Eerste online indruk: webdesign met aandacht voor above the fold

De eerste indruk is ontzettend belangrijk, dat is online niet anders dan wanneer u iemand voor de eerste keer ontmoet. Online maakt u de eerste indruk met het deel van de website ‘above the fold’.

Een goede eerste indruk maakt de weg vrij om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen. Online krijgt u de kans om uw verhaal te vertellen, de producten te laten zien of de diensten te presenteren. Met de juiste aanpak oogt de website fris en uitnodigend, als basis om met elkaar in zee te gaan en zaken te kunnen doen.

Wat is above the fold?

Pagina’s op websites zijn vaak langer dan wat het scherm van de gebruiker in eerste instantie kan laten zien. Bij het openen van de pagina is alleen het bovenste gedeelde in beeld. Het zichtbare deel heet ‘above the fold’, omdat het boven een denkbeeldige vouw zit naar het gedeelte dat nog niet zichtbaar is.

De eerste indruk maakt u met het deel van de website above the fold, omdat het daarvoor nog niet nodig is om naar beneden te scrollen. Zodra de eerste indruk gemaakt is wordt de bezoeker als het goed is nieuwsgierig om ook de rest van de informatie tot zich te nemen. Tijdens het scrollen wordt ook de rest van de pagina zichtbaar.

Tip: de informatie above the fold geldt voor de homepage, net als voor iedere andere (belangrijke) landingspagina op de website. Wij weten op welke pagina’s veel bezoekers binnenkomen, dus houden daar rekening mee in het webdesign.

Sterke eerste indruk

Een sterke eerste indruk maakt u door meteen te vertellen wat de bezoeker graag van u wilt weten. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een stukje herkenning, om meteen aan te geven dat de bezoeker op de juiste pagina geland is. Daarnaast kunt u gebruik maken van de volgende elementen:
  • Betrouwbaarheid
    
Wilt u laten zien dat u een autoriteit bent binnen uw vakgebied? Of dat u geldt als de grootste webwinkel (binnen uw niche)? De informatie above the fold is daar uitstekend voor geschikt.
  • Fris design
    
Gebruik een fris design en laat meteen zien dat u professioneel werkt. En gebruik deze ruimte om de bezoeker te ontspannen, bijvoorbeeld met veel wit en lichte tinten.
  • Sociaal bewijs
    
De bezoeker bevestigen in de juiste keuze voor uw website of webshop? Vertel dat ook andere bezoekers of merken graag voor uw diensten, producten en oplossingen kiezen.


Webdesign met aandacht

Een goed webdesign vraagt om aandacht, bijvoorbeeld voor het gedeelte above the fold. Wij begrijpen wat er nodig is om de aandacht te trekken, die vast te houden en de juiste boodschap over te brengen vanaf het bovenste deel op de pagina.

Dus wilt u zeker weten dat het design aansluit bij het online gedrag van (nieuwe) bezoekers? Vertel ons wat voor uw bedrijf belangrijk is, dan gaan wij ermee aan de slag in het design. Het resultaat is een pagina die above the fold meteen de belangrijkste informatie overbrengt, zodat u daarmee altijd een goede eerste indruk maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.