Promotie van je nieuwe app: 3 geschikte kanalen voor meer downloads

Een nieuwe app: gefeliciteerd! En nu downloads en gebruikers. Maar, hoe krijgt u dat voor elkaar? We zijn ervaren app-bouwers en specialisten in zowel software-ontwikkeling, SaaS als webapplicaties. Daardoor hebben we door de jaren heen ook een aantal goede voorbeelden gezien van de promotie van apps. We zetten aan de hand daarvan een paar tips voor u op een rij.


Google AdWords: direct meer zichtbaarheid

Google AdWords is uitstekend geschikt om snel meer zichtbaarheid te genereren. Bepaal de belangrijke zoektermen die potentiële gebruikers invoeren als ze gebruik maken van Google. Bijvoorbeeld op basis van een probleem dat zij ervaren of een doel dat ze voor ogen hebben.

En zorg er vanuit Google AdWords voor dat er een landingspagina (of complete website, zie de volgende tip) beschikbaar is. Met meer informatie over de mogelijkheden van de app. En met een grote button om de app te downloaden natuurlijk.
 

Zodra u eenmaal een aantal actieve gebruikers heeft is het verstandig om hen om reviews te vragen. Die zorgen er namelijk voor dat ook anderen het vertrouwen krijgen om de app te downloaden.


Start een website met een SEO-URL

Die landingspagina voor de app kunt u gewoon binnen de eigen website aan (laten) maken. Een belangrijke informatieve pagina met daarop de informatie over wat de app te bieden heeft. En hoe gebruikers die kunnen downloaden.

Bovendien kunt u gebruik maken van een website met een SEO-URL. Dat is een domeinnaam voor de website met daarin een belangrijke zoekterm. Een zoekterm zoals vastgesteld voor Google AdWords. De URL van de campagnewebsite mag best wat langer zijn. Zo kunt u zich daarmee richten op een specifieke doelstelling of feature uit de app. Om vanuit zowel de betaalde resultaten (AdWords) als gratis organische resultaten (SEO) meer traffic naar de app te genereren.


Vraag gebruikers om reviews

Zodra u eenmaal een aantal actieve gebruikers heeft is het verstandig om hen om reviews te vragen. Die zorgen er namelijk voor dat ook anderen het vertrouwen krijgen om de app te downloaden.

Tip: kijk goed naar de meest actieve gebruikers. En vraag die om een review. De kans is immers het grootst dat zij daar positief op zullen reageren en helpen de app populairder te maken.


App laten ontwikkelen: ervaren specialisten

Zelf een app laten ontwikkelen en die met onze tips vervolgens op een slimme manier promoten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

We zijn vanuit Alkmaar gespecialiseerd in bijvoorbeeld app ontwikkeling. We laten u graag voorbeelden zien van apps die we ontwikkelden en kunnen u helpen uw ideeën om te zetten naar concrete plannen.

We werken vanuit Alkmaar aan app-ontwikkeling, uiteraard ook voor de rest van Noord-Holland en heel Nederland. Op die manier hebben we klanten door heel het land en kunnen we u goed van dienst zijn met een app, webdesign of andere vormen van ontwikkeling.