Magento: 3 lagen content voor SEO en conversie

Magento is de professionele keuze voor webshops. Professioneel qua productaanbod en qua koppelingen met andere systemen die u gebruikt. Ook op het gebied van SEO en conversie biedt de software voor de webwinkel geavanceerde mogelijkheden. Mits u daar op de juiste manier gebruik van maakt.

Over drie soorten content, op verschillende lagen in de webshop. Allen met een eigen doel, zodat er een sales-funnel ontstaat die helpt bezoekers de juiste keuze te maken. En die ondertussen bijdraagt aan de vindbaarheid op belangrijke zoektermen.

Binnen op de landingspagina

Bezoekers komen binnen op een landingspagina. Tenminste, dat is het doel van deze pagina. Uit een campagne van Google AdWords of organisch dankzij goede SEO. Zorg ervoor dat de landingspagina beschrijvende informatie bevat. Leg iets uit over de producten, beantwoord belangrijke vragen of bied de juiste producten bij een bepaalde probleemstelling.

Eenmaal geland op deze pagina kunt u de bezoeker doorverwijzen naar een categoriepagina. Of naar specifieke producten, die de gewenste oplossing te bieden hebben. Twee nieuwe kansen op meer content. Om ervoor te zorgen dat ook de vindbaarheid verbetert.

Inspiratie op de categoriepagina

De categoriepagina kan ook gelden als landingspagina. Bezoekers die zoeken naar merken of productcategorieën komen hier immers terecht. Inspireer met de verschillende producten en leg de verschillen uit tussen bepaalde lijnen. Zorg voor een stukje herkenning en leg bijvoorbeeld uit waar een merk voor staat of hoe de historie daarvan eruit ziet. Interessante informatie voor te bezoeker. Die inspireert. Help de bezoeker door te klikken naar de verschillende producten of een andere categorie te bezoeken.

Converteren op de productpagina

Uiteraard biedt Magento tenslotte de mogelijkheid om teksten te plaatsen bij de producten. Belangrijke tekst, zowel voor SEO als op het gebied van conversie. De teksten moeten de bezoeker aanzetten tot aankoop, terwijl ze er ondertussen voor zorgen dat de organische vindbaarheid verbetert.

Wat dat betreft is het voor alle drie de soorten content belangrijk om vast te stellen welk doel ze dienen. Om daar vervolgens de juiste zoektermen bij te zoeken en ondertussen de conversie in de gaten te houden. Magento biedt wat dat betreft professionele mogelijkheden. Qua vindbaarheid en om bezoekers te converteren naar klanten.

Magento webshop laten maken

Een Magento webshop laten maken en daarvoor op zoek naar handige tips door ervaren specialisten uit Alkmaar? We helpen u graag aan tips voor meer verkoop of kunnen u meer vertellen over de belangrijke technische aspecten. We ontwikkelen Magento webshops voor klanten in Alkmaar en omgeving. In de rest van Noord-Holland en heel Nederland. Meer weten? Neem contact met ons op.