7 voordelen van SaaS-oplossingen: uitgelegd in klare taal

Gehoord van SaaS-oplossingen, maar is het u nog niet helemaal duidelijk wat daar de voordelen van zijn? We zetten ze op een rij, zodat u zelf ontdekt waarom software op basis van SaaS de toekomst heeft.

Voordelen van SaaS-oplossingen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van SaaS-oplossingen ten opzichte van traditionele software? We zetten er 7 op een rij:

  • Geen grote investering
  • Toegankelijk via internet
  • Beschikbaar op mobiele apparaten
  • Geen installatie nodig
  • Altijd up-to-date
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Goed geschikt voor mobiele synchronisatie

Geen grote investering

Vergeet grote investeringen, om in één keer af te rekenen voor het volledige softwarepakket. Niet handig binnen de cashflow en bovendien risicovol, omdat u nog maar moet zien of de software een goede keuze blijkt. En hoe lang duurt het voordat u de investering heeft terugverdiend? Dankzij SaaS betaalt u een bedrag per maand, waardoor u veel sneller ziet of de investering z’n geld opbrengt.

Toegankelijk via internet

SaaS-oplossingen installeert u niet zomaar op een computer, u benadert ze in de cloud. Dat is prettig, omdat u daarmee niet meer gebonden bent aan fysieke apparaten. Met een werkende internetverbinding kunt u de software vanaf iedere computer, tablet of smartphone bereiken. Handig als u graag flexibel werkt, bijvoorbeeld met verschillende apparaten.

Beschikbaar op mobiele apparaten

Dankzij de toepassingen in de cloud is ook mobiele toegang over het algemeen geen probleem. U gebruikt een internetverbinding en een browser, in plaats van een compleet besturingssysteem op een mobiel of niet-mobiel apparaat. De SaaS-oplossingen zijn daarmee veel beter universeel geschikt, zodat u er ook mobiel mee kunt werken.

Geen installatie nodig

Installatie is niet nodig, omdat de software gewoon online beschikbaar is. U hoeft alleen maar in te loggen, nadat de aanbieder de software netjes heeft geconfigureerd. Wij doen de configuratie, waarna u er mee aan de slag kunt zonder alles te moeten installeren.

Altijd up-to-date

Zijn er updates beschikbaar? We voeren die automatisch door, gewoon op de server waarop de software draait. U werkt altijd met de laatste versie, zonder dat u ooit zelf nog een update hoeft door te voeren. En belangrijker, we doen de updates op het moment dat u daar geen last van heeft.

Eenvoudig uit te breiden

SaaS-oplossingen zijn makkelijk uit te breiden, bijvoorbeeld met aanvullende applicaties die gaandeweg belangrijk blijken. Het zijn geen dure uitbreidingen op een bestaand pakket, maar eenvoudige modules die u aan of uit kunt zetten.

Goed geschikt voor mobiele synchronisatie

SaaS-oplossingen zijn tenslotte goed geschikt voor mobiele synchronisatie, zodat u op alle apparaten altijd de beschikking heeft over de meest actuele informatie.

Specialist in SaaS

Zoekt u een specialist in SaaS-oplossingen? We werken hier aan voor uiteenlopende klanten, vanuit ons kantoor in Alkmaar. We hebben klanten door heel Noord-Holland en de rest van Nederland, dus ook u zijn we er graag mee van dienst.

Een SaaS-oplossing laten maken of vragen over hoe we dat aanpakken? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 uur op telefoonnummer 072 564 3980, stuur ons een e-mail naar info@interclient.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.