwikkelen, die volledig aan de voorwaarden voldoet.

  Breid de app op een later moment pas uit, bijvoorbeeld als de identiteit duidelijk is en als het design staat.

  Waarop letten? 3 belangrijke stappen

  Benieuwd waarop te letten? We zetten het in 3 belangrijke stappen op een rij:

  • Stel de randvoorwaarden vast
  • Bepaal de behoeften
  • App in concept laten ontwikkelen

  1. Stel de randvoorwaarden vast

  Begin altijd met de randvoorwaarden van de app. Denk bijvoorbeeld aan de:

  • Haalbaarheid
   Hoe houdt u het haalbaar? Richt u op een app met de belangrijkste mogelijkheden, om te hoge kosten en een te lange ontwikkeltijd te voorkomen.
  • Doelgroep
   Wie is de doelgroep en hoe maakt die gebruik van apps? Denk na over de toestellen die ze gebruiken en hoe en wanneer ze dat het meest doen.
  • Promotie
   Hoe zet u de app in de markt? Via de eigen website of zijn er ook andere promotiekanalen beschikbaar?
  • Downloads
   Is de app alleen via de website te downloaden of ook vanuit de app-stores van bijvoorbeeld Apple en Google?
  • Retentie
   Hoe garandeert u dat gebruikers de app blijven gebruiken? En die ook op termijn relevant blijft?
  • Verdienen
   Is de app bedoeld om geld mee te verdienen, als ondersteuning of voor een ander doel? Stel dit vooraf vast.
  • Ontwikkeling
   Hoe blijft u de app ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe functies toe te voegen of verbeterde veiligheidsstandaarden toe te passen?

  2. Bepaal de behoeften

  Bepaal vervolgens de behoeften bij de doelgroep. Door in gesprek te gaan met potentiële gebruikers. Of door een eerste versie te lanceren, aan de hand waarvan u het daadwerkelijke gedrag kunt meten.

  Wat blijken de functies waar behoefte aan is en hoe moeten die in de praktijk werken? Doe een marktonderzoek of test het in de praktijk.

  Tip: heeft u al bruikbare website-data? Soms geeft dit goede inzichten in de behoeften van gebruikers en de manier waarop ze uw informatie of diensten gebruiken.

  3. App in concept laten ontwikkelen

  Zijn de randvoorwaarden en behoeften van gebruikers duidelijk? Dan wordt het tijd om met de app ontwikkeling aan de slag te gaan. Eerst in concept, om na te gaan of het allemaal naar behoren werkt.

  Breid de app op een later moment pas uit, bijvoorbeeld als de identiteit duidelijk is en als het design staat. En als er een prototype beschikbaar is, met de belangrijkste functies daarin. Zodat het in de basis goed werkt, om het daarna verder uit te breiden naar wat u er uiteindelijk mee voor ogen heeft.

  Succesvolle app ontwikkeling

  Aan de slag met een succesvolle app ontwikkeling? We hebben jarenlange ervaring met allerlei apps, voor diverse branches. Dat betekent dat we ook u daarmee uitstekend kunnen helpen.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Zo vindt u de juiste ontwikkelaar voor software op maat 2020-04-14 09:00:43

  Ontwikkelaar vinden voor software op maat, maar weet u niet goed waarop te letten? We helpen u de juiste ontwikkelaar te vinden, bijvoorbeeld door te letten op 4 belangrijke technische aspecten.

  Ontvangt u de belangrijke documentatie bij de software op maat? Die beschrijft helder hoe de applicatie aan de binnenkant werkt.

  4 technische aspecten om op te letten

  Benieuwd waarop te letten? Wij zetten het voor u op een rij:

  • Gebruikt framework
  • Mogelijkheid tot testen
  • Eventuele outsourcing
  • Documentatie bij de software

  1. Gebruikt framework

  Welk framework gebruikt de ontwikkelaar, als u daar software op maat wilt laten maken? Bekende frameworks zijn Laravel en Vue.js, die allerlei mogelijkheden bieden. En is er geen sprake van een framework of gaat het om een eigen toepassing? Houd er dan rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor onderhoud in de toekomst.

  2. Mogelijkheid tot testen

  Het is belangrijk om alle software op maat eerst uitgebreid te testen. Om er zeker van te zijn dat dit werkt zoals het bedoeld is. En geen onverwachte resultaten oplevert, die in theorie niet warm voorzien.

  Tip: geautomatiseerd testen? Dat kan met Laravel Dus en bijvoorbeeld PHPUnit.

  Goede software ontwikkelaars voor software op maat hebben een tester in dienst. Om vast te stellen dat het allemaal werkt zoals het bedoeld is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  3. Eventuele outsourcing

  Maakt het bureau voor de te ontwikkelen software op maat gebruik van outsourcing? Het helpt de kosten te drukken, maar vraagt ook om een meer betrokken houding. Om zeker te weten dat alles op de juiste manier verloopt en er geen foutjes in de code sluipen.

  4. Documentatie bij de software

  Ontvangt u de belangrijke documentatie bij de software op maat? Die beschrijft helder hoe de applicatie aan de binnenkant werkt. Om er mee aan de slag te gaan en essentieel bij onderhoud, uitbreidingen of een overdracht.

  Software op maat: samen aan de slag

  Aan de slag met software op maat en daarvoor op zoek naar een ervaren ontwikkelaar? We leggen u graag uit hoe we werken en hoe we ervoor zorgen dat we dit in goede banen leiden. Met aandacht voor de belangrijke technische aspecten, zodat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Software ontwikkeling binnen budget: denk vanuit het MVP 2020-03-16 09:00:36

  Software ontwikkeling: hoe pakt u dat het best aan? Het is belangrijk om niet meteen te veel hooi op de bekende vork te nemen. Dat kan het totale proces in de weg zitten, waardoor er uiteindelijk niets van terecht komt. Of waardoor de belangrijke functies niet zo werken zoals het zou moeten.

  Het is in plaats daarvan beter om uit te gaan van een MVP, een Minimal Viable Product. Zodat de basis op een degelijke manier staat. En het daar niet aan zal liggen bij de rest van de ontwikkeling.

  Met aandacht voor de belangrijke functies, die er in ieder geval onderdeel van uit moeten maken. En met minder aandacht voor dat wat ook minder belangrijk is.

  MVP: Minimal Viable Product

  Wat is een MVP? Het Minimal Viable Product is de kale versie van software, met in ieder geval de minimaal benodigde functionaliteiten. Belangrijk, om er in ieder geval gebruik van te maken. En heel voordelig, om zo snel mogelijk te kunnen starten met het gebruik daarvan.

  Tip: een MVP ontwikkelen is goedkoper dan de complete software ontwikkeling, inclusief alle extra’s die daarbij gewenst zijn. Vooral als ze goed moeten werken, zonder eventuele bugs.

  Het is verstandig om tijdens een brainstorm alvast na te denken over de ontwikkeling. Om het totale proces te verdelen in een aantal belangrijke stadia:

  • Must haves?
   De onderdelen van het MVP. Zonder deze elementen zal de software niet werken of heeft het geen zin om er gebruik van te maken.
  • Should haves?
   Leuke functies, die goed van pas zouden komen. Maar, ze zijn niet nodig om de software goed te laten werken.
  • Could haves?
   Eventuele extra’s, die er alleen bij komen als daar tijd voor is. Totaal overbodig voor de goede werking van de software.
  • Won’t haves?
   Functies die in een vervolgtraject of in andere software wellicht beter tot hun recht zouden komen.

  Door er op deze manier over na te denken wordt het een stuk makkelijker om de ontwikkeling op de juiste manier te laten verlopen. Met aandacht voor de belangrijke functies, die er in ieder geval onderdeel van uit moeten maken. En met minder aandacht voor dat wat ook minder belangrijk is. Om het budget niet te overschrijden en er vooral voor te zorgen dat er niet te veel tijd in gaat zitten. Belangrijke aspecten bij software ontwikkeling, om het op meerdere manieren niet uit de hand te laten lopen.

  Software ontwikkeling: ervaren specialisten

  Op zoek naar specialisten voor software ontwikkeling? We helpen u graag om aan te geven hoe dat in z’n werk gaat en op welke wijze u voorkomt dat het budget overschreven wordt. Of dat er te veel tijd gaat zitten in functies die eigenlijk niet echt belangrijk zijn. Om de ontwikkeling te verbeteren, zodat er zo snel mogelijk een MVP ontstaat. Als eerste versie van de software, om op een professionele manier gebruik van te maken.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Sneller factureren: koppel WooCommerce met Moneybird en meer systemen 2020-01-20 09:00:09

  Sneller factureren en bovendien met minder fouten? Gebruik een koppeling tussen WooCommerce en bijvoorbeeld Moneybird. De beste manier om automatisch facturen te sturen aan klanten, zodat u daar niet langer handmatig mee aan de slag hoeft.

  Let op: het is belangrijk dat facturen een opeenvolgende nummering hebben. Wij houden daar rekening mee als we de koppeling maken, zodat u netjes voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt.

  Dankzij een koppeling tussen WooCommerce en de boekhoud- of administratiesoftware hoeft u daarmee niet meer handmatig aan de slag. In plaats daarvan verloopt dit automatisch, zodat u zich kunt richten op andere zaken. Zoals nieuwe producten in het assortiment, de klantenservice of de vlotte verzending van nieuwe bestellingen.

  Koppeling met Moneybird en alternatieven

  Benieuwd naar de mogelijkheden om een boekhoudprogramma te koppelen aan WooCommerce? Dat kan bijvoorbeeld met Moneybird, dankzij de API-koppeling die er is voor deze webwinkelsoftware. De koppeling die we realiseren zorgt ervoor dat nieuwe bestellingen automatisch in de boekhouding terechtkomen. En belangrijker, dat de klant een factuur ontvangt op het opgegeven e-mailadres.

  Uiteraard zijn er ook koppelingen met andere systemen mogelijk, afhankelijk van waar u gebruik van maakt. Gebruikt u Acumulus, e-Boekhouden of bijvoorbeeld MoneyMonk? Wij zorgen er met de koppelingen voor dat de gegevens automatisch worden doorgegeven. Razendsnel en zonder fouten, zodat u er zeker van kunt zijn dat dit op de juiste manier gebeurt.

  We hebben veel ervaring met WooCommerce, zowel om een nieuwe webshop te bouwen als een koppeling te maken. Met het boekhoudprogramma dat u gebruikt en andere software die belangrijk is voor uw bedrijf. Om automatisch te factureren en om andere repeterende taken uit handen te nemen. De makkelijkste manier om dit te regelen, zodat u daar weinig tijd en moeite in hoeft te steken.

  WooCommerce-webshop: automatisch factureren

  Benieuwd hoe u automatisch kunt factureren met een WooCommerce-webshop? Wij zorgen voor een koppeling met Moneybird of een ander programma dat u daarvoor gebruikt. De makkelijkste manier om dit goed te regelen, waardoor de klant netjes een factuur ontvangt voor de geplaatste bestelling. Helemaal automatisch, om minder fouten te maken en u op andere zaken te kunnen richten.

  Tip: nog geen WooCommerce-webshop, maar denkt u daar wel over na? Wij bouwen de webshop en denken graag met u mee over de mogelijkheden. In de webwinkel zelf, net als voor koppelingen met systemen waar u op dit moment al gebruik van maakt.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact (https://www.interclient.nl/contact/) met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • De makkelijkste mailing-lijst: Magento-koppeling met Mailchimp 2020-01-13 09:00:09

  E-mail is springlevend, ook al leek dat een aantal jaren geleden heel anders af te lopen. Kleine en grote webshops merken dat hun mailing-lijst van grote waarde is, bijvoorbeeld door klanten aanbiedingen te doen of herinneringen te sturen over de producten in de winkelwagen.

  Benieuwd hoe u makkelijk gebruik maakt van een mailing-lijst, het liefst met een koppeling vanuit Magento? We koppelen de webshop aan bijvoorbeeld Mailchimp, bijvoorbeeld om automatische mailings te versturen.

  Aanbiedingen of herinneringen

  De automatische mailing biedt diverse mogelijkheden, waarvan we er een paar voor u op een rij zetten:

  • Aanbiedingen aan bestaande klanten?
   Bestaande klanten opnieuw activeren? Een mailing is daarvoor ideaal. Breng klanten op de hoogte van actuele aanbiedingen, zodat ze wellicht een nieuwe aankoop doen.?Tip: herinner klanten aan hun eerdere aankoop. Dat creëert commitment, waarmee u de kans op een nieuwe verkoop groter maakt.
  • Herinneringen aan producten in de winkelwagen?
   Hebben bezoekers de producten wel in hun winkelwagen geplaatst, maar (nog) niet afgerekend? Geregistreerde bezoekers kunt u een e-mail sturen, om ze daaraan te herinneren. De beste manier om ze toch af te laten rekenen, bijvoorbeeld als er eerder iets tussen is gekomen.

  Deze vormen van automatisering maken het eenvoudig om mailings te sturen, op het moment dat die het meest effectief zijn. Naar klanten en potentiële kopers, om ze een zetje in de rug te geven als ze van plan lijken om een van de producten af te rekenen. Of om ze te inspireren met actuele aanbiedingen, waarmee ze bovendien hun voordeel kunnen doen.

  Magento en Mailchimp: ideale koppeling

  Gebruik maken van Magento en Mailchimp? Het is voor veel webshops de ideale koppeling, waaraan we natuurlijk kunnen werken. We hebben veel ervaring met Magento webshops en kunnen daarvoor allerlei koppelingen ontwikkelen.

  Met Mailchimp en met andere systemen, waarvan u bijvoorbeeld binnen de rest van de organisatie gebruik maakt. We denken graag met u mee over de mogelijkheden en gaan er daarna mee aan de slag. Om automatische mailings te versturen of bijvoorbeeld om de administratie makkelijker bij te houden. Automatisch en zonder fouten, dankzij de koppelingen die we maken tussen de webshop in Magento en de andere systemen waar u gebruik van maakt.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Wat maakt een SaaS-oplossing succesvol? 3 belangrijke tips 2019-12-30 09:00:49

  Gebruik maken van een SaaS-oplossing of die zelf ontwikkelen en benieuwd hoe dat een succes zal worden? Het is belangrijk om rekening te houden met een paar belangrijke eigenschappen. Die maken de kans op succes een stuk groter.

  Tips voor een goede SaaS-oplossing

  Benieuwd naar de tips voor een goede SaaS-oplossing? We hebben er veel ervaring mee en zetten er drie voor u op een rij:

  • Maximale beschikbaarheid
  • De beste gebruikservaring
  • Snel marktaandeel verkrijgen

  1. Maximale beschikbaarheid

  Het is belangrijk dat u maximale beschikbaarheid aanbiedt, voor een oplossing die daarom vraagt. Wil de klant er altijd en overal mee kunnen werken? Dat is een goed uitgangspunt. Met de SaaS-oplossing biedt u de optimale beschikbaarheid. Klanten hebben alleen een internetverbinding nodig. De data en software is beschikbaar als zij dat willen, waardoor SaaS toegevoegde waarde heeft, bijvoorbeeld om ook op locatie door te kunnen werken.

  2. De beste gebruikservaring

  Het is belangrijk om met de SaaS-oplossing de beste gebruikservaring te bieden. Het moet niet alleen gaan om de functionaliteiten, ook de manier waarop het werkt is belangrijk.

  Probeer de software op een zo simpel mogelijke manier te laten ogen, ook al is er sprake van ingewikkelde processen. Door het makkelijker te laten overkomen ontstaat er een gevoel van meerwaarde. Zodra iedereen mee kan werken heeft dat ook daadwerkelijk waarde, omdat het niet nodig is om veel uit te leggen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk klanten daarmee aan de slag.

  3. Snel marktaandeel verkrijgen

  Samen met het vorige punt is het belangrijk om de SaaS-oplossing te richten op een breed deel van de markt. Probeer er snel zoveel mogelijk marktaandeel mee te verzamelen. Alleen op die manier komen er voldoende inkomsten binnen, zodat u het product door kunt blijven ontwikkelen en de puntjes op de ‘i’ kunt zetten. Bovendien zorgt een snel en groot marktaandeel ervoor dat u de kans heeft om ook de rest van de markt te veranderen en een nieuwe manier van werken te presenteren.

  SaaS-oplossing laten maken

  Enthousiast over de mogelijkheden van een SaaS-oplossing? Wij kunnen u meer vertellen over de manier waarop we dat voor onze klanten doen. Met een duidelijke focus op de eindgebruiker, om zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

  We hebben bij InterClient veel ervaring met deze oplossingen en de manieren waarop u daar gebruik van kunt maken. Daar leggen we u graag over uit, zodat u ontdekt of een SaaS-oplossing ook voor uw organisatie een interessante keuze is.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Slimme plugin: WooCommerce Menu Cart in uw webshop 2019-11-30 09:00:48

  Altijd op zoek naar nieuwe plugins of benieuwd naar slimme mogelijkheden in WooCommerce? Dan is Menu Cart een goede keuze. Een plugin van Jeremiah Prummer en Ewout Fernhout. Ze richten zich speciaal op de technisch leken, om het ook hen zo makkelijk mogelijk te maken.

  De Menu Cart-plugin biedt de mogelijkheid om een winkelwagentje te tonen in het menu. Dat is standaard niet mogelijk, waardoor de webshop er soms iets minder professioneel uitziet. Dankzij deze plugin kunt u vanuit WordPress toch zorgen voor een professioneel ogend geheel, om uw producten aan de man te brengen.

  Mogelijkheden met Menu Cart

  Benieuwd naar de mogelijkheden met WooCommerce Menu Cart? We zetten er een paar voor u op een rij:

  • Winkelwagentje links of rechts?
   Het winkelwagentje van de plugin is zowel links als rechts beschikbaar, afhankelijk van waar je die het liefst wilt laten zien.
  • Altijd aanwezig of bij bestelling?
   Je kunt ervoor kiezen om ook een leeg winkelwagentje te tonen. Het alternatief is een wagentje dat verschijnt als iemand een bestelling wil gaan doen.
  • Totaalbedrag, items of allebei?
   Je kunt in het scherm meteen het totaalbedrag laten zien, of het aantal items dat iemand heeft verzameld. Of allebei, voor de meest complete informatie.
  • Icoontjes in de betaalde versie?
   In de betaalde versie van de plugin voor WooCommerce kun je zelfs gebruik maken van een aantal handige icoontjes. Mooi om te zien, voor een professionele uitstraling.

  Op die manier zit de plugin op een handige manier in elkaar en heb je daarmee meteen een aantal mogelijkheden. Bovendien kun je de CSS van de plugin bewerken, iets waar we je natuurlijk mee van dienst kunnen zijn. Op die manier geven we die vorm aan de hand van jouw huisstijl, voor een perfecte integratie in de rest van de website.

  WooCommerce webshop laten maken

  Enthousiast en wil je een WooCommerce webshop laten maken? Of ben je benieuwd hoe we je daarmee en met andere zaken van dienst kunnen zijn? Bij InterClient hebben we veel ervaring met webshops, zowel in WooCommerce als in Magento. Op die manier zijn we jouw specialist voor webshops, om ze te bouwen, te beheren of verder uit te breiden met functies en mogelijkheden waar je naar op zoek bent.

  Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Meer verkopen met WooCommerce: 3 tips voor hogere conversie 2019-09-23 09:00:36

  Een WooCommerce-webshop of die laten maken en daarmee graag zoveel mogelijk verkopen? Het is online heel belangrijk om de webshop zo in te richten dat die uitnodigt tot optimale conversie. Met een paar handige tips kunt u het aantal verkopen verhogen, bijvoorbeeld door klanten de beste online ervaring te bieden.

  Hoe u dat aanpakt en wat daarvoor de mogelijkheden zijn in WooCommerce? We zetten een paar handige tips voor u op een rij. Bovendien kunnen we daar alvast rekening mee houden tijdens de ontwikkeling. Op die manier leggen we als we een WooCommerce webshop bouwen alvast de basis voor uw online succes.

  3 tips voor hogere conversie

  Met de volgende 3 tips heeft u de kans om de conversie in de webshop eenvoudig te verhogen:

  • Laat klanten hun aankoop inpakken
  • Bied alternatieven als het is uitverkocht
  • Laat zien wat anderen bestellen

  1. Laat klanten hun aankoop inpakken

  Wat is er leuker dan een cadeau geven? Een cadeau geven dat is ingepakt!
  Door het cadeau in te laten pakken wordt het voor de ontvangen een feestje om dit uit te pakken. En vergeet daarnaast de mensen niet die iets voor zichzelf bestellen en het toch leuk vinden om het in te laten pakken. Het wordt voor hen een feestje om een bestelling te doen, waardoor de kans ook groter is dat ze nog eens terugkomen.

  Tip: vraag een paar euro voor het inpakpapier. In ruil daarvoor kunt u bijvoorbeeld gratis verzending aanbieden, zodat u onder de streep toch een mooi bedrag overhoudt.

  2. Bied alternatieven als het is uitverkocht

  Is er een product uitverkocht? Het kan de beste WooCommerce-webshop overkomen, dus dat is op zich niet erg. Wel is het belangrijk om op dat moment een goed alternatief aan te bieden. Geef bijvoorbeeld aan welke producten er nog wel beschikbaar zijn. Of bied de mogelijkheid een e-mailadres achter te laten, om een bericht te versturen als het product weer op voorraad is.

  3. Laat zien wat anderen bestellen

  In de webshop is het een uitstekend idee om te laten zien wat anderen bestellen. Door te wijzen op de populaire keuzes binnen een categorie wordt de kans een stuk groter dat ook nieuwe klanten daar gebruik van maken. Het is een handig psychologisch mechanisme op basis van sociaal bewijs, waaruit blijkt welke producten het goed doen. Veel consumenten willen graag de aankopen die ook anderen doen, dus zullen hierdoor sneller overtuigd zijn.

  WooCommerce webshop laten maken

  Enthousiast over de WooCommerce-webshop en daar ook zelf gebruik van maken? We bouwen webshops in WordPress en op basis van Magento, net als volledig op maat. Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Met Magento hoger in Google: 3 tips voor betere vindbaarheid 2019-09-16 09:00:30

  Een Magento webshop en daarmee zo hoog mogelijk in Google? Of nog geen webshop, maar benieuwd naar de mogelijkheden van dit populaire CMS? Met een paar handige tips verbetert u de vindbaarheid, zodat potentiële klanten u uitstekend weten te vinden.

  Magento biedt geavanceerde mogelijkheden als webshop, met kansen om hoger in Google te komen. Daar houden we bij de ontwikkeling alvast rekening mee. Met een paar handige tips helpen we u de zoekmachine optimalisatie te verbeteren, zodat klanten uw producten nog beter weten te vinden.

  3 tips voor betere vindbaarheid

  Gebruik deze handige tips om met een Magento webshop hoger in Google te komen:

  • Leesbare URL’s
  • Voorkom dubbele content
  • Structureer het menu

  Leesbare URL’s

  Het is ontzettend belangrijk om in Magento gebruik te maken van leesbare URL’s. Dat wil zeggen, het moet gaan om beschrijvende URL’s waaruit blijkt wat er op de pagina te vinden is. Gebruik de categorienamen in de URL, net als de namen van producten. Dat maakt het voor Google makkelijker om ze goed te indexeren. Bovendien kunnen bezoekers aan de link al zien waar ze naartoe gaan, iets dat weer bijdraagt aan de conversie.

  Voorkom dubbele content

  Het is heel belangrijk om dubbele content te voorkomen, vooral op het moment dat u die optimaliseert voor Google. Schrijf unieke beschrijvingen per product en per categorie. Gebruik niet de beschrijvingen van een leverancier, om het verschil te kunnen maken ten opzichte van andere verkopers die dat wel doen. Het draagt enorm bij aan de vindbaarheid in Google, om uw producten zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

  Structureer het menu

  Denk vooraf goed na over de ideale structuur voor het menu. Gebruik hoofd- en subcategorieën, die op een logische manier met elkaar samengaan. Verdeel de producten onder in de diverse categorieën die als een boomstructuur samenkomen.

  Het draagt bij aan de vindbaarheid in Google, omdat de zoekmachine de structuur ook beter zal begrijpen. Gebruik interne links in de beschrijvende teksten, zowel naar de bovenliggende als de onderliggende categorieën. Op die manier snapt de zoekmachine de structuur beter en draagt het bij aan de conversie, waardoor het uiteindelijk zal leiden tot meer verkopen in de webshop.

  Magento webshop laten maken

  Enthousiast over de mogelijkheden van Magento en daarmee hoger in Google komen of benieuwd hoe zo’n traject in z’n werk gaat? We bouwen Magento webshops voor veel verschillende klanten, altijd afgestemd op uw specifieke wensen. En blijkt Magento niet voldoende mogelijkheden te bieden? We kunnen daarnaast helemaal op maat aan de slag. Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Chatbots en personalisatie: trends voor WooCommerce webshops 2019-08-19 09:00:46

  Innovatief gebruik maken van WooCommerce, als commerciële uitbreiding op WordPress? De ideale keuze voor veel bedrijven die graag een webshop starten, maar niet de complexiteit van Magento nodig hebben. Dankzij een paar recente innovaties is het bovendien mogelijk om klanten online toch een geweldige ervaring te bieden.

  Het is voor veel bedrijven een lastige keuze: Magento, WooCommerce of toch maatwerk. Het heeft allemaal voor- en nadelen, die we natuurlijk graag voor u op een rij zetten. Deze keer zoomen we in op een paar belangrijke innovaties voor WooCommerce. Het gaat om chatbots voor een klantenservice 2.0 en om personalisatie voor de beste online gebruikservaring.

  Chatbots: klantenservice 2.0

  De klantenservice 24/7 beschikbaar maken? Het was altijd een behoorlijke investering, die zich niet snel terugbetaalde. Dankzij slimme chatbots is het nu een stuk beter mogelijk om klanten altijd antwoord te geven op hun vragen.

  Let op: de huidige generatie chatbots is vooral sterk in het Engels, de Nederlandse taal laat iets langer op zich wachten.

  Goede keuzes op dit gebied zijn WooWBot, Facebook Messenger for WooCommerce en Omise. Ze bieden de mogelijkheid om binnen WooCommerce gebruik te maken van een bot, die klanten antwoord geeft op hun vragen. Ideaal om de druk op medewerkers te verlagen of om er ook ’s avonds en in het weekend voor te zorgen dat er ‘iemand’ klaarzet voor klanten en andere bezoekers.

  Meer personalisatie: unieke online beleving

  Zowel in fysieke winkels als online zoeken klanten naar steeds meer personalisatie en een betere beleving. WooCommerce biedt de mogelijkheid om dat aan te bieden, dankzij kunstmatige intelligentie. Handige features zoals WPML en WooCommerce Extra Product Options zorgen ervoor dat klanten een persoonlijke benadering krijgen. En met WooCommerce Darwin Pricing Integration is het zelfs mogelijk om persoonlijke aanbiedingen te doen, in combinatie met tracking codes.

  Het laat zien dat de software behoorlijk ver is gevorderd, om een professionele online winkelervaring aan te bieden. Dat kan heel persoonlijk en op basis van contact dat eigenlijk altijd beschikbaar is.

  Tip: gebruik maken van dit type innovaties, maar dan op basis van maatwerk of in Magento? Ook daarvoor kennen wij de mogelijkheden.

  WooCommerce webshop laten maken

  Wilt u een WooCommerce webshop laten maken en daarmee gebruik maken van de belangrijke innovaties die er beschikbaar zijn? We leggen u graag uit hoe we dat voor andere klanten doen en hoe we u daarmee goed van dienst kunnen zijn.

