Wat maakt een SaaS-oplossing succesvol? 3 belangrijke tips

Gebruik maken van een SaaS-oplossing of die zelf ontwikkelen en benieuwd hoe dat een succes zal worden? Het is belangrijk om rekening te houden met een paar belangrijke eigenschappen. Die maken de kans op succes een stuk groter.

Tips voor een goede SaaS-oplossing

Benieuwd naar de tips voor een goede SaaS-oplossing? We hebben er veel ervaring mee en zetten er drie voor u op een rij:

  • Maximale beschikbaarheid
  • De beste gebruikservaring
  • Snel marktaandeel verkrijgen

1. Maximale beschikbaarheid

Het is belangrijk dat u maximale beschikbaarheid aanbiedt, voor een oplossing die daarom vraagt. Wil de klant er altijd en overal mee kunnen werken? Dat is een goed uitgangspunt. Met de SaaS-oplossing biedt u de optimale beschikbaarheid. Klanten hebben alleen een internetverbinding nodig. De data en software is beschikbaar als zij dat willen, waardoor SaaS toegevoegde waarde heeft, bijvoorbeeld om ook op locatie door te kunnen werken.

2. De beste gebruikservaring

Het is belangrijk om met de SaaS-oplossing de beste gebruikservaring te bieden. Het moet niet alleen gaan om de functionaliteiten, ook de manier waarop het werkt is belangrijk.

Probeer de software op een zo simpel mogelijke manier te laten ogen, ook al is er sprake van ingewikkelde processen. Door het makkelijker te laten overkomen ontstaat er een gevoel van meerwaarde. Zodra iedereen mee kan werken heeft dat ook daadwerkelijk waarde, omdat het niet nodig is om veel uit te leggen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk klanten daarmee aan de slag.

3. Snel marktaandeel verkrijgen

Samen met het vorige punt is het belangrijk om de SaaS-oplossing te richten op een breed deel van de markt. Probeer er snel zoveel mogelijk marktaandeel mee te verzamelen. Alleen op die manier komen er voldoende inkomsten binnen, zodat u het product door kunt blijven ontwikkelen en de puntjes op de ‘i’ kunt zetten. Bovendien zorgt een snel en groot marktaandeel ervoor dat u de kans heeft om ook de rest van de markt te veranderen en een nieuwe manier van werken te presenteren.

SaaS-oplossing laten maken

Enthousiast over de mogelijkheden van een SaaS-oplossing? Wij kunnen u meer vertellen over de manier waarop we dat voor onze klanten doen. Met een duidelijke focus op de eindgebruiker, om zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

We hebben bij InterClient veel ervaring met deze oplossingen en de manieren waarop u daar gebruik van kunt maken. Daar leggen we u graag over uit, zodat u ontdekt of een SaaS-oplossing ook voor uw organisatie een interessante keuze is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.