Website laten maken: kies ik WordPress of maatwerk?

Website laten maken: kies ik WordPress of maatwerk?

WordPress is het meest gebruikte CMS voor nieuwe websites. Het systeem is uiterst gebruiksvriendelijk en biedt professionele mogelijkheden. Andersom kun je een maatwerk website laten maken, op basis van al jouw specifieke wensen. Hoe maak je een keuze uit beiden wanneer je een website wilt laten maken? We zetten een paar voor- en nadelen van de beide keuzes op een rij.

WordPress website laten maken

Een WordPress website biedt een aantal belangrijke voordelen. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld. Het systeem werkt uiterst gebruiksvriendelijk en biedt in combinatie met een strak webdesign professionele mogelijkheden. De website is eenvoudig responsive te ontwerpen en door middel van plug-ins zijn er allerlei extra’s mogelijk.

Het nadeel van een WordPress website? Het systeem kampt als meest gebruikte CMS met hetzelfde probleem als Microsoft Windows: het is relatief gevoelig voor aanvallen door hackers en vraagt daarom om een robuuste beveiliging. Daarnaast kan het WordPress CMS relatief log zijn vanwege het grote aantal mogelijkheden, wat een supersnelle laadtijd in de weg kan zitten bij complexe websites.

Maatwerk website laten maken

Specifiek een maatwerk website laten maken? We zetten jouw wensen op een rij en gaan daar concreet mee aan de slag. We bespreken mogelijke limitaties op basis van het gekozen CMS of schetsen mogelijkheden waar je juist nog niet aan had gedacht. Op die manier vertalen we jouw wensen naar een concreet webdesign, zodat goed duidelijk is wat je kunt verwachten.

Een website laten maken en vindt je het vooral van belang dat dit niet teveel zal kosten? Dat beperkt de mogelijkheden tot maatwerk, maar kent in de vorm van een WordPress website wel een uitstekend alternatief. We zullen een website maken op basis van het meest gebruikte CMS, waardoor je kunt rekenen op uitstekende prestaties. Het CMS is gewoon gratis beschikbaar, waardoor we je daar op een voordelige wijze mee van dienst kunnen zijn.

Voordelen van een maatwerk website

De voordelen van een maatwerk website bieden de nadelen van WordPress het hoofd. Met een maatwerk ontwerp ben je vanzelfsprekend minder vatbaar voor eventuele aanvallen van buitenaf, vergelijkbaar met de besturingssystemen van Linux en Apple die daar ook nauwelijks last van hebben.

Daarnaast kunnen we de maatwerk website zo HTML-efficiënt mogelijk bouwen, waardoor er geen sprake is van onnodige code. We schrijven alleen de code die je nodig hebt voor de functionaliteiten die jij wenst. Het resultaat is een snelle maatwerk website met een korte laadtijd.

Korte lijnen met de ontwikkelaar

Onafhankelijk van het type website dat je laat maken is het in ieder geval verstandig om korte lijnen met de ontwikkelaar te hanteren. Dit maakt het gemakkelijk om over aanvullende wensen te overleggen en goed in de gaten te houden of de techniek en het design van de website (nog steeds) aansluiten bij wat je voor ogen hebt. Het is daarom de moeite waard om al op voorhand in gesprek te gaan over het laten maken van een WordPress website of een maatwerk website, aan de hand van de verschillende voor- en nadelen.

Een website laten maken: neem contact op

Zelf een website laten maken en een uitgesproken voorkeur voor WordPress of maatwerk? We gaan er graag mee aan de slag. Indien je de keuze lastiger vindt kunnen we uiteraard meer voor- en nadelen op een rij zetten of voorbeelden laten zien van zowel WordPress websites die we maakten en maatwerk websites die we ontwikkelden. Neem contact met ons op, we horen graag van je.

Wellicht ook interessant:

Software op maat: 4 manieren om eenvoudig te besparen

Software op maat is duur en kost veel tijd en aandacht. Het is dé manier waarop veel bedrijven er naar…

Software ontwikkeling die werkt: hulp vanuit onverwachte hoek

Aan de slag met software ontwikkeling en dat zo effectief mogelijk aanpakken? U kunt daarbij hulp krijgen uit onverwachte hoek,…

Een WordPress website laten maken en daarvoor benieuwd naar de tips van dit moment? Een aantal trends is al veel…

Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop

Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers…

Meer verkopen met uw maatwerk webshop: optimaliseer categoriepagina’s

Meer verkopen met uw maatwerk webshop? U heeft de maximale vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om de optimalisatie van categoriepagina’s….