Maatwerk webshop: de beste keuze om het toegankelijk te maken

Een maatwerk webshop laten maken? Het is de beste keuze om de webwinkel bijvoorbeeld heel toegankelijk te maken. Dat is belangrijk, omdat er ook online allerlei hulpmiddelen beschikbaar zijn voor mensen die minder goed zien of andere fysieke ongemakken ervaren. En die groep is groter dan u zou denken, waardoor u veel klanten zou mislopen als u daar geen rekening mee houdt. 

Waarom toegankelijkheid?

Uit onderzoek door de Stichting Accessibility blijkt dat veel websites niet voldoen aan een goede basis voor toegankelijkheid. Veel formulieren voldoen bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden en ook het contrast in de websites is niet sterk genoeg.

Wij zorgen ervoor dat iedere bezoeker de mogelijkheid heeft om een bestelling te plaatsen. Het is de beste manier om geen omzet mis te lopen, door de webshop voor iedereen toegankelijk te maken. 

Verder is bediening alleen mogelijk met alleen een toetsenbord en is de cursus niet altijd goed zichtbaar bij links of knoppen. Verder beschikken websites niet over skiplinks en ontbreekt het in de webshops aan zelfverklarende tekst in de links. Dat is jammer, omdat het op die manier niet voor iedereen mogelijk is om de webshop te gebruiken en een bestelling te plaatsen. 

3 handige tips voor meer toegankelijkheid

Benieuwd hoe we met een maatwerk webshop zorgen voor een webwinkel die optimaal toegankelijk is? We kunnen rekenen houden met allerlei aspecten, waaronder de volgende:

  • Bestellen zonder muis
    Niet iedereen gebruikt een muis om te navigeren over de website. Scrollen gaan over het algemeen goed, maar hoe maakt u het mogelijk om een bestelling te plaatsen? Vaak is er sprake van een relatief kleine knop, waardoor iemand een muis moet gebruiken. Door rekening te houden met grotere knoppen is het mogelijk om ook op andere manieren te bestellen. 
  • Op twee manieren te bereiken
    In maatwerk webshops die we bouwen houden we bijvoorbeeld rekening met de navigatie. Soms werkt een bepaalde link niet of lukt het niet om die te gebruiken. Dat kan gebeuren, maar het is dan belangrijk dat er een alternatief beschikbaar is. Daarom zorgen we ervoor dat een pagina altijd op minimaal 2 manieren te bereiken is. 
  • Skiplinks voor screenreaders
    Gebruiken bezoekers een screenreader? Het is belangrijk om in de maatwerk webshop skiplinks aan te bieden. Door daar gebruik van te maken is het goed mogelijk om over de pagina’s te navigeren. Het voorkomt dat gebruikers van een screenreader afhaken, waardoor u een deel van de omzet zou mislopen. 

Maatwerk webshop laten maken

Wilt u een maatwerk webshop laten maken? Of bent u benieuwd op welke manieren we nog meer rekening houden met de toegankelijkheid? Wij zorgen ervoor dat iedere bezoeker de mogelijkheid heeft om een bestelling te plaatsen. Het is de beste manier om geen omzet mis te lopen, door de webshop voor iedereen toegankelijk te maken. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.