Webshopvoorraad automatisch aanpassen: gebruik de kassakoppeling

Een webshop en een fysieke winkel? Dan is het prettig als u de voorraad in de webwinkel automatisch kunt laten aanpassen zodra u iets in de winkel verkoopt. Dat voorkomt eventuele dubbele verkopen en biedt u de mogelijkheid om de voorraad zelf goed in de gaten te houden.

Met name Magento biedt geavanceerde mogelijkheden om webshopkoppelingen te integreren, zodat u de fysieke en online winkel tegelijkertijd kunt beheren. Ook met andere webshop-systemen zijn er koppelingen mogelijk. Daarover kunnen we u goed adviseren.

Automatische aanpassing van de voorraad

Zodra u een winkel en een webshop heeft is de kans groot dat u werkt vanuit één voorraad. Op het moment dat u ergens nog 3 stuks van heeft kunt u die online of vanuit de winkel verkopen. Komt er een klant langs in de fysieke winkel die de 3 stuks koopt? Dan zou het vervelend zijn als een online klant een uurtje later 1 van de artikelen bestelt. Vooral wanneer u daar online bij aangeeft dat u de verzending meteen in orde zal maken en het product morgen al in huis kan zijn.

Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale.

Om dergelijke situaties te voorkomen en zelf het overzicht te houden kunt u de webshop voorraad automatisch laten aanpassen. Hiervoor heeft u een koppeling nodig, tussen het kassasysteem in de winkel en dat van de webshop. Hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar, vaak gegroepeerd op basis van de branche waarin u actief bent.

Modis, EasyPOS en Swiss voor de modebranche

Heeft u bijvoorbeeld een winkel en webshop in de modebranche? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van:

  • Modis
  • EasyPOS
  • Swiss

Het zijn systemen die de kassa in de fysieke winkel kunnen koppelen aan de webshop. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat het artikel op ‘uitverkocht’ komt te staan, zodra u in de winkel de laatste 3 verkoopt. Dat voorkomt vervelende verrassingen voor klanten en zorgt er bovendien voor dat u zelf goed op de hoogte bent van de voorraad.

Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale. Door de verschillende punten waarop u kunt verkopen met elkaar te synchroniseren voorkomt u dat er onduidelijkheid zal ontstaan.

Webshop met koppeling laten maken

En heeft u nog geen webshop of wilt u graag een dergelijke koppeling met het kassasysteem laten maken? Daar kunnen we u goed mee van dienst zijn. We bouwen webshops, zowel in Magento en in WooCommerce als volledig op maat. Daarmee zorgen we ervoor dat u een webwinkel kunt koppelen aan uw fysieke winkel of dat u eerst online van start kunt gaan.

Meer weten over de mogelijkheden van een webshop of de POS-koppeling die we kunnen aanbrengen? Neem contact met ons op, we horen graag van u.