Producten importeren in Magento: 4 CSV-velden om even bij na te denken

Heeft u een Magento-webshop? Producten importeren kan dan heel eenvoudig, bijvoorbeeld via een CSV-bestand. Veel van de parameters of velden spreken daarbij voor zich, zoals de naam, het artikelnummer en bijvoorbeeld het gewicht van het product. Om de gebruiksvriendelijkheid verder toe te laten nemen is het verstandig om meer informatie toe te voegen, én daar iets langer over na te denken.

Zichtbaarheid van het product

Dient een product dat u importeert in de Magento webshop bijvoorbeeld meteen zichtbaar te zijn? Zowel in de catalogus als in de zoekresultaten van de webwinkel? Het is ook mogelijk om er een simple product van te maken, als onderdeel van een te configureren product. De basis is dan niet zichtbaar, omdat klanten uiteindelijk de mogelijkheid hebben om het zelf helemaal naar wens samen te stellen.

Prijs en de speciale prijs

Met betrekking tot de prijs (price) heeft u in Magento een aantal verschillende mogelijkheden. De gewone prijs kunt u tonen inclusief of exclusief btw. Gebruik de prijs met de btw voor consumenten en de prijs zonder btw voor zakelijke klanten. Zodat u daarmee netjes aan de richtlijnen voldoet. Verder is het natuurlijk belangrijk om het juiste btw-percentage te berekenen.

De speciale prijs kunt u gebruiken om aanbiedingen te doen, bijvoorbeeld tijdens een actieperiode. Het is mogelijk om die in Magento aan te maken, maar in andere gevallen is een extern systeem daarin leidend. Is dat het geval? Denk dan op voorhand alvast na over de speciale prijs, om die als kenmerk te importeren met een CSV-bestand voor de Magento webshop.

Status van het product

Zodra u artikelen voor de eerste keer importeert met een CSV-bestand kunt u besluiten om die meteen aan (enabled) te zetten. Het is echter ook mogelijk om de producten nog even uit te laten staan, zodat u die eerst kunt controleren voordat ze live gaan. Het is mogelijk om dat al in het CSV-bestand aan te geven. Zodat u niet snel zelf aan de slag hoeft om alle producten na te lopen of eerst uit te zetten.

Meta-gegevens

Tenslotte kunt u al in het CSV-bestand meta-gegevens voor de producten meegeven. Bijvoorbeeld om een vaste opbouw voor de meta title en de meta description mee te geven, waardoor het niet nodig is om die allemaal te laten optimaliseren.

Magento webshop laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden of maakt u op dit moment nog geen gebruik van Magento, maar denkt u daar wel over na? Wij kunnen een Magento webshop bouwen en kunnen u goed adviseren over de diverse mogelijkheden. Neem contact met ons op, dan vertellen we u daar graag meer over.