Maatwerk website: voorkom deze 3 bekende valkuilen

Een maatwerk website laten maken, maar daarmee niet in de bekende valkuilen trappen? Wij zetten een aantal praktische tips voor u op een rij, om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Begin bijvoorbeeld niet met het ontwerp, maar ga altijd uit van de inhoud. En houd er rekening mee dat er al handige CMS-systemen beschikbaar zijn, waardoor niet iedere website een eigen hoeft te krijgen. Blijf tenslotte weg bij de Boom-Bust-cycle, waarin er iedere 2 – 3 jaar een nieuwe website móet komen. Dat is namelijk interessant voor ons als maatwerk website specialisten vanuit Alkmaar, maar niet altijd in uw belang.

Beginnen met het ontwerp

De meest gemaakte fout voor een maatwerk website is het beginnen met een ontwerp. Zorg er in plaats daarvan voor dat u alvast nadenkt over de gewenste inhoud en de opbouw daarvan. Aan de hand van een paar gouden richtingen, om inspiratie op te doen met de verschillende mogelijkheden. Belangrijk, omdat er binnen een mooi ontwerp soms dingen onmogelijk zijn die sterk bijdragen aan de effectiviteit van de website.

Iedere website een eigen CMS

Het is heel verleidelijk om een volledig eigen CMS te laten bouwen, voor de maatwerk website. Verleidelijk en in een aantal gevallen praktisch, maar lang niet altijd noodzakelijk. Soms is WordPress goed geschikt, bijvoorbeeld voor een deel van de website. Als er bestaande onderdelen kunnen worden gebruikt scheelt dat flink in de kosten. Ook als het gaat om een paar handige plugins of een deel van het ontwerp, om de rest op maat te laten maken. Blijf kritisch, om niet met iedere website opnieuw het wiel uit te vinden.

Boom – Bust

Iets waar veel bedrijven zich toe laten verleiden: de Boom-Bust-cycle. Een cyclus om iedere 2 – 3 jaar een volledig nieuwe website te laten ontwikkelen. En de oude volledig weg te laten gooien, om daar op geen enkele manier meer voordeel mee te doen. Het is een goed idee om de website regelmatig een fris ontwerp te geven en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Aan de andere kant is een stabiele basis voor veel bedrijven van grote toegevoegde waarde, ook als het gaat om de website.

Maatwerk website laten maken

Enthousiast over de mogelijkheden en een maatwerk website of webshop laten maken? Wij hebben veel ervaring met de mogelijkheden, buiten de bekende CMS-systemen om. Maar niet zonder die meteen volledig overboord te gooien en niet meer te kijken naar wat er al beschikbaar is. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dan vertellen we u graag over onze werkwijze als webbouwers uit Alkmaar, die werken voor bedrijven in de directe regio, in Noord-Holland en in de rest van Nederland.