Salomonstraat 16
072 564 3980

Meer verkopen met uw maatwerk webshop: optimaliseer categoriepagina’s

Meer verkopen met uw maatwerk webshop? U heeft de maximale vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om de optimalisatie van categoriepagina’s. U zit niet gebonden aan bepaalde patronen of tekstblokken, zodat u die optimaal kunt inrichten om organisch bezoekers aan te trekken.

Een maatwerk website of webshop biedt goede mogelijkheden, zodat u kunt bouwen aan online succes. We zijn u graag van dienst met een website of webshop, waarbij we u bovendien kunnen adviseren over de mogelijkheden om daarmee daadwerkelijk te gaan verkopen.

Content: verleiden en optimaliseren

Goede content op categoriepagina’s maakt de kans een stuk groter dat u daarmee goed zal scoren in de zoekmachine. Op specifieke zoektermen op lokaal niveau, of op grotere schaal als u dat beter onder de knie krijgt.

Organisch verkeer is voor veel webshops een belangrijke bron van inkomsten, waardoor het prettig is om met een maatwerk webshop alle kanten op te kunnen. U heeft de mogelijkheid om bovenaan de pagina te verleiden met een eerste stuk content. Gecombineerd met een langer stuk content onderaan, om te optimaliseren. Zo hoeft niemand die tekst te lezen, om wel alvast door de producten te kunnen scrollen. Op die manier denken we vanaf het begin met u mee over een ideale mix, om alle content goed kwijt te kunnen.

7x met zoektermen aan de slag

Het is vervolgens belangrijk om de maatwerk webshop van geoptimaliseerde content te (laten) voorzien. U kunt dat laten doen door een SEO tekstschrijver, mits u goed weet wat er gebeurt en waar u op dient te letten. Zorg er in ieder geval voor dat de categorieteksten zoektermen op de volgende plekken bevatten:

  • Vooraan in de paginatitel
  • In de meta-title
  • Ergens in de meta-description
  • In de eerste alinea (of de eerste zin)
  • Verspreid over de pagina
  • In minimaal één H2-tussenkop

Op die manier kan Google goed nagaan waar de pagina over gaat, om die voor de belangrijke zoektermen te laten ranken. Vraag de schrijver een inhoudelijk sterk verhaal te schrijven, terwijl er rekening wordt gehouden met deze posities voor de zoekterm(en). Op die manier is het mogelijk om de pagina organisch goed te optimaliseren. Dat draagt bij aan een hogere positie in de zoekresultaten, zodat u de verkopen kunt verhogen en de investering zich makkelijk terug zal verdienen.

Maatwerk webshop laten maken

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van maatwerk, bijvoorbeeld om de webshop ook organisch goed te (laten) optimaliseren? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een maatwerk webshop. En we kunnen u voorbeelden laten zien van andere webshops die we maakten, zodat u daar een goed beeld van krijgt.

Meer weten? Neem contact op, wij horen graag van u.