Webshop laten maken: 3x SEO-optimalisatie in Magento

Goede webshops hebben een groot bereik. Meer bezoekers leiden immers tot meer conversie, waardoor de omzet toeneemt. De organische vindbaarheid van een webshop kan een belangrijk kanaal vormen. Magento webshops bieden verschillende mogelijkheden tot optimalisatie, waarmee u ervoor zorgt dat de webwinkel beter vindbaar is tussen de organische resultaten van Google. We zetten een paar handige tips op een rij.

Tip: het is bij iedere vorm van zoekmachine optimalisatie van belang om de ervaring voor de bezoeker in de gaten te houden. Heeft de klant er daadwerkelijk wat aan? Zo niet, niet doen!

Categorieteksten met algemene zoekwoorden

Magento biedt de mogelijkheid om categorieteksten toe te voegen, zichtbaar op een overzichtspagina met de verschillende producten binnen een bepaalde categorie. Het is daar een goed idee om uit te leggen over een bepaald merk of een groep producten, afhankelijk van het type categorie.

Zodra u een webshop wilt laten maken in bijvoorbeeld Magento is het verstandig om na te denken over de menustructuur. De combinatie van categorieën, subcategorieën en producten zorgt voor het online aanbod, zoals de schappen in een fysieke winkel.

De derde tip is wat meer technisch van aard. Een Magento webshop die u kunt laten maken biedt bij ‘Catalogus’ de mogelijkheid om een ‘Google sitemap’ aan te laten maken.

Er zijn net als voor WooCommerce tal van slimme plugins beschikbaar. De basis ligt echter bij goede tekst voor bijvoorbeeld de verschillende categorieën, om aan te geven welke producten bezoekers kunnen verwachten. In combinatie met een aantal algemene zoekwoorden draagt dit bij aan de vindbaarheid.

Productteksten met specifieke zoektermen

Magento biedt echter meer mogelijkheden voor zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om die toe te voegen bij de producten zelf. Dat kan in de vorm van een ‘description’.

Tip: het is verstandig om de productteksten van fabrikanten in ieder geval uniek te (laten) herschrijven. Op die manier krijgen de productteksten van ‘geen waarde’ minimaal enige waarde. Door hier vervolgens ook enkele specifieke zoektermen in mee te nemen krijgen de teksten SEO-technisch zelfs veel waarde.

Google-sitemap laten aanmaken

De derde tip is wat meer technisch van aard. Een Magento webshop die u kunt laten maken biedt bij ‘Catalogus’ de mogelijkheid om een ‘Google sitemap’ aan te laten maken. Dit is de sitemap die de zoekmachine gebruikt om de website goed te kunnen indexeren. Deze is daarom van groot belang, voor een goede vindbaarheid van de verschillende pagina’s.

Webshop laten maken

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van Magento of benieuwd hoe we ervoor zorgen dat u kunt rekenen op een goede vindbaarheid? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over. We leggen u uit welke mogelijkheden Magento biedt en wat we voor u kunnen betekenen met betrekking tot de ontwikkeling.