Software ontwikkeling: een agile samenwerkings-overeenkomst

Er is haast geen specialist in software ontwikkeling die niet werkt met agile samenwerkingsovereenkomsten. Wat mag u daar eigenlijk van verwachten? We zitten regelmatig aan tafel met opdrachtgevers die software willen laten ontwikkelen, maar die weinig ervaring hebben met dergelijke overeenkomsten. We zetten het voor u op een rij, zodat duidelijk wordt waar wij aan werken en wat we aan de andere kant ook van u verwachten.

Productvisie en het team

Om op basis van een agile samenwerkingsovereenkomst aan software ontwikkeling te kunnen werken is het bijvoorbeeld van belang dat er een duidelijke productvisie bestaat. We verwachten van u dat er een helder beeld bestaat over wat u wilt laten ontwikkelen en hoe het product zal bijdragen aan de doelstellingen die u heeft. Alleen op basis daarvan valt er namelijk na te gaan of we die doelstellingen helpen te bereiken, door middel van de software die we ontwikkelen.

Aan de andere kant zullen wij aangeven hoe het team eruit gaat zien, zodat daar geen onduidelijkheid over bestaat. We benoemen een product owner en bijvoorbeeld een scrum master. Bovendien geven we aan wie er zorgen voor de daadwerkelijke software ontwikkeling, zodat u weet met wie u te maken heeft.

Sprintproces en de definitie van ‘Done’

Tijdens software ontwikkeling wordt er vaak gesproken van een ‘sprintproces’ en ‘Done’. Wat houden die twee begrippen eigenlijk in? We doen sprints en timings van de verschillende demomomenten, om stukje bij beetje naar het uiteindelijke resultaat toe te kunnen werken. We maken specifieke (deel)afspraken, zodat we de voortgang goed in de gaten kunnen houden en aan u kunnen rapporteren waar we mee bezig zijn.

Bovendien gebruiken we de agile samenwerkingsovereenkomst om duidelijk aan te geven wat we bedoelen met ‘Done’. Het is immers eenvoudig om aan te geven dat we klaar zijn met een bepaald onderdeel, maar dat wordt pas interessant indien u ook de kwaliteitseisen kent waar we daarmee aan voldoen. Op die manier zorgen we voor gestructureerde software ontwikkeling, op basis waarvan u belangrijke stappen kunt zetten om alles in gereedheid te brengen en er gebruik van te gaan maken.

De kosten en samenwerking

Tenslotte zorgen we ervoor dat we duidelijk zijn over de kosten en de manier van samenwerken. Dat lijkt een open deur, maar het komt geregeld voor dat bijvoorbeeld bij de overheid projecten uiteindelijk veel duurder uitvallen. Dat voorkomen we door de tarieven duidelijk te schetsen en daar specifieke voorwaarden en meetmomenten aan te verbinden.

De samenwerking stemmen we af op uw specifieke wensen. We kunnen zorgen voor eenmalige software ontwikkeling of u van dienst zijn op basis van SaaS om u volledig te kunnen ontzorgen met optimale veiligheid.

Benieuwd naar onze concrete aanpak voor software ontwikkeling en wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

bedrijven die werken met onze software

  • Logo gemeente amsterdam
  • Logo ERC
  • Logo gemeente Rotterdam
  • Logo Bouwvisie
  • Logo SN
  • Logo Woononline
  • Logo TNO
  • Logo Verzuimteam
  • Logo Saxion
Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.