4 voordelen van software op maat: goedkoper dan u zou denken

Software op maat duur? Dat kan, maar hóeft niet het geval te zijn. Vaak pakt het maatwerk goedkoper uit dan veel klanten denken. Bovendien kan zelfs een hoger prijskaartje uiteindelijk voordeliger uitpakken, dankzij een paar belangrijke andere voordelen. We zetten er 4 voor u op een rij, inclusief de mogelijk lagere kosten dan u zou denken.

Onderhoud en ondersteuning

De ontwikkeling of aankoop van software is één, maar daarna begint het eigenlijk pas. Goede ondersteuning en goed onderhoud zijn van grote toegevoegde waarde. Die zorgen er namelijk voor dat u niet afhankelijk bent van commerciële belangen of strategische plannen door de software-leverancier. In plaats daarvan kunt u rekenen op hulp op maat, afgestemd op de manier waarop u er gebruik van maakt. Handig, omdat u op die manier zeker weet dat u altijd de hulp krijgt die u of uw medewerkers nodig hebben als zich een probleem voordoet.

Optimale integratie in uw bedrijf

Maatwerk software laat zich een stuk gemakkelijker integreren binnen de rest van uw bedrijf. Werkt u al met een aantal belangrijke systemen, waar u niet zonder kunt? Een nieuw softwarepakket dat kant-en-klaar wordt aangeleverd kan daar niet automatisch mee werken. Maatwerk verdient dan de voorkeur, om te voorkomen dat er andere aanpassingen moeten worden gemaakt.

Die aanpassingen zouden kosten met zich meebrengen, waardoor maatwerk op deze manier zomaar goedkoper kan zijn. Bovendien kunt u rekenen op een efficiënt proces. Daardoor kunt u er sneller en slimmer mee werken, zodat de investering in software op maat zich opnieuw terugverdient.

Uitstekend schaalbaar

Ten derde is software op maat eenvoudig schaalbaar, mits u dat vooraf aangeeft als belangrijke eigenschap natuurlijk. Het is tijdens de ontwikkeling mogelijk om er alvast rekening mee te houden, zodat u daarmee later niet in de knel komt.

Goede maatwerk software maakt het eenvoudig om te groeien, zonder dat er grote aanpassingen moeten worden gedaan. Dat is heel anders wanneer u een standaardpakket gebruikt en er een migratie plaats moet vinden. Zo slaagt de maatwerk software er opnieuw in om een voordeel op termijn te bieden, waardoor het voor de toekomst verstandig is om hier gebruik van te maken.

Goedkope software op maat

Software op maat laten maken? Wij zorgen ervoor dat we met u meedenken en ontwikkelen op basis van uw specifieke wensen. Zo helpen we klanten vanuit Alkmaar met oplossingen, uiteraard door heel Nederland en zelfs over de grens. We ontwikkelen de software aan de hand van uw wensen, op basis van onze uitgebreide ervaring en goede kennis van de belangrijke programmeertalen. Meer weten over wat we op die manier voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.