  En heeft u andere vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze in het algemeen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er natuurlijk graag meer over.

 • Video-headers en push-meldingen: innovatie voor uw WordPress website 2019-08-05 09:00:42

  Benieuwd naar de trends en belangrijkste innovaties voor WordPress websites? De techniek is vergevorderd en biedt professionele mogelijkheden, zoals video-headers en push-meldingen.

  WordPress-websites zien er al veel langer heel professioneel uit, dankzij geavanceerde thema’s en templates. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een website in WordPress op maat te laten maken, waardoor het CMS niet meer onderdoet voor veel ‘eigen’ oplossingen. Bovendien is het goed mogelijk om push-meldingen te versturen, om de interactie met bezoekers aan te gaan.

  Video-headers: goede eerste indruk

  Video-headers maken een geweldige eerste indruk. De website oogt professioneel en het biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld de werkwijze in het bedrijf te laten zien.

  Een video-header is beschikbaar met een ‘loop’, om die steeds opnieuw af te laten spelen. Het creëert een belangrijke mate van dynamiek, die meteen de aandacht trekt. Bovendien biedt het allerlei mogelijkheden om veel relevante informatie over te brengen, zonder dat daar een meer traditionele slider voor nodig is.

  Push-meldingen: online interactie

  Bedrijven die online de interactie met hun bezoekers willen aangaan kunnen daarvoor bovendien gebruik maken van push-meldingen. Het is mogelijk om een melding te versturen bij een nieuw bericht, bij een nieuw artikel op de website of om een andere reden.

  De werking van de meldingen hangt af van de gebruikte browser en het besturingssysteem. Het is in ieder geval goed mogelijk om een melding te geven of om toestemming te vragen, gewoon met een WordPress-website. Het biedt mogelijkheden voor meer interactie met bezoekers, om hen beter te betrekken bij de website.

  WordPress website laten maken

  Het zijn twee belangrijke innovaties binnen WordPress, die al een tijdje mogelijk zijn. Inmiddels worden ze bekender bij het grotere publiek, waardoor steeds meer bedrijven daar gebruik van gaan maken. Wij bouwen en ontwikkelen de websites in WordPress en met andere technieken, bijvoorbeeld voor webshops of om maatwerk te kunnen leveren.

  Twijfelt u tussen maatwerk en een WordPress-website of bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden in de beide gevallen? We leggen er graag over uit, aan de hand van de manier waarop we werken. We zorgen er met voorbeelden vanuit ons portfolio voor dat we kunnen laten zien wat er mogelijk is.

  Benieuwd naar die mogelijkheden of specifiek gebruik maken van bijvoorbeeld een video-header en een push-melding op de website? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden op dat gebied. Net als over andere belangrijke innovaties, voor een website die uitstekend werkt.

 • 7 voordelen van SaaS-oplossingen: uitgelegd in klare taal 2019-06-17 09:00:38

  Gehoord van SaaS-oplossingen, maar is het u nog niet helemaal duidelijk wat daar de voordelen van zijn? We zetten ze op een rij, zodat u zelf ontdekt waarom software op basis van SaaS de toekomst heeft.

  Voordelen van SaaS-oplossingen

  Wat zijn de belangrijkste voordelen van SaaS-oplossingen ten opzichte van traditionele software? We zetten er 7 op een rij:

  • Geen grote investering
  • Toegankelijk via internet
  • Beschikbaar op mobiele apparaten
  • Geen installatie nodig
  • Altijd up-to-date
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Goed geschikt voor mobiele synchronisatie

  Geen grote investering

  Vergeet grote investeringen, om in één keer af te rekenen voor het volledige softwarepakket. Niet handig binnen de cashflow en bovendien risicovol, omdat u nog maar moet zien of de software een goede keuze blijkt. En hoe lang duurt het voordat u de investering heeft terugverdiend? Dankzij SaaS betaalt u een bedrag per maand, waardoor u veel sneller ziet of de investering z’n geld opbrengt.

  Toegankelijk via internet

  SaaS-oplossingen installeert u niet zomaar op een computer, u benadert ze in de cloud. Dat is prettig, omdat u daarmee niet meer gebonden bent aan fysieke apparaten. Met een werkende internetverbinding kunt u de software vanaf iedere computer, tablet of smartphone bereiken. Handig als u graag flexibel werkt, bijvoorbeeld met verschillende apparaten.

  Beschikbaar op mobiele apparaten

  Dankzij de toepassingen in de cloud is ook mobiele toegang over het algemeen geen probleem. U gebruikt een internetverbinding en een browser, in plaats van een compleet besturingssysteem op een mobiel of niet-mobiel apparaat. De SaaS-oplossingen zijn daarmee veel beter universeel geschikt, zodat u er ook mobiel mee kunt werken.

  Geen installatie nodig

  Installatie is niet nodig, omdat de software gewoon online beschikbaar is. U hoeft alleen maar in te loggen, nadat de aanbieder de software netjes heeft geconfigureerd. Wij doen de configuratie, waarna u er mee aan de slag kunt zonder alles te moeten installeren.

  Altijd up-to-date

  Zijn er updates beschikbaar? We voeren die automatisch door, gewoon op de server waarop de software draait. U werkt altijd met de laatste versie, zonder dat u ooit zelf nog een update hoeft door te voeren. En belangrijker, we doen de updates op het moment dat u daar geen last van heeft.

  Eenvoudig uit te breiden

  SaaS-oplossingen zijn makkelijk uit te breiden, bijvoorbeeld met aanvullende applicaties die gaandeweg belangrijk blijken. Het zijn geen dure uitbreidingen op een bestaand pakket, maar eenvoudige modules die u aan of uit kunt zetten.

  Goed geschikt voor mobiele synchronisatie

  SaaS-oplossingen zijn tenslotte goed geschikt voor mobiele synchronisatie, zodat u op alle apparaten altijd de beschikking heeft over de meest actuele informatie.

  Specialist in SaaS

  Zoekt u een specialist in SaaS-oplossingen? We werken hier aan voor uiteenlopende klanten, vanuit ons kantoor in Alkmaar. We hebben klanten door heel Noord-Holland en de rest van Nederland, dus ook u zijn we er graag mee van dienst.

  Een SaaS-oplossing laten maken of vragen over hoe we dat aanpakken? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 uur op telefoonnummer 072 564 3980, stuur ons een e-mail naar info@interclient.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

 • De ideale voorbereiding voor een webapplicatie: 3 zaken om rekening mee te houden 2019-06-10 09:00:37

  Een goede webapplicatie vraagt om de juiste voorbereiding. Een goed begin is het halve werk, en dat is niet anders als u een applicatie laat bouwen om online gebruik van te maken. Het is bijvoorbeeld een goed idee om in een vroeg stadium een tester in te schakelen (https://www.interclient.nl/waarom-zou-tester-inschakelen-webapplicatie/), iets waar veel organisaties helaas aan voorbijgaan.

  Vragen voor een ideale voorbereiding

  Daarnaast zijn een paar andere zaken van belang tijdens de voorbereiding. Met deze vragen voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet:

  • Wat zijn de doelstellingen voor de applicatie en het bedrijf?
  • Hoe zien de huidige werkprocessen eruit?
  • Wie moet er straks mee gaan werken?

  Wat zijn de doelstellingen voor de applicatie en het bedrijf?

  Wat zijn de doelstellingen van de webapplicatie die u op maat wilt laten maken? Hoe wilt u er binnen de organisatie gebruik van maken en hoe draagt dit bij aan de bredere doelstellingen van het bedrijf? Probeer dit vooraf duidelijk in kaart te brengen, zodat de ontwikkelaars weten waar ze aan bijdragen. Het voorkomt veel verkeerde keuzes, omdat duidelijk is wat uiteindelijk de bedoeling is van het project dat is gestart.

  Hoe zien de huidige werkprocessen eruit?

  Hoe wordt er binnen de organisatie gewerkt en welke rol kan de applicatie daarin gaan spelen? Breng de belangrijke processen in kaart en houd daarin rekening met de nieuwe webapplicatie. Wordt het makkelijker om de processen af te werken of moeten er zaken worden aangepast? Denk aan zowel de input die er nodig is om met de applicatie te kunnen werken, net als aan de verwerking van de output die het oplevert.

  Wie moet er straks mee gaan werken?

  Wie zijn de gebruikers die er straks dagelijks mee aan de slag gaan? Het is een goed idee om ze uit te nodigen als tester en vooraf te vragen naar eventuele suggesties. Zij weten het best waar ze tegenaan lopen, als waardevolle input om de webapplicatie de juiste functionaliteiten mee te kunnen geven.

  Webapplicatie laten bouwen na de perfecte voorbereiding

  Wilt u een webapplicatie laten maken door ervaren specialisten? We werken vanuit Alkmaar aan applicaties voor klanten in Noord-Holland en de rest van Nederland, waardoor we ook u daar uitstekend mee van dienst kunnen zijn.

  Een webapplicatie laten maken of vragen over hoe we dat aanpakken? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 uur op telefoonnummer 072 564 3980, stuur ons een e-mail naar info@interclient.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

 • Maatwerk software is schaalbaar: 3 voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen 2019-04-15 09:00:29

  Maatwerk software biedt belangrijke voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met name de schaalbaarheid is heel interessant, door klein te beginnen en dit later uit te breiden.

  We hebben veel ervaring met software ontwikkeling, waarmee diverse van onze klanten ontzettend veel besparen. We ontwikkelen software aan de hand van uw bedrijfsprocessen en specifieke behoeften, waarbij we ook de schaalbaarheid altijd goed in het achterhoofd houden.

  Voordelen van software ontwikkeling op maat

  Benieuwd naar de voordelen die software ontwikkeling op maat oplevert, dankzij de schaalbaarheid? We leggen het uit aan de hand van een paar belangrijke eigenschappen:

  • Intensief contact tijdens de ontwikkelingsfase
  • Ondersteuning van uw processen: van klein tot heel groot
  • Schaalbaar voor het aantal gebruikers

  Intensief contact tijdens de ontwikkelingsfase

  De ontwikkeling doet u in nauw overleg met onze ontwikkelaars. We zijn persoonlijk bereikbaar, betrokken bij het project en denken graag mee over de best mogelijke oplossing. Het betekent in de praktijk dat we heel klein kunnen beginnen, terwijl we alvast plannen maken om het later op te schalen.
  Tip: soms werkt een pilot of een proef het best om nieuwe software ontwikkeling te testen. Dat doen we in nauw overleg, zodat we ook als ontwikkelaar betrokken zijn bij de eerste stappen en het opschalen daarna.

  Ondersteuning van uw processen: van klein tot heel groot

  Software ontwikkeling op maat biedt vervolgens de mogelijkheid om heel kleine of de grotere processen te ondersteunen. En belangrijker nog, we kunnen heel klein beginnen en ons gaandeweg richten op grotere processen, omdat we vooraf al rekening houden met de mogelijkheid om de toepassingen te schalen.

  Schaalbaar voor het aantal gebruikers

  Neemt het aantal gebruikers van de software toe, omdat u merkt dat het werkt of omdat het bedrijf groeit? Het zijn uitstekende redenen om de mogelijkheden op te schalen. Wij zorgen ervoor dat de infrastructuur daarvoor geschikt is of dat we slechts minimale aanpassingen aan de software hoeven te doen. Op die manier is de software ontwikkeling op maat de ideale keuze voor bedrijven die graag willen groeien.

  Specialist in software ontwikkeling in Alkmaar

  Zoekt u een specialist in software ontwikkeling? Wij werken vanuit Alkmaar voor klanten door heel Noord-Holland, net als in de rest van Nederland. We bouwen aan software op maat, waarmee we bedrijfsprocessen ondersteunen en die we natuurlijk netjes schaalbaar inrichten.

  Benieuwd naar de mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Herken een maatwerk website: 4 opvallende eigenschappen 2019-04-01 09:00:21

  Een maatwerk website herkennen? Dat is makkelijker dan u denkt, dankzij 4 opvallende eigenschappen. Zodra u enige ervaring opdoet met verschillende websites haalt u de goedkope kopieën er zo uit, ten opzichte van de websites die met zorg en aandacht zijn ontworpen en ontwikkeld.

  Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Belangrijk, omdat het op die manier altijd draait om de bezoeker en gebruiker. Een website met een eenvoudige template kan er mooi uitzien, maar haalt het doorgaans niet bij een project op maat.

  Eigenschappen van een maatwerk website

  Benieuwd hoe u een maatwerk website onderscheidt van een goedkope kopie? Let eens op de volgende eigenschappen:

  • Buttons in de huisstijl
  • Korte laadtijd: snelle website
  • Naam van het thema in de footer
  • SSL-certificaat voor de complete website

  Buttons in de huisstijl

  Hebben de buttons heel duidelijk de eigen huisstijl van een organisatie? De kans is groot dat het gaat om een maatwerk website. Het gaat uiteraard om het gebruik van kleuren, net als de juiste vorm en ‘benadering’. Stralen de buttons uit waar de organisatie ook in meer brede zin voor staat? Dat is een goed teken, de kans is groot dat het gaat om een website die netjes op maat is gemaakt.

  Korte laadtijd: snelle website

  Open een paar verschillende pagina’s en houd de laadtijd in de gaten. Heeft de website even nodig om goed te laden, net te lang om het helemaal vloeiend te kunnen noemen? De kans bestaat dat het geen maatwerk website is.

  Een website op maat bevat alleen de elementen die nodig zijn. Dat biedt de kans om die tot in de puntjes te optimaliseren, zodat het geheel optimaal reageert en niet tot lange laadtijden leidt. In plaats daarvan is iedere pagina razendsnel beschikbaar.

  Naam van het thema in de footer

  Een opvallende eigenschap, die duidelijk afbreuk doet aan de kwaliteit en stijl van het ontwerp. Staat de naam van een thema in de footer? Dan is er duidelijk geen sprake van maatwerk. In plaats daarvan gaat het om een goedkope kopie op basis van een template, die helaas weinig mogelijkheden tot optimalisatie en meer gebruiksvriendelijkheid biedt.

  SSL-certificaat voor de complete website

  Tenslotte kunt u nagaan of het SSL-certificaat werkt op de hele website. Dat is op een maatwerk website standaard het geval, omdat we alle onderdelen netjes volgens de aanvullende maatregelen voor beveiliging ontwikkelen. Op die manier scoort de website hoger in Google, biedt u bezoekers een veilige omgeving en is de website klaar voor de toekomst.

  Maatwerk website laten maken

  Enthousiast over een maatwerk website en benieuwd naar de mogelijkheden om die te laten maken? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, neem contact met ons op.

 • Meer verkopen met WooCommerce: 3 handige psychologische tips 2019-02-25 09:00:15

  WooCommerce is een handig webshopplatform voor WordPress. Standaard makkelijk te beheren en toch goed geschikt om veel mee te verkopen. En wilt u wat meer verkopen? Dan zijn daar handige plugins voor beschikbaar. Net als handige tips, waarvan we er graag drie voor u op een rij zetten. Met een vleugje psychologie, door slim gebruik te maken van hoe het brein werkt.

  Minstens zo interessant is de vermelding ‘anderen kochten ook’. Het creëert een gevoel van ontspanning en veiligheid, dankzij een ‘gebruikelijke keuze’.

  Sociaal bewijs: populaire producten

  Mensen zijn kuddedieren, vooral als ze een aankoop willen doen. We volgen graag anderen in hun aankoopgedrag. We gaan niet graag als eerste op een leeg terras zitten, in plaats daarvan schuiven we liever aan op een terras waar al veel meer mensen zitten.

  En op die manier kopen bezoekers liever producten die ook anderen hebben gekozen. Dat wekt vertrouwen, omdat die anderen waarschijnlijk precies weten wat ze nodig hebben. Tenminste, dat is wat bezoekers denken die zelf niet goed weten waarmee ze de beste keuze maken.

  Kies daarom niet zomaar voor iets zoals ‘aanbevolen’ bij producten die u wilt verkopen, maar spreek van ‘populaire’ producten. Het feit dat ze populair zijn bij andere bezoekers van de webshop maakt ze automatisch aantrekkelijker.
  Let op: maak hier ethisch gebruik van. Vermeld het bij de populaire producten. Komen bezoekers erachter dat een claim niet klopt? Dan kan dit de verkopen juist laten kelderen.

  Anderen kochten ook: handige tips

  Minstens zo interessant is de vermelding ‘anderen kochten ook’. Het creëert een gevoel van ontspanning en veiligheid, dankzij een ‘gebruikelijke keuze’. Het neemt onzekerheid weg bij bezoekers die voor het eerst een bestelling plaatsen of weinig ervaring hebben met de producten.

  Bovendien speelt het in op de wens om onze aankopen ‘compleet’ te maken. We willen er graag voor zorgen dat we alles in huis halen om een goede keuze te maken. Geef aan welke producten anderen erbij kochten en wat de gebruikelijke combinaties zijn, om eenvoudig meer te verkopen.

  Kassakoopjes: makkelijk mee te nemen

  De supermarkt maakt er al jaren gebruik van: de kassakoopjes. De beste plek om aanbiedingen onder de aandacht te brengen. Bezoekers hebben cognitief veel inspanningen gedaan, waardoor het brein even tot rust probeert te komen. Er is minder ‘bescherming’ tegen aanbiedingen beschikbaar, zodat bezoekers eerder overgaan tot aanschaf.

  Bovendien lijkt een kassakoopje goedkoper ten opzichte van het (hogere) bedrag waarvan er al spullen in de winkelmand zitten. De beste plek om een paar aanbiedingen onder de aandacht te brengen en daarmee meer te verkopen in de WooCommerce webshop.

  WooCommerce webshop laten maken

  Een WooCommerce webshop laten maken door specialisten die weten wat daarmee mogelijk is? Wij hebben veel ervaring met webshops in WordPress, net als met andere systemen. Die we kunnen koppelen aan de IT-infrastructuur die u al gebruikt, waardoor online en offline goed met elkaar samenwerken.

  Vragen over de mogelijkheden of benieuwd naar de verschillen tussen Magento en WooCommerce? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Voorkom Duplicate Content in Magento 2: kies de juiste instellingen 2019-02-11 09:00:16

  Duplicate Content in uw Magento 2-webshop voorkomen? Het is belangrijk om de juiste instellingen te selecteren, bijvoorbeeld voor categorie- en productpagina’s. Het voorkomt dubbele content, die Google ziet als een verboden poging om de vindbaarheid in de zoekmachine te verbeteren.

  Met een paar handige tips is Magento een zeer geavanceerd systeem voor uw webshop. Bijvoorbeeld om producten te importeren en om de vindbaarheid te verbeteren, mits u niet in bekende valkuilen trapt.

  Welke methode u ook kiest, het voorkomt dat er dubbele content ontstaat. Belangrijk, omdat Google dit behandelt als een signaal dat u probeert de resultaten in de zoekmachine te beïnvloeden op een manier die is niet toegestaan.

  Beter voor SEO

  Duplicate Content kan in Magento 2 op een aantal verschillende manieren ontstaan. Dit kan komen door filtering en sortering van producten, net als door de menustructuur of hetzelfde product in verschillende categorieën. En verkoopt u meerdere variaties van één product? Ook dat kan leiden tot dubbele content, die Google niet waardeert.

  Het is belangrijk om daar iets aan te doen, gewoon vanuit de instellingen in Magento 2:

  1. Ga naar Stores
  2. Klik op Configuration
  3. Klik op Catalog
  4. Scroll naar Search Engine Optimization

  Stel Yes in voor Canonical LINK Meta Tags for Products en Categories. Op die manier zorgt het systeem ervoor dat de dynamische URL’s die ontstaan tijdens sorteren en filteren automatisch verwijzen naar het origineel met de content. Op die manier weet Google welke pagina de SEO-content bevat en heeft u geen last van Duplicate Content.

  Een alternatieve mogelijkheid

  Wit u het op een andere manier oplossen? Stel No in bij Use Categories Patch for Product URL. Op die manier ontstaat er geen probleem als een product voorkomt in meerdere categorieën. Het voorkomt dat Google meerdere URL’s zal indexeren, waardoor er sprake zou zijn van dubbele content.

  Welke methode u ook kiest, het voorkomt dat er dubbele content ontstaat. Belangrijk, omdat Google dit behandelt als een signaal dat u probeert de resultaten in de zoekmachine te beïnvloeden op een manier die is niet toegestaan. Met de bovenstaande instellingen houdt u zich netjes aan de richtlijnen en regels die hiervoor gelden.

  Magento webshop laten bouwen: ervaren specialisten

  Een webshop laten maken in Magento, zodat u aan de slag kunt met de geavanceerde instellingen die er beschikbaar zijn? We zijn gespecialiseerd in Magento 2, in SEO daarvoor en in koppelingen met bestaande systemen waar u gebruik van maakt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Een website of een webapplicatie: 3 belangrijke verschillen 2019-01-14 09:00:37

  Wat is het verschil tussen een website en een webapplicatie? In theorie is iedere applicatie ook een website, omdat er sprake zal zijn van een URL. In de praktijk zit dat net iets anders, omdat de beide toepassingen heel verschillende eigenschappen hebben.

  Webapplicaties vragen om testers, mede omdat ze een meer complexe aard hebben. Bovendien is het doel van een applicatie anders, omdat het de bedoeling is om daarmee te interacteren. Wij zetten een paar belangrijke verschillen op een rij.

  Een website informeert

  Een website is in eerste instantie bedoeld om te informeren. Het is een manier om informatie over te brengen op bezoekers. Dat kan gaan om commerciële informatie of om informatieve artikelen, afhankelijk van de insteek.
  Een webapplicatie werkt op een heel andere manier, die is bedoeld voor interactie. Een blog is een website, terwijl een tool een applicatie is. Het is de bedoeling om daar als gebruiker daadwerkelijk iets mee te doen. Gebruiker, in plaats van een bezoeker. Een extra verschil tussen websites en webapplicaties.

  Webapplicaties zijn complex

  Een website kan op een heel eenvoudige manier in elkaar zitten. Het kan een online visitekaartje zijn, zonder dat er sprake is van koppelingen en bijzondere systemen. Met name webshops vormen een uitzondering op die regel, maar gebruikelijk is een vrij eenvoudige website voor informatievoorziening.

  Een webapplicatie werkt net zo makkelijk als een website, maar zit op een veel meer complexe manier in elkaar. Een app voor internetbankieren werkt op een heel makkelijke manier, maar zit ondertussen op een complexe manier in elkaar. Die complexiteit zit ‘m vooral in de methode waarop onderdelen met elkaar moeten samenwerken of zijn gekoppeld aan andere systemen.

  Open of gesloten

  Tenslotte zijn webapplicaties vaak gesloten. Dat betekent dat gebruikers moeten inloggen om er gebruik van te kunnen maken. In sommige gevallen zijn applicaties open, maar dit is een kenmerk dat over het algemeen beter past bij websites. Die zijn bijna nooit gesloten, al kan er een deel alleen beschikbaar zijn voor gebruikers met een inlogcode of een gebruikersnaam en een wachtwoord.

  Webapplicatie laten maken

  Interesse in een website of een webapplicatie laten maken? We ontwikkelen regelmatig applicaties, die we uitstekend kunnen koppelen aan de systemen waar u al gebruik van maakt. Een makkelijke methode om zaken te automatiseren en slim gebruik te maken van handige online tools.

  We hebben veel ervaring met zowel websites als webapplicaties, zodat u daar binnen het bedrijf op een uitstekende manier gebruik van kunt maken. En heeft u vragen over websites, applicaties of over de samenwerking tussen de beiden? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • 3 manieren waarmee onze SaaS-oplossingen waarde creëren 2018-12-31 11:26:41

  Gebruik maken van SaaS, maar door de bomen het bos kwijt of benieuwd hoe dat werkelijk waarde toevoegt voor de organisatie? Onze SaaS-oplossingen richten we in op basis van waarde in plaats van functionaliteiten. Op die manier zorgen we voor gebruiksvriendelijke software die we tot in de puntjes uitleggen, waarvoor we beschikbaar zijn als u dat nodig heeft. Het is de methode om met SaaS de technologische toekomst vorm te geven.

  3 belangrijke voordelen

  We hebben onze jarenlange ervaren samengevat in een paar belangrijke voordelen. De SaaS-oplossingen zijn:

  • Gebruiksvriendelijk en intuïtief
  • Makkelijk uit te leggen in een tutorial
  • Voorzien van ondersteuning als u dat nodig heeft

  Gebruiksvriendelijk en intuïtief

  Niets zo prettig als software die werkt zoals u dat verwacht. Wij zorgen er met onze SaaS-oplossingen voor dat u daar gebruiksvriendelijk en intuïtief mee aan de slag kunt. En hoe we dat doen? We zitten nog vaak op de stoel van de gebruiker, gewoon om zelf te ervaren hoe alles werkt. En pas als het iedereen meteen duidelijk is hoe alles werkt implementeren we dat.

  Tutorial met alle mogelijkheden

  Ondanks de gebruiksvriendelijke opzet snappen we dat niet iedereen dagelijks werkt aan deze technieken. Daarom steken we graag veel tijd in een duidelijke tutorial, waarmee we laten zien wat er mogelijk is en op welke manier u daar gebruik van kunt maken. Een belangrijke stap, omdat goed voorbeeld goed doet volgen. Wij laten zien hoe de software in elkaar zit en hoe u daar binnen de organisatie optimaal gebruik van kunt maken. De ideale manier om er alles uit te halen, ook omdat de informatie zich vervolgens over de rest van uw medewerkers kan verspreiden.

  Beschikbaar als u het nodig heeft

  En komt u er zelf toch niet uit? Wij hebben de SaaS-oplossing gebouwd en geïmplementeerd, waardoor we daar de beste support en ondersteuning voor kunnen aanbieden. Wij zorgen ervoor dat u altijd een beroep op ons kunt doen, als er toch een keer wat aan de hand is. Een prettig idee, zodat u er met de waardevolle oplossingen voor de toekomst in ieder geval nooit alleen voor zal staan.

  SaaS-oplossingen: zonder investering de nieuwste software

  Investeren in nieuwe software, maar daar niet de middelen voor beschikbaar? Geen probleem, dan is een SaaS-oplossing een uitstekende keuze. Software-as-a-Service, waarbij we die natuurlijk netjes afstemmen op de manier waarop u daar graag gebruik van wilt gaan maken.

  Benieuwd hoe dat werkt of een demo zien van oplossingen die er mogelijk zijn? Neem contact met ons op, dan laten we zien hoe andere klanten daar op een professionele manier mee werken.

 • 3 voorwaarden voor een gebruiksvriendelijke applicatie 2018-12-20 17:36:08

  Betaalbaar, technisch duurzaam en gebruiksvriendelijk: 3 van de voorwaarden die veel opdrachtgevers stellen als ze een applicatie willen laten ontwikkelen. Uitstekend uitvoerbaar, maar wat betekent dat eigenlijk? Een gebruiksvriendelijke applicatie? Waar hangt dat van af en wanneer ervaart de gebruiker een app als gebruiksvriendelijk?

  Door aan 3 belangrijke voorwaarden te voldoen zorgt u er eenvoudig voor dat gebruikers goed met de app uit de voeten kunnen. Waar dat aan ligt? Zorg voor voldoende witruimte rond belangrijke informatie, maak gebruik van logische interacties en kies voor eenvoud door focus.


