Maatwerk webshop: wanneer is dat geen goede keuze?

Een maatwerk webshop laten maken of benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? We krijgen regelmatig vragen van klanten, die aansturen op maatwerk. Ze vinden het belangrijk dat hun eigen huisstijl centraal staat en dat de opties die bezoekers hebben passen bij het aanbod dat ze bieden.

Ondanks dat we dat natuurlijk goed begrijpen zijn het niet per sé argumenten om een maatwerk webshop te laten bouwen. Het bovenstaande is goed mogelijk met Magento en zelfs met WooCommerce in WordPress. Bovendien zijn er andere argumenten te bedenken waarom een maatwerk webshop niet altijd de beste keuze is.

Snel en soepel online

Wilt u bijvoorbeeld snel online en heeft u niet de tijd om na te denken over allerlei mogelijke hobbels en strubbelingen die er kunnen ontstaan? Maatwerk vraagt om aandacht, waardoor het lastig is om (heel) snel te werken. Het is in plaats daarvan belangrijk om er goed over na te denken en doordachte keuzes te maken.

Het is iets waar we u graag bij begeleiden, en waar tijd voor nodig is. Daarom is het lastig om snel online te gaan met een maatwerk webshop. Een WooCommerce- of Magento-webshop bevat al veel elementen van zichzelf, dus biedt daarmee meer mogelijkheden om de vaart erin te krijgen en sneller te handelen.

Beperkt budget beschikbaar

Natuurlijk berekenen we eerlijke tarieven en zijn we transparant over de prijzen die we rekenen. Toch valt het niet mee om een maatwerk webshop op een (heel) voordelige manier op te leveren. Er is budget voor nodig, omdat veel zaken apart ontwikkeld moeten worden.
Daar zijn alternatieven voor beschikbaar, waarbij veel van het werk al eens eerder is gedaan. Het scheelt simpelweg veel tijd, waardoor u er gebruik van kunt maken met een kleiner budget.

Natuurlijk zoeken we graag naar de mogelijkheden voor maatwerk, maar in sommige gevallen is het vanwege het budget beter om daar geen gebruik van te maken. Met een webshop in Magento of in WooCommerce kunnen we dan veel meer doen. Onder de streep levert het soms zelfs meer functionaliteiten en mogelijkheden op, omdat we het beschikbare budget veel beter gericht kunnen inzetten.

Maatwerk webshop laten maken

Wilt u toch graag een maatwerk webshop laten maken? Of bent u aan de andere kant juist benieuwd naar de alternatieven die we kunnen bieden? We leggen u graag uit wat de verschillen zijn. Of we beoordelen uw wensen en kunnen vervolgens aangeven of het lukt om dit zonder maatwerk toch te realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.