Mobiele website laten maken: weg met de grote header

U wilt een mobiele website laten maken: hoe pakt u dat aan? Websites maken we natuurlijk helemaal responsive. Dat betekent dat de pagina meeschaalt met het scherm dat de bezoeker gebruikt. Zelfs op een mobiele telefoon past de pagina daarom gewoon op het smalle scherm, en kan iemand omlaag scrollen voor meer informatie.

Toch wil dat niet zeggen dat de website mobiel goed presteert. Tenminste, als het gaat om de daadwerkelijke conversie. Neemt iemand via mobiel contact op? Doet diegene een aankoop? Het is interessant om goed te kijken naar de header. En die niet gelijk te houden aan die van de website voor een desktop of laptop.

Het trekt de aandacht…

Een grote header trekt namelijk enorm de aandacht. En dat is prettig, als de bezoeker een groot scherm voor zich heeft. Bijvoorbeeld om inspiratie op te doen. Of gewoon omdat het er geweldig uitziet. Er zijn allerlei redenen te bedenken om een grote headerfoto te gebruiken. Of zelfs een slider, waarin verschillende foto’s stuk voor stuk voorbij komen.

Tip: wist u dat een slider de conversie over het algemeen verlaagt? De bewegende header leidt de aandacht af, waardoor er minder focus is op de informatie of producten eronder waar het echt om gaat.

Of zit de bezoeker in de weg

En gaat het om een mobiele website? Dan is het helemaal geen goed idee om daar een grote header te gebruiken. De afbeelding trekt de aandacht, maar zit een bezoeker waarschijnlijk ook enorm in de weg.

Op een desktop of laptop is het geen probleem om onder de header meteen wat informatie te laten zien. Dat werkt op een mobiele telefoon met een smal scherm net even anders. Een grote header vraagt om meer scrollen, om tot de informatie te komen die de bezoeker zoekt. Het is een hinderlijke onderbreking.

Het is daarom veel beter om de header helemaal weg te laten of die in ieder geval een stuk kleiner te maken. Op mobiele apparaten willen veel gebruikers vooral productief zijn. En niet de inspiratie opdoen waar ze op een laptop of desktop wel naar op zoek zijn.

Mobiele website laten maken

Dus wilt u een mobiele website laten maken? Of er binnen de responsive ontwikkeling voor zorgen dat u rekening kunt houden met de header? Het verbetert de online ervaring van bezoekers, zowel op mobiel als op een groter apparaat.

We denken als ontwikkelaars voor websites en webshops na over bijvoorbeeld de header en de opbouw van de pagina. Zowel voor mobiel als op andere apparaten, om zeker te weten dat die goed aansluiten bij waar de bezoeker op dat moment naar op zoek is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.