Tips voor meer dan een visitekaartje: de website als verkoopkanaal

De website is al jaren niet alleen een visitekaartje meer, al zijn er nog steeds ondernemingen die daar op die manier gebruik van maken. Hier bij ons in Alkmaar en Noord-Holland, maar ook in de rest van Nederland. Terwijl dat heel eenvoudig anders kan. We delen 3 tips om de website te gebruiken als verkoopkanaal. Veel waardevoller dan alleen als visitekaartje, zonder dat u daar heel grote investeringen in hoeft te doen.

Overzicht van diensten met deelbare cases

Allereerst, bied een overzicht van de aangeboden diensten. Op die manier wordt de website een mooi visitekaartje, zoals we dat al jaren kennen. Het is de kunst om daarna verder de diepte in te duiken, met informatie die voor klanten van toegevoegde waarde is.

Hoe u dat aanpakt? Bijvoorbeeld met deelbare cases. Beschrijf de opdrachten die u (recent) deed. Beschrijf wat de klant vroeg, welke mogelijkheden u zag en welke aanpak u koos. En natuurlijk welk resultaat dat opleverde. Zorg er op de website voor dat bezoekers die cases gemakkelijk kunnen delen, bijvoorbeeld om u bij anderen aan te bevelen. Immers, niet zo sterk als een persoonlijke aanbeveling.

Inspirerende blogartikelen

En een gebrek aan recente cases of op zoek naar een mogelijkheid om ondertussen intensiever aan de vindbaarheid (SEO) te werken? Dan is bijvoorbeeld een blog met inspirerende artikelen goed geschikt. Een dynamisch onderdeel op de website, waar regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks, etc.) verse content verschijnt.

Daarmee heeft u 3 mogelijkheden in handen om de website in te zetten als verkoopkanaal. Bijvoorbeeld voor uw bedrijf in Alkmaar, Noord-Holland of de rest van Nederland.

Het is een van onze kernkwaliteiten, waarmee we ervoor zorgen dat u zich online kunt onderscheiden van de concurrentie. Om te bouwen aan uw online autoriteit en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de vindbaarheid op belangrijke zoektermen verbetert.

Landingspagina’s voor Google AdWords

Indien de organische vindbaarheid lastig blijkt (bijvoorbeeld door hoge concurrentie) biedt de website nog een andere mogelijkheid om een verkoopkanaal te worden. Gebruik dan bijvoorbeeld Google AdWords, in combinatie met specifieke landingspagina’s. Trek de aandacht van bezoekers met een pakkende advertentie, om ze vervolgens op de landingspagina precies uit te leggen wat u doet en wat u voor ze kunt betekenen.

Daarmee heeft u 3 mogelijkheden in handen om de website in te zetten als verkoopkanaal. Bijvoorbeeld voor uw bedrijf in Alkmaar, Noord-Holland of de rest van Nederland. We werken als webdesigners en websitebouwers voor klanten in heel Nederland, bijvoorbeeld om de website een interessant verkoopkanaal te maken.

Website laten maken

Een website laten maken en daarvoor op zoek naar ervaren specialisten? We hebben veel ervaring met zowel websites als webshops. Heel complex en volledig op maat of aan de hand van een CMS zoals WordPress. Neem contact met ons op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.