Software ontwikkeling: efficiëntere werkprocessen met maatwerksoftware

Software ontwikkeling is uitstekend geschikt om werkprocessen efficiënter te maken. Dat betekent betere dienstverlening naar klanten toe, meer overzicht over de processen en bovendien een investering die zichzelf gemakkelijk terugverdient.

Op die manier is een investering in software ontwikkeling een prettige. Het is dan uiteraard wel van belang dat er daadwerkelijk sprake is van een meer efficiënt proces. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er een paar stappen van belang. Analyseer eerst het werkproces, zoek naar herhalende taken en probeer die vervolgens te automatiseren. En om het echt goed te doen is het verstandig om die ook meteen te verbeteren.

Analyseer het werkproces

De analyse is een belangrijke fase. Zorg ervoor dat goed duidelijk is wat er precies gebeurt. Pas op het moment dat dit goed duidelijk is kunt u op zoek naar herhalende taken. Zonder deze grondige analyse zouden er zaken kunnen blijven liggen of probeert u iets te automatiseren waar helaas weinig herhaling inzit. In de beide gevallen zal er slechts sprake zijn van minimale verbeteringen, waardoor de investering zich moeilijk terug zal verdienen.

Herhalende taken

Software wordt steeds slimmer, maar dat kan niet voorkomen dat het vooral de herhalende taken zijn die zich goed laten automatiseren. Daar waar we creativiteit gebruiken om het iedere keer anders te doen hebben systemen grote moeite om ons bij te benen. Gaat het om haast automatische taken met veel herhaling? Dan is er geen mens die de computer bij kan houden. Met andere woorden: pick your battles.

Automatiseren en verbeteren

Zodra duidelijk is hoe de werkprocessen eruit zien en welke herhalende elementen erin zitten is het verstandig om die te gaan automatiseren. Doe dat bij voorkeur aan de hand van een framework en maak snel een beta. Dat maakt het mogelijk om de theorie in de praktijk te testen, bijvoorbeeld om eventuele zaken die u over het hoofd ziet uit te sluiten.

Software ontwikkeling door specialisten

We zijn specialisten in software ontwikkelen. Dat betekent dat we de software voor u kunnen ontwikkelen en bovendien veel ervaring hebben met de mogelijkheden en eventuele valkuilen. Dat is iets waar we u graag over adviseren.

Neem voor vragen over het ontwikkelen van software daarom contact met ons op, dan leggen we u er graag over uit. We geven aan wat er mogelijk is, wat daar de kosten van zijn en vooral wat het u zal opleveren. Meer weten? Neem contact met ons op, dan lichten we het u graag toe.