  Witruimte rondom belangrijke informatie

  Witruimte: ruimte met daarin niets. Zoals extra beenruimte in een auto. Theoretisch slechts aanwezige lucht zonder duidelijke bestemming, maar essentieel voor de ervaring. Zo is dat ook met witruimte in een applicatie, net als in een (web)design. De witruimte bevat geen belangrijke informatie of toevoegingen (juist niet), maar is essentieel voor de gebruiksvriendelijkheid van het ontwerp.
   

  Goede applicaties hebben heel duidelijk één doel of bieden één toepassing. Dat maakt de gebruiker goed duidelijk wat er mogelijk is.


  De witruimte rond een belangrijk onderwerp zorgt ervoor dat de aandacht uit kan gaan naar de inhoud. En tegelijkertijd zorgt het ervoor dat het ontwerp rustig oogt, waardoor een gebruiker zo min mogelijk afleiding ervaart. Uitermate gebruiksvriendelijk voor een prettige ervaring.


  Tikken, schuiven en swipen

  Ten tweede: zorg voor logische interacties. Tijdens de app ontwikkeling kunnen we gebruik maken van mogelijkheden tot tikken, schuiven en swipen. Met tikken klikken we iets aan, de gebruiker kan daarmee iets selecteren. Dat vraagt om duidelijke feedback dat dit gebeurd is, om geen verwarring te zaaien bij eventuele laadtijden.

  Schuiven en swipen lijken op elkaar, maar hebben toch heel andere toepassingen. Door te schuiven ‘kleeft’ informatie aan de vinger van de gebruiker. Om het op te schuiven of ergens anders neer te zetten. Swipen, daarentegen, biedt de mogelijkheid om informatie weg te vegen of het volgende scherm beschikbaar te maken. Bijna gelijke interacties, met totaal verschillende verwachtingen. Door daar rekening mee te houden tijdens de app ontwikkeling ervaart de gebruiker die als veel meer gebruiksvriendelijk.


  Eenvoud door focus

  En tenslotte: zorg voor eenvoud door focus. Analyseer de impact en verminder de complexiteit, om een eenvoudige app te (laten) ontwikkelen.

  Goede applicaties hebben heel duidelijk één doel of bieden één toepassing. Dat maakt de gebruiker goed duidelijk wat er mogelijk is. Heldere verwachtingen van de app, die verwarring voorkomt. Op die manier zorgen we met de app ontwikkeling vanuit Alkmaar voor een gebruiksvriendelijke app, die bijdraagt aan het succes van je organisatie. We denken vanaf het begin mee over de witruimte, de interacties die er mogelijk zijn en het aanbrengen van eenvoud door focus.

  Meer weten over de mogelijkheden van app ontwikkeling of voorbeelden zien van andere applicaties die we ontwikkelden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u daar graag meer over.

 • Promotie van je nieuwe app: 3 geschikte kanalen voor meer downloads 2018-12-20 17:36:08

  Een nieuwe app: gefeliciteerd! En nu downloads en gebruikers. Maar, hoe krijgt u dat voor elkaar? We zijn ervaren app-bouwers en specialisten in zowel software-ontwikkeling, SaaS als webapplicaties. Daardoor hebben we door de jaren heen ook een aantal goede voorbeelden gezien van de promotie van apps. We zetten aan de hand daarvan een paar tips voor u op een rij.


  Google AdWords: direct meer zichtbaarheid

  Google AdWords is uitstekend geschikt om snel meer zichtbaarheid te genereren. Bepaal de belangrijke zoektermen die potentiële gebruikers invoeren als ze gebruik maken van Google. Bijvoorbeeld op basis van een probleem dat zij ervaren of een doel dat ze voor ogen hebben.

  En zorg er vanuit Google AdWords voor dat er een landingspagina (of complete website, zie de volgende tip) beschikbaar is. Met meer informatie over de mogelijkheden van de app. En met een grote button om de app te downloaden natuurlijk.
   

  Zodra u eenmaal een aantal actieve gebruikers heeft is het verstandig om hen om reviews te vragen. Die zorgen er namelijk voor dat ook anderen het vertrouwen krijgen om de app te downloaden.


  Start een website met een SEO-URL

  Die landingspagina voor de app kunt u gewoon binnen de eigen website aan (laten) maken. Een belangrijke informatieve pagina met daarop de informatie over wat de app te bieden heeft. En hoe gebruikers die kunnen downloaden.

  Bovendien kunt u gebruik maken van een website met een SEO-URL. Dat is een domeinnaam voor de website met daarin een belangrijke zoekterm. Een zoekterm zoals vastgesteld voor Google AdWords. De URL van de campagnewebsite mag best wat langer zijn. Zo kunt u zich daarmee richten op een specifieke doelstelling of feature uit de app. Om vanuit zowel de betaalde resultaten (AdWords) als gratis organische resultaten (SEO) meer traffic naar de app te genereren.


  Vraag gebruikers om reviews

  Zodra u eenmaal een aantal actieve gebruikers heeft is het verstandig om hen om reviews te vragen. Die zorgen er namelijk voor dat ook anderen het vertrouwen krijgen om de app te downloaden.

  Tip: kijk goed naar de meest actieve gebruikers. En vraag die om een review. De kans is immers het grootst dat zij daar positief op zullen reageren en helpen de app populairder te maken.


  App laten ontwikkelen: ervaren specialisten

  Zelf een app laten ontwikkelen en die met onze tips vervolgens op een slimme manier promoten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

  We zijn vanuit Alkmaar gespecialiseerd in bijvoorbeeld app ontwikkeling. We laten u graag voorbeelden zien van apps die we ontwikkelden en kunnen u helpen uw ideeën om te zetten naar concrete plannen.

  We werken vanuit Alkmaar aan app-ontwikkeling, uiteraard ook voor de rest van Noord-Holland en heel Nederland. Op die manier hebben we klanten door heel het land en kunnen we u goed van dienst zijn met een app, webdesign of andere vormen van ontwikkeling.

 • De hybride app: één applicatie voor verschillende platforms 2018-12-20 17:36:08

  Een app laten maken en daarvoor op zoek naar ervaren specialisten? We vertellen u graag meer over de verschillende platforms die er beschikbaar zijn. En hoe we kunnen ontwikkelen voor Android, iOS en voor web. Of hoe we dat voor u combineren, door middel van een hybride app. De ideale keuze om gebruik te maken van een gedeelde basis.

  Op die manier kunnen we efficiënt bouwen aan een app, die u vervolgens voor de verschillende platformen kunt gebruiken. Ideaal voor Android en iOS, net als een versie voor het web om met andere apparaten gebruik van te kunnen maken. Vanuit een gedeelte basis, waardoor het niet nodig is om drie keer afzonderlijk aan een uitgebreide app te laten werken.


  App laten maken voor Android, iOS en web

  We bouwen vanuit Alkmaar aan apps voor Android, iOS en voor het web. Om zakelijk gebruik van te maken of om ervoor te zorgen dat klanten alle informatie ook mobiel kunnen oproepen. Vanuit een app op hun mobiele telefoon.

  En onafhankelijk van of ze gebruik maken van Android of van iOS. Of dat ze op hun smartphone of tablet liever gebruik maken van de webbrowser. Met de verschillende mogelijkheden binnen de besturingssystemen, maar vanuit een gedeelde basis. Met een hybride app, die we ontwikkelen zodat u op de verschillende platformen hetzelfde de bieden heeft.


  Gedeelde basis: maximale efficiëntie

  De gedeelde basis van een hybride app helpt ons om efficiënter te werken. Het is niet voor alle drie de apps nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Dat bespaart veel tijd, waardoor u minder kosten maakt om een app te laten ontwikkelen.

  We vertellen u vanuit Alkmaar graag meer over de mogelijkheden van een hybride applicatie. Waarin we in heldere taal uitleggen hoe we daar aan werken en wat u ervan kunt verwachten. Of hoe we ervoor zorgen dat de apps op de verschillende platforms de juiste beleving bieden. Op die manier voldoet de applicatie netjes aan uw verwachtingen en zorgt u er daarmee tegelijkertijd voor dat alle gebruikers er meteen mee aan de slag kunnen.


  App laten maken: 20 jaar ervaring

  We hebben als app bouwer meer dan 20 jaar ervaring. Dat betekent dat we u meer kunnen vertellen over de promotie van een applicatie en daar voor u op een succesvolle manier aan kunnen bouwen.

  Wij verzorgen de app ontwikkeling en kunnen u voorbeelden laten zien van apps die we eerder hebben ontwikkeld. Zodat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is, bijvoorbeeld voor iOS, voor Android of voor het web. Op die manier brengen we alles graag voor u in kaart. En heeft u een specifieke vraag voor onze app specialisten in Alkmaar? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Waarom zou u een tester inschakelen voor uw webapplicatie? 2018-12-20 17:36:08

  De ontwikkeling van een webapplicatie kost tijd. Tijd die nodig is voor de daadwerkelijke ontwikkeling, maar ook voor de belangrijke testfase. Om niet zomaar een applicatie te lanceren die uiteindelijk een aantal belangrijke fouten blijkt te bevatten.

  In plaats daarvan is het zowel bij een hybride app als een webapplicatie belangrijk om een uitgebreide testfase in te plannen. De tester gaat aan de slag met de applicatie en zorgt voor twee belangrijke voordelen.


  Functionele tests door de tester

  Een tester zorgt allereerst voor de functionele tests van de webapplicatie. Dit kan al tijdens de ontwikkeling en realisatie, bijvoorbeeld via een beveiligde omgeving waardoor de rest van het publiek nog geen toegang heeft.

  De tester kijkt met een frisse blik naar het product en kan de applicatie grondig testen. Actiever dan de meeste klanten, omdat een goede tester weet waar de kritische elementen zitten. Verder kunnen de functionele tests plaatsvinden met speciale software, om specifieke scenario’s na te bootsen en ook die al een keer uit te proberen voordat de applicatie live gaat.

  De tests van een webapplicatie helpen problemen in een vroeg stadium aan het licht te brengen, om daar voor de lancering of zelfs voor de beta-variant nog wat aan te kunnen doen. Dat voorkomt klachten over een functionaliteit die zich opstapelen, waardoor de gebruikers aan de slag kunnen met een versie zonder de eerste kinderziekten.


  Een enthousiaste gebruiker

  Vervolgens is het verstandig om tijd te plannen voor het testen door daadwerkelijke gebruikers. Door de doelgroep aan de slag te laten gaan met de webapplicatie wordt duidelijk op welke manier zij er gebruik van gaan maken.

  Let vooral goed op de mogelijke problemen waar zij tegenaan lopen. En houd bij hoe lang het duurt om bepaalde stappen te doorlopen of bepaalde informatie op te vragen. Interessante informatie, die een kans biedt om de applicatie meer gebruiksvriendelijk te ontwikkelen.

  Tip: maak opnamen van de gebruikers of vraag ze al tijdens het testen bij te houden wat ze ervaren. Op die manier krijgt u de meest waardevolle informatie, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u de webapplicatie verder kunt laten verbeteren.


  Webpplicatie laten maken en laten testen

  Wilt u een webapplicatie laten maken? Daar kunnen we u vanuit Alkmaar en omgeving goed mee van dienst zijn. We programmeren voor klanten in Noord-Holland en de rest van Nederland.

  We bouwen een webapplicatie die we kunnen koppelen met bestaande systemen. En we adviseren u graag over het grondig laten testen daarvan. Heeft u andere vragen over de applicaties die we bouwen of onze algemene werkwijze? Neem contact op, dan vertellen we u daar natuurlijk graag meer over.

 • De juiste app laten maken: keuze uit 3 soorten applicaties 2018-12-20 17:36:08

  Een app laten maken en benieuwd naar de mogelijkheden? We krijgen regelmatig aanvragen van klanten die een app willen laten bouwen, maar het moeilijk vinden om aan te geven wat ze precies zoeken.

  De beste app kunt u laten maken met de 100 euro-test, net als door goed te kijken naar de verschillende soorten apps die er zijn. Wij zetten 3 belangrijke types op een rij:

  • Bestaande app: maak er gebruik van

  • Gestandaardiseerde app: goedkope keuze

  • Maatwerk app: alle mogelijkheden


  BESTAANDE APP: MAAK ER GEBRUIK VAN

  Veel van de apps die klanten willen laten maken staan gewoon in de Apple App Store of Google Play Store. De apps bestaan al, soms met een paar kleine afwijkingen. Er is niets zo makkelijk als het wiel niet opnieuw uitvinden, maar de goede elementen van iets dat al bestaat overnemen.

  Een specifieke app inrichten op de eigen medewerkers of uw eigen doelgroep? Wij laten ons graag inspireren, om op een voordelige manier te zorgen voor de app waar u naar op zoek bent.

  GESTANDAARDISEERDE APP: GOEDKOPE KEUZE

  De volgende categorie apps noemen we ‘gestandaardiseerd’. Het gaat dan bijvoorbeeld om een boeken-app, net als een app voor menukaarten of die voor een evenement. De functionaliteiten zijn vaak goed vergelijkbaar, maar de inhoud is anders. Wij zorgen voor een professioneel app-jasje, volledig afgestemd op uw wensen. Ondertussen maken we gebruik van deels bestaande technologie, om de kosten te kunnen drukken. Het resultaat is een app die al tientallen keren getest is door vele gebruikers, met de look-and-feel zoals u daar naar op zoek bent.


  MAATWERK APP: ALLE MOGELIJKHEDEN

  En zit er tot nu toe niets bij dat aan uw wensen voldoet? Dan is er natuurlijk de mogelijkheid om een maatwerk app te laten bouwen. In dat geval bouwen we de volledige app, omdat we nog geen gebruik kunnen maken van wat er bestaand. Het is de duurste en meest intensieve optie, waarmee we ervoor zorgen dat u al uw wensen kunt laten toepassen. Wij bouwen de app die u voor ogen heeft, zodat klanten of andere gebruikers daarmee kunnen werken zoals u wenst.


  App laten maken: ervaren specialisten

  Een app laten maken en benieuwd naar de mogelijkheden op dat gebied? We gaan er graag voor u mee aan de slag, om aan te geven wat er allemaal mogelijk is.

  Neem contact met ons op voor uw specifieke vragen, net als wanneer u benieuwd bent naar voorbeelden. Wij laten zien welke apps we bouwden en hoe we die bijvoorbeeld integreerden met andere systemen bij onze klanten.

 • App laten maken: test de praktische haalbaarheid 2018-12-20 17:36:07

  Een app laten maken en daar geld mee verdienen, bestaande klanten aanvullende mogelijkheden bieden of in ieder geval de ontwikkelkosten terugverdienen? Het is verstandig om eerst de praktische haalbaarheid te testen.

  Die kun je testen door goed te kijken naar de kosten die je moet maken om de app te gebruiken, de opbrengsten die je kunt verwachten en de kosten om de app zelf te laten maken. Het zijn deze drie factoren die in grote lijnen de haalbaarheid van de app bepalen, zodat je weet of het verstandig is om daarmee door te gaan.


  Kosten om de app te gebruiken

  Zodra je een technische app laat maken is de kans groot dat je daarvoor bepaalde data(stromen) nodig hebt. De meest technische apps halen data uit allerlei bronnen. Het gaat vaak om databases die gegevens bevatten zoals muziek, het weer, inloggegevens of nieuwsberichten. In sommige gevallen is die data gratis beschikbaar, in andere gevallen zal je daar een bepaald bedrag voor moeten betalen. Probeer op voorhand vast te stellen wat het per gebruiker of per maand kost om de app draaiende te houden.
   

  Een goede app is niet gratis. Het is een investering die meer gebruiksvriendelijkheid, nieuwe functionaliteiten en optimalisatie van de bedrijfsprocessen op kan leveren.


  Opbrengsten uit de app

  Aan de andere kant kun je een app laten maken om inkomsten te genereren. Je kunt daar geld mee proberen te verdienen of in ieder geval proberen de ontwikkelkosten terug te verdienen. Houd er rekening mee dat met name Android-gebruikers over het algemeen niet staan te springen om betaalde apps. Een verdienmodel op basis van een Freemium-app is dan vaak een betere keuze. Je ontwikkelt een app die gebruikers gratis kunnen downloaden. Zodra ze de app eenmaal gebruiken kunnen ze betaalde extra’s ‘aankopen’.

  Probeer hierin de weg van de minste weerstand te vinden, waarmee je zoveel mogelijk hobbels wegneemt. Een bepaald bedrag om de app te kunnen downloaden vormt een dergelijke hobbel voor een gebruiker, dus probeer die in ieder geval alvast weg te nemen. Op die manier kun je een app laten maken waarmee je een groot publiek kunt bereiken, waardoor het veelal gemakkelijker wordt om inkomsten te genereren.


  Een app laten maken

  Ten derde is het van belang om de kosten voor het laten maken van de app mee te nemen in de afwegingen. Een goede app is niet gratis. Het is een investering die meer gebruiksvriendelijkheid, nieuwe functionaliteiten en een gebruiksvriendelijke applicatie op kan leveren.

  Wil je een app laten maken of ben je benieuwd naar de concrete mogelijkheden, bijvoorbeeld op basis van een idee dat je in je hoofd hebt? We hebben veel ervaring met het bouwen van applicaties, voor de verschillende platformen en ook online. Vanuit die ervaring en onze expertise kunnen we je goed aangeven wat er mogelijk is en waar je rekening mee dient te houden. Meer weten? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

 • App laten maken: 3x slimmer denken voor het beste ontwerp 2018-12-20 17:36:07

  functionaliteiten en mogelijkheden van de app. Probeer slimmer na te denken over de applicatie die je ontwikkelt, door specifiek gebruik te maken van de unieke eigenschappen van de smartphone waar de doelgroep straks gebruik van maken. Denk dus aan de sensoren en functionaliteiten, de locatiegegevens die er beschikbaar zijn en de mogelijkheid tot opt-in.


  Denk aan de sensoren en functionaliteiten

  Een smartphone beschikt vandaag de dag over een aantal sensoren en biedt verschillende functionaliteiten. De telefoon meet bijvoorbeeld de snelheid van bewegen en de beweegrichting, onder andere met de accelerometer. Wellicht kun je daar waardevolle informatie uit halen, bijvoorbeeld om na te gaan of de bestuurder stil staat of onderweg is.

  Bovendien heeft bijna iedere smartphone een camera, waardoor je er foto’s mee kunt laten maken. Dat valt in veel gevallen praktisch in te zetten, al was het maar om analoge gegevens eenvoudig te digitaliseren door middel van de app.
   

  Vraag gebruikers op een logisch moment om toestemming, zodat je daar vervolgens gebruik van kunt maken.


  Denk aan de locatiegegevens

  De smartphone waarop de app geïnstalleerd zal worden heeft waarschijnlijk een GPS-sensor aan boord, waardoor het mogelijk is om na te gaan waar de telefoon zich op dat moment bevindt. Dat kan behoorlijk nauwkeurig, waardoor het aan de hand van de GPS-gegevens mogelijk is om specifieke informatie aan te bieden die past bij de locatie waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Je bent daardoor automatisch veel relevanter dan wanneer je een algemeen verhaal zou moeten aanbieden op basis van een onbekende locatie.


  Denk aan de opt-in mogelijkheden

  Tenslotte heb je op een smartphone verschillende opt-in mogelijkheden, bijvoorbeeld om berichten te mogen sturen bij updates of om de updates van de app automatisch uit te voeren. Vraag gebruikers op een logisch moment om toestemming, zodat je daar vervolgens gebruik van kunt maken. Gebruik bewijs om aan te tonen dat het activeren van push-berichten handig is, door aan te geven dat je graag een eerste bericht dat voor ze klaar staat wilt versturen, maar dat je daar de toestemming voor nodig hebt. Door aan te geven dat het bericht al klaar staat speel je handig in op de nieuwsgierigheid van de gebruiker.


  App laten maken

  Met deze drie handige methoden om slimmer na te denken over het beste ontwerp kun je een app laten maken. Wij hebben veel ervaring met de ontwerpen van applicaties en bouwen die voor de verschillende platforms, zoals Android en iOS. Uiteraard kunnen we ook een webapplicatie ontwikkelen of de beiden voor je met elkaar integreren om een eenduidig beeld naar buiten toe te presenteren.

  Vragen over de mogelijkheden van een app of een afspraak maken om die te laten ontwikkelen? Neem contact op, we horen in de verschillende gevallen graag van je.

 • Web-app laten maken: 3 tips om sneller op te leveren 2018-12-20 17:36:07

  Webapplicaties bieden allerlei praktische mogelijkheden. Tenminste, zodra ze opgeleverd zijn. Het gebeurt niet zelden dat allerlei omstandigheden ervoor zorgen dat bepaalde applicaties toch later beschikbaar zijn dan in eerste instantie werd aangekondigd of intern werd gehoopt. Met 3 praktische tips houdt u het tempo erin en zorgen we er ook als ontwikkelaar voor dat de webapplicatie sneller kan worden opgeleverd.


  Programmeren in een framework

  Zodra we een webapplicatie ontwikkelen bekijken we meteen de mogelijkheden om dit in een bestaand framework te doen. Het grote voordeel daarvan is dat we als ervaren ontwikkelaar minimale nieuwe code hoeven te schrijven. In plaats daarvan maken we gebruik van bestaande code, die uitstekend werkt en op een zeer efficiënte wijze in elkaar zit. Dit betekent vervolgens dat we gemakkelijker schone code kunnen schijven.

  We houden data, presentatie en logica netjes gescheiden, om een overzichtelijke webapplicatie te houden, waarmee we steunen op de schouders van reuzen. Uiteraard komt dan ook de prijs van de webapplicatie ten goede, die een stuk sneller klaar is en dus minder hoeft te kosten.


  Op korte termijn een beta-versie lanceren

  Een tweede methode die we gebruiken om sneller op te leveren is de lancering van een beta-versie. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar we gebruiken de beta om zoveel mogelijk praktische informatie over de haalbaarheid te verzamelen. Dat betekent in eerste instantie dat er meteen een beta beschikbaar is, in tweede instantie slagen we erin om de daadwerkelijke en definitieve app sneller te lanceren.
   

  We werken niet in algemene zin zomaar aan de ‘ontwikkeling van een webapplicatie’. In plaats daarvan gaan we aan de slag met kleine onderdelen.


  Dankzij de beta hebben we meer input van gebruikers, die we kunnen gebruiken om eventuele functionaliteiten te optimaliseren of er binnen de webapplicatie voor te zorgen dat de foutjes er sneller uit kunnen. We gebruiken de beta wat dat betreft om verschillende doelen te dienen, iets dat de efficiëntie van de totale ontwikkeling sterk ten goede komt.


  Korte lijnen met kleine pakketjes taken

  Tenslotte is het verstandig om de lijntjes tijdens de ontwikkeling van een webapplicatie zo kort mogelijk te houden. We zorgen er op die manier voor dat u gewoon contact kunt hebben met de ontwikkelaar, bijvoorbeeld om vragen te stellen of om aan te geven wat er eventueel anders moet. Die korte lijnen combineren we met kleine pakketjes met taken. We werken niet in algemene zin zomaar aan de ‘ontwikkeling van een webapplicatie’. In plaats daarvan gaan we aan de slag met kleine onderdelen, die we stuk voor stuk kunnen opleveren. We houden het tempo er op die manier in, binnen de grote lijnen die we uiteraard op voorhand samen schetsen.

  Meer weten over de korte lijnen die we hanteren en direct een van de ontwikkelaars van webapplicaties spreken? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

 • Applicatie maken: goed luisteren, kijken en doornemen voor de beste app 2018-12-20 17:36:07

  Laat een applicatie maken voor uw product, webshop of dienst en zorg voor geweldige functies waarmee u bezoekers inspireert, verrast en aantoont hoe het onmogelijke mogelijk wordt!” Enthousiast en gevleugeld, maar is het realistisch? Sommige apps slagen er inderdaad in de mobiele ervaring naar een hoger niveau te tillen. Veel vaker is er sprake van een handige mobiele toepassing, mits die goed aansluit bij de wensen van gebruikers en de richtlijnen van de app stores. Onze tip? Goed luisteren, kijken en doornemen voor de ontwikkeling van een app die de gebruikers aanspreekt.
   

  Luisteren naar de doelgroep

  De app ontwikkeling begint met goed luisteren naar de doelgroep. Hier zitten de toekomstige gebruikers van de app, waardoor het belangrijk is dat zij daar wat aan hebben. Luister goed naar hun behoeften.

  Tip: probeer te achterhalen wat gebruikers of klanten missen aan de (mobiele) website-ervaring en wat ze waarderen in andere apps. Vraag ze hier expliciet naar of gebruik een beta om die al in een vroeg stadium te testen.
   

  Het is heel verfrissend om een totaal vernieuwende app uit te brengen, maar als die niet voldoet aan de richtlijnen zullen weinig mensen ‘m kunnen gebruiken.


  Kijken naar de concurrentie

  Kijk vervolgens goed naar de concurrentie. U kunt gebruikers vragen wat ze waarderen in andere apps, maar daar kunt u natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Stel vast welke functies er goed werken en welke het u gemakkelijker maken om gebruik te maken van uw smartphone.

  Tip: het kan gaan om directe concurrenten in dezelfde branche, maar ook om andere bedrijven in andere branches met een handige app. Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen en gebruik te maken van best practices.

  Door goed om u heen te kijken voorafgaand aan de app ontwikkeling voorkomt u dat u het wiel opnieuw dient uit te vinden. Het is beter om goed te kijken naar wat anderen al hebben bedacht en ontwikkeld en dat vervolgens nog iets verder te verfijnen of verbeteren. We hebben dan een goede basis, om een app te ontwikkelen die aansluit bij wat de gebruikers graag zien.


  Regels en richtlijnen doornemen

  Tenslotte is het belangrijk om de regels en richtlijnen van de app stores goed door te nemen. Het is heel verfrissend om een totaal vernieuwende app uit te brengen, maar als die niet voldoet aan de richtlijnen zullen weinig mensen ‘m kunnen gebruiken. Veelal leveren de regels en richtlijnen geen problemen op, maar het is verstandig om die op voorhand voor de zekerheid even door te nemen en te voorkomen dat dit uiteindelijk tot vertraging leidt.

  Vragen over onze ervaring op het gebied van app ontwikkeling of benieuwd naar specifieke mogelijkheden op dit gebied? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en apps die we ontwikkelden.

 • App maken: voor één of alle platformen? Advies van de specialist 2018-12-20 17:36:07

  Een app maken is een gaaf proces, waarbij nieuwe functionaliteiten en handige toepassingen het klanten of de doelgroep een stuk gemakkelijker kunnen maken. Tenminste, indien u erin slaagt om goed te luisteren naar wat klanten eigenlijk willen.

  Het lukt alleen op die manier om tot de juiste functionaliteiten te komen. Maar via welk platform zouden die eigenlijk beschikbaar moeten zijn? En moet het een native-app worden of is een webapplicatie beter geschikt? Belangrijke vragen om een app te maken, die samenhangen met bijvoorbeeld het budget en de benodigde tijd voor de ontwikkeling.


  Drie platformen op mobiele telefoons

  We onderscheiden in principe drie grote platforms voor mobiele telefoons:

  • iOS (Apple)
  • Android (Samsung, Google, HTC, LC, etc.)
  • Windows Mobile (Windows, Nokia)

  Zowel iOS van Apple en Android hebben een zeer groot bereik, ze hebben samen het verreweg grootste deel van de markt in handen. Windows Mobile is een stuk minder in trek, behalve bij zakelijke gebruikers. Dit kan een eerste aanleiding vormen om voor een van de platforms te kiezen.
   

