Voorkom Duplicate Content in Magento 2: kies de juiste instellingen

Duplicate Content in uw Magento 2-webshop voorkomen? Het is belangrijk om de juiste instellingen te selecteren, bijvoorbeeld voor categorie- en productpagina’s. Het voorkomt dubbele content, die Google ziet als een verboden poging om de vindbaarheid in de zoekmachine te verbeteren.

Met een paar handige tips is Magento een zeer geavanceerd systeem voor uw webshop. Bijvoorbeeld om producten te importeren en om de vindbaarheid te verbeteren, mits u niet in bekende valkuilen trapt.

Welke methode u ook kiest, het voorkomt dat er dubbele content ontstaat. Belangrijk, omdat Google dit behandelt als een signaal dat u probeert de resultaten in de zoekmachine te beïnvloeden op een manier die is niet toegestaan.

Beter voor SEO

Duplicate Content kan in Magento 2 op een aantal verschillende manieren ontstaan. Dit kan komen door filtering en sortering van producten, net als door de menustructuur of hetzelfde product in verschillende categorieën. En verkoopt u meerdere variaties van één product? Ook dat kan leiden tot dubbele content, die Google niet waardeert.

Het is belangrijk om daar iets aan te doen, gewoon vanuit de instellingen in Magento 2:

  1. Ga naar Stores
  2. Klik op Configuration
  3. Klik op Catalog
  4. Scroll naar Search Engine Optimization

Stel Yes in voor Canonical LINK Meta Tags for Products en Categories. Op die manier zorgt het systeem ervoor dat de dynamische URL’s die ontstaan tijdens sorteren en filteren automatisch verwijzen naar het origineel met de content. Op die manier weet Google welke pagina de SEO-content bevat en heeft u geen last van Duplicate Content.

Een alternatieve mogelijkheid

Wit u het op een andere manier oplossen? Stel No in bij Use Categories Patch for Product URL. Op die manier ontstaat er geen probleem als een product voorkomt in meerdere categorieën. Het voorkomt dat Google meerdere URL’s zal indexeren, waardoor er sprake zou zijn van dubbele content.

Welke methode u ook kiest, het voorkomt dat er dubbele content ontstaat. Belangrijk, omdat Google dit behandelt als een signaal dat u probeert de resultaten in de zoekmachine te beïnvloeden op een manier die is niet toegestaan. Met de bovenstaande instellingen houdt u zich netjes aan de richtlijnen en regels die hiervoor gelden.

Magento webshop laten bouwen: ervaren specialisten

Een webshop laten maken in Magento, zodat u aan de slag kunt met de geavanceerde instellingen die er beschikbaar zijn? We zijn gespecialiseerd in Magento 2, in SEO daarvoor en in koppelingen met bestaande systemen waar u gebruik van maakt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.