Software ontwikkeling: 3 kritische vragen aan de ontwikkelaar

Software ontwikkeling biedt geavanceerde mogelijkheden binnen een gebruiksvriendelijke omgeving. Vooral de voorbereiding is essentieel om tot een goed resultaat te komen. Vandaar dat het verstandig is om de ontwikkelaar die u op het oog heeft vooraf alvast aan de tand te voelen. We zetten 3 vragen op een rij die u helpen een goede keuze te maken:

  • Wanneer is de gebruikte techniek aan vervanging toe?
  • Hoe test u de functionaliteiten van de software?
  • Wanneer reageerde u op de vorige e-mail van vrijdagavond?

Techniek voor de toekomst

Het is binnen software ontwikkeling vooral van belang om techniek te gebruiken die nu goed werkt en bovendien toekomstbestendig is. Iedere ontwikkelaar zal bevestigend antwoorden op een vraag zoals ‘Is de gebruikte techniek toekomstbestendig?’, dus het is verstandig om een omweg te kiezen. Vraag wanneer de gebruikte techniek aan vervanging toe zal zijn. Antwoordt de ontwikkelaar dat de techniek zo’n 2 – 3 jaar mee zal gaan? Dat is dus niet toekomstbestendig. Pas wanneer de ontwikkelaar aangeeft dat de gebruikte techniek binnen afzienbare tijd niet vervangen hoeft te worden heeft u beet, dat geeft immers aan dat er binnen de software ontwikkeling ook over de toekomst wordt nagedacht.

Aandacht voor mensen

Ook de tweede vraag op het gebied van software ontwikkeling is er één met een kleine strik er omheen. Vraag bewust naar het testen van de functionaliteiten. Een gemiddelde ontwikkelaar zal aangeven dat er tests beschikbaar zijn om na te gaan of alles technisch goed werkt. Een goede ontwikkelaar zal aangeven dat er tests met gebruikers plaats zullen vinden, waarbij er vooral gelet wordt op de gebruiksvriendelijkheid naar hen toe. Het is de aandacht voor de mensen die de software gaan gebruiken die deze beter maakt, de technische kwaliteit van de geboden functionaliteiten komt met afstand op de tweede plaats.

Vraag wanneer de vorige e-mail van een vrijdagavond werd beantwoord en nodig de ontwikkelaar desgewenst uit dat bovendien aan te tonen.

Beschikbaarheid van de software ontwikkelaar

Ten derde kunt u vragen naar de beschikbaarheid van de software ontwikkelaar, in dit geval door een gewetensvraag te stellen. Vraag wanneer de vorige e-mail van een vrijdagavond werd beantwoord en nodig de ontwikkelaar desgewenst uit dat bovendien aan te tonen. U wilt snel kunnen schakelen met een ontwikkelaar, bijvoorbeeld om kleine wijzigingen door te geven of om een vlotte update te kunnen vragen.

Software ontwikkeling: neem contact op

Met deze drie vragen kunt u een goede ontwikkelaar vinden voor de software ontwikkeling waar u gebruik van wenst te maken. Het zorgt voor een goede voorbereiding, op basis waarvan jullie afspraken kunnen maken om aan de slag te gaan.

Meer weten over onze werkwijze en benieuwd naar onze antwoorden op de drie vragen die u zou kunnen stellen? Neem contact met ons op, we antwoorden er graag op. Bovendien staan we uiteraard open voor alle andere vragen die u heeft over software ontwikkeling en onze andere diensten.