  Het is in alle gevallen verstandig om de app ontwikkeling stap voor stap aan te pakken, om na te gaan wat er precies dient te gebeuren en waar de voorkeur naar uitgaat.


  Uiteraard kunt u aan de andere kant beslissen om de app via alle drie de systemen beschikbaar te maken. Dat levert de meeste potentiële gebruikers op. Aan de andere kant betekent dit een grotere investering en zal het bovendien langer duren voordat alle versies gereed zijn.


  Native-app of webapplicatie

  Indien het belangrijk is dat alle gebruikers er meteen mee kunnen werken bestaat er nog een alternatief. Het is namelijk mogelijk om een HTML5-app te ontwikkelen. Er is dan sprake van een webapplicatie, die geschikt is voor alle mobiele telefoons en tablets. Het is geen native-app die geïnstalleerd dient te worden, maar een online app.

  Let op: een native-app kan gemakkelijker gebruik maken van data van sensoren van mobiele telefoons en kan makkelijker toegang krijgen tot bijvoorbeeld contacten of andere gegevens op het apparaat.


  Stap voor stap een app maken

  Het is in alle gevallen verstandig om de app ontwikkeling stap voor stap aan te pakken, om na te gaan wat er precies dient te gebeuren en waar de voorkeur naar uitgaat. Welk besturingssysteem is favoriet bij de meeste gebruikers? Zou iedereen het meteen moeten kunnen gebruiken terwijl het budget beperkt is? Door antwoord te geven op die vragen wordt beter duidelijk op welke manier de app het best gemaakt kan worden.

  Benieuwd hoe we daar in uw geval in zouden adviseren? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over onze ervaringen met het maken van een app en dergelijke keuzes.

 • Webapplicaties: analyseer impact en verminder de complexiteit 2018-12-20 17:36:07

  Een webapplicatie laten maken en benieuwd wat daarbij komt kijken of waar u op dient te letten? Het is vooral van belang om de impact te analyseren en de complexiteit te verminderen. Wat dat betreft lijken de voorwaarden voor een goede webapplicatie in sommige gevallen op die voor het bouwen van een app.

  We hebben uitgebreide ervaring met het bouwen van zowel apps als webapplicaties. We bepalen de behoeften van uw organisatie en adviseren op die manier over de juiste vorm. Dit draagt bij aan de effectiviteit van het gekozen kanaal, waarmee klanten, medewerkers of gebruikers goed uit de voeten kunnen.


  Analyse van de impact

  Een goede webapplicatie maken? Dan is het van belang om de impact te analyseren van eventuele veranderingen die u doorvoert. Met name tijdens het bouwen van de webapplicatie zijn er allerlei wijzigingen mogelijk. Die kunnen van belang zijn voor een bepaald deel van de applicatie, maar ook elders invloed hebben. Pas er mee op dat de oplossing aan de ene kant een probleem vormt aan de andere. Op die manier zou u steeds nieuwe problemen moeten oplossen, waardoor u niet verder komt.

  Controleer dus altijd de impact van een wijziging, bijvoorbeeld op de database. Is er sprake van een inconsistentie als het gevolg van de wijziging die u wilt maken? Zorg er dan voor dat dit getriggerd wordt, gebruik regressietesten en maak het mogelijk om vooraf de totale impact van veranderingen te analyseren. U voorkomt daarmee dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.


  Zo min mogelijk complex

  Ten tweede, zorg ervoor dat de webapplicatie die u laat maken zo min mogelijk complex is. Een complexe en geavanceerde applicatie klinkt interessant en zal waarschijnlijk tal van mogelijkheden voor gebruikers bieden. Tenminste, als het allemaal werkt. Een eenvoudige applicatie die goed werkt is veel interessanter dan een complex geheel met een minimale betrouwbaarheid.

  Zorg er daarom voor dat de app op een eenvoudige wijze in elkaar zit. En toch meer componenten of onderdelen toevoegen? Splits de webapplicatie dan op, zodat u die ook los van elkaar kunt beheren. Op die manier neemt de transparantie per component toe, waardoor u gemakkelijker het overzicht kunt houden.


  Webapplicatie laten maken

  Enthousiast geworden en een webapplicatie late maken? Wij gaan er graag mee aan de slag of kunnen met u meedenken over de complexiteit en de analyses van impact. Op die manier zorgen we voor een soepel proces, waarmee we zorgen voor een applicatie die netjes aan uw wensen voldoet.

  Vragen over de webapplicaties of over de andere diensten waarmee we u van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • In 8 stappen de vindbaarheid van je website verbeteren 2018-12-20 17:36:06

  Op het moment dat je een nieuwe website wilt laten maken moet je op een aantal zaken letten voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines en een betere gebruikerservaring. Hierbij moet je denken aan de laadtijd van de website, of de website responsive is, de plaatsen van de buttons en nog veel meer.
   

  Voordat de website online is

  Vooraf moet je antwoord hebben op onderstaande vragen:

  • 1. Wat is het doel van de website?
  • 2. Wat is de doelgroep?

  Vervolgens kun je hierop een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Hiermee bepaal je op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt en hiermee kun je jouw doelgroep dus bereiken. De content van de website zal moeten worden ingericht op deze zoekwoorden.

  • 3. Een betrouwbare hosting partij vinden
  • 4. Neem een SSL certificaat voor het domein. Dit geeft vertrouwen bij de bezoekers, de bezoekers weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Google hecht waarde aan privacy van de bezoekers en neemt dit mee in de rankings van de website.
  • 5. Maak Social Media accounts aan voor Google+, Facebook, LinkedIn, YouTube en Twitter. Hier ga je straks je content in de picture brengen bij de doelgroep.


  Een nieuwe website, en nu?

  • 6. Je moet gebruik kunnen maken van de tools van Google: Google Analytics en Google Webmaster Tools. Hiervoor heb je een account nodig, deze kun je hier aanmaken. Hiermee krijg je inzicht in hoe goed jouw website het in Google doet, of je de bezoekers krijgt waar je je op wilt focussen en of je doelen behaald worden.
  • 7. Is jouw website geoptimaliseerd voor de zoekmachine?
   • Zorg dat de website responsive is, dit betekend dat de website meeschaalt met ieder apparaat (mobiel, tablet en desktop). Google hecht waarde aan gebruiksvriendelijkheid, daarom is het belangrijk dat de website op mobiel ook goed functioneert. Dit zorgt voor betere posities in de mobiele zoekmachine resultaten.
   • De website moet een snelle laadtijd hebben voor een goede gebruiksvriendelijkheid.
    Om de snelheid van de website te optimaliseren heeft Google een mooie tool: Google PageSpeed Insights. Hierin worden allerlei belangrijke optimalisatie tips gegeven.

   CONTENT OPTIMALISEREN

   • Zorg voor een pagina titel die geoptimaliseerd is met de zoekwoorden voor de doelgroep die je voor ogen hebt. De pagina titel mag maximaal 65 karakters lang zijn, dit om te zorgen dat het goed getoond wordt in de zoekmachine resultaten.
   • Zorg voor een meta tag description met ook hierin de zoekwoorden verwerkt. De description mag maximaal 155 karakters lang zijn zodat de tekst ook goed getoond wordt in de zoekmachine resultaten.
   • Plaats afbeeldingen in je teksten. Zorg hierbij wel dat de naam en de omschrijvijng (alt tag) van de afbeelding een van de zoekwoorden bevat.
   • Zorg dat het telefoonnummer goed in beeld is. Het komt veel voor dat bezoekers moeten zoeken naar een telefoonnummer of contactformulier. Zet uw telefoonnummer dan ook bovenin de website!
   • Voeg meerdere “Call to action” buttons toe op de pagina’s. Dit zijn buttons die de bezoekers aanzet tot actie. Hierbij moet je denken aan knoppen als: Neem contact op, Bel ons of Bekijk onze aanbieding. Zorg dat deze buttons opvallen door gebruik te maken van een opvallende achtergrondkleur. Oranje is een veelgebruikte achtergrondkleur!
   • Laat de zoekwoorden terug komen in de koppen en tekst van de pagina. Zorg er wel voor dat de website prettig leesbaar blijft. Ga dus niet spammen met zoekwoorden, maar verwerk ze natuurlijk in de teksten.
   • In de content van je pagina is het ook verstandig om links naar andere pagina’s van je website te plaatsen.
  • 8. Ga bloggen. Door middel van te bloggen blijft je website vernieuwend voor de zoekmachines.Waarom bloggen?
   • Met bloggen bouw je autoriteit op
   • Bloggen vergroot de vindbaarheid
   • Het vergroot het vertrouwen in jouw bedrijf
   • Het levert je uiteindelijk meer omzet op
 • Software ontwikkeling: 3 essentiële stappen in de voorbereiding 2018-12-20 17:36:06

  Software ontwikkelaar inschakelen en zelf alvast zorgen voor een goede voorbereiding? De volgende 3 stappen helpen je ervoor te zorgen dat de software ontwikkeling vervolgens een stuk soepeler zal verlopen:

  • Maak een helder plan

  • Analyseer de huidige hardware

  • Analyseer de huidige werkprocessen

   

  BEPAAL DE DOELSTELLING

  Het is een open deur, maar het is er helaas één die nog vaak over het hoofd wordt gezien. Welke doelstelling heb je voor ogen en hoe speelt software ontwikkeling daarin een belangrijke rol? Door dit op voorhand goed duidelijk te maken wordt het eenvoudiger om een plan op te stellen. Heb je slechts een globaal idee van de mogelijkheden? Dat is geen probleem, mits duidelijk is wat je uiteindelijk wilt bereiken. Wil je bepaalde bedrijfsprocessen efficiënter maken, nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten of wellicht voor je medewerkers?

  We helpen je graag samen toe te werken naar een concreet plan, op basis van de doelstelling die je voor ogen hebt. Des te duidelijker je ons kunt aangeven wat het doel is van de software ontwikkeling, des te beter wij daar vervolgens het plan op kunnen afstemmen en des te beter we je een vrijblijvende prijsopgave kunnen doen.

   

  ANALYSEER DE HUIDIGE HARDWARE

  In relatie tot de doelstelling is het met het oog op software ontwikkeling uiteraard van belang om op voorhand de huidige hardware goed te analyseren. Welke hardware gebruik je en hoe staan de verschillende onderdelen op dit moment met elkaar in verbinding? Is er sprake van koppelingen of zie je mogelijke struikelblokken? Het is een mooi streven om volledig vanuit de cloud te gaan werken, mits ook de hardware daarvoor geschikt is of je een beeld hebt van de investeringen die je daarvoor zal moeten doen.

   

  SOFTWARE ONTWIKKELING OP BASIS VAN WERKPROCESSEN

  Ten derde is het ter voorbereiding op software ontwikkeling van belang om de huidige werkprocessen goed te analyseren. Hoe ziet de huidige werkwijze eruit, waar bevinden zich de bottlenecks en wat zijn de oplossingen die je zoekt? Een goede analyse van de huidige werkprocessen in relatie tot de doelstellingen maken beter duidelijk waar de problemen zich bevinden. Wij kunnen de software ontwikkeling daar vervolgens op afstemmen, zodat we kunnen helpen die uitdagingen aan te gaan.

  Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van software ontwikkeling, zodat je een goed beeld krijgt van hoe we jou daarmee van dienst kunnen zijn. Direct meer weten? Neem online contact met ons op of bel met nummer 072 564 3980: we horen graag van je.

 • Mobiele applicatie of webapplicatie: 3 tips voor de beste keuze 2018-12-20 17:36:06

  Een applicatie laten maken, maar twijfel je tussen een native mobiele app of een webapplicatie? Veel klanten vragen ons naar de beste keuze. Die hangt af van jouw concrete doelstellingen. We zetten 3 tips op een rij om de beste keuze te kunnen maken.

   

  BENODIGDE INTERNETVERBINDING

  Een webapplicatie vraagt doorlopend om een werkende internet verbinding, ook wanneer een gebruiker onderweg is. We hebben zowel thuis als op kantoor de beschikking over wifi, maar onderweg hebben we een mobiele dataverbinding nodig. Heeft de doelgroep die niet automatisch beschikbaar? Dan valt een webapplicatie niet zomaar onderweg te gebruiken.

  Een native mobiele applicatie kan dan een betere keuze vormen. Het is mogelijk die op voorhand via wifi te downloaden en die daarna (afhankelijk van de functionaliteiten) offline te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een applicatie met informatie ter naslag, die gewoon door middel van offline bestanden aan te bieden valt.

   

  GEBRUIK VAN HARDWARE

  De native mobiele applicatie maakt het bovendien veel gemakkelijker om gebruik te maken van de hardware van de smartphone. Wil je in de app bijvoorbeeld gebruik maken van de camera om producten of documenten te scannen? Wil je de accelerometer of andere hardware gebruiken? Een native app kan na installatie om toegang vragen, zodat er meer mogelijkheden tot je beschikking komen om innovatieve functionaliteiten aan te bieden.

  Een webapplicatie kan ook wel toegang vragen tot bepaalde hardware, maar zal dat steeds opnieuw moeten doen. Bovendien zijn de mogelijkheden op dit gebied beperkt. Hier staat aan de andere kant tegenover dat het niet nodig is om een applicatie op het web te downloaden. Wat dat betreft kun je een webapplicatie laten maken wanneer het je vooral gaat om de toegankelijkheid.

   

  PUSH-BERICHTEN VERSTUREN

  Wens je push-berichten te kunnen versturen, bijvoorbeeld op gezette tijden of zodra je nieuws te melden hebt? Je kunt dan het best een mobiele applicatie laten maken. Het is opnieuw mogelijk om eenvoudig toegang te vragen om push-berichten te versturen. Dat betekent dat gebruikers updates kunnen krijgen op basis van nieuwsberichten of dat het mogelijk is om hen te herinneren aan het feit dat ze de app kunnen gebruiken. Er ontstaan dankzij de native mobiele app meer mogelijkheden om de aandacht te blijven vragen.

  Een webapplicatie biedt die mogelijkheid niet zomaar, er bestaan minder mogelijkheden om actief in contact te komen met de gebruiker.

  Een applicatie laten maken en kiezen tussen een webapplicatie of een native mobiele applicatie? We adviseren je graag op basis van jouw specifieke doelstellingen of de overige communicatiemiddelen en -kanalen die je al gebruikt. Neem contact met ons op, dan gaan we graag samen met jou in gesprek over de mogelijkheden of de specifieke voor- en nadelen van de beide applicaties die we voor jou kunnen ontwikkelen.

 • App laten maken? De 3 eigenschappen van een geslaagde applicatie 2018-12-20 17:36:06

  Geslaagde app laten maken? Een goede applicatie voldoet aan 3 belangrijke eigenschappen. De app biedt de gewenste functionaliteiten, heeft een gebruiksvriendelijke user-interface en is beschikbaar op het juiste platform.
  We lichten de belangrijke eigenschappen toe, zoals we die hanteren op het moment dat we voor klanten een applicatie ontwikkelen.


  Functionaliteiten van de app

  Een goede app of applicatie biedt belangrijke functionaliteiten, daar waar de gebruiker iets aan heeft. Het gaat om mogelijkheden om informatie op te vragen, zelf gegevens in te voeren of bijvoorbeeld content te verzamelen.

  Let op: ‘minder is meer’: probeer het aantal concrete functionaliteiten te beperken. Allerlei extra features maken een app gemakkelijk onoverzichtelijk en warrig. Beperk de functionaliteiten bij voorkeur tot de belangrijke kern.

  Als we een app ontwikkelen voor klanten zorgen we ervoor dat de eerste versie inspeelt op de heel specifieke wensen en behoeften van gebruikers. We richten ons op een enkele doelgroep. In een later stadium is het mogelijk nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zonder de kwalitatieve ervaring van de oorspronkelijke app te verliezen.


  User interface van de app

  De meest succesvolle apps delen een belangrijke eigenschap: ze hebben een uiterst gebruiksvriendelijke user interface (UI). Uit de UI wordt direct duidelijk welke mogelijkheden de app biedt en hoe gebruikers daar gebruik van kunnen maken.

  We testen de user interface bij gebruikers zonder enige ervaring met de applicatie. Uit de UI moet duidelijk worden welke functie waarvoor dient en hoe de app van toegevoegde waarde van blijken. Deze methode helpt ons een applicatie te ontwikkelen die intuïtief werkt en daarmee een gebruiksvriendelijk karakter krijgt.


  Platform van de app

  Denk op voorhand goed na over het platform voor de app. Een iOS-app is beschikbaar voor Apple-gebruikers, terwijl het Android-platform er is voor iedereen met bijvoorbeeld een Samsung, HTC of LG-toestel. Liever een webapplicatie laten ontwikkelen om alle gebruikers te kunnen bedienen? We denken in een vroeg stadium met u mee over het te gebruiken platform, zodat u optimaal kunt inspelen op de apparaten die de doelgroep gebruikt.

  Het zijn de drie belangrijke eigenschappen van een geslaagde app. Zodra we een applicatie ontwikkelen voor klanten gaan we om tafel en bespreken we deze belangrijke overwegingen. Op die manier creëeren we de basis voor een app die voldoet aan de concrete wensen van behoeften, uiterst gebruiksvriendelijk werkt en op het juiste platform beschikbaar is.

  Meer weten over de mogelijkheid om een applicatie te laten ontwikkelen of benieuwd naar onze concrete werkwijze? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 • App laten maken: De weg van de minste weerstand 2018-12-20 17:36:06

  Een app kan de (mobiele) website versterken of klanten een afzonderlijk platform bieden waarop ze de interactie met jouw merk of product kunnen aangaan. Tenminste, als je een app laat maken die de weg van de minste weerstand biedt.

  App-gebruikers zijn geen techneuten en hebben veelal niet de motivatie om tot in detail uit te zoeken hoe ze bepaalde functionaliteiten kunnen gebruiken. Sterker nog, een app heeft gemiddeld genomen een paar seconden de tijd om te overtuigen met een intuïtief UI-design. Uit de verschillende buttons en schermen dient meteen te blijken wat de mogelijkheden zijn.


  De gebruiker als een waterdruppel

  De gebruiker van een app laat zich het best omschrijven als een waterdruppel, die altijd de weg van de minste weerstand zal kiezen. In het geval van water naar het laagste punt, in het geval van de gebruiker naar het doel dat hij of zij voor ogen heeft. Zoals mensen olifantenpaadjes creëren door grasveldjes die de snelste weg naar de overkant blokkeren, zo houden we er ook in apps niet van om omwegen te nemen.


  UI-design van de app

  Uit het UI-design van de app moet meteen blijken wat de mogelijkheden zijn. Dat betekent allereerst dat er geen sprake mag zijn van ‘verborgen’ mogelijkheden, die wel van belang zijn voor het juist gebruik van de app. Tegelijkertijd dienen symbolen, schermen en de grootte daarvan aan te geven wat de gebruiker daarvan kan verwachten.

  Tijdens de ontwikkeling van een app bespreken we de verschillende ontwerpen nauwgezet en proberen we die zo spoedig mogelijk binnen het proces te testen met echte gebruikers. Het resultaat is dat we meteen ontdekken of het ontwerp dat we samen bespreken daadwerkelijk werkt, of dat gebruikers op zoek gaan naar een olifantenpaadje.


  Geslaagde app laten maken

  Een geslaagde app laten maken? Dan is het vooral van belang om in het hoofd van de gebruiker te kruipen. Wat wil hij of zij voor elkaar krijgen en wat is de snelste weg daar naartoe? Het is grafisch en esthetisch prachtig om een modern ontworpen app te ontwikkelen, maar indien dat een omweg naar het doel van de gebruiker betekent ziet het de effectiviteit en het gebruik van de app uiteindelijk in de weg.

  Het design van een app dient daarom volledig in het teken staan van het doel dat de gebruiker voor ogen heeft, om daar zo snel mogelijk gebruik van te laten maken. Des te logischer het UI-ontwerp, des te succesvoller ook de app die je kunt laten maken. Vandaar dat we kritisch zullen vragen naar de doelgroep en de wijze waarop die gebruik maakt van een huidige app of de website. Aan de hand daarvan krijgen we een goed voorbeeld van het doel dat zij voor ogen hebben, zodat we de kortste weg daar naartoe in de app kunnen opnemen.
  Meer weten over de mogelijkheden om een app te laten maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we je daar graag meer over.


  Korte lijnen met de ontwikkelaar

  Onafhankelijk van het type website dat u laat maken is het in ieder geval verstandig om korte lijnen met de ontwikkelaar te hanteren. Dit maakt het gemakkelijk om over aanvullende wensen te overleggen en goed in de gaten te houden of de techniek en het design van de website (nog steeds) aansluiten bij wat u voor ogen heeft. Het is daarom de moeite waard om al op voorhand in gesprek te gaan over het laten maken van een WordPress website of een maatwerk website, aan de hand van de verschillende voor- en nadelen.


  Een website laten maken: neem contact op

  Zelf een website laten maken en een uitgesproken voorkeur voor WordPress of maatwerk? We gaan er graag mee aan de slag. Indien u de keuze lastiger vindt kunnen we uiteraard meer voor- en nadelen op een rij zetten of voorbeelden laten zien van zowel WordPress websites die we maakten en maatwerk websites die we ontwikkelden. Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 • Software ontwikkeling die werkt: hulp vanuit onverwachte hoek 2018-11-19 09:00:35

  Aan de slag met software ontwikkeling en dat zo effectief mogelijk aanpakken? U kunt daarbij hulp krijgen uit onverwachte hoek, iets dat veel bedrijven over het hoofd zien. De beste hulplijn is namelijk niet een ervaren expert, niet de specialist die alles tot in detail doorgrondt, maar is de gewone gebruiker die er al vroeg mee aan de slag gaat.

  Software ontwikkeling op maat biedt allerlei voordelen, maar alleen als de oplossing aansluit bij waar gebruikers naar op zoek zijn. Intern, extern of beiden, altijd gericht op de daadwerkelijke behoefte die er leeft.

  Betrek gebruikers: vroeg in het proces

  Het grote geheim van succesvolle software ontwikkeling is dan ook het betrekken van gebruikers. Zo vroeg mogelijk in het proces, om meteen duidelijk te maken waar precies behoefte aan bestaat. Wat zijn de punten waar ze nu tegenaan lopen, hoe kan dat volgens hen beter en wat is er belangrijk in die oplossingen?

  Het zijn vragen die er vroeg in het proces voor kunnen zorgen dat goed duidelijk is in welke richting u de software ontwikkeling moet zoeken. En bijkomend voordeel? Gebruikers zijn vanaf het begin betrokken, als ware ambassadeurs die de integratie en acceptatie later makkelijker maken.

  Analyseer bevindingen: ontdek de kern

  Probeer vroege versies meteen te testen met gebruikers. Zij kunnen u aangeven wat ze vinden van de ontwikkelingen en of het inderdaad aansluit bij de behoeften die ze ervaren. Ontdek op die manier de kern van wat zij eigenlijk zoeken, ook als ze dat niet goed onder woorden kunnen brengen. Er is niets zo duidelijk als de uitkomst van experimenten of de analyse van gedrag, als gebruikers een nieuwe tool of extensie gebruiken.

  Optie tot integreren: maak het aantrekkelijk

  Werk op die manier aan software ontwikkeling die aansluit bij wat gebruikers zoeken. En vind een optie tot integreren, door na te gaan hoe zij er het liefst gebruik van maken. Maak het gebruiksvriendelijk en probeer aan te sluiten bij bestaande processen. Een verbeterde versie op basis van hun eigen input valt beter bij gebruikers dan een nieuw systeem dat u zonder enige aankondiging van bovenaf oplegt om te. Gaan gebruiken.

  Software ontwikkeling specialisten: uitgebreide ervaring

  We zijn u graag van dienst met software ontwikkeling en oplossingen op maat. We hebben als bureau veel ervaring met de ontwikkeling van software en extensies voor websites of systemen. Daardoor weten we wat er technisch mogelijk is en hebben goed door hoe we daar gebruikers bij kunnen betrekken. Op die manier kunnen we u van A tot Z adviseren over de mogelijkheden en hoe u daar goed gebruik van kunt maken.

  Meer weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop 2018-10-15 10:00:11

  Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers eenvoudig de informatie te bieden waar ze naar zoeken. En om te voorkomen dat ze de weg kwijtraken, waardoor ze uiteindelijk geen contact opnemen of geen aanvraag doen.

  Maatwerk heeft zowel voor een webshop als voor een website veel te bieden. Het biedt de volledige vrijheid om alles naar wens te maken. Bijvoorbeeld om de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau te tillen, aan de hand van een paar handige tips.

  Houd het functioneel

  Fun op de website is leuk, maar functionaliteit is veel belangrijker. Pas op met leuke grapjes of verwijzingen, die pas duidelijk worden als iemand meerdere keren de website bezoekt. Ga er altijd vanuit dat iemand er voor de eerste keer is. Het moet binnen een tel duidelijk zijn hoe de navigatie in elkaar zit en welke informatie waar staat.

  Gebruik geen overdreven animaties en extra’s, maar zorg er met een maatwerk website voor dat de functionaliteit bovenaan staat. Gebruik alleen animaties waar die nodig zijn en zorg ervoor dat de structuur zo helder mogelijk in elkaar zit. Vraag testgebruikers heel nadrukkelijk hoe ze de gebruiksvriendelijkheid ervaren en maak daar een speerpunt van.

  Duidelijke structuur in de teksten

  Probeer die duidelijkheid en structuur ook door te laten sijpelen in de teksten en de opbouw van de pagina’s. Gebruik de maatwerk website om alle overbodige elementen op een pagina weg te laten halen. Ga uit van de informatie die op een pagina moet staan en probeer die zo gebruiksvriendelijk mogelijk over te brengen. Op die manier kan de bezoeker snel vinden wat hij of zij zoekt. Dat is dé manier om een website voor de bezoeker te bouwen, iets dat vervolgens ook Google zal waarderen.

  Klein menu: less = more

  Tenslotte is het verstandig om het menu van de website lekker klein te houden. Less = more, omdat dit bijdraagt aan de duidelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van de website. Een duidelijk menu met een paar opties is veel meer waard dan een uitgebreide keuze waarin iemand verdwaald kan raken. Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om andere achterliggende pagina’s op een andere manier bereikbaar te maken, waardoor niet alles in het menu gepropt hoeft te worden.

  Maatwerk website laten maken

  Enthousiast over een maatwerk website en die door ervaren professionals laten maken? We hebben veel ervaring met websites, waarbij we de gebruiksvriendelijkheid standaard hoog in het vaandel hebben staan.

  Neem contact met ons op, dan zorgen we er vanuit Alkmaar in Noord-Holland voor dat we bouwen aan een website die aan al uw wensen voldoet.

 • 3 plugins voor WooCommerce: meer verkoop voor uw webshop 2018-09-10 10:00:06

  WooCommerce is goed geschikt voor een professionele webshop, vooral met onze handige tips en de diverse plugins die er beschikbaar zijn. Die maken het eenvoudig om allerlei mogelijkheden toe te passen. In een verder relatief eenvoudige webwinkel, zodat u die zelf kunt beheren.

  Meer verkopen met uw webshop: handige plugins

  Diverse plugins bieden de mogelijkheid om via WooCommerce meteen meer te verkopen. Bijvoorbeeld dankzij badges en buttons bij producten. Net als door middel van remarketing en door geavanceerde mogelijkheden voor verzenden aan te bieden.

