Met Magento hoger in Google: 3 tips voor betere vindbaarheid

Een Magento webshop en daarmee zo hoog mogelijk in Google? Of nog geen webshop, maar benieuwd naar de mogelijkheden van dit populaire CMS? Met een paar handige tips verbetert u de vindbaarheid, zodat potentiële klanten u uitstekend weten te vinden.

Magento biedt geavanceerde mogelijkheden als webshop, met kansen om hoger in Google te komen. Daar houden we bij de ontwikkeling alvast rekening mee. Met een paar handige tips helpen we u de zoekmachine optimalisatie te verbeteren, zodat klanten uw producten nog beter weten te vinden.

3 tips voor betere vindbaarheid

Gebruik deze handige tips om met een Magento webshop hoger in Google te komen:

  • Leesbare URL’s
  • Voorkom dubbele content
  • Structureer het menu

Leesbare URL’s

Het is ontzettend belangrijk om in Magento gebruik te maken van leesbare URL’s. Dat wil zeggen, het moet gaan om beschrijvende URL’s waaruit blijkt wat er op de pagina te vinden is. Gebruik de categorienamen in de URL, net als de namen van producten. Dat maakt het voor Google makkelijker om ze goed te indexeren. Bovendien kunnen bezoekers aan de link al zien waar ze naartoe gaan, iets dat weer bijdraagt aan de conversie.

Voorkom dubbele content

Het is heel belangrijk om dubbele content te voorkomen, vooral op het moment dat u die optimaliseert voor Google. Schrijf unieke beschrijvingen per product en per categorie. Gebruik niet de beschrijvingen van een leverancier, om het verschil te kunnen maken ten opzichte van andere verkopers die dat wel doen. Het draagt enorm bij aan de vindbaarheid in Google, om uw producten zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Structureer het menu

Denk vooraf goed na over de ideale structuur voor het menu. Gebruik hoofd- en subcategorieën, die op een logische manier met elkaar samengaan. Verdeel de producten onder in de diverse categorieën die als een boomstructuur samenkomen.

Het draagt bij aan de vindbaarheid in Google, omdat de zoekmachine de structuur ook beter zal begrijpen. Gebruik interne links in de beschrijvende teksten, zowel naar de bovenliggende als de onderliggende categorieën. Op die manier snapt de zoekmachine de structuur beter en draagt het bij aan de conversie, waardoor het uiteindelijk zal leiden tot meer verkopen in de webshop.

Magento webshop laten maken

Enthousiast over de mogelijkheden van Magento en daarmee hoger in Google komen of benieuwd hoe zo’n traject in z’n werk gaat? We bouwen Magento webshops voor veel verschillende klanten, altijd afgestemd op uw specifieke wensen. En blijkt Magento niet voldoende mogelijkheden te bieden? We kunnen daarnaast helemaal op maat aan de slag. Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.