De ideale voorbereiding voor een webapplicatie: 3 zaken om rekening mee te houden

Een goede webapplicatie vraagt om de juiste voorbereiding. Een goed begin is het halve werk, en dat is niet anders als u een applicatie laat bouwen om online gebruik van te maken. Het is bijvoorbeeld een goed idee om in een vroeg stadium een tester in te schakelen (https://www.interclient.nl/waarom-zou-tester-inschakelen-webapplicatie/), iets waar veel organisaties helaas aan voorbijgaan.

Vragen voor een ideale voorbereiding

Daarnaast zijn een paar andere zaken van belang tijdens de voorbereiding. Met deze vragen voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet:

  • Wat zijn de doelstellingen voor de applicatie en het bedrijf?
  • Hoe zien de huidige werkprocessen eruit?
  • Wie moet er straks mee gaan werken?

Wat zijn de doelstellingen voor de applicatie en het bedrijf?

Wat zijn de doelstellingen van de webapplicatie die u op maat wilt laten maken? Hoe wilt u er binnen de organisatie gebruik van maken en hoe draagt dit bij aan de bredere doelstellingen van het bedrijf? Probeer dit vooraf duidelijk in kaart te brengen, zodat de ontwikkelaars weten waar ze aan bijdragen. Het voorkomt veel verkeerde keuzes, omdat duidelijk is wat uiteindelijk de bedoeling is van het project dat is gestart.

Hoe zien de huidige werkprocessen eruit?

Hoe wordt er binnen de organisatie gewerkt en welke rol kan de applicatie daarin gaan spelen? Breng de belangrijke processen in kaart en houd daarin rekening met de nieuwe webapplicatie. Wordt het makkelijker om de processen af te werken of moeten er zaken worden aangepast? Denk aan zowel de input die er nodig is om met de applicatie te kunnen werken, net als aan de verwerking van de output die het oplevert.

Wie moet er straks mee gaan werken?

Wie zijn de gebruikers die er straks dagelijks mee aan de slag gaan? Het is een goed idee om ze uit te nodigen als tester en vooraf te vragen naar eventuele suggesties. Zij weten het best waar ze tegenaan lopen, als waardevolle input om de webapplicatie de juiste functionaliteiten mee te kunnen geven.

Webapplicatie laten bouwen na de perfecte voorbereiding

Wilt u een webapplicatie laten maken door ervaren specialisten? We werken vanuit Alkmaar aan applicaties voor klanten in Noord-Holland en de rest van Nederland, waardoor we ook u daar uitstekend mee van dienst kunnen zijn.

Een webapplicatie laten maken of vragen over hoe we dat aanpakken? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 uur op telefoonnummer 072 564 3980, stuur ons een e-mail naar info@interclient.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.