App laten maken: De weg van de minste weerstand

Een app kan de (mobiele) website versterken of klanten een afzonderlijk platform bieden waarop ze de interactie met jouw merk of product kunnen aangaan. Tenminste, als je een app laat maken die de weg van de minste weerstand biedt.

App-gebruikers zijn geen techneuten en hebben veelal niet de motivatie om tot in detail uit te zoeken hoe ze bepaalde functionaliteiten kunnen gebruiken. Sterker nog, een app heeft gemiddeld genomen een paar seconden de tijd om te overtuigen met een intuïtief UI-design. Uit de verschillende buttons en schermen dient meteen te blijken wat de mogelijkheden zijn.


De gebruiker als een waterdruppel

De gebruiker van een app laat zich het best omschrijven als een waterdruppel, die altijd de weg van de minste weerstand zal kiezen. In het geval van water naar het laagste punt, in het geval van de gebruiker naar het doel dat hij of zij voor ogen heeft. Zoals mensen olifantenpaadjes creëren door grasveldjes die de snelste weg naar de overkant blokkeren, zo houden we er ook in apps niet van om omwegen te nemen.


UI-design van de app

Uit het UI-design van de app moet meteen blijken wat de mogelijkheden zijn. Dat betekent allereerst dat er geen sprake mag zijn van ‘verborgen’ mogelijkheden, die wel van belang zijn voor het juist gebruik van de app. Tegelijkertijd dienen symbolen, schermen en de grootte daarvan aan te geven wat de gebruiker daarvan kan verwachten.

Tijdens de ontwikkeling van een app bespreken we de verschillende ontwerpen nauwgezet en proberen we die zo spoedig mogelijk binnen het proces te testen met echte gebruikers. Het resultaat is dat we meteen ontdekken of het ontwerp dat we samen bespreken daadwerkelijk werkt, of dat gebruikers op zoek gaan naar een olifantenpaadje.


Geslaagde app laten maken

Een geslaagde app laten maken? Dan is het vooral van belang om in het hoofd van de gebruiker te kruipen. Wat wil hij of zij voor elkaar krijgen en wat is de snelste weg daar naartoe? Het is grafisch en esthetisch prachtig om een modern ontworpen app te ontwikkelen, maar indien dat een omweg naar het doel van de gebruiker betekent ziet het de effectiviteit en het gebruik van de app uiteindelijk in de weg.

Het design van een app dient daarom volledig in het teken staan van het doel dat de gebruiker voor ogen heeft, om daar zo snel mogelijk gebruik van te laten maken. Des te logischer het UI-ontwerp, des te succesvoller ook de app die je kunt laten maken. Vandaar dat we kritisch zullen vragen naar de doelgroep en de wijze waarop die gebruik maakt van een huidige app of de website. Aan de hand daarvan krijgen we een goed voorbeeld van het doel dat zij voor ogen hebben, zodat we de kortste weg daar naartoe in de app kunnen opnemen.
Meer weten over de mogelijkheden om een app te laten maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we je daar graag meer over.


Korte lijnen met de ontwikkelaar

Onafhankelijk van het type website dat u laat maken is het in ieder geval verstandig om korte lijnen met de ontwikkelaar te hanteren. Dit maakt het gemakkelijk om over aanvullende wensen te overleggen en goed in de gaten te houden of de techniek en het design van de website (nog steeds) aansluiten bij wat u voor ogen heeft. Het is daarom de moeite waard om al op voorhand in gesprek te gaan over het laten maken van een WordPress website of een maatwerk website, aan de hand van de verschillende voor- en nadelen.


Een website laten maken: neem contact op

Zelf een website laten maken en een uitgesproken voorkeur voor WordPress of maatwerk? We gaan er graag mee aan de slag. Indien u de keuze lastiger vindt kunnen we uiteraard meer voor- en nadelen op een rij zetten of voorbeelden laten zien van zowel WordPress websites die we maakten en maatwerk websites die we ontwikkelden. Neem contact met ons op, we horen graag van u.