Wordpress website: goed van start met SEO

De WordPress is de ideale keuze om goed van start te gaan met SEO. Het Content Management Systeem (CMS) biedt ‘in-house’ al diverse mogelijkheden en met een paar kleine aanpassingen zorgt u eenvoudig voor een goede vindbaarheid.

Als we een WordPress website maken houden we altijd rekening met SEO. Al tijdens de bouw zorgen we voor een goede basis voor de vindbaarheid, waardoor de website op de belangrijke zoektermen zichtbaar zal zijn in de zoekresultaten.

De SEO van een WordPress website die u wilt laten maken verder verbeteren? Hier volgen 4 handige tips.

Verander de permalink-structuur

Verander allereerst de structuur voor de permalinks. Dat kan gewoon vanuit ‘Instellingen’ in WordPress, door ‘Permalinks’ aan te klikken. Ze staan standaard ingesteld op een sub-optimale wijze voor SEO. Kies in plaats daarvan voor de Aangepaste structuur. Vul daar in ieder geval ‘/%postname%/‘ in, eventueel voorafgegaan door ‘/%category%/‘. U zorgt er daarmee voor dat WordPress de titels (en eventueel categorieën) van pagina’s en berichten opneemt in de beschrijvende URL.

Gebruik de Yoast-plugin voor WordPress

Ten tweede, gebruik de Yoast-plugin voor SEO voor WordPress. Werkelijk onmisbaar, vanwege de mogelijkheid om per pagina de SEO titel en meta description in te vullen (dat kan niet direct vanuit WordPress). Bovendien kunt u per pagina een focus-zoekwoord invullen om te checken of de tekst goed is geoptimaliseerd.

Tip: check ook meteen de leesbaarheid van pagina’s vanuit de Yoast-plugin. Zorg voor een ‘goede’ leesbaarheid, te herkennen aan een groen bolletje.

Pas interne links toe

Goede SEO in een WordPress website die je laat maken bestaat uit een paar pijlers. Allereerst de goede techniek (het CMS), daarna goede content en vervolgens een goede linkstructuur. Intern en extern, waarbij je op die eerste de meeste invloed hebt. Link vanuit aanverwante pagina’s naar de cornerstone content of andere belangrijke pagina’s die u meer waarde wilt geven in de zoekresultaten.

Vermijd ‘inline’ Javascript en teveel CSS

Tenslotte, voorkom teveel ‘inline’ Javascript en CSS in de code van de website. Dit is iets waar wij ons op voorhand mee bezig houden als u een WordPress website wilt laten maken. Het werkt op dezelfde manier als een teveel aan plugins, ze zitten een goede optimalisatie voor SEO behoorlijk in de weg.

Meer weten over een WordPress website en onze tips of die binnenkort zelf laten maken? Neem contact op. Dan vertellen we u binnenkort graag meer over de mogelijkheden.