Website laten maken: hoe komt de huisstijl goed tot uiting?

Een website laten maken en daarmee precies hetzelfde uitstralen als in de winkel? Of heeft u heel duidelijk voor ogen waar uw bedrijf voor moet staan en moet dit ook uit de website goed blijken? Het zijn belangrijke overwegingen, die vragen om een huisstijl die goed tot uiting moet komen op alles wat u laat ontwikkelen.

We kijken goed naar wat de stijl op dit moment uitstraalt of luisteren naar uw wensen, bijvoorbeeld om het op een frisse manier weer net even anders te doen.

De website biedt allerlei mogelijkheden om de stijl en het imago van uw bedrijf naar voren te laten komen. Dus vindt u het belangrijk om het persoonlijk te maken, om professioneel over te komen of om voor een warme en sfeervolle uitstraling te zorgen? Het is allemaal mogelijk, door rekening te houden met een paar belangrijke eigenschappen.

3 tips om de huisstijl goed te verwerken

Benieuwd hoe we de huisstijl verwerken in de website die u kunt laten maken? We doen dat aan de hand van 3 eigenschappen, die daarmee meteen gelden als belangrijke tips om op te letten:

  • Gebruik de juiste kleuren
    Geen huisstijl kan zonder het gebruik van de juiste kleuren. Wat zijn de tinten en hoe komen die op de juiste manier over op de website? We kijken naar de kleuren zelf, net als naar de onderlinge verhoudingen en de wijze waarop ze voorkomen. Zo krijgt geen van de kleuren onbedoeld de overhand, en oogt de pagina zowel boven als onder ‘de vouw’ precies zoals u dat graag ziet. 
  • Zorg dat het logo goed past
    Een logo ontwerpen, overnemen of plaatsen is geen kunst. Het is de kunst om dat op de website zo te doen, dat deze precies voldoende aandacht krijgt. Wat is de beste plaats voor het logo, hoe groot moet het zijn en zijn er online aanpassingen nodig in de kleur, samenstelling of de dikte van de lijnen? Dit moet allemaal kloppen, om de website de juiste huisstijl mee te kunnen geven. 
  • Denk na over de typografie
    Ten slotte gaat het om de typografie die er gebruikt wordt op de website. De teksten kunnen onbedoeld bijdragen aan een meer stoere, strakke of juist toegankelijke en warme stijl. Hebben de letters een schreef en ogen ze dikgedrukt, een beetje cursief of op een andere manier opvallend? Het zijn allemaal kenmerken die misschien triviaal lijken, maar die veel invloed hebben op de uiteindelijke (huis)stijl op de website. 

Website laten maken in uw huisstijl

Wilt u een website laten maken in uw huisstijl? We kijken goed naar wat de stijl op dit moment uitstraalt of luisteren naar uw wensen, bijvoorbeeld om het op een frisse manier weer net even anders te doen.

Dus heeft u een goed idee van wat u wilt of bent u juist op zoek naar inspiratie om het weer een keer anders te doen? Zij zorgen ervoor dat u een website kunt laten maken waarop de huisstijl in ieder geval klopt met waar u naar op zoek bent.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.