App laten maken: 3x slimmer denken voor het beste ontwerp

functionaliteiten en mogelijkheden van de app. Probeer slimmer na te denken over de applicatie die je ontwikkelt, door specifiek gebruik te maken van de unieke eigenschappen van de smartphone waar de doelgroep straks gebruik van maken. Denk dus aan de sensoren en functionaliteiten, de locatiegegevens die er beschikbaar zijn en de mogelijkheid tot opt-in.


Denk aan de sensoren en functionaliteiten

Een smartphone beschikt vandaag de dag over een aantal sensoren en biedt verschillende functionaliteiten. De telefoon meet bijvoorbeeld de snelheid van bewegen en de beweegrichting, onder andere met de accelerometer. Wellicht kun je daar waardevolle informatie uit halen, bijvoorbeeld om na te gaan of de bestuurder stil staat of onderweg is.

Bovendien heeft bijna iedere smartphone een camera, waardoor je er foto’s mee kunt laten maken. Dat valt in veel gevallen praktisch in te zetten, al was het maar om analoge gegevens eenvoudig te digitaliseren door middel van de app.
 

Vraag gebruikers op een logisch moment om toestemming, zodat je daar vervolgens gebruik van kunt maken.


Denk aan de locatiegegevens

De smartphone waarop de app geïnstalleerd zal worden heeft waarschijnlijk een GPS-sensor aan boord, waardoor het mogelijk is om na te gaan waar de telefoon zich op dat moment bevindt. Dat kan behoorlijk nauwkeurig, waardoor het aan de hand van de GPS-gegevens mogelijk is om specifieke informatie aan te bieden die past bij de locatie waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Je bent daardoor automatisch veel relevanter dan wanneer je een algemeen verhaal zou moeten aanbieden op basis van een onbekende locatie.


Denk aan de opt-in mogelijkheden

Tenslotte heb je op een smartphone verschillende opt-in mogelijkheden, bijvoorbeeld om berichten te mogen sturen bij updates of om de updates van de app automatisch uit te voeren. Vraag gebruikers op een logisch moment om toestemming, zodat je daar vervolgens gebruik van kunt maken. Gebruik bewijs om aan te tonen dat het activeren van push-berichten handig is, door aan te geven dat je graag een eerste bericht dat voor ze klaar staat wilt versturen, maar dat je daar de toestemming voor nodig hebt. Door aan te geven dat het bericht al klaar staat speel je handig in op de nieuwsgierigheid van de gebruiker.


App laten maken

Met deze drie handige methoden om slimmer na te denken over het beste ontwerp kun je een app laten maken. Wij hebben veel ervaring met de ontwerpen van applicaties en bouwen die voor de verschillende platforms, zoals Android en iOS. Uiteraard kunnen we ook een webapplicatie ontwikkelen of de beiden voor je met elkaar integreren om een eenduidig beeld naar buiten toe te presenteren.

Vragen over de mogelijkheden van een app of een afspraak maken om die te laten ontwikkelen? Neem contact op, we horen in de verschillende gevallen graag van je.