Herken een maatwerk website: 4 opvallende eigenschappen

Een maatwerk website herkennen? Dat is makkelijker dan u denkt, dankzij 4 opvallende eigenschappen. Zodra u enige ervaring opdoet met verschillende websites haalt u de goedkope kopieën er zo uit, ten opzichte van de websites die met zorg en aandacht zijn ontworpen en ontwikkeld.

Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Belangrijk, omdat het op die manier altijd draait om de bezoeker en gebruiker. Een website met een eenvoudige template kan er mooi uitzien, maar haalt het doorgaans niet bij een project op maat.

Eigenschappen van een maatwerk website

Benieuwd hoe u een maatwerk website onderscheidt van een goedkope kopie? Let eens op de volgende eigenschappen:

  • Buttons in de huisstijl
  • Korte laadtijd: snelle website
  • Naam van het thema in de footer
  • SSL-certificaat voor de complete website

Buttons in de huisstijl

Hebben de buttons heel duidelijk de eigen huisstijl van een organisatie? De kans is groot dat het gaat om een maatwerk website. Het gaat uiteraard om het gebruik van kleuren, net als de juiste vorm en ‘benadering’. Stralen de buttons uit waar de organisatie ook in meer brede zin voor staat? Dat is een goed teken, de kans is groot dat het gaat om een website die netjes op maat is gemaakt.

Korte laadtijd: snelle website

Open een paar verschillende pagina’s en houd de laadtijd in de gaten. Heeft de website even nodig om goed te laden, net te lang om het helemaal vloeiend te kunnen noemen? De kans bestaat dat het geen maatwerk website is.

Een website op maat bevat alleen de elementen die nodig zijn. Dat biedt de kans om die tot in de puntjes te optimaliseren, zodat het geheel optimaal reageert en niet tot lange laadtijden leidt. In plaats daarvan is iedere pagina razendsnel beschikbaar.

Naam van het thema in de footer

Een opvallende eigenschap, die duidelijk afbreuk doet aan de kwaliteit en stijl van het ontwerp. Staat de naam van een thema in de footer? Dan is er duidelijk geen sprake van maatwerk. In plaats daarvan gaat het om een goedkope kopie op basis van een template, die helaas weinig mogelijkheden tot optimalisatie en meer gebruiksvriendelijkheid biedt.

SSL-certificaat voor de complete website

Tenslotte kunt u nagaan of het SSL-certificaat werkt op de hele website. Dat is op een maatwerk website standaard het geval, omdat we alle onderdelen netjes volgens de aanvullende maatregelen voor beveiliging ontwikkelen. Op die manier scoort de website hoger in Google, biedt u bezoekers een veilige omgeving en is de website klaar voor de toekomst.

Maatwerk website laten maken

Enthousiast over een maatwerk website en benieuwd naar de mogelijkheden om die te laten maken? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, neem contact met ons op.