Software ontwikkeling: 3 essentiële stappen in de voorbereiding

Software ontwikkelaar inschakelen en zelf alvast zorgen voor een goede voorbereiding? De volgende 3 stappen helpen je ervoor te zorgen dat de software ontwikkeling vervolgens een stuk soepeler zal verlopen:

  • Maak een helder plan

  • Analyseer de huidige hardware

  • Analyseer de huidige werkprocessen

 

BEPAAL DE DOELSTELLING

Het is een open deur, maar het is er helaas één die nog vaak over het hoofd wordt gezien. Welke doelstelling heb je voor ogen en hoe speelt software ontwikkeling daarin een belangrijke rol? Door dit op voorhand goed duidelijk te maken wordt het eenvoudiger om een plan op te stellen. Heb je slechts een globaal idee van de mogelijkheden? Dat is geen probleem, mits duidelijk is wat je uiteindelijk wilt bereiken. Wil je bepaalde bedrijfsprocessen efficiënter maken, nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten of wellicht voor je medewerkers?

We helpen je graag samen toe te werken naar een concreet plan, op basis van de doelstelling die je voor ogen hebt. Des te duidelijker je ons kunt aangeven wat het doel is van de software ontwikkeling, des te beter wij daar vervolgens het plan op kunnen afstemmen en des te beter we je een vrijblijvende prijsopgave kunnen doen.

 

ANALYSEER DE HUIDIGE HARDWARE

In relatie tot de doelstelling is het met het oog op software ontwikkeling uiteraard van belang om op voorhand de huidige hardware goed te analyseren. Welke hardware gebruik je en hoe staan de verschillende onderdelen op dit moment met elkaar in verbinding? Is er sprake van koppelingen of zie je mogelijke struikelblokken? Het is een mooi streven om volledig vanuit de cloud te gaan werken, mits ook de hardware daarvoor geschikt is of je een beeld hebt van de investeringen die je daarvoor zal moeten doen.

 

SOFTWARE ONTWIKKELING OP BASIS VAN WERKPROCESSEN

Ten derde is het ter voorbereiding op software ontwikkeling van belang om de huidige werkprocessen goed te analyseren. Hoe ziet de huidige werkwijze eruit, waar bevinden zich de bottlenecks en wat zijn de oplossingen die je zoekt? Een goede analyse van de huidige werkprocessen in relatie tot de doelstellingen maken beter duidelijk waar de problemen zich bevinden. Wij kunnen de software ontwikkeling daar vervolgens op afstemmen, zodat we kunnen helpen die uitdagingen aan te gaan.

Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van software ontwikkeling, zodat je een goed beeld krijgt van hoe we jou daarmee van dienst kunnen zijn. Direct meer weten? Neem online contact met ons op of bel met nummer 072 564 3980: we horen graag van je.