  3 slimme plugins voor WooCommerce

  We zetten 3 van de slimme plugins voor WooCommerce op een rij, die we uiteraard netjes voor u kunnen integreren in de rest van de webshop:

  • Improved Sale Badges
   Handige badges met mooie graphics. Om in verschillende kleuren en stijlen aan te geven dat een artikel in de aanbieding is, dat u het nieuw heeft toegevoegd of dat het een verkooptopper is. Bovendien zijn er speciale badges voor de feestdagen beschikbaar en is het zelfs mogelijk om die zelf te ontwerpen. Veel vrijheid in een WooCommerce webshop, zodat u daar professioneel mee aan de slag kunt.
  • CartBack: remarketing in Facebook Messenger
   Klanten die hun bestelling al in het mandje hebben zitten, maar helaas niet afrekenen. Met deze plugin kunt u ze via Facebook Messenger nog een keer benaderen. Klanten die niet uitchecken ontvangen een bericht, waarbij u zelf bepaalt hoe dat bericht eruit ziet. Veel vrijheid en mogelijkheden, met een duidelijke focus op meer verkopen voor de webshop.
  • Geavanceerd verzenden
   U zoekt vrijheid in alerts en badges, zoals klanten de vrijheid zoeken als het gaat om de verzending. Met deze plugin is het mogelijk om flexibele verzendkosten te hanteren. Bijvoorbeeld op basis van belasting, coupons, gewicht en een verzendklasse. Bovendien is het mogelijk te variëren op basis van het adres van de klant en het type product.

  WooCommerce webshop laten maken

  Een WooCommerce webshop laten maken of benieuwd naar meer handige tips? Het is een handige plugin voor WordPress, waarmee u de mogelijkheid heeft zelf een webwinkel te starten. Wij hebben veel ervaring met de software en het bouwen van de webshops, net als met software ontwikkeling en de integratie met systemen waar u gebruik van maakt.

  Meer weten over een WooCommerce webshop of over andere mogelijkheden voor uw website, systeem of bedrijf? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Producten importeren in Magento: 4 CSV-velden om even bij na te denken 2018-09-03 10:00:28

  Heeft u een Magento-webshop? Producten importeren kan dan heel eenvoudig, bijvoorbeeld via een CSV-bestand. Veel van de parameters of velden spreken daarbij voor zich, zoals de naam, het artikelnummer en bijvoorbeeld het gewicht van het product. Om de gebruiksvriendelijkheid verder toe te laten nemen is het verstandig om meer informatie toe te voegen, én daar iets langer over na te denken.

  Zichtbaarheid van het product

  Dient een product dat u importeert in de Magento webshop bijvoorbeeld meteen zichtbaar te zijn? Zowel in de catalogus als in de zoekresultaten van de webwinkel? Het is ook mogelijk om er een simple product van te maken, als onderdeel van een te configureren product. De basis is dan niet zichtbaar, omdat klanten uiteindelijk de mogelijkheid hebben om het zelf helemaal naar wens samen te stellen.

  Prijs en de speciale prijs

  Met betrekking tot de prijs (price) heeft u in Magento een aantal verschillende mogelijkheden. De gewone prijs kunt u tonen inclusief of exclusief btw. Gebruik de prijs met de btw voor consumenten en de prijs zonder btw voor zakelijke klanten. Zodat u daarmee netjes aan de richtlijnen voldoet. Verder is het natuurlijk belangrijk om het juiste btw-percentage te berekenen.

  De speciale prijs kunt u gebruiken om aanbiedingen te doen, bijvoorbeeld tijdens een actieperiode. Het is mogelijk om die in Magento aan te maken, maar in andere gevallen is een extern systeem daarin leidend. Is dat het geval? Denk dan op voorhand alvast na over de speciale prijs, om die als kenmerk te importeren met een CSV-bestand voor de Magento webshop.

  Status van het product

  Zodra u artikelen voor de eerste keer importeert met een CSV-bestand kunt u besluiten om die meteen aan (enabled) te zetten. Het is echter ook mogelijk om de producten nog even uit te laten staan, zodat u die eerst kunt controleren voordat ze live gaan. Het is mogelijk om dat al in het CSV-bestand aan te geven. Zodat u niet snel zelf aan de slag hoeft om alle producten na te lopen of eerst uit te zetten.

  Meta-gegevens

  Tenslotte kunt u al in het CSV-bestand meta-gegevens voor de producten meegeven. Bijvoorbeeld om een vaste opbouw voor de meta title en de meta description mee te geven, waardoor het niet nodig is om die allemaal te laten optimaliseren.

  Magento webshop laten maken

  Benieuwd naar de mogelijkheden of maakt u op dit moment nog geen gebruik van Magento, maar denkt u daar wel over na? Wij kunnen een Magento webshop bouwen en kunnen u goed adviseren over de diverse mogelijkheden. Neem contact met ons op, dan vertellen we u daar graag meer over.

 • 4 voordelen van software op maat: goedkoper dan u zou denken 2018-07-23 10:00:54

  Software op maat duur? Dat kan, maar hóeft niet het geval te zijn. Vaak pakt het maatwerk goedkoper uit dan veel klanten denken. Bovendien kan zelfs een hoger prijskaartje uiteindelijk voordeliger uitpakken, dankzij een paar belangrijke andere voordelen. We zetten er 4 voor u op een rij, inclusief de mogelijk lagere kosten dan u zou denken.

  Onderhoud en ondersteuning

  De ontwikkeling of aankoop van software is één, maar daarna begint het eigenlijk pas. Goede ondersteuning en goed onderhoud zijn van grote toegevoegde waarde. Die zorgen er namelijk voor dat u niet afhankelijk bent van commerciële belangen of strategische plannen door de software-leverancier. In plaats daarvan kunt u rekenen op hulp op maat, afgestemd op de manier waarop u er gebruik van maakt. Handig, omdat u op die manier zeker weet dat u altijd de hulp krijgt die u of uw medewerkers nodig hebben als zich een probleem voordoet.

  Optimale integratie in uw bedrijf

  Maatwerk software laat zich een stuk gemakkelijker integreren binnen de rest van uw bedrijf. Werkt u al met een aantal belangrijke systemen, waar u niet zonder kunt? Een nieuw softwarepakket dat kant-en-klaar wordt aangeleverd kan daar niet automatisch mee werken. Maatwerk verdient dan de voorkeur, om te voorkomen dat er andere aanpassingen moeten worden gemaakt.

  Die aanpassingen zouden kosten met zich meebrengen, waardoor maatwerk op deze manier zomaar goedkoper kan zijn. Bovendien kunt u rekenen op een efficiënt proces. Daardoor kunt u er sneller en slimmer mee werken, zodat de investering in software op maat zich opnieuw terugverdient.

  Uitstekend schaalbaar

  Ten derde is software op maat eenvoudig schaalbaar, mits u dat vooraf aangeeft als belangrijke eigenschap natuurlijk. Het is tijdens de ontwikkeling mogelijk om er alvast rekening mee te houden, zodat u daarmee later niet in de knel komt.

  Goede maatwerk software maakt het eenvoudig om te groeien, zonder dat er grote aanpassingen moeten worden gedaan. Dat is heel anders wanneer u een standaardpakket gebruikt en er een migratie plaats moet vinden. Zo slaagt de maatwerk software er opnieuw in om een voordeel op termijn te bieden, waardoor het voor de toekomst verstandig is om hier gebruik van te maken.

  Goedkope software op maat

  Software op maat laten maken? Wij zorgen ervoor dat we met u meedenken en ontwikkelen op basis van uw specifieke wensen. Zo helpen we klanten vanuit Alkmaar met oplossingen, uiteraard door heel Nederland en zelfs over de grens. We ontwikkelen de software aan de hand van uw wensen, op basis van onze uitgebreide ervaring en goede kennis van de belangrijke programmeertalen. Meer weten over wat we op die manier voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Maatwerk website: voorkom deze 3 bekende valkuilen 2018-06-19 16:36:22

  Een maatwerk website laten maken, maar daarmee niet in de bekende valkuilen trappen? Wij zetten een aantal praktische tips voor u op een rij, om veelgemaakte fouten te voorkomen.

  Begin bijvoorbeeld niet met het ontwerp, maar ga altijd uit van de inhoud. En houd er rekening mee dat er al handige CMS-systemen beschikbaar zijn, waardoor niet iedere website een eigen hoeft te krijgen. Blijf tenslotte weg bij de Boom-Bust-cycle, waarin er iedere 2 – 3 jaar een nieuwe website móet komen. Dat is namelijk interessant voor ons als maatwerk website specialisten vanuit Alkmaar, maar niet altijd in uw belang.

  Beginnen met het ontwerp

  De meest gemaakte fout voor een maatwerk website is het beginnen met een ontwerp. Zorg er in plaats daarvan voor dat u alvast nadenkt over de gewenste inhoud en de opbouw daarvan. Aan de hand van een paar gouden richtingen, om inspiratie op te doen met de verschillende mogelijkheden. Belangrijk, omdat er binnen een mooi ontwerp soms dingen onmogelijk zijn die sterk bijdragen aan de effectiviteit van de website.

  Iedere website een eigen CMS

  Het is heel verleidelijk om een volledig eigen CMS te laten bouwen, voor de maatwerk website. Verleidelijk en in een aantal gevallen praktisch, maar lang niet altijd noodzakelijk. Soms is WordPress goed geschikt, bijvoorbeeld voor een deel van de website. Als er bestaande onderdelen kunnen worden gebruikt scheelt dat flink in de kosten. Ook als het gaat om een paar handige plugins of een deel van het ontwerp, om de rest op maat te laten maken. Blijf kritisch, om niet met iedere website opnieuw het wiel uit te vinden.

  Boom – Bust

  Iets waar veel bedrijven zich toe laten verleiden: de Boom-Bust-cycle. Een cyclus om iedere 2 – 3 jaar een volledig nieuwe website te laten ontwikkelen. En de oude volledig weg te laten gooien, om daar op geen enkele manier meer voordeel mee te doen. Het is een goed idee om de website regelmatig een fris ontwerp te geven en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Aan de andere kant is een stabiele basis voor veel bedrijven van grote toegevoegde waarde, ook als het gaat om de website.

  Maatwerk website laten maken

  Enthousiast over de mogelijkheden en een maatwerk website of webshop laten maken? Wij hebben veel ervaring met de mogelijkheden, buiten de bekende CMS-systemen om. Maar niet zonder die meteen volledig overboord te gooien en niet meer te kijken naar wat er al beschikbaar is. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dan vertellen we u graag over onze werkwijze als webbouwers uit Alkmaar, die werken voor bedrijven in de directe regio, in Noord-Holland en in de rest van Nederland.

 • Sleutelwoorden voor software ontwikkeling: meedenken en ontzorgen 2018-04-02 10:00:25

  Gebruik maken van succesvolle software ontwikkeling en benieuwd waar dat van afhangt? Het gaat voor een groot deel om meedenken en ontzorgen. Twee sleutelwoorden, waar een goede softwareontwikkelaar niet zonder kan.

  Dat heeft vooral te maken met de technische aard van de ontwikkelingen die we doen. In technische zin optimaal efficiënt en slim ontwikkeld. En toch heel begrijpelijk toegelicht, omdat we met u meedenken en u volledig ontzorgen. Zodat u er geen omkijken naar heeft, maar u er wel vanuit kunt gaan dat het werkt zoals u dat verwacht.

  Meedenken over het ontwerp en functionaliteiten

  We denken vanaf het begin graag met u mee over de software ontwikkeling. Over functionaliteiten en over het ontwerp. Vanuit onze uitgebreide ervaring, en afgestemd op uw specifieke wensen. We bepalen de doelstelling en de belangrijke KPI’s, om aan de hand daarvan aan de slag te gaan met de ontwikkeling. Betrokken en vanuit persoonlijk contact, zodat we eventuele wijzigingen direct kunnen doorvoeren.

  Ontzorgen: zonder omkijken laten bouwen

  Tegelijkertijd ontzorgen we, door te voorkomen dat u veel omkijken heeft naar de manier waarop we aan de slag gaan. We stellen de doelen en geven aan wat wij voor u kunnen betekenen. We vermoeien u niet met technische details en de concrete manier waarop we dingen oplossen. In plaats daarvan bereiken we het gewenste doel en schetsen we de mogelijkheden om het onderhoud voor u uit handen te nemen. Een prettig idee, want op die manier kunt u ondernemen en zorgen wij ervoor dat de software ontwikkeling op tijd af is om er gebruik van te kunnen maken.

  Ervaren software ontwikkelaars

  Die twee sleutelwoorden hebben we door de loop der jaren ontdekt. We hebben inmiddels veel ervaring met de ontwikkeling van software voor bedrijven. Zowel voor de eigen systemen als online en zelfs rondom mobiele applicaties. Dankzij die brede ervaring weten we goed wat er mogelijk is en kennen we ook eventuele beperkingen.

  Op die manier zorgen we voor een goede begeleiding tijdens software ontwikkeling, waarmee we voorkomen dat u na verloop van tijd in de problemen komt. Door mee te denken en te ontzorgen, zodat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

  Software ontwikkeling: vanuit Alkmaar voor Nederland

  Zoekt u ervaren specialisten in software ontwikkeling? We gaan er graag voor u mee aan de slag. Om uit te leggen hoe u gebruik kunt maken van SaaS en hoe het werkt als er geen ruimte is om investeringen te doen.

  In die gevallen gaan we graag met u om tafel, om een geschikte oplossing te zoeken. En heeft u andere vragen over de ontwikkeling vanuit Alkmaar of de klanten door heel Nederland waar we voor werken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Zonder investering de nieuwste software: SaaS heeft de toekomst 2018-02-05 09:00:07

  Organisaties vragen ons naar de nieuwste softwareoplossingen, waarbij dat het liefst zo min mogelijk moet kosten. Tenminste, er moeten in ieder geval geen grote investeringen mee gemoeid zijn. Daar is de cashflow niet voor beschikbaar, terwijl het wel belangrijk is om stappen te maken op het gebied van ICT.

  Een kip-of-het-ei verhaal. Want, waar begint u mee? Investeren in de software en daar op termijn de vruchten van plukken? Of nu alvast de vruchten plukken, maar op termijn wellicht achter de feiten aanlopen? Wij maken de keuze gemakkelijker, dankzij Software-as-a-Service. U kunt dat meteen gebruik maken van de nieuwste software, zonder dat daar een grote investering voor nodig is.

  Zonder investering goed van start

  U kunt zonder investering goed van start, omdat het niet nodig is om de software en eventuele hardware te ‘kopen’. In plaats daarvan neemt u de beiden af als een service. Wij doen de investering en dragen het risico, zodat u daar gemakkelijker gebruik van kunt maken. Volledig op maat, omdat we de dienstverlening kunnen afstemmen op de manier zoals u daar behoefte aan heeft.

  Schaalbaar: flexibele kosten

  Het grote voordeel van Software-as-a-Service is dat u daar op een flexibele manier gebruik van kunt maken. De oplossingen zijn schaalbaar, waardoor u klein kunt beginnen en steeds groter kunt groeien. Of zit het aan de andere kant een keer tegen? Dan is het geen probleem om terug te schalen. U blijft dan niet zitten met software of hardware die u niet gebruikt, omdat u alleen betaalt voor wat u afneemt.

  Op die manier is de oplossing heel flexibel en schalen de kosten gewoon mee met de manier waarop u er gebruik van maakt. Een prettig idee, want op die manier kunt u zonder grote investering gebruik maken van de nieuwste software. De kip én het ei, om voorop te lopen en tegelijkertijd geld achter de hand te houden om andere investeringen te kunnen doen.

  Geen omkijken naar het beheer van de soft- en hardware

  Verder profiteert u van een aantal andere belangrijke voordelen van Software-as-a-Service, die steeds meer bedrijven leren kennen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om zelf het beheer van de software en hardware te voeren. Dat is iets wat wij voor u doen, zodat u er vanuit kunt gaan dat er altijd een specialist meekijkt en beschikbaar is.

  Een prettig idee? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over onze SaaS-oplossingen. En hoe we die inzetten voor andere klanten, die daar op een flexibele manier gebruik van maken. Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 • 3x vindbaarder met goede tekst voor Magento: het geheim van goede SEO in 2018 2018-01-22 09:00:36

  Google heeft aangekondigd weer anders naar backlinks te gaan kijken, net als naar vermeldingen op andere websites. Het geeft eens te meer aan dat het goede content is die Google van eigenaren van webwinkels verwacht.

  Magento biedt diverse mogelijkheden om goede content te publiceren, zelfs dichtbij de producten of op de productpagina’s zelf. Het is de moeite waard om hierin te investeren, zodat een goede webshop ook daadwerkelijk goed vindbaar zal zijn.

  Unieke teksten op de productpagina’s

  Het is anno 2018 niet meer voldoende om een feed met productinformatie in te laden van de fabrikant of leverancier. Het is de meest gemakkelijke manier om de webshop te vullen, maar ook een methode die anderen moeiteloos kunnen kopiëren.

  De goede content die Google in 2018 verwacht (en vereist) is volledig uniek. Unieke productteksten, die specifiek uitleggen wat de doelgroep heeft aan bepaalde producten of aankoopkeuzes. Met rijke informatie, dus naast tekst ook afbeeldingen, video’s of links daar naartoe. Magento biedt deze mogelijkheden in de webshop, dus zorg ervoor dat u die benut.

  Bezoekersmagneten: informatieve landingspagina’s

  De productteksten zijn vaak kort en krachtig, waardoor het lastig blijkt daar complete toepassingen of manieren van gebruik in te beschrijven. Die instructies of hulp bij het kiezen uit bepaalde productvariaties past veel beter op een informatieve landingspagina.

  En geoptimaliseerd voor een hoofdzoekterm plus enkele aanvullende zoektermen kan dat zomaar een bezoekersmagneet worden. Zoek in Google zelf naar het product of de productgroep waar u het graag over wil hebben. En scroll helemaal naar onderen, voor de suggesties van Google. Verwerk die samen met de hoofdzoekterm (de productnaam of productcategorie) in een uitgebreide tekst van 1 – 2 A4 (500 – 1000 woorden). Vanuit die pagina kunt u eenvoudig linken naar de producten in de Magento-webshop, om direct de verkoop te stimuleren.

  Descriptions voor de categorieën

  En gebruik de categorieën van Magento in 2018 om een ‘description’ in te voeren. Dat is in dit geval namelijk niet de meta-description, maar een inhoudelijke beschrijving. Om er met de Magento webshop vanuit de Catalogus en ‘Beheer categorieën’ voor te zorgen dat er goede content staat. Waar bezoekers iets aan hebben, omdat de belangrijkste zoektermen goed in voorkomen.

  Magento webshop laten maken

  Op die manier helpen we u graag een Magento webshop te laten maken die succes heeft. Zoals we ook helpen te bouwen aan het uitgestraalde vertrouwen, nadat we de webshop hebben gerealiseerd of hebben gezorgd voor de koppelingen met andere software die u wenst.

  En vragen over Magento, de mogelijke koppelingen en de kosten om een nieuwe professionele webshop te laten maken? Neem contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.

 • 3 tips voor WooCommerce: professionele webshop laten maken 2018-01-15 09:00:47

  WooCommerce is de ‘gebruiksvriendelijke’ keuze om een webshop te starten. Als plugin binnen WordPress. Gemakkelijk in het gebruik en handig om mee te starten. Maar, dat hoeft niet te betekenen dat er geen professionele mogelijkheden beschikbaar zijn. Sterker nog, met een paar handige tips is het goed mogelijk om WooCommerce juist als een heel professionele webshop te gebruiken. Hoe we dat doen als webshopbouwers? We zetten een paar handige tips op een rij.

  ‘Featured products’

  Ten eerste, zorg voor een aantal featured products in de webshop. Mooie producten die wat extra aandacht verdienen. Bijvoorbeeld tijdens een specifiek seizoen of een ander belangrijk moment in het jaar. Gebruik daarvoor de sterretjes in het productoverzicht.

  En creëer een onderdeel op de website met daarin de featured products. Op die manier kunt u ze eenvoudig extra onder de aandacht brengen. Om er daarmee voor te zorgen dat u die producten naar voren kunt schuiven, als de beste keuze voor dit moment.

  Afbeeldingen per productvariatie

  Een webshop met diverse producten, verkrijgbaar in meerdere (kleur)variaties? Het is in WooCommerce goed mogelijk om verschillende foto’s per variatie te laten zien. Op basis van individuele afbeeldingen. Door de variatie in de back-end aan te klikken en op het blauwe icoon te klikken. Om een foto te uploaden voor die specifieke variatie.

  Tip: foto’s helpen de webshop flink overtuigender te maken. Vooral als die foto’s een groot formaat hebben.

  Filteren binnen de producten

  Tenslotte, bied de mogelijkheid om de producten te filteren, op basis van specifieke eigenschappen. Bijvoorbeeld op basis van een kleur of andere belangrijke eigenschappen, zodat klanten daar snel naar op zoek kunnen gaan.

  WooCommerce biedt de mogelijkheid om de eigenschappen van producten vanuit een feed in te lezen. Of die handmatig toe te voegen, voor de meest rijke informatie over de verschillende producten. En die gemakkelijk te laten vergelijken of het heel eenvoudig te maken om gebruik te maken van de filters die er beschikbaar zijn.

  WooCommerce website laten maken: ervaren specialisten

  Een WooCommerce website laten maken en er daarmee voor zorgen dat klanten een professionele keuze te zien krijgen? Wij gaan er als ervaren webbouwers graag mee aan de slag.

  We hebben ervaring met Magento en met WooCommerce, waardoor we u ook uitstekend kunnen vertellen over de verschillen tussen de beiden. We zorgen voor een gebruiksvriendelijke webshop of leggen koppelingen met andere systemen die u al gebruikt. De ideale keuze om een webshop te laten bouwen. Vanuit Alkmaar, voor heel Noord-Holland en de rest van Nederland. Neem contact met ons op. Dan gaan we graag voor u aan de slag, op basis van WooCommerce, Magento of met een maatwerk webshop. 

 • Verkopen met WooCommerce: win op 5 manieren aan vertrouwen 2017-12-25 09:00:37

  Online verkopen is een kwestie van vertrouwen. Bezoekers moeten vertrouwen hebben in het feit dat ze de bestelling zullen ontvangen, dat ze daarvoor een scherpe prijs ontvangen en dat het gaat om een product van goede kwaliteit. En hoe u daar online voor zorgt? Wij zetten 5 handige tips voor u op een rij, waarmee u meteen kunt zorgen voor meer vertrouwen bij de bezoeker.

  5x meer vertrouwen in WooCommerce

  Vertrouwen is een kwestie van risico’s en een sympathieke aanpak. Zorg ervoor dat u nadenkt over de manier waarop bezoekers de webshop ervaren. In WooCommerce of in andere software. En neem vervolgens de risico’s weg, terwijl aan de andere kant zorgt voor veiligheid. Met duidelijke teksten en klantreviews, die goed aangeven dat het allemaal in orde komt en bezoekers bij u geen risico lopen. We zetten 5 tips op een rij om vertrouwen uit te stralen met een WooCommerce webshop:

  • Neem risico’s weg?
   Geef aan wanneer de artikelen geleverd zullen worden. Hoe klanten die kunnen afrekenen en waarom de producten goed van kwaliteit zijn. Denk na over mogelijke onzekerheden. Benoem die en neem ze weg, om met vertrouwen te kunnen verkopen.
  • Maak het persoonlijk?
   Spreek klanten persoonlijk aan en laat het gezicht achter een WooCommerce webshop zien. Dat geeft vertrouwen. We doen graag zaken met andere mensen, niet met een anonieme webshop waar we geen ‘gevoel’ bij hebben.
  • Zorg voor veiligheid?
   Garandeer de veiligheid, bijvoorbeeld met een SSL-verbinding en met veilige betaalsystemen. Belangrijke elementen voor bezoekers, die in ieder geval netjes in orde moeten zijn.
   Tip: maak gebruik van de logo’s van de betaalsystemen. Die stralen vertrouwen uit.
  • Schrijf duidelijke teksten?
   Beschrijf duidelijk om welke producten het gaat, waarom ze een goede keuze zijn en voor welk gebruik ze geschikt zijn. Leg het duidelijk uit. In korte zinnen. En in taal die de bezoeker begrijpt. Liever iets te makkelijk dan te ingewikkeld.
  • Gebruik klantreviews?
   Gebruik de reviews van andere klanten om aan te geven hoe tevreden zij zijn. Met de producten, met de service en bijvoorbeeld met de snelle verzending. Dat geeft vertrouwen voor andere klanten die willen bestellen.

  Webshop laten maken

  Zelf graag aan de slag met de trends in online retail of om te bouwen aan meer vertrouwen met een WooCommerce webshop, maar nog geen webwinkel? Wij bouwen vanuit Alkmaar aan WooCommerce webshops en andere systemen. Inclusief koppelingen met bestaande systemen en professionele mogelijkheden. Waarover we u goed kunnen adviseren, om precies aan te geven wat er mogelijk is.

  Benieuwd naar die mogelijkheden of meteen een afspraak maken? We werken voor klanten door heel Noord-Holland en de rest van Nederland. Neem contact op, want we horen graag van u.

 • Het succes van software op maat: integreren en onbeperkt schalen 2017-12-11 09:00:20

  Software op maat te duur? Het is inderdaad een duurdere oplossing dan kant-en-klare softwarepakketten. Daar staat aan de andere kant tegenover dat het belangrijke voordelen biedt. Wij kunnen de software integreren in uw bestaande systeem, zodat u daar gewoon mee kunt blijven werken. En u kunt de software onbeperkt schalen, om die met u mee te laten groeien. Belangrijke voordelen, die het de ideale keuze maken voor uw organisatie.

  Duurder dan goedkope software-oplossingen

  Eerst even over de prijs, want het klopt dat software op maat duurder is dan een goedkope pakketoplossing. Dat heeft te maken met het werk dat erin gaat zitten. Een oplossing op maat kost meer tijd, waardoor de prijs van een oplossing hoger uitpakt. Daar staat tegenover dat we die tijd kunnen steken in mogelijkheden qua integratie en schaalbaarheid. Essentieel om de software met u mee te laten groeien en daar in een bestaande omgeving goed gebruik van te kunnen maken.

  Optimaal integreren in uw systemen

  Met software op maat doet u een grotere uitgave. Het gaat om een investering in de manier waarop u daarmee kunt werken. We zorgen ervoor dat we de maatwerk software goed kunnen integreren in de bestaande systemen waarmee u werkt. Het grote voordeel daarvan is dat er geen andere systemen aangepast hoeven te worden. En dat u gewoon gebruik kunt maken van de bestaande input.

  Iets dat veel organisaties onderschatten, maar het is een heerlijk gevoel om hier ‘gewoon’ mee te kunnen werken. Vandaar dat grote en succesvolle organisaties kiezen voor software op maat. Binnen het systeem waar ze op dat moment al mee werken.

  Onbeperkt schalen en groeien

  En bent u nog niet zo’n grote organisatie, maar ligt die ambitie er wel? Met software op maat kiest u voor onbeperkte schaalbaarheid. De software kan met u meegroeien, zonder dat u die iedere aan hoeft te laten passen. Of dat u die zelfs opnieuw moet laten bouwen.

  Tip: en heeft u al eens gedacht aan Software-as-a-Service? Ook dat kan een goed alternatief bieden, zowel qua integratie als qua groeipotentieel.

