Voice shopping en social commerce: ontdek belangrijke webshop trends

Voice shopping en social commerce: ontdek belangrijke webshop trends Goede webshops bewegen doorlopend mee met de technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van voice en social commerce. We zoeken steeds vaker gesproken en maken intensief gebruik van sociale media. Het vraagt om een andere aanpak voor zowel webwinkels als websites, om die netjes af te stemmen op de manier waarop klanten daar gebruik van willen maken. We bouwen webshops en websites, bijvoorbeeld voor klanten zoals Woononline. Daarbij adviseren we over moderne toepassingen en gebruiken we innovatieve technieken.

Voice shopping: sneller en concreter

Een belangrijke trend voor webshops is het gebruik van voice. Steeds meer gebruikers zoeken met hun stem, waardoor het online gebruik anders is dan een paar jaar geleden. Analisten voorspellen dat in 2020 maar liefst 50 procent van de zoekopdrachten stemgestuurd is, waardoor die veel sneller en concreter zijn dan we tot nu toe gewend zijn. Stemgestuurde zoekopdrachten zijn sneller dan getypt. Typend komen we tot zo’n 40 woorden per minuut, maar gesproken tot wel 150. Dat maakt het mogelijk om een stuk concreter te zoeken, met meer specifieke eigenschappen. De zoekopdracht in een webshop kan daardoor makkelijk maten of specifieke kleuren bevatten, terwijl dat getypt veel minder vaak het geval is.

Social commerce: kansen voor webwinkels

Ook social commerce en social selling spelen een steeds grotere rol. Dat betekent dat klanten gebruik maken van social media om hun producten te kopen en inspiratie op te doen met de verschillende producten die er beschikbaar zijn. Met name Instagram en Pinterest worden al veel gebruikt, maar ook Snapchat biedt op dat gebied interessante mogelijkheden. De combinatie van die sociale media en de webshop maken het mogelijk om door middel van sociale invloeden producten te verkopen. Het is belangrijk dat de webshop een goede connectie heeft met de sociale media, waardoor klanten naadloos overstappen van de app op de webshop en andersom. Op die manier kan de sociale component grote invloed hebben op de aantrekkelijkheid van producten of een compleet assortiment. Bovendien is het mogelijk om via social selling een heel andere doelgroep aan te spreken.

Specialisten in webshops

Wilt u een webshop laten maken en zoekt u daarvoor naar een ervaren specialist? We werken vanuit Noord-Holland aan webshops voor klanten in heel Nederland en daar buiten. We maken daarbij graag gebruik van innovatieve technieken en zorgen bijvoorbeeld voor koppelingen met andere systemen of platformen. Dat geldt natuurlijk voor Magento, al bouwen we daarnaast ook in WooCommerce. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, afgestemd op het type webshop dat u voor ogen heeft. Vragen over onze webshops en wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we horen graag van u.