Webapplicaties: analyseer impact en verminder de complexiteit

Een webapplicatie laten maken en benieuwd wat daarbij komt kijken of waar u op dient te letten? Het is vooral van belang om de impact te analyseren en de complexiteit te verminderen. Wat dat betreft lijken de voorwaarden voor een goede webapplicatie in sommige gevallen op die voor het bouwen van een app.

We hebben uitgebreide ervaring met het bouwen van zowel apps als webapplicaties. We bepalen de behoeften van uw organisatie en adviseren op die manier over de juiste vorm. Dit draagt bij aan de effectiviteit van het gekozen kanaal, waarmee klanten, medewerkers of gebruikers goed uit de voeten kunnen.


Analyse van de impact

Een goede webapplicatie maken? Dan is het van belang om de impact te analyseren van eventuele veranderingen die u doorvoert. Met name tijdens het bouwen van de webapplicatie zijn er allerlei wijzigingen mogelijk. Die kunnen van belang zijn voor een bepaald deel van de applicatie, maar ook elders invloed hebben. Pas er mee op dat de oplossing aan de ene kant een probleem vormt aan de andere. Op die manier zou u steeds nieuwe problemen moeten oplossen, waardoor u niet verder komt.

Controleer dus altijd de impact van een wijziging, bijvoorbeeld op de database. Is er sprake van een inconsistentie als het gevolg van de wijziging die u wilt maken? Zorg er dan voor dat dit getriggerd wordt, gebruik regressietesten en maak het mogelijk om vooraf de totale impact van veranderingen te analyseren. U voorkomt daarmee dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.


Zo min mogelijk complex

Ten tweede, zorg ervoor dat de webapplicatie die u laat maken zo min mogelijk complex is. Een complexe en geavanceerde applicatie klinkt interessant en zal waarschijnlijk tal van mogelijkheden voor gebruikers bieden. Tenminste, als het allemaal werkt. Een eenvoudige applicatie die goed werkt is veel interessanter dan een complex geheel met een minimale betrouwbaarheid.

Zorg er daarom voor dat de app op een eenvoudige wijze in elkaar zit. En toch meer componenten of onderdelen toevoegen? Splits de webapplicatie dan op, zodat u die ook los van elkaar kunt beheren. Op die manier neemt de transparantie per component toe, waardoor u gemakkelijker het overzicht kunt houden.


Webapplicatie laten maken

Enthousiast geworden en een webapplicatie laten ontwikkelen? Wij gaan er graag mee aan de slag of kunnen met u meedenken over de complexiteit en de analyses van impact. Op die manier zorgen we voor een soepel proces, waarmee we zorgen voor een applicatie die netjes aan uw wensen voldoet.

Vragen over de webapplicaties of over de andere diensten waarmee we u van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

bedrijven die werken met onze software

  • Logo gemeente amsterdam
  • Logo ERC
  • Logo gemeente Rotterdam
  • Logo Bouwvisie
  • Logo SN
  • Logo Woononline
  • Logo TNO
  • Logo Verzuimteam
  • Logo Saxion
Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.