Verkopen met WooCommerce: win op 5 manieren aan vertrouwen

Online verkopen is een kwestie van vertrouwen. Bezoekers moeten vertrouwen hebben in het feit dat ze de bestelling zullen ontvangen, dat ze daarvoor een scherpe prijs ontvangen en dat het gaat om een product van goede kwaliteit. En hoe u daar online voor zorgt? Wij zetten 5 handige tips voor u op een rij, waarmee u meteen kunt zorgen voor meer vertrouwen bij de bezoeker.

5x meer vertrouwen in WooCommerce

Vertrouwen is een kwestie van risico’s en een sympathieke aanpak. Zorg ervoor dat u nadenkt over de manier waarop bezoekers de webshop ervaren. In WooCommerce of in andere software. En neem vervolgens de risico’s weg, terwijl aan de andere kant zorgt voor veiligheid. Met duidelijke teksten en klantreviews, die goed aangeven dat het allemaal in orde komt en bezoekers bij u geen risico lopen. We zetten 5 tips op een rij om vertrouwen uit te stralen met een WooCommerce webshop:

 • Neem risico’s weg?
  Geef aan wanneer de artikelen geleverd zullen worden. Hoe klanten die kunnen afrekenen en waarom de producten goed van kwaliteit zijn. Denk na over mogelijke onzekerheden. Benoem die en neem ze weg, om met vertrouwen te kunnen verkopen.
 • Maak het persoonlijk?
  Spreek klanten persoonlijk aan en laat het gezicht achter een WooCommerce webshop zien. Dat geeft vertrouwen. We doen graag zaken met andere mensen, niet met een anonieme webshop waar we geen ‘gevoel’ bij hebben.
 • Zorg voor veiligheid?
  Garandeer de veiligheid, bijvoorbeeld met een SSL-verbinding en met veilige betaalsystemen. Belangrijke elementen voor bezoekers, die in ieder geval netjes in orde moeten zijn.
  Tip: maak gebruik van de logo’s van de betaalsystemen. Die stralen vertrouwen uit.
 • Schrijf duidelijke teksten?
  Beschrijf duidelijk om welke producten het gaat, waarom ze een goede keuze zijn en voor welk gebruik ze geschikt zijn. Leg het duidelijk uit. In korte zinnen. En in taal die de bezoeker begrijpt. Liever iets te makkelijk dan te ingewikkeld.
 • Gebruik klantreviews?
  Gebruik de reviews van andere klanten om aan te geven hoe tevreden zij zijn. Met de producten, met de service en bijvoorbeeld met de snelle verzending. Dat geeft vertrouwen voor andere klanten die willen bestellen.

Webshop laten maken

Zelf graag aan de slag met de trends in online retail of om te bouwen aan meer vertrouwen met een WooCommerce webshop, maar nog geen webwinkel? Wij bouwen vanuit Alkmaar aan WooCommerce webshops en andere systemen. Inclusief koppelingen met bestaande systemen en professionele mogelijkheden. Waarover we u goed kunnen adviseren, om precies aan te geven wat er mogelijk is.

Benieuwd naar die mogelijkheden of meteen een afspraak maken? We werken voor klanten door heel Noord-Holland en de rest van Nederland. Neem contact op, want we horen graag van u.