Webshop mobiel maken: 3 geschikte mogelijkheden

De mobiele bezoekersaantallen en omzetten nemen jaar na jaar toe: we gebruiken steeds vaker onze smartphone om te surfen en ook om te winkelen. Er bestaan verschillende mogelijkheden om de webshop mobiel te maken, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat klanten ook vanaf hun telefoon of tablet bestellingen kunnen doen. Hoe je dat aanpakt? Je hebt de keuze uit 3 geschikte mogelijkheden:

 • Een responsive webdesign voor de webshop
 • Aparte mobiele versie van de webshop
 • Een app voor de webshop laten maken

Een responsive webdesign voor de webshop

De meest bekende mogelijkheid is een responsive webdesign voor de webshop. Dit is een webdesign dat meeschaalt met het scherm dat de klant gebruikt. De presentatie van de webwinkel past zich aan de grootte van het scherm aan. Het nadeel hiervan is dat productfoto’s bijvoorbeeld wat klein kunnen worden of dat bepaalde informatie minder aandacht krijgt dan op een groot scherm. Een responsive webdesign voor de webshop kan dus een goede uitkomst bieden, al moet de ontwerper er dan wel voor zorgen dat de inhoudelijke presentatie hetzelfde is.

Tip: in plaats van een responsive webdesign is er een adaptive webdesign mogelijk. Dat past zich nog nadrukkelijker aan de gebruiker aan, zowel esthetisch als inhoudelijk.

Aparte mobiele versie van de webshop

Een alternatief voor het responsive webdesign voor de webshop is een aparte mobiele versie. Die valt bijvoorbeeld te herkennen aan een m.domeinnaam.nl-constructie of een totaal andere URL. Het voordeel is dat je deze versie van de webshop volledig voor mobiel kunt inrichten. Hier staat tegenover dat je altijd minimaal twee webshops zal moeten beheren. Wil je bepaalde hobbels wegnemen tijdens het afrekenen? Dan zal je dat zowel in de mobiele als de niet-mobiele versie moeten doen.

Wil je een webshop laten maken? Denk er dan op voorhand samen met de ontwerper over na hoe je de mobiele versie daarvan wilt gaan gebruiken.

Een app voor de webshop laten maken

Ten derde kun je een app laten maken. Dit vraagt net als de vorige mogelijkheid om twee systemen die je beide dient te beheren. Het voordele van een app is echter dat je gebruik kunt maken van een aantal native functionaliteiten van de smartphone of de tablet. Dit maakt het gemakkelijker om door het assortiment te scrollen, gebruik te maken van de aanwezige sensoren op het apparaat en ervoor te zorgen dat de gebruiker meer interactie met je webshop of merk zal ervaren.

Wil je een webshop laten maken? Denk er dan op voorhand samen met de ontwerper over na hoe je de mobiele versie daarvan wilt gaan gebruiken. Door tijdens de opstartfase de juiste keuzes te maken voorkom je dat je gaandeweg in de problemen zal komen of dat er een lastige migratie benodigd is.

Vragen over een webshop en de mobiele versie daarvan of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

bedrijven die werken met onze software

 • Logo gemeente amsterdam
 • Logo ERC
 • Logo gemeente Rotterdam
 • Logo Bouwvisie
 • Logo SN
 • Logo Woononline
 • Logo TNO
 • Logo Verzuimteam
 • Logo Saxion

let's meet!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op.Afbeelding medewerker

Nick helpt je graag

nick@interclient.nl
072 564 3980