  Software op maat laten maken

  Enthousiast over software op maat? Wij kunnen u daar vanuit Alkmaar goed mee van dienst zijn. We werken voor klanten door heel Nederland, net als bij ons in de buurt in Noord-Holland. Op die manier zorgen we ervoor dat bedrijven door heel het land gebruik kunnen maken van onze slimme oplossingen.

  Aan de slag met software op maat voor uw organisatie of nog benieuwd wat we concreet voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Hoger in Google met uw WordPress website: 3 razendsnelle tips 2017-11-27 09:00:58

  Hoger in Google met uw WordPress website? Goede zoekmachine optimalisatie draagt bij aan uw positie in de zoekresultaten. WordPress is daar volledig op gericht en biedt daardoor geavanceerde mogelijkheden. Werk voor een SEO specialist, eventueel samen met een tekstschrijver.

  Gelukkig zijn er ook praktische tips beschikbaar, om razendsnel een verschil te maken. Wij zetten er een paar op een rij, om direct hoger in Google te komen met uw WordPress website.

  Broken links en redirects verhelpen

  Ten eerste, zorg ervoor dat er geen sprake (meer) is van broken links en redirects. Ze maken het voor de bezoeker vervelend om de website te bezoeken en pagina’s te openen. Google straft daarvoor. Of andersom, beloont u voor het herstellen hiervan.

  Download bijvoorbeeld de Broken Link Checkar-Plugin. Een handige tool die meteen aangeeft wat er aan de hand is, om dat op te lossen. De koe bij de horens vatten, om de website in technische zin te optimaliseren.

  De beste SEO-plugin installeren

  Vervolgens is het verstandig om de beste SEO-plugin te installeren. Tenminste, eigenlijk voldoet iedere serieuze SEO-plugin. Het meest populair is Yoast. Een plugin voor WordPress, waarmee het eenvoudig wordt om per pagina en per bericht (blog) de optimalisatie te verzorgen.

  Gebruikt u de Yoast-plugin? Controleer dan zowel de leesbaarheid als de SEO-optimalisatie van pagina’s. Ze komen de vindbaarheid beiden ten goede. Stel de belangrijkste zoekterm per pagina in en optimaliseer die. De vindbaarheid zal er meteen door verbeteren.

  Afscheid nemen van tags

  Tenslotte, steek geen tijd meer in tags voor WordPress. Het was ooit een leuke feature, bijvoorbeeld om een word-cloud te vormen. Inmiddels is dat hopeloos achterhaald. En toch werken met verschillende categorieën voor bijvoorbeeld pagina’s en blogartikelen? Maak dan gewoon gebruik van de categorieën in WordPress. Het werkt op dezelfde manier en leidt bovendien tot betere zoekmachine optimalisatie.

  De tags zorgden er vooral voor dat je haast overal wel een tag voor kon verzinnen. Per tag-pagina was er sprake van weinig relevante content, waardoor Google daar zeker geen bonussen voor uitdeelde.

  WordPress website laten maken

  Enthousiast over WordPress, maar werkt u daar nog niet mee? Of bent u benieuwd naar de professionele mogelijkheden in het CMS? We vertellen u er graag meer over.

  We kunnen een WordPress website voor u maken en meteen met u meedenken over de optimalisatie daarvan. Op die manier werken we vanuit Alkmaar aan WordPress. Voor de regio, heel de provincie Noord-Holland en ook voor klanten in de rest van Nederland. Meer weten? Neem contact met ons op.

 • Magento: 3 lagen content voor SEO en conversie 2017-11-20 09:00:18

  Magento is de professionele keuze voor webshops. Professioneel qua productaanbod en qua koppelingen met andere systemen die u gebruikt. Ook op het gebied van SEO en conversie biedt de software voor de webwinkel geavanceerde mogelijkheden. Mits u daar op de juiste manier gebruik van maakt.

  Over drie soorten content, op verschillende lagen in de webshop. Allen met een eigen doel, zodat er een sales-funnel ontstaat die helpt bezoekers de juiste keuze te maken. En die ondertussen bijdraagt aan de vindbaarheid op belangrijke zoektermen.

  Binnen op de landingspagina

  Bezoekers komen binnen op een landingspagina. Tenminste, dat is het doel van deze pagina. Uit een campagne van Google AdWords of organisch dankzij goede SEO. Zorg ervoor dat de landingspagina beschrijvende informatie bevat. Leg iets uit over de producten, beantwoord belangrijke vragen of bied de juiste producten bij een bepaalde probleemstelling.

  Eenmaal geland op deze pagina kunt u de bezoeker doorverwijzen naar een categoriepagina. Of naar specifieke producten, die de gewenste oplossing te bieden hebben. Twee nieuwe kansen op meer content. Om ervoor te zorgen dat ook de vindbaarheid verbetert.

  Inspiratie op de categoriepagina

  De categoriepagina kan ook gelden als landingspagina. Bezoekers die zoeken naar merken of productcategorieën komen hier immers terecht. Inspireer met de verschillende producten en leg de verschillen uit tussen bepaalde lijnen. Zorg voor een stukje herkenning en leg bijvoorbeeld uit waar een merk voor staat of hoe de historie daarvan eruit ziet. Interessante informatie voor te bezoeker. Die inspireert. Help de bezoeker door te klikken naar de verschillende producten of een andere categorie te bezoeken.

  Converteren op de productpagina

  Uiteraard biedt Magento tenslotte de mogelijkheid om teksten te plaatsen bij de producten. Belangrijke tekst, zowel voor SEO als op het gebied van conversie. De teksten moeten de bezoeker aanzetten tot aankoop, terwijl ze er ondertussen voor zorgen dat de organische vindbaarheid verbetert.

  Wat dat betreft is het voor alle drie de soorten content belangrijk om vast te stellen welk doel ze dienen. Om daar vervolgens de juiste zoektermen bij te zoeken en ondertussen de conversie in de gaten te houden. Magento biedt wat dat betreft professionele mogelijkheden. Qua vindbaarheid en om bezoekers te converteren naar klanten.

  Magento webshop laten maken

  Een Magento webshop laten maken en daarvoor op zoek naar handige tips door ervaren specialisten uit Alkmaar? We helpen u graag aan tips voor meer verkoop of kunnen u meer vertellen over de belangrijke technische aspecten. We ontwikkelen Magento webshops voor klanten in Alkmaar en omgeving. In de rest van Noord-Holland en heel Nederland. Meer weten? Neem contact met ons op.

 • Professioneel met WordPress: 3 slimme mogelijkheden in het CMS 2017-10-30 09:00:36

  Vanuit ons kantoor in Alkmaar werken we aan innovatieve websites. Voor klanten die een frisse en moderne website willen of die zoeken naar de meest recente mogelijkheden op het gebied van websitetechniek. Door middel van een maatwerk website, of op basis van WordPress.

  Want, WordPress biedt tal van professionele mogelijkheden. Dat betekent een website die uitstekend werkt, waarbij u het beheer desgewenst zelf kunt voeren. In een eenvoudig CMS, dat duidelijk aangeeft wat de mogelijkheden zijn en hoe dit van invloed is op de werking en verschijning van de website. We zetten een paar van de professionele mogelijkheden op een rij, zodat de website meer wordt dan een visitekaartje.

  Sticky-menu aan de bovenzijde van het scherm

  Een van de professionele mogelijkheden in WordPress is een sticky menu, helemaal bovenaan de pagina. Zodra de bezoeker begint te scrollen scrollt het menu gewoon mee. Op die manier zijn de menu-items altijd binnen handbereik, om eenvoudig verder te navigeren.

  Tip: we kunnen het sticky menu dezelfde vormgeving meegeven als het originele menu bij het openen van de pagina. Of zorgen voor een smallere variant, zodat er zo min mogelijk schermruimte verloren gaat.

  Professionele websites bieden vandaag de dag vaak de mogelijkheid om te reageren op geplaatste artikelen. En dat is niet alles, want anderen willen graag kunnen aangeven wat ze van een reactie vinden.

  Maximaal aantal inlogpogingen beperken

  Ook op het gebied van veiligheid biedt WordPress uitstekende professionele mogelijkheden. Bijvoorbeeld om het aantal inlogpogingen in het CMS te beperken. Zodra iemand meerdere keren een verkeerd wachtwoord invult kan WordPress ervoor zorgen dat die gebruiker (tijdelijk) geen toegang meer krijgt.

  Op die manier voorkomen we eenvoudig dat kwaadwillenden onbeperkt kunnen proberen de website binnen te komen. Grondige beveiliging voor WordPress, om daar professioneel uitstekend gebruik van te kunnen maken.

  Likes (en dislikes) bij reacties op artikelen

  Professionele websites bieden vandaag de dag vaak de mogelijkheid om te reageren op geplaatste artikelen. En dat is niet alles, want anderen willen graag kunnen aangeven wat ze van een reactie vinden. En die mogelijkheid biedt WordPress ook. Het is mogelijk om reacties toe te laten en daar likes of dislikes aan te geven. Op die manier kan er een interessante discussie ontstaan of kunnen bezoekers meteen zien welke comments door anderen het best gewaardeerd worden.

  WordPress website laten maken

  Enthousiast over WordPress en ook een website laten maken? Wij gaan er graag mee aan de slag. We kunnen u uiteraard meer vertellen over de diverse professionele mogelijkheden van WordPress, zodat u een goed beeld krijgt van hoe we u daarmee van dienst kunnen zijn.

  Eerst meer weten over WordPress en hoe we websites bouwen vanuit Alkmaar? We werken voor heel Nederland, dus horen graag van u. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • WooCommerce: 3 tips voor meer online verkoop 2017-10-23 10:00:13

  WooCommerce is uitstekend geschikt om eenvoudig een webshop te laten bouwen. Om online goed van start te gaan of naast een fysieke winkel ook een online kanaal te starten. Waarbij het uiteraard van belang is om hiervoor professioneel te starten. Bijvoorbeeld met het oog op slimme tips en trucs voor meer online verkoop.

  Markeer producten als ‘Featured’

  WooCommerce biedt de mogelijkheid om producten als ‘Featured’ aan te merken. Op die manier krijgen ze meteen meer aandacht. Om ze bij klanten op het netvlies te krijgen, ook als ze daar niet direct naar op zoek bleken. Bijvoorbeeld om seizoensproducten uit te lichten of om ervoor te zorgen dat de producten met de meeste marge voldoende aandacht krijgen.
  Tip: wijzig regelmatig de ‘Featured producten’. Op die manier is er steeds iets te ontdekken voor klanten die vaker terugkeren.

  SSL en HTTPS voor betere beveiliging

  Webshops vereisen een hoge mate van vertrouwen en betrouwbaarheid. Een klant koopt niet voordat hij of zij ontspannen is. Bijvoorbeeld dankzij vertrouwen in de veiligheid van de website. Zorg dus voor een goede beveiliging van de verbinding. Dat kan met een SSL-certificaat, voor een HTTPS-verbinding. Die is veiliger dan een traditionele HTTP-verbinding. En bovendien ook vereist om een nadelige Google-melding over de veiligheid te voorkomen.

  Google geeft in Chrome meldingen bij websites zonder SSL-certificaat. De kans is groot dat ook andere browsers daarvoor waarschuwingen gaan geven. Het is dan dus verstandig om tijdig gebruik te maken van HTTPS met WooCommerce. Op die manier zorgt u eenvoudig voor meer vertrouwen, zodat de kans op verkoop toeneemt.

  Inzoomen op productfoto’s

  Eenmaal in de webshop en met voldoende vertrouwen neemt de kans op verkoop sterk toe. Daarbij is het onder andere van belang dat klanten de foto’s van producten goed kunnen zien. Met name grote foto’s zorgen ervoor dat klanten een beter gevoel kunnen krijgen bij de producten.
  WooCommerce biedt de mogelijkheid om foto’s te plaatsen met de optie om daarop in te zoomen. Dat maakt het nog beter mogelijk om de producten goed te bekijken.

  Tip: vooral bij een mobiele versie van de webshop zijn grote foto’s en zoommogelijkheden belangrijk. Klanten die het product daardoor ‘aanraken’ zijn psychologisch sneller geneigd te kopen dankzij het Endowment Effect.

  WooCommerce webshop laten maken

  Een WooCommerce webshop laten maken of op zoek naar meer tips? Zorg bijvoorbeeld voor een snelle webshop. Op die manier zorgen we voor een geslaagde webshop, voor een succesvol online kanaal.
  Een WooCommerce webshop laten maken? Wij gaan er graag mee aan de slag. En heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

 • Tips voor meer dan een visitekaartje: de website als verkoopkanaal 2017-10-02 10:00:37

  De website is al jaren niet alleen een visitekaartje meer, al zijn er nog steeds ondernemingen die daar op die manier gebruik van maken. Hier bij ons in Alkmaar en Noord-Holland, maar ook in de rest van Nederland. Terwijl dat heel eenvoudig anders kan. We delen 3 tips om de website te gebruiken als verkoopkanaal. Veel waardevoller dan alleen als visitekaartje, zonder dat u daar heel grote investeringen in hoeft te doen.

  Overzicht van diensten met deelbare cases

  Allereerst, bied een overzicht van de aangeboden diensten. Op die manier wordt de website een mooi visitekaartje, zoals we dat al jaren kennen. Het is de kunst om daarna verder de diepte in te duiken, met informatie die voor klanten van toegevoegde waarde is.

  Hoe u dat aanpakt? Bijvoorbeeld met deelbare cases. Beschrijf de opdrachten die u (recent) deed. Beschrijf wat de klant vroeg, welke mogelijkheden u zag en welke aanpak u koos. En natuurlijk welk resultaat dat opleverde. Zorg er op de website voor dat bezoekers die cases gemakkelijk kunnen delen, bijvoorbeeld om u bij anderen aan te bevelen. Immers, niet zo sterk als een persoonlijke aanbeveling.

  Inspirerende blogartikelen

  En een gebrek aan recente cases of op zoek naar een mogelijkheid om ondertussen intensiever aan de vindbaarheid (SEO) te werken? Dan is bijvoorbeeld een blog met inspirerende artikelen goed geschikt. Een dynamisch onderdeel op de website, waar regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks, etc.) verse content verschijnt.

  Daarmee heeft u 3 mogelijkheden in handen om de website in te zetten als verkoopkanaal. Bijvoorbeeld voor uw bedrijf in Alkmaar, Noord-Holland of de rest van Nederland.

  Het is een van onze kernkwaliteiten, waarmee we ervoor zorgen dat u zich online kunt onderscheiden van de concurrentie. Om te bouwen aan uw online autoriteit en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de vindbaarheid op belangrijke zoektermen verbetert.

  Landingspagina’s voor Google AdWords

  Indien de organische vindbaarheid lastig blijkt (bijvoorbeeld door hoge concurrentie) biedt de website nog een andere mogelijkheid om een verkoopkanaal te worden. Gebruik dan bijvoorbeeld Google AdWords, in combinatie met specifieke landingspagina’s. Trek de aandacht van bezoekers met een pakkende advertentie, om ze vervolgens op de landingspagina precies uit te leggen wat u doet en wat u voor ze kunt betekenen.

  Daarmee heeft u 3 mogelijkheden in handen om de website in te zetten als verkoopkanaal. Bijvoorbeeld voor uw bedrijf in Alkmaar, Noord-Holland of de rest van Nederland. We werken als webdesigners en websitebouwers voor klanten in heel Nederland, bijvoorbeeld om de website een interessant verkoopkanaal te maken.

  Website laten maken

  Een website laten maken en daarvoor op zoek naar ervaren specialisten? We hebben veel ervaring met zowel websites als webshops. Heel complex en volledig op maat of aan de hand van een CMS zoals WordPress. Neem contact met ons op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.

 • Succesvol met Magento: zorg voor een snelle webshop (4 tips) 2017-09-25 10:00:07

  Magento is een geavanceerd systeem voor webshops. We maken daarmee professionele koppelingen met kassasystemen en kunnen uw webshop volledig op maat bouwen. Voor goede prestaties is vooral de snelheid van belang. Benieuwd hoe we daarvoor zorgen? We delen 4 handige tips om daar ook zelf aan te kunnen werken.

  Snelle hosting voor de webshop

  Een snelle webshop vraagt om snelle (web)hosting. Zorg voor een goed hostingpakket bij een betrouwbare aanbieder of vraag ons advies op dit gebied. We zorgen er daarmee voor dat het aan de hosting in ieder geval niet zal liggen. De webshop is razendsnel beschikbaar.

  Tip: ook Google waardeert korte laadtijden. Dit levert een betere vindbaarheid op, zowel voor websites als voor webshops.

  Afbeeldingen optimaliseren

  Online afbeeldingen helpen een goede (product)keuze te maken. Afbeeldingen drukken ook gemakkelijk zwaar op de laadtijd, omdat ze relatief veel data bevatten. Optimaliseer alle afbeeldingen voor de webshop. Op die manier kunt u wel grote foto’s bij de producten laten zien, maar heeft u geen last van een trage laadtijd.

  Het zijn de verschillende tips die er samen voor zorgen dat de laadtijd van de Magento webshop beperkt blijft. Dit komt de gebruikservaring door klanten sterk ten goede.

  Beperk plugins en externe modules

  Maak zo min mogelijk gebruik van plugins en externe modules. Ze maken het soms gemakkelijker voor klanten en andere bezoekers. Weeg het gemak voor bezoekers heel kritisch af tegen de mogelijke negatieve invloed op de laadtijd. Gebruik alleen de noodzakelijke plugins en externe modules. Op die manier is de invloed op de laadtijd minimaal, waardoor u kunt rekenen op een snelle Magento webshop.

  Gebruik Flat Catalog voor Magento

  En onze 4e tip voor een snel ladende Magento webshop? Maak gebruik van Flat Catalog. Dit is vooral de moeite waard indien u veel verschillende producten aanbiedt. Het zorgt ervoor dat Magento de data niet hoeft op te slaan in veel verschillende database tabellen. Ze staan samen in één tabel, waardoor de webshop ze veel sneller uit kan lezen.

  Het zijn de verschillende tips die er samen voor zorgen dat de laadtijd van de Magento webshop beperkt blijft. Dit komt de gebruikservaring door klanten sterk ten goede. Mede daardoor beloont ook Google webshops die de laadtijd goed in orde hebben. Het is wat dat betreft zowel voor uw klanten als voor de vindbaarheid de moeite waard om hier tijdens de ontwikkeling kritisch naar te (laten) kijken.

  Magento webshop laten maken

  Zelf aan de slag met een Magento webshop en benieuwd wat daarbij komt kijken? Wij werken vanuit Alkmaar voor Noord-Holland en de rest van Nederland. Wij kunnen een Magento webshop maken en zorgen er uiteraard voor dat u kunt rekenen op een korte laadtijd. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

 • Webshopvoorraad automatisch aanpassen: gebruik de kassakoppeling 2017-09-18 10:00:07

  Een webshop en een fysieke winkel? Dan is het prettig als u de voorraad in de webwinkel automatisch kunt laten aanpassen zodra u iets in de winkel verkoopt. Dat voorkomt eventuele dubbele verkopen en biedt u de mogelijkheid om de voorraad zelf goed in de gaten te houden.

  Met name Magento biedt geavanceerde mogelijkheden om webshopkoppelingen te integreren, zodat u de fysieke en online winkel tegelijkertijd kunt beheren. Ook met andere webshop-systemen zijn er koppelingen mogelijk. Daarover kunnen we u goed adviseren.

  Automatische aanpassing van de voorraad

  Zodra u een winkel en een webshop heeft is de kans groot dat u werkt vanuit één voorraad. Op het moment dat u ergens nog 3 stuks van heeft kunt u die online of vanuit de winkel verkopen. Komt er een klant langs in de fysieke winkel die de 3 stuks koopt? Dan zou het vervelend zijn als een online klant een uurtje later 1 van de artikelen bestelt. Vooral wanneer u daar online bij aangeeft dat u de verzending meteen in orde zal maken en het product morgen al in huis kan zijn.

  Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale.

  Om dergelijke situaties te voorkomen en zelf het overzicht te houden kunt u de webshop voorraad automatisch laten aanpassen. Hiervoor heeft u een koppeling nodig, tussen het kassasysteem in de winkel en dat van de webshop. Hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar, vaak gegroepeerd op basis van de branche waarin u actief bent.

  Modis, EasyPOS en Swiss voor de modebranche

  Heeft u bijvoorbeeld een winkel en webshop in de modebranche? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van:

  • Modis
  • EasyPOS
  • Swiss

  Het zijn systemen die de kassa in de fysieke winkel kunnen koppelen aan de webshop. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat het artikel op ‘uitverkocht’ komt te staan, zodra u in de winkel de laatste 3 verkoopt. Dat voorkomt vervelende verrassingen voor klanten en zorgt er bovendien voor dat u zelf goed op de hoogte bent van de voorraad.

  Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale. Door de verschillende punten waarop u kunt verkopen met elkaar te synchroniseren voorkomt u dat er onduidelijkheid zal ontstaan.

  Webshop met koppeling laten maken

  En heeft u nog geen webshop of wilt u graag een dergelijke koppeling met het kassasysteem laten maken? Daar kunnen we u goed mee van dienst zijn. We bouwen webshops, zowel in Magento en in WooCommerce als volledig op maat. Daarmee zorgen we ervoor dat u een webwinkel kunt koppelen aan uw fysieke winkel of dat u eerst online van start kunt gaan.

  Meer weten over de mogelijkheden van een webshop of de POS-koppeling die we kunnen aanbrengen? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 • Magento webshop: welke koppelingen zijn er mogelijk? 2017-08-16 10:00:10

  Magento is het professionele Content Management Systeem (CMS) voor webshops. Dat betekent dat u intern tal van professionele mogelijkheden heeft. Ook daar buiten kunt u de webshop koppelen aan de rest van uw IT-infrastructuur.

  De koppelingen zijn maatwerk en bieden daarmee de voordelen van een langere doorlooptijd en meer kosten. Wij zorgen ervoor dat u hier op een geavanceerde manier gebruik van kunt maken. De webshop in Magento wordt dan daadwerkelijk onderdeel van de rest van de organisatie.

  Koppelingen met ERP- en CRM-systemen

  Er zijn allerlei koppelingen met een Magento webshop mogelijk. De bekendste voorbeelden hiervan zijn die met de ERP- en de CRM-systemen. Gebruikt u een Enterprise Resource Planning systeem om de organisatie goed te kunnen beheren en moet Magento daar onderdeel van uit gaan maken? Wij realiseren de koppeling, waarmee we ervoor zorgen dat de beide systemen met elkaar in contact komen te staan.

  Hetzelfde doen we voor CRM-systemen waar u al gebruik van maakt of die u wilt gaan inzetten als u de Magento webshop al heeft. We bouwen de webshops en realiseren de koppelingen, eventueel ook na afloop. We zorgen er op die manier voor dat de belangrijke klantgegevens beschikbaar zijn en dat u die vanuit de webshop binnen de rest van de organisatie kunt zien. Op die manier heeft u altijd het volledige overzicht, dankzij de systemen die goed met elkaar communiceren.

  Gekoppeld aan POS-systemen, fullfilment partijen en meer

  Andere voorbeelden van koppelingen met Magento bestaan bijvoorbeeld uit de POS-systemen. Gebruik de Point of Sale-systemen om af te rekenen en dit direct te laten verwerken in Magento. Zorg er daarmee voor dat de voorraad weer actueel is. Op die manier kunnen we ook koppelingen verzorgen met bijvoorbeeld verschillende fullfilment partijen, net als met financiële en PIM-systemen.

  We hebben een uitgebreide ervaring met een groot aantal verschillende systemen, zodat we daar de gewenste koppelingen mee kunnen realiseren. Al op het moment dat u een Magento webshop wilt laten maken of nadat u die al een tijd lang gebruikt. Wij zorgen ervoor dat u binnen de organisatie alle data beschikbaar heeft en daar goed mee kunt werken.

  Magento webshop met koppelingen laten maken

  Interesse in een Magento webshop met de juiste koppelingen of op zoek naar een specialist die deze voor u kan ontwikkelen? U kunt een webshop laten maken of de koppelingen laten realiseren. Wij zijn u er graag mee van dienst of kunnen vertellen over de andere shops die we eerder realiseerden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie. We leggen graag uit over onze werkwijze en hoe we ervoor zorgen dat Magento onderdeel kan uitmaken van de rest van de systemen binnen de organisatie.

 • Software op maat: besparen door te automatiseren 2017-08-09 10:00:11

  Software op maat is duur. Het vraagt om een forse investering, die alleen grote organisaties kunnen doen. Toch? Dat blijkt in de praktijk niet zelden heel anders te liggen. Ook kleinere organisaties kunnen gebruik maken van maatwerk software. Sterker nog, het is dé methode om tijd en geld te besparen en de weg vrij te maken voor nieuwe groei.

  Dat komt bijvoorbeeld door meer efficiënte werkprocessen door gebruik te maken van maatwerksoftware. Organisaties die hierin investeren beperken de kosten per productie of per handeling, waarmee ze de investering kunnen verantwoorden. Het resultaat is een eenmalige investering in hogere kwaliteit, meer snelheid of een andere belangrijke KPI. Daar hebben ze vervolgens met iedere handeling die ze doen plezier van.

  Herhalende taken ontdekken

  Benieuwd hoe we werken aan software op maat en hoe we daarmee zorgen voor besparingen aan uw kant? We gaan allereerst op zoek naar herhalende taak. We zoeken naar taken die iedere keer (min of meer) hetzelfde zijn. Ze kosten uw organisatie relatief veel tijd, zonder dat dit daadwerkelijk van grote toegevoegde waarde is.

  Dergelijke taken zijn uitstekend geschikt om te automatiseren. Het is dan niet meer nodig om er capaciteit voor in te zetten. In plaats daarvan kunt u er met de software op maat voor zorgen dat u daar in het vervolg geen omkijken meer naar heeft. De software neemt de taken over, zodat uw medewerkers zich kunnen richten op andere taken. Ze kunnen werken aan groei, in plaats van dat ze de huidige situatie proberen in gang te houden.

  Software op maat laten maken

  Zodra duidelijk is welke taken in aanmerking komen voor het automatiseren brainstormen we met u over hoe de ideale situatie eruit zou zien. Wat zou de software moeten kunnen om het u gemakkelijker te maken en veel tijd te besparen? We denken na over de mogelijkheden en kunnen direct de technische haalbaarheid schetsen. Op basis van onze uitgebreide ervaring en diepgaande expertise. U weet dan direct waar u aan toe bent en wat er mogelijk is met de software op maat. Mogelijk om vele manuren te besparen, zodat u zich kunt richten op de verdere groei van uw organisatie.

  Eenvoudig tijd besparen met uw organisatie

  Dankzij de software op maat kunt u eenvoudig veel tijd besparen met uw organisatie. U kunt de capaciteit elders gebruiken of voorkomen dat uw medewerkers teveel uren moeten maken. Eenvoudige taken vallen uit de toch al drukbezette handen. Ze krijgen ze vrij om creatiever na te denken over nieuwe mogelijkheden of kunnen werken aan andere specifieke projecten. Zorg er met de software op maat voor dat de projecten die altijd op de plank bleven liggen eindelijk aan bod komen.

  Vragen over onze software op maat of meer weten over voorbeelden die we eerder realiseerden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Wordpress website: goed van start met SEO 2017-07-28 10:00:09

  De WordPress is de ideale keuze om goed van start te gaan met SEO. Het Content Management Systeem (CMS) biedt ‘in-house’ al diverse mogelijkheden en met een paar kleine aanpassingen zorgt u eenvoudig voor een goede vindbaarheid.

