Succesvol met Magento: zorg voor een snelle webshop (4 tips)

Magento is een geavanceerd systeem voor webshops. We maken daarmee professionele koppelingen met kassasystemen en kunnen uw webshop volledig op maat bouwen. Voor goede prestaties is vooral de snelheid van belang. Benieuwd hoe we daarvoor zorgen? We delen 4 handige tips om daar ook zelf aan te kunnen werken.

Snelle hosting voor de webshop

Een snelle webshop vraagt om snelle (web)hosting. Zorg voor een goed hostingpakket bij een betrouwbare aanbieder of vraag ons advies op dit gebied. We zorgen er daarmee voor dat het aan de hosting in ieder geval niet zal liggen. De webshop is razendsnel beschikbaar.

Tip: ook Google waardeert korte laadtijden. Dit levert een betere vindbaarheid op, zowel voor websites als voor webshops.

Afbeeldingen optimaliseren

Online afbeeldingen helpen een goede (product)keuze te maken. Afbeeldingen drukken ook gemakkelijk zwaar op de laadtijd, omdat ze relatief veel data bevatten. Optimaliseer alle afbeeldingen voor de webshop. Op die manier kunt u wel grote foto’s bij de producten laten zien, maar heeft u geen last van een trage laadtijd.

Het zijn de verschillende tips die er samen voor zorgen dat de laadtijd van de Magento webshop beperkt blijft. Dit komt de gebruikservaring door klanten sterk ten goede.

Beperk plugins en externe modules

Maak zo min mogelijk gebruik van plugins en externe modules. Ze maken het soms gemakkelijker voor klanten en andere bezoekers. Weeg het gemak voor bezoekers heel kritisch af tegen de mogelijke negatieve invloed op de laadtijd. Gebruik alleen de noodzakelijke plugins en externe modules. Op die manier is de invloed op de laadtijd minimaal, waardoor u kunt rekenen op een snelle Magento webshop.

Gebruik Flat Catalog voor Magento

En onze 4e tip voor een snel ladende Magento webshop? Maak gebruik van Flat Catalog. Dit is vooral de moeite waard indien u veel verschillende producten aanbiedt. Het zorgt ervoor dat Magento de data niet hoeft op te slaan in veel verschillende database tabellen. Ze staan samen in één tabel, waardoor de webshop ze veel sneller uit kan lezen.

Het zijn de verschillende tips die er samen voor zorgen dat de laadtijd van de Magento webshop beperkt blijft. Dit komt de gebruikservaring door klanten sterk ten goede. Mede daardoor beloont ook Google webshops die de laadtijd goed in orde hebben. Het is wat dat betreft zowel voor uw klanten als voor de vindbaarheid de moeite waard om hier tijdens de ontwikkeling kritisch naar te (laten) kijken.

Magento webshop laten maken

Zelf aan de slag met een Magento webshop en benieuwd wat daarbij komt kijken? Wij werken vanuit Alkmaar voor Noord-Holland en de rest van Nederland. Wij kunnen een Magento webshop maken en zorgen er uiteraard voor dat u kunt rekenen op een korte laadtijd. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.