  Als we een WordPress website maken houden we altijd rekening met SEO. Al tijdens de bouw zorgen we voor een goede basis voor de vindbaarheid, waardoor de website op de belangrijke zoektermen zichtbaar zal zijn in de zoekresultaten.

  De SEO van een WordPress website die u wilt laten maken verder verbeteren? Hier volgen 4 handige tips.

  Verander de permalink-structuur

  Verander allereerst de structuur voor de permalinks. Dat kan gewoon vanuit ‘Instellingen’ in WordPress, door ‘Permalinks’ aan te klikken. Ze staan standaard ingesteld op een sub-optimale wijze voor SEO. Kies in plaats daarvan voor de Aangepaste structuur. Vul daar in ieder geval ‘/%postname%/‘ in, eventueel voorafgegaan door ‘/%category%/‘. U zorgt er daarmee voor dat WordPress de titels (en eventueel categorieën) van pagina’s en berichten opneemt in de beschrijvende URL.

  Gebruik de Yoast-plugin voor WordPress

  Ten tweede, gebruik de Yoast-plugin voor SEO voor WordPress. Werkelijk onmisbaar, vanwege de mogelijkheid om per pagina de SEO titel en meta description in te vullen (dat kan niet direct vanuit WordPress). Bovendien kunt u per pagina een focus-zoekwoord invullen om te checken of de tekst goed is geoptimaliseerd.

  Tip: check ook meteen de leesbaarheid van pagina’s vanuit de Yoast-plugin. Zorg voor een ‘goede’ leesbaarheid, te herkennen aan een groen bolletje.

  Pas interne links toe

  Goede SEO in een WordPress website die je laat maken bestaat uit een paar pijlers. Allereerst de goede techniek (het CMS), daarna goede content en vervolgens een goede linkstructuur. Intern en extern, waarbij je op die eerste de meeste invloed hebt. Link vanuit aanverwante pagina’s naar de cornerstone content of andere belangrijke pagina’s die u meer waarde wilt geven in de zoekresultaten.

  Vermijd ‘inline’ Javascript en teveel CSS

  Tenslotte, voorkom teveel ‘inline’ Javascript en CSS in de code van de website. Dit is iets waar wij ons op voorhand mee bezig houden als u een WordPress website wilt laten maken. Het werkt op dezelfde manier als een teveel aan plugins, ze zitten een goede optimalisatie voor SEO behoorlijk in de weg.

  Meer weten over een WordPress website en onze tips of die binnenkort zelf laten maken? Neem contact op. Dan vertellen we u binnenkort graag meer over de mogelijkheden.

 • Webshop laten maken: het voordeel van een langere doorlooptijd en meer kosten 2017-07-26 10:00:48

  Voordeel? Van een langere doorlooptijd en meer kosten? Dat ligt niet bepaald voor de hand. Toch ligt er een belangrijk voordeel in het verschiet. In het verschiet wat verderop, want het zijn de voordelen op de lange termijn die de langere doorlooptijd en hogere kosten op korte termijn verantwoorden.

  Door wat meer tijd te nemen en een wat ruimer budget te kiezen kunt u namelijk gebruik maken van een maatwerk webshop. Het grote voordeel daarvan is dat u niet vastzit aan een bepaalde template of aan andere gebruikelijke richtlijnen. In plaats daarvan heeft u de vrijheid om te laten ontwikkelen wat u wenst, hoe revolutionair het idee ook.

  Langere doorlooptijd bij maatwerk

  Zodra we met maatwerk aan de slag gaan moeten we allereerst een aantal belangrijke uitgangspunten bepalen. Dat alleen al kost meer tijd dan wanneer er sprake is van een bestaande template. Vervolgens is het belangrijk dat u aangeeft wat u wenst en nemen wij de tijd om aan te geven wat er mogelijk is. De doorlooptijd kan op die manier gemakkelijk langer worden dan bij een bestaande template.

  We hebben op dat gebied alle vrijheid, waardoor we met slimme toepassingen kunnen zorgen voor meer omzet.

  Hier staat aan de andere kant tegenover dat we die tijd benutten om uw wensen in vervulling te laten gaan. We bouwen een maatwerk webshop op de manier zoals u dat graag ziet en kunnen desgewenst alles weer voor u aanpassen. Dit garandeert uiteindelijk een maatwerk webshop die volledig aan uw specifieke wensen voldoet.

  Hogere kosten voor de webshop

  De extra tijd die we ervoor nemen betekent uiteraard ook dat de kosten hoger oplopen. Een maatwerk webshop vraagt op die manier om een groter budget dan wanneer u een standaard template wenst.

  Hier staat aan de andere kant tegenover dat een duurdere maatwerk webshop de bezoeker wellicht beter kan helpen om het gewenste product te vinden. We kunnen functionaliteiten inbouwen voor meer betrouwbaarheid of ervoor zorgen dat het gemakkelijker is om af te rekenen. We hebben op dat gebied alle vrijheid, waardoor we met slimme toepassingen kunnen zorgen voor meer omzet. Op die manier kan een maatwerk webshop de investering gemakkelijk terugverdienen, waardoor u daar toch een goede keuze mee maakt.

  Maatwerk webshop laten maken

  Enthousiast geworden over een maatwerk webshop? We lichten u graag toe wat er mogelijk is en hoe we ervoor zorgen dat die op alle fronten aan uw wensen voldoet. Bovendien kunnen we u andere webshops laten zien en aangeven wat de concrete wensen waren toen we die wilden bouwen.

  Meer weten over een maatwerk webshop of benieuwd naar de vergelijking met een bestaande template? Geen probleem, neem contact met ons op. Net als wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden tot SEO optimalisatie voor webshops.

 • Software ontwikkeling: efficiëntere werkprocessen met maatwerksoftware 2017-07-12 10:00:48

  Software ontwikkeling is uitstekend geschikt om werkprocessen efficiënter te maken. Dat betekent betere dienstverlening naar klanten toe, meer overzicht over de processen en bovendien een investering die zichzelf gemakkelijk terugverdient.

  Op die manier is een investering in software ontwikkeling een prettige. Het is dan uiteraard wel van belang dat er daadwerkelijk sprake is van een meer efficiënt proces. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er een paar stappen van belang. Analyseer eerst het werkproces, zoek naar herhalende taken en probeer die vervolgens te automatiseren. En om het echt goed te doen is het verstandig om die ook meteen te verbeteren.

  Analyseer het werkproces

  De analyse is een belangrijke fase. Zorg ervoor dat goed duidelijk is wat er precies gebeurt. Pas op het moment dat dit goed duidelijk is kunt u op zoek naar herhalende taken. Zonder deze grondige analyse zouden er zaken kunnen blijven liggen of probeert u iets te automatiseren waar helaas weinig herhaling inzit. In de beide gevallen zal er slechts sprake zijn van minimale verbeteringen, waardoor de investering zich moeilijk terug zal verdienen.

  Herhalende taken

  Software wordt steeds slimmer, maar dat kan niet voorkomen dat het vooral de herhalende taken zijn die zich goed laten automatiseren. Daar waar we creativiteit gebruiken om het iedere keer anders te doen hebben systemen grote moeite om ons bij te benen. Gaat het om haast automatische taken met veel herhaling? Dan is er geen mens die de computer bij kan houden. Met andere woorden: pick your battles.

  Automatiseren en verbeteren

  Zodra duidelijk is hoe de werkprocessen eruit zien en welke herhalende elementen erin zitten is het verstandig om die te gaan automatiseren. Doe dat bij voorkeur aan de hand van een framework en maak snel een beta. Dat maakt het mogelijk om de theorie in de praktijk te testen, bijvoorbeeld om eventuele zaken die u over het hoofd ziet uit te sluiten.

  Software ontwikkeling door specialisten

  We zijn specialisten in software ontwikkelen. Dat betekent dat we de software voor u kunnen ontwikkelen en bovendien veel ervaring hebben met de mogelijkheden en eventuele valkuilen. Dat is iets waar we u graag over adviseren.

  Neem voor vragen over het ontwikkelen van software daarom contact met ons op, dan leggen we u er graag over uit. We geven aan wat er mogelijk is, wat daar de kosten van zijn en vooral wat het u zal opleveren. Meer weten? Neem contact met ons op, dan lichten we het u graag toe.

 • Snelle WordPress website: zo min mogelijk plugins 2017-07-03 10:00:28

  WordPress is een fantastisch Content Management Systeem (CMS). Het is gebruiksvriendelijk en biedt professionele mogelijkheden. Er zijn honderdduizenden plugins beschikbaar, met allerlei handige funct… Dat is wel weer even genoeg. Het klopt dat er haast een oneindige lijst plugins beschikbaar is. Verstandig om er zoveel mogelijk te installeren? Nee, niet bepaald.

  WordPress is van zichzelf al behoorlijk log, vanwege alle functies die er beschikbaar zijn. Dat is voor een gemiddelde eenvoudige website geen probleem, maar tegelijkertijd de reden dat maatwerk websites beter geschikt zijn voor grote (online) organisaties. Beperk daarom het aantal plugins in WordPress.

  Ongebruikte plugins verwijderen

  Heeft u al een WordPress website en bent u toe aan een nieuw design? Het is verstandig om regelmatig de voorkant op te frissen. Mits u ook de achterkant goed in de gaten houdt. Een groter aantal (actieve) plugins kan het CMS behoorlijk trager maken. Een website op basis van WordPress is dan nog steeds heel gebruiksvriendelijk in het beheer, maar niet meer zo voor de bezoeker.

  Uiteraard gelden er een paar uitzonderingen, voor plugins waar niemand met WordPress eigenlijk zonder kan.

  Probeer na te gaan welke plugins er nog daadwerkelijk nodig zijn voor het gebruik van de website. Kopieer de website bijvoorbeeld naar een testdomein, om daar vervolgens eens de helft van de plugins uit te zetten. Werkt de website nog goed, of ontbreekt er iets? Zet alleen voor datgene dat daadwerkelijk mist de plugin weer aan. Zet op het testdomein daarna de andere helft uit en doe hetzelfde. Op die manier komt u er eenvoudig achter welke plugins er ook op het reguliere domein eigenlijk weg kunnen.

  Eén plugin voor alles op het gebied van SEO

  Uiteraard gelden er een paar uitzonderingen, voor plugins waar niemand met WordPress eigenlijk zonder kan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Yoast-plugin voor SEO. Het is een handige all-in plugin, die tal van mogelijkheden biedt. De plugin is bovendien goed geoptimaliseerd, waardoor de invloed op de laadtijd van de website minimaal is. Op die manier blijft de WordPress website snel, terwijl u toch gebruik kunt maken van een handige plugin om de vindbaarheid te verbeteren.

  Advies op maat voor uw WordPress

  Benieuwd welke plugins er eventueel weg zouden kunnen of een nieuwe WordPress website laten ontwikkelen? We denken graag met u mee over de plugins die u daadwerkelijk nodig heeft en de extra’s of invoegtoepassingen die eigenlijk weg kunnen. We zorgen er daarmee voor dat de WordPress website een korte laadtijd heeft en goed beantwoordt aan de wensen van bezoekers.

  Samen sparren over WordPress en de plugins of andere vragen met betrekking tot software- en website-ontwikkeling? We gaan er graag mee aan de slag en kunnen je vragen waarschijnlijk goed beantwoorden. Neem contact met ons op, we horen graag van je.

 • Webshop laten maken: 3x SEO-optimalisatie in Magento 2017-06-19 10:00:52

  Goede webshops hebben een groot bereik. Meer bezoekers leiden immers tot meer conversie, waardoor de omzet toeneemt. De organische vindbaarheid van een webshop kan een belangrijk kanaal vormen. Magento webshops bieden verschillende mogelijkheden tot optimalisatie, waarmee u ervoor zorgt dat de webwinkel beter vindbaar is tussen de organische resultaten van Google. We zetten een paar handige tips op een rij.

  Tip: het is bij iedere vorm van zoekmachine optimalisatie van belang om de ervaring voor de bezoeker in de gaten te houden. Heeft de klant er daadwerkelijk wat aan? Zo niet, niet doen!

  Categorieteksten met algemene zoekwoorden

  Magento biedt de mogelijkheid om categorieteksten toe te voegen, zichtbaar op een overzichtspagina met de verschillende producten binnen een bepaalde categorie. Het is daar een goed idee om uit te leggen over een bepaald merk of een groep producten, afhankelijk van het type categorie.

  Zodra u een webshop wilt laten maken in bijvoorbeeld Magento is het verstandig om na te denken over de menustructuur. De combinatie van categorieën, subcategorieën en producten zorgt voor het online aanbod, zoals de schappen in een fysieke winkel.

  De derde tip is wat meer technisch van aard. Een Magento webshop die u kunt laten maken biedt bij ‘Catalogus’ de mogelijkheid om een ‘Google sitemap’ aan te laten maken.

  Er zijn net als voor WooCommerce tal van slimme plugins beschikbaar. De basis ligt echter bij goede tekst voor bijvoorbeeld de verschillende categorieën, om aan te geven welke producten bezoekers kunnen verwachten. In combinatie met een aantal algemene zoekwoorden draagt dit bij aan de vindbaarheid.

  Productteksten met specifieke zoektermen

  Magento biedt echter meer mogelijkheden voor zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om die toe te voegen bij de producten zelf. Dat kan in de vorm van een ‘description’.

  Tip: het is verstandig om de productteksten van fabrikanten in ieder geval uniek te (laten) herschrijven. Op die manier krijgen de productteksten van ‘geen waarde’ minimaal enige waarde. Door hier vervolgens ook enkele specifieke zoektermen in mee te nemen krijgen de teksten SEO-technisch zelfs veel waarde.

  Google-sitemap laten aanmaken

  De derde tip is wat meer technisch van aard. Een Magento webshop die u kunt laten maken biedt bij ‘Catalogus’ de mogelijkheid om een ‘Google sitemap’ aan te laten maken. Dit is de sitemap die de zoekmachine gebruikt om de website goed te kunnen indexeren. Deze is daarom van groot belang, voor een goede vindbaarheid van de verschillende pagina’s.

  Webshop laten maken

  Enthousiast geworden over de mogelijkheden van Magento of benieuwd hoe we ervoor zorgen dat u kunt rekenen op een goede vindbaarheid? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over. We leggen u uit welke mogelijkheden Magento biedt en wat we voor u kunnen betekenen met betrekking tot de ontwikkeling.

 • Software ontwikkeling: een agile samenwerkingsovereenkomst 2017-05-29 10:00:22

  Er is haast geen specialist in software ontwikkeling die niet werkt met agile samenwerkingsovereenkomsten. Wat mag u daar eigenlijk van verwachten? We zitten regelmatig aan tafel met opdrachtgevers die software willen laten ontwikkelen, maar die weinig ervaring hebben met dergelijke overeenkomsten. We zetten het voor u op een rij, zodat duidelijk wordt waar wij aan werken en wat we aan de andere kant ook van u verwachten.

  Productvisie en het team

  Om op basis van een agile samenwerkingsovereenkomst aan software ontwikkeling te kunnen werken is het bijvoorbeeld van belang dat er een duidelijke productvisie bestaat. We verwachten van u dat er een helder beeld bestaat over wat u wilt laten ontwikkelen en hoe het product zal bijdragen aan de doelstellingen die u heeft. Alleen op basis daarvan valt er namelijk na te gaan of we die doelstellingen helpen te bereiken, door middel van de software die we ontwikkelen.

  Aan de andere kant zullen wij aangeven hoe het team eruit gaat zien, zodat daar geen onduidelijkheid over bestaat. We benoemen een product owner en bijvoorbeeld een scrum master. Bovendien geven we aan wie er zorgen voor de daadwerkelijke software ontwikkeling, zodat u weet met wie u te maken heeft.

  Sprintproces en de definitie van ‘Done’

  Tijdens software ontwikkeling wordt er vaak gesproken van een ‘sprintproces’ en ‘Done’. Wat houden die twee begrippen eigenlijk in? We doen sprints en timings van de verschillende demomomenten, om stukje bij beetje naar het uiteindelijke resultaat toe te kunnen werken. We maken specifieke (deel)afspraken, zodat we de voortgang goed in de gaten kunnen houden en aan u kunnen rapporteren waar we mee bezig zijn.

  Bovendien gebruiken we de agile samenwerkingsovereenkomst om duidelijk aan te geven wat we bedoelen met ‘Done’. Het is immers eenvoudig om aan te geven dat we klaar zijn met een bepaald onderdeel, maar dat wordt pas interessant indien u ook de kwaliteitseisen kent waar we daarmee aan voldoen. Op die manier zorgen we voor gestructureerde software ontwikkeling, op basis waarvan u belangrijke stappen kunt zetten om alles in gereedheid te brengen en er gebruik van te gaan maken.

  De kosten en samenwerking

  Tenslotte zorgen we ervoor dat we duidelijk zijn over de kosten en de manier van samenwerken. Dat lijkt een open deur, maar het komt geregeld voor dat bijvoorbeeld bij de overheid projecten uiteindelijk veel duurder uitvallen. Dat voorkomen we door de tarieven duidelijk te schetsen en daar specifieke voorwaarden en meetmomenten aan te verbinden.

  De samenwerking stemmen we af op uw specifieke wensen. We kunnen zorgen voor eenmalige software ontwikkeling of u van dienst zijn op basis van SaaS om u volledig te kunnen ontzorgen met optimale veiligheid.

  Benieuwd naar onze concrete aanpak voor software ontwikkeling en wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

 • Webshop laten maken: 4 slimme plugins voor WooCommerce 2017-05-22 10:00:13

  WooCommerce biedt heel praktische en behoorlijk professionele mogelijkheden voor een webshop. Tenminste, als u goed weet hoe daar gebruik van te maken. Een WooCommerce webshop laten maken en daarin een aantal professionele functies opnemen? We zetten een aantal handige plugins op een rij, 4 om precies te zijn.

  Bovendien zullen we de webshop netjes responsive maken, waardoor die netjes meeschaal met het scherm dat de bezoeker gebruikt.

  Nieuwe producten-badge

  Nieuwe producten verdienen in de WooCommerce webshop wat extra aandacht, het is immers de moeite waard om klanten aan te geven welke aanwinsten er laatst bij gekomen zijn. Dat kan met de New Product Badge-plugin voor WooCommerce. De nieuwe producten krijgt een handige badge, waardoor ze veel beter te herkennen zijn binnen de rest van het assortiment.

  Foto’s in een apart tabblad

  Goede producten verkopen zichzelf, zegt het gezegde. Online blijkt dat helaas niet helemaal het geval, het is onder andere van belang om het product goed in beeld te brengen. Dat geldt in een WooCommerce webshop die u wilt laten maken, net als in iedere andere webshop. Om de producten in WooCommerce op een duidelijke manier weer te geven kunt u een enkele foto plaatsen en eventueel een galerij toevoegen. Dat is echter nogal omslachtig, het is stukken gemakkelijker om een apart tabblad aan te maken. Dat kan in WooCommerce met de Photos Product Tab, om daarin alle foto’s van het product bij elkaar te zetten.

  Productdetails eenvoudig aanpassen

  De foto van het product zegt meer dan 1.000 woorden, maar toch is het verstandig om een aantal productdetails te vermelden. Dat kan met een beetje technische kennis gewoon vanuit WooCommerce, maar die website laat u waarschijnlijk maken om die gemakkelijk te kunnen beheren. Het is dan een goed idee om de Product Details Customiser te gebruiken. Met behulp van deze plugin wordt het ook zonder technische kennis mogelijk om de details aan te passen.

  Winkelwagen in het menu

  Tenslotte kunt u er met de Menu Cart-plugin voor zorgen dat er in de navigatiebalk van de webshop een winkelwagen te zien is, waardoor klanten die goed in de gaten kunnen houden.

  WooCommerce webshop laten maken

  Een WooCommerce wesbsjop laten maken? Zoals u kunt lezen zijn er allerlei professionele mogelijkheden beschikbaar. Bovendien zullen we de webshop netjes responsive maken, waardoor die netjes meeschaal met het scherm dat de bezoeker gebruikt.

  We zijn de specialisten om uw WooCommerce webshop te maken, waarmee we ervoor zorgen dat u online aan de slag kunt zonder dat u daar technische kennis bij nodig heeft. Meer weten over de mogelijkheden van WooCommerce of specifieke plugins? Neem contact op, we horen graag van u.

 • SaaS-oplossing: zorgeloze performance met optimale veiligheid 2017-05-15 10:00:22

  SaaS staat voor Software as a Service en is daarmee de ideale keuze om zorgeloos te profiteren van performance en van veiligheid. We zorgen er met de maatwerk software ontwikkeling voor dat we applicaties ontwikkelen die u optimaal kunt gebruiken zoals u wenst, zonder dat u daar omkijken naar heeft.

  We vertalen uw algemene wensen en ideeën naar software ontwikkeling, waarbij we er met de SaaS-oplossing voor zorgen dat u optimaal zorgeloos kunt ondernemen. We begrijpen dat u geen tijd heeft om de software te updaten of de beveiliging goed in de gaten te houden. Wij nemen het technische softwaregedeelte voor onze rekening, zodat u kunt rekenen op de maximale performance en een waterdichte beveiliging.

  Geen omkijken dankzij Software as a Service

  Het grote voordeel van onze SaaS-oplossingen is dat u daar zelf totaal geen omkijken naar heeft. Wij weten hoe we u kunnen ontzorgen, het is de manier waarop we ervoor zorgen dat onze klanten onbelemmerd kunnen ondernemen.

  We gaan uit van uw specifieke wensen en slagen er niet zelden in die flink te overtreffen, zodat u kunt rekenen op een maximale performance van de SaaS-oplossing

  We gaan voor u aan de slag met de ontwikkeling van de software en verzorgen vervolgens ook het beheer daarvan. We kunnen ons richten op het onderhoud, de updates die er nodig zijn en uiteraard preventieve controles, zodat zich geen problemen voordoen. Het zijn een aantal belangrijke elementen, waarmee we ervoor zorgen dat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

  Maximale performance met up-to-date technologie

  Uiteraard levert dat de mogelijkheid op tot zorgeloos ondernemen, maar er zijn twee andere belangrijke kenmerken van SaaS-oplossingen door InterClient. We zorgen er namelijk voor dat u kunt rekenen op de maximale performance. We houden de soft- en hardware up-to-date, waardoor u kunt rekenen op een maximale verwerkingssnelheid en handige toepassingen die zorgen voor een optimale productiviteit.

  We gaan uit van uw specifieke wensen en slagen er niet zelden in die flink te overtreffen, zodat u kunt rekenen op een maximale performance van de SaaS-oplossing. Dat betekent dat u er gebruik van kunt maken zoals u dat wenst en dat dit zelfs soepeler verloopt dan u zou verwachten.

  Veiligheid dankzij beveiligde verbinding

  Ten tweede zorgen we met de SaaS-oplossingen voor maximale veiligheid, bijvoorbeeld door de verbinding die we daarvoor gebruiken goed te beveiligen. Dit is een van de essentiële voorwaarden om u zorgeloos te kunnen laten ondernemen.

  We houden ons op dit gebied netjes aan de Europese richtlijnen voor privacy, zodat u er vanuit kunt gaan dat de data alleen voor u zichtbaar is. We vertellen u graag meer over hoe we reageren op calamiteiten of incidenten, zodat u zich ook daar geen zorgen over hoeft te maken.

  Meer weten over SaaS-oplossingen en benieuwd wat we daarin voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, net als wanneer u een app of reguliere software wilt laten ontwikkelen.

 • Software ontwikkeling: 3x zorgeloos ondernemen 2017-05-01 10:00:50

  Software ontwikkeling biedt uiteenlopende maatwerk mogelijkheden, zodat u als onderneming nieuwe diensten kunt aanbieden of procedures gemakkelijker kunt maken. Automatiseer belangrijke stappen in het proces of zorg ervoor dat u klanten waardevolle extra informatie kunt aanbieden.

  We gaan graag aan de slag met uw wensen en zorgen er met software ontwikkeling voor dat we u het ondernemen gemakkelijker of interessanter maken. We gebruiken daarbij een grondige voorbereiding, zodat daarna goed duidelijk is wat u van ons verwacht en wat we u aan de andere kant kunnen bieden. Eenmaal gerealiseerd zorgen we er met 3 handige extra’s na de software ontwikkeling voor dat u zorgeloos kunt blijven ondernemen.

  Periodiek onderhoud van de software

  Tijdens de software ontwikkeling implementeren we actuele technieken en slimme oplossingen van dit moment. Dat neemt echter niet weg dat de wereld van software zich vlot ontwikkeld en dat bestaande systemen soms wat aandacht nodig hebben. We voeren standaard periodiek onderhoud uit voor de software die we ontwikkelen, waarmee we ervoor zorgen dat die in de toekomst net zo goed werkt als op dit moment. U heeft er geen omkijken naar, zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

  We zorgen er daarmee voor dat we eventuele lekken zo snel mogelijk dichten of die in eerste instantie al niet laten ontstaan.

  Preventieve controle door specialisten

  Software blijft software, zelfs wanneer u dat door de meest ervaren en gespecialiseerde ontwikkelaars van InterClient laat bouwen. Dat betekent dat er storingen op kunnen treden of dat sommige functionaliteiten soms niet zo werken zoals u dat zou verwachten. Dat is helaas een gegeven, al is daar gelukkig wel wat aan te doen. We zorgen er met de preventieve controle door onze specialisten voor dat we storingen en andere problemen in de kiem kunnen smoren. Sterker nog, vaak hebben we het probleem al opgelost voordat u er mee te maken krijgt.

  Regelmatige updates ter beveiliging

  Tenslotte wordt software steeds vaker een doelwit voor hackers en anderen die kwaad in de zin hebben. Ze proberen ondernemingen aan te vallen via de digitale weg, nu de fysieke kanalen over het algemeen goed beveiligd zijn. Vandaar dat we veel tijd en moeite steken in de beveiliging van uw software en de updates daarvan. We zorgen er daarmee voor dat we eventuele lekken zo snel mogelijk dichten of die in eerste instantie al niet laten ontstaan.

  Tip: op voorhand van de software ontwikkeling brengen we graag samen met u in kaart welke beveiligingsrisico er relevant zijn. Daar stemmen we de beveiliging en bijvoorbeeld de frequentie van de updates graag samen met u op af.

  Software ontwikkeling met 20 jaar ervaring

  We beschikken bij InterClient over meer dan 20 jaar ervaring met software ontwikkeling, waardoor we als geen ander weten waar u qua beveiliging en onderhoud mee te maken kunt krijgen. Op die manier kunnen we eventuele storingen of problemen vaak eenvoudig voorzijn, zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

  Meer weten? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 • Software ontwikkeling: 3 kritische vragen aan de ontwikkelaar 2017-04-03 10:00:52

  Software ontwikkeling biedt geavanceerde mogelijkheden binnen een gebruiksvriendelijke omgeving. Vooral de voorbereiding is essentieel om tot een goed resultaat te komen. Vandaar dat het verstandig is om de ontwikkelaar die u op het oog heeft vooraf alvast aan de tand te voelen. We zetten 3 vragen op een rij die u helpen een goede keuze te maken:

  • Wanneer is de gebruikte techniek aan vervanging toe?
  • Hoe test u de functionaliteiten van de software?
  • Wanneer reageerde u op de vorige e-mail van vrijdagavond?

  Techniek voor de toekomst

  Het is binnen software ontwikkeling vooral van belang om techniek te gebruiken die nu goed werkt en bovendien toekomstbestendig is. Iedere ontwikkelaar zal bevestigend antwoorden op een vraag zoals ‘Is de gebruikte techniek toekomstbestendig?’, dus het is verstandig om een omweg te kiezen. Vraag wanneer de gebruikte techniek aan vervanging toe zal zijn. Antwoordt de ontwikkelaar dat de techniek zo’n 2 – 3 jaar mee zal gaan? Dat is dus niet toekomstbestendig. Pas wanneer de ontwikkelaar aangeeft dat de gebruikte techniek binnen afzienbare tijd niet vervangen hoeft te worden heeft u beet, dat geeft immers aan dat er binnen de software ontwikkeling ook over de toekomst wordt nagedacht.

  Aandacht voor mensen

  Ook de tweede vraag op het gebied van software ontwikkeling is er één met een kleine strik er omheen. Vraag bewust naar het testen van de functionaliteiten. Een gemiddelde ontwikkelaar zal aangeven dat er tests beschikbaar zijn om na te gaan of alles technisch goed werkt. Een goede ontwikkelaar zal aangeven dat er tests met gebruikers plaats zullen vinden, waarbij er vooral gelet wordt op de gebruiksvriendelijkheid naar hen toe. Het is de aandacht voor de mensen die de software gaan gebruiken die deze beter maakt, de technische kwaliteit van de geboden functionaliteiten komt met afstand op de tweede plaats.

  Vraag wanneer de vorige e-mail van een vrijdagavond werd beantwoord en nodig de ontwikkelaar desgewenst uit dat bovendien aan te tonen.

  Beschikbaarheid van de software ontwikkelaar

  Ten derde kunt u vragen naar de beschikbaarheid van de software ontwikkelaar, in dit geval door een gewetensvraag te stellen. Vraag wanneer de vorige e-mail van een vrijdagavond werd beantwoord en nodig de ontwikkelaar desgewenst uit dat bovendien aan te tonen. U wilt snel kunnen schakelen met een ontwikkelaar, bijvoorbeeld om kleine wijzigingen door te geven of om een vlotte update te kunnen vragen.

  Software ontwikkeling: neem contact op

  Met deze drie vragen kunt u een goede ontwikkelaar vinden voor de software ontwikkeling waar u gebruik van wenst te maken. Het zorgt voor een goede voorbereiding, op basis waarvan jullie afspraken kunnen maken om aan de slag te gaan.

  Meer weten over onze werkwijze en benieuwd naar onze antwoorden op de drie vragen die u zou kunnen stellen? Neem contact met ons op, we antwoorden er graag op. Bovendien staan we uiteraard open voor alle andere vragen die u heeft over software ontwikkeling en onze andere diensten.

 • Webshop mobiel maken: 3 geschikte mogelijkheden 2017-02-27 09:00:08

  De mobiele bezoekersaantallen en omzetten nemen jaar na jaar toe: we gebruiken steeds vaker onze smartphone om te surfen en ook om te winkelen. Er bestaan verschillende mogelijkheden om de webshop mobiel te maken, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat klanten ook vanaf hun telefoon of tablet bestellingen kunnen doen. Hoe je dat aanpakt? Je hebt de keuze uit 3 geschikte mogelijkheden:

  • Een responsive webdesign voor de webshop
  • Aparte mobiele versie van de webshop
  • Een app voor de webshop laten maken

  Een responsive webdesign voor de webshop

  De meest bekende mogelijkheid is een responsive webdesign voor de webshop. Dit is een webdesign dat meeschaalt met het scherm dat de klant gebruikt. De presentatie van de webwinkel past zich aan de grootte van het scherm aan. Het nadeel hiervan is dat productfoto’s bijvoorbeeld wat klein kunnen worden of dat bepaalde informatie minder aandacht krijgt dan op een groot scherm. Een responsive webdesign voor de webshop kan dus een goede uitkomst bieden, al moet de ontwerper er dan wel voor zorgen dat de inhoudelijke presentatie hetzelfde is.

  Tip: in plaats van een responsive webdesign is er een adaptive webdesign mogelijk. Dat past zich nog nadrukkelijker aan de gebruiker aan, zowel esthetisch als inhoudelijk.

  Aparte mobiele versie van de webshop

  Een alternatief voor het responsive webdesign voor de webshop is een aparte mobiele versie. Die valt bijvoorbeeld te herkennen aan een m.domeinnaam.nl-constructie of een totaal andere URL. Het voordeel is dat je deze versie van de webshop volledig voor mobiel kunt inrichten. Hier staat tegenover dat je altijd minimaal twee webshops zal moeten beheren. Wil je bepaalde hobbels wegnemen tijdens het afrekenen? Dan zal je dat zowel in de mobiele als de niet-mobiele versie moeten doen.

  Wil je een webshop laten maken? Denk er dan op voorhand samen met de ontwerper over na hoe je de mobiele versie daarvan wilt gaan gebruiken.

  Een app voor de webshop laten maken

  Ten derde kun je een app laten maken. Dit vraagt net als de vorige mogelijkheid om twee systemen die je beide dient te beheren. Het voordele van een app is echter dat je gebruik kunt maken van een aantal native functionaliteiten van de smartphone of de tablet. Dit maakt het gemakkelijker om door het assortiment te scrollen, gebruik te maken van de aanwezige sensoren op het apparaat en ervoor te zorgen dat de gebruiker meer interactie met je webshop of merk zal ervaren.

  Wil je een webshop laten maken? Denk er dan op voorhand samen met de ontwerper over na hoe je de mobiele versie daarvan wilt gaan gebruiken. Door tijdens de opstartfase de juiste keuzes te maken voorkom je dat je gaandeweg in de problemen zal komen of dat er een lastige migratie benodigd is.

  Vragen over een webshop en de mobiele versie daarvan of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

 • Website laten maken: kies ik WordPress of maatwerk? 2017-02-06 09:00:21

  Website laten maken: kies ik WordPress of maatwerk?

  WordPress is het meest gebruikte CMS voor nieuwe websites. Het systeem is uiterst gebruiksvriendelijk en biedt professionele mogelijkheden. Andersom kun je een maatwerk website laten maken, op basis van al jouw specifieke wensen. Hoe maak je een keuze uit beiden wanneer je een website wilt laten maken? We zetten een paar voor- en nadelen van de beide keuzes op een rij.

  WordPress website laten maken

  Een WordPress website biedt een aantal belangrijke voordelen. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld. Het systeem werkt uiterst gebruiksvriendelijk en biedt in combinatie met een strak webdesign professionele mogelijkheden. De website is eenvoudig responsive te ontwerpen en door middel van plug-ins zijn er allerlei extra’s mogelijk.

  Het nadeel van een WordPress website? Het systeem kampt als meest gebruikte CMS met hetzelfde probleem als Microsoft Windows: het is relatief gevoelig voor aanvallen door hackers en vraagt daarom om een robuuste beveiliging. Daarnaast kan het WordPress CMS relatief log zijn vanwege het grote aantal mogelijkheden, wat een supersnelle laadtijd in de weg kan zitten bij complexe websites.

  Maatwerk website laten maken

  Specifiek een maatwerk website laten maken? We zetten jouw wensen op een rij en gaan daar concreet mee aan de slag. We bespreken mogelijke limitaties op basis van het gekozen CMS of schetsen mogelijkheden waar je juist nog niet aan had gedacht. Op die manier vertalen we jouw wensen naar een concreet webdesign, zodat goed duidelijk is wat je kunt verwachten.

  Een website laten maken en vindt je het vooral van belang dat dit niet teveel zal kosten? Dat beperkt de mogelijkheden tot maatwerk, maar kent in de vorm van een WordPress website wel een uitstekend alternatief. We zullen een website maken op basis van het meest gebruikte CMS, waardoor je kunt rekenen op uitstekende prestaties. Het CMS is gewoon gratis beschikbaar, waardoor we je daar op een voordelige wijze mee van dienst kunnen zijn.

  Voordelen van een maatwerk website

  De voordelen van een maatwerk website bieden de nadelen van WordPress het hoofd. Met een maatwerk ontwerp ben je vanzelfsprekend minder vatbaar voor eventuele aanvallen van buitenaf, vergelijkbaar met de besturingssystemen van Linux en Apple die daar ook nauwelijks last van hebben.

  Daarnaast kunnen we de maatwerk website zo HTML-efficiënt mogelijk bouwen, waardoor er geen sprake is van onnodige code. We schrijven alleen de code die je nodig hebt voor de functionaliteiten die jij wenst. Het resultaat is een snelle maatwerk website met een korte laadtijd.

  Korte lijnen met de ontwikkelaar

  Onafhankelijk van het type website dat je laat maken is het in ieder geval verstandig om korte lijnen met de ontwikkelaar te hanteren. Dit maakt het gemakkelijk om over aanvullende wensen te overleggen en goed in de gaten te houden of de techniek en het design van de website (nog steeds) aansluiten bij wat je voor ogen hebt. Het is daarom de moeite waard om al op voorhand in gesprek te gaan over het laten maken van een WordPress website of een maatwerk website, aan de hand van de verschillende voor- en nadelen.

  Een website laten maken: neem contact op

  Zelf een website laten maken en een uitgesproken voorkeur voor WordPress of maatwerk? We gaan er graag mee aan de slag. Indien je de keuze lastiger vindt kunnen we uiteraard meer voor- en nadelen op een rij zetten of voorbeelden laten zien van zowel WordPress websites die we maakten en maatwerk websites die we ontwikkelden. Neem contact met ons op, we horen graag van je.

  Wellicht ook interessant:

  Software op maat: 4 manieren om eenvoudig te besparen

  Software op maat is duur en kost veel tijd en aandacht. Het is dé manier waarop veel bedrijven er naar…

  Software ontwikkeling die werkt: hulp vanuit onverwachte hoek

  Aan de slag met software ontwikkeling en dat zo effectief mogelijk aanpakken? U kunt daarbij hulp krijgen uit onverwachte hoek,…

  Een WordPress website laten maken en daarvoor benieuwd naar de tips van dit moment? Een aantal trends is al veel…

  Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop

  Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers…

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop: optimaliseer categoriepagina’s

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop? U heeft de maximale vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om de optimalisatie van categoriepagina’s….

 • Website laten maken: zorg voor korte lijnen met de ontwikkelaar 2017-01-08 09:00:06

  Website laten maken: zorg voor korte lijnen met de ontwikkelaar

  Website laten maken en benieuwd hoe u dat succesvol kunt aanpakken? Zorg voor korte lijnen met de ontwikkelaar. Er is niets zo belangrijk als de juiste vertaling van uw wensen naar concrete functionaliteiten en een fris design dat aansluit bij uw wensen. Dankzij de korte lijnen is er veel meer maatwerk mogelijk dan u zou denken. Dit komt uiteindelijk de zoekmachine optimalisatie en gebruikservaring ten goede, zodat u tevreden kunt zijn met de website die u laat maken

  Van wens naar webdesign

  Benieuwd hoe we dat bij InterClient aanpakken? Als we een website maken gaan we allereerst met u om tafel, om de wensen door te nemen. Heeft u een andere website gezien die u aanspreekt, mist u op dit moment bepaalde functionaliteiten of past het design niet meer bij de onderneming die u wilt zijn? Het zijn belangrijke (latente) behoeften, die we naar boven halen door met u in gesprek te gaan.

  Dat gesprek heeft u met de daadwerkelijke ontwikkelaars van de website, zodat er vervolgens geen vertaalslag meer nodig is. We maken de route voor een wens tot webdesign zo kort mogelijk. Het resultaat? U kunt een website laten maken door de ontwikkelaars waarmee u persoonlijk in gesprek gaat en die u op het hart kunt drukken wat u van belang vindt in het ontwerp.

  Maatwerk website laten maken

  Specifiek een maatwerk website laten maken? We zetten uw wensen op een rij en gaan daar concreet mee aan de slag. We bespreken mogelijke limitaties op basis van het gekozen CMS of schetsen mogelijkheden waar u juist nog niet aan had gedacht. Op die manier vertalen we uw wensen naar een concreet webdesign, zodat goed duidelijk is wat u kunt verwachten.

  Een website laten maken en vindt u het vooral van belang dat dit niet teveel zal kosten? Dat beperkt de mogelijkheden tot maatwerk, maar kent in de vorm van een WordPress website wel een uitstekend alternatief. We zullen een website maken op basis van het meest gebruikte CMS, waardoor u kunt rekenen op uitstekende prestaties. Het CMS is gewoon gratis beschikbaar, waardoor we u daar op een voordelige wijze mee van dienst kunnen zijn.

  Zoekmachine optimalisatie en gebruikservaring

  Hoe we de website ook maken, we zorgen er met de korte lijnen tussen u en de ontwikkelaar voor dat deze volledig aan uw wensen en verwachtingen voldoet. De korte lijnen dragen bij aan uitstekende zoekmachine optimalisatie voor de termen die u belangrijk vindt, net als voor de gebruikservaring door (toekomstige) bezoekers. Dat zijn twee van de belangrijkste factoren voor het succes van een website. U kunt een website laten maken die uitstekend vindbaar is en waar bezoekers vervolgens op een prettige wijze overheen kunnen surfen.

  Meer weten of gewoon eens kennismaken? Neem contact met ons op, we horen in Alkmaar graag van u.

  Wellicht ook interessant:

  Software op maat: 4 manieren om eenvoudig te besparen

  Software op maat is duur en kost veel tijd en aandacht. Het is dé manier waarop veel bedrijven er naar…

  Software ontwikkeling die werkt: hulp vanuit onverwachte hoek

  Aan de slag met software ontwikkeling en dat zo effectief mogelijk aanpakken? U kunt daarbij hulp krijgen uit onverwachte hoek,…

  Een WordPress website laten maken en daarvoor benieuwd naar de tips van dit moment? Een aantal trends is al veel…

  Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop

  Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers…

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop: optimaliseer categoriepagina’s

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop? U heeft de maximale vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om de optimalisatie van categoriepagina’s….

 • Webshop laten maken: 3x psychologische persuasion 2016-12-16 21:59:32

  Webshop laten maken: 3x psychologische persuasion

  Webshop laten makenEen webshop laten maken en bezoekers daar actief mee overtuigen? Er zijn slimme psychologische persuasion technieken beschikbaar om in te spelen op de onbewuste motivaties van consumenten. Hoe je dat aanpakt? Bijvoorbeeld op basis van de volgende psychologische concepten:

  • Sociaal bewijs
  • Autoriteit
  • Schaarste

  Het zijn 3 van de 6 beïnvloedingsprincipes zoals Robert Cialdini die al in de jaren ’80 vaststelde. Ze zijn uiterst effectief om bezoekers te overtuigen een aankoop te doen, meer informatie aan te vragen of telefonisch contact op te nemen. Hoe je een webshop kunt laten maken en deze psychologische concepten kunt integreren? We leggen het je uit aan de hand van een paar voorbeelden.

  Schermen met sociaal bewijs

  Sociaal bewijs wijst op een duidelijke sociale norm, die aangeeft hoe we ons het best kunnen gedragen. De sociale norm geeft op onbewust niveau aan hoe anderen zich gedragen en dat we dat voorbeeld het best kunnen volgen.

  Een bekend voorbeeld van sociaal bewijs? We kiezen graag een terras of restaurant waar al wat mensen zitten. We nemen daar liever plaats dan op een volledig leeg terras, waar we als eerste zouden moeten gaan zitten. Dat anderen er al zitten geeft aan dat het eten er waarschijnlijk goed is.

  Online kun je dit toepassen door binnen het assortiment aan te geven welke producten populair zijn. Je kunt schermen met sociaal bewijs in een webshop die je laat maken door bij de populairste producten aan te geven dat ze ‘populair’ of ‘meest verkocht’ zijn. Heb je veel bezoekers in de shop? Dan kun je zelfs aangeven hoeveel bezoekers er op dat moment naar een bepaald product kijken, waarmee je aangeeft dat consumenten daarmee een goede keuze maken.

  Overtuigen met autoriteit

  Een webshop op maat laten maken en je daarmee als duidelijke autoriteit presenteren? Bezoekers zijn gevoelig voor keurmerken en bijvoorbeeld de logo’s van de bekende betaalopties (iDeal, Paypal, VISA, MasterCard, etc.). Dit effect is vergelijkbaar met de witte jas van een dokter, waarvan we de diagnose gemakkelijker aannemen dan wanneer hij of zij gewoon vrijetijdskleding had gedragen.

  Presenteer keurmerken, awards en bijvoorbeeld de ‘keuze van de redactie’ of ‘keuze van specialisten’ in de webshop. Het geeft een belangrijke mate van autoriteit aan, op basis waarvan consumenten gemakkelijker een keuze voor je producten maken.

  Scoren met schaarste

  Ten derde kun je een webshop laten maken en scoren met schaarste. Zodra een product slechts tijdelijk beschikbaar is of er daar maar een paar van zijn ontwikkelen we onbewust en automatisch een competitieve mindset. Dat betekent dat we een gevoel van urgentie ervaren, waardoor we in actie komen en het product in onze winkelwagen stoppen.

  Benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? Geef aan dat er nog maar 2 artikelen beschikbaar zijn, geef aan hoe lang iemand nog heeft om het product direct te laten verzenden en morgen te laten verzenden of benadruk dat de geboden korting alleen dit weekend nog geldig is.

  Benieuwd of jouw webshop toe is aan verbetering? Kom in contact met één van onze webshop specialisten.

  Wellicht ook interessant:

  Software op maat: 4 manieren om eenvoudig te besparen

  Software op maat is duur en kost veel tijd en aandacht. Het is dé manier waarop veel bedrijven er naar…

  Software ontwikkeling die werkt: hulp vanuit onverwachte hoek

  Aan de slag met software ontwikkeling en dat zo effectief mogelijk aanpakken? U kunt daarbij hulp krijgen uit onverwachte hoek,…

  Een WordPress website laten maken en daarvoor benieuwd naar de tips van dit moment? Een aantal trends is al veel…

  Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop

  Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers…

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop: optimaliseer categoriepagina’s

  Meer verkopen met uw maatwerk webshop? U heeft de maximale vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om de optimalisatie van categoriepagina’s….

 • Conversie verhogen met A/B-testen 2016-12-01 09:00:56

  Conversie verhogen met a/b-tests

  Conversie verhogen? Start met A/B-testen!

  Start met A/B-testen om zo de conversie te verhogen. Ontdek wat de bezoekers van je pagina het meest interesseert en kom zo tot de meest geoptimaliseerde pagina.

  Wat is conversie?

  Dit is simpelweg het behalen van een vooraf vastgesteld doel. Dit kan een offerte aanvraag via de website zijn of bijvoorbeeld een aanmelding voor de nieuwsbrief. Indien je een conversie hebt van 1% betekent dit dat 1 op de 100 bezoekers bijvoorbeeld een offerte aanvraag heeft ingediend.

  Conversie verhogen

  Hoe hoger het conversie percentage, hoe beter de resultaten van de website.
  Het is als website eigenaar dan ook belangrijk om altijd bezig te zijn met conversie verhogen, ook wel conversie optimalisatie. Het verhogen van de conversie kan op verschillende manieren. Wijzelf maken gebruik van A/B-testen om te kijken hoe we de conversie kunnen verhogen. Maar er zijn vele mogelijkheden om conversie te optimaliseren.

  Voorbeelden van conversie optimalisatie

  • Testimonials
   Verzamel waardevolle testimonials specifiek over het product of dienst.
   Dit wekt vertrouwen en zorgt zo voor conversieverhoging.
  • Keurmerken
   Laat de bezoekers zien wat voor specialist je bent. Dat je te vertrouwen bent. Dat jíj degene bent waar ze een offerte aanvraag moeten indienen.
  • Unieke eigenschappen
   Ieder bedrijf heeft unieke eigenschappen (USP’s). Laat deze opvallen bij de bezoeker. Bijvoorbeeld “Voor 22:00 uur besteld = morgen in huis” en “gratis bezorging”.
  • Overige optimalisatie tips
   Denk aan Call to action buttons. Staan deze wel op de juiste plek? Nodigt deze CTA-button de bezoeker uit om te doen wat jij wilt?
   Maar ook iets simpels als minder velden verplicht maken in je contact formulier kan al leiden tot enorme conversieverhoging. Of het plaatsen van het telefoonnummer bovenin het scherm.

  A/B-testen

  Om conversie te verhogen is A/B-testen één van de belangrijkste middelen die je kunt bedenken. Dit is niets minder dan twee versies maken van één pagina. Hierbij toon je 50% van de bezoekers versie A en 50% van je bezoekers versie B. Dit monitor je geruime tijd om vervolgens, aantoonbaar, te bekijken welke versie de meeste conversie heeft opgeleverd.

  Echter kan het zo zijn dat bijvoorbeeld een afbeelding voor conversievermindering op desktop zorgt, maar voor mobiel juist weer voor conversieverhoging. Ook dit kan getest worden. We kunnen er dan voor zorgen dat deze afbeelding op desktop juist niet zichtbaar is en op mobiel juist wél.

  Conversie optimalisatie specialist

  Is jouw website nog niet eerder geoptimaliseerd? Dan vallen er tientallen procenten winst te behalen. Wij kunnen A/B-tests voor jou uitvoeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met een specialist.

 • 4 no-go’s in website design: voorkom deze valkuilen 2016-11-23 08:00:52

  4 no-go’s in website design: voorkom deze valkuilen

  Succesvol van start met een website of is het tijd voor een fris webdesign? Voorkom de volgende 4 valkuilen, zodat je de basis in ieder geval goed neer kunt zetten. Voorkom een palet aan verschillende kleuren en een goedkoop logo boven de website. Beperk de informatie tot het meest essentiële en voorkom het gebruik van een gratis thema voor het webdesign. Het zijn 4 van de valkuilen voor website design waarmee je direct meer dan 75% van de andere websites achter je kunt laten.

  1. Een palet aan verschillende kleuren

  Het is zeer aantrekkelijk om veel verschillende kleuren te verzamelen en daarmee zoveel mogelijk onderdelen te laten opvallen. Contrasterende kleuren prikkelen ons brein en zorgen er daarmee voor dat we er de aandacht op richten. Teveel verschillende kleuren leiden echter tot een heel andere situatie: chaos. Ons brein is in staat om zo’n 2 – 3 kleuren bij elkaar te bekijken, zonder dat er teveel prikkels ontstaan en we daar last van krijgen. Zorg er dus voor dat je het gebruik van verschillende kleuren beperkt, door een duidelijk ontwerp te laten maken waarin je huisstijl op een rustige wijze overkomt.

  2. Een goedkoop logo boven de website

  Zoals een website laat maken door professionals is het ook van belang om een professional in te schakelen voor een logo. Dat kost je enkele tientjes tot maximaal een paar honderd euro, maar voorkomt het gebruik van doorzichtige (stock)logo’s zonder enige professionele uitstraling. Een logo is essentieel voor zowel de website als voor de rest van je onderneming, dus durf daar tijd, geld en moeite in te steken.

  3. Overdadige informatie

  Met name nieuwe websites willen graag zoveel mogelijk informatie presenteren, maar slaan daarmee vaak de plank mis. Het is niet nodig om bezoekers tot in de kleinste details te vertellen hoe je 15 verschillende diensten kunt aanbieden. Zoals je de specificaties van een product in een opsomming zet om een informatieoverload te voorkomen is het ook van belang om je op andere websites te beperken tot de meest essentiële informatie. Bijkomend voordeel? Bezoekers zullen sneller contact met je opnemen om de details te leren kennen.

  4. Gratis thema voor een webdesign

  Voorkom tenslotte het gebruik van een gratis thema voor een webdesign. De themes voor bijvoorbeeld WordPress en andere Content Management Systemen worden door tal van websites en webshops gebruikt. Dat is niet erg zolang iemand het design niet eerder zag, maar brengt op die manier wel een belangrijk risico met zich mee. Hetzelfde webdesign voor een andere website doet enorme afbreuk aan je professionele en betrouwbare uitstraling. Wees daarom uniek wanneer je een website laat maken en kies voor een design op basis van de identiteit van jouw (online) onderneming.

  Benieuwd hoe wij een webdesign aanpakken en hoe we samen met jou voorkomen dat je in de bekende valkuilen trapt? Neem contact op, we lichten het je graag toe.

 • Betrouwbaarheid van je webshop verbeteren? Start een blog 2016-11-16 09:00:15

  Betrouwbaarheid van je webshop verbeteren? Start een blog

  Werken aan de betrouwbaarheid van je webshop, zodat je daarmee een overtuigende indruk kunt maken? Start een blog: dit biedt verschillende belangrijke voordelen. Je werkt aan een menselijk gezicht voor je webshop, net als aan de uitstraling door meerdere medewerkers te laten bloggen. Je hebt via een blog de kans om bijvoorbeeld kennis te delen en ondertussen aan je merkidentiteit te werken. Het resultaat? Meer betrouwbaarheid voor je webshop.

  Geef de webshop een gezicht

  Een webshop is kil en kaal, die straalt ondanks mooie productfoto’s en een slimme navigatiestructuur veel minder uit dan een stenen winkel. Er is geen verkoper beschikbaar die klanten vriendelijk begroet, waardoor het al snel onduidelijk is wie er eigenlijk achter zit.

  Een blog voor je webshop brengt daar eenvoudig verandering in. Je hebt de kans om persoonlijke artikelen te delen, waarin je aangeeft wie er daadwerkelijk schuil gaat of schuil gaan achter de webwinkel. Breng een persoonlijke noot aan met een blog, zodat je wat afstand weg kunt nemen en je betrouwbaarder kunt overkomen.

  Meerdere personen laten bloggen

  Om de betrouwbaarheid van je webshop verder te vergroten kun je besluiten om meerdere medewerkers te laten bloggen, mits je die hebt natuurlijk. Laat een productspecialist schrijven over inhoudelijke zaken, zet een ander in voor sales en promotie en schrijf zelf bijvoorbeeld over de visie die je als webshop voor ogen hebt. Je geeft de webshop met een blog op die manier automatisch een nog meer persoonlijk karakter, terwijl je tegelijkertijd aangeeft dat er daadwerkelijk meerdere mensen actief zijn om alles op rolletjes te laten verlopen.

  Deel kennis en opzienbarende meningen

  Heb je een webshop in vernieuwende of technologische producten? Zodra de producten wat complexer worden zijn bezoekers automatisch op zoek naar een autoriteit die ze vertelt wat de beste keuzes zijn en hoe ze de producten kunnen beoordelen. Je kunt een blog voor je webshop gebruiken om kennis te delen en opzienbarende meningen te delen.

  Durf je uit te spreken via de blogartikelen en laat zien dat je weet waar je het over hebt. Je creëert op die manier een eigen platform waarmee je werkt aan de betrouwbaarheid van je webshop, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je het bereik flink kunt vergroten. Win-win!

  Bouw aan een merkidentiteit

  Tenslotte kun je de blogartikelen gebruiken om op slimme wijze een merkidentiteit op te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld tussen de regels door aangeven dat je er van houdt dat bepaalde leveranciers hun afspraken nakomen of dat ze goede service leveren wanneer het een keer misgaat. Daarnaast kun je aangeven dat je op zoek bent geweest naar nieuwe producten die nergens anders verkrijgbaar zijn of dat jullie brainstormen over nieuwe methoden om de verzendkosten verder te drukken. Het zijn handige methoden om er met een blog voor te zorgen dat je de identiteit van je webshop op kunt bouwen, zonder dat je daar heel specifiek en te overduidelijk over hoeft te spreken.

  Een webshop laten maken zodat je daarna aan de slag kunt met een blog? Neem contact op voor meer informatie, we gaan graag voor je aan de slag.