Webshopvoorraad automatisch aanpassen: gebruik de kassakoppeling

Een webshop en een fysieke winkel? Dan is het prettig als u de voorraad in de webwinkel automatisch kunt laten aanpassen zodra u iets in de winkel verkoopt. Dat voorkomt eventuele dubbele verkopen en biedt u de mogelijkheid om de voorraad zelf goed in de gaten te houden.

Met name Magento biedt geavanceerde mogelijkheden om webshopkoppelingen te integreren, zodat u de fysieke en online winkel tegelijkertijd kunt beheren. Ook met andere webshop-systemen zijn er koppelingen mogelijk. Daarover kunnen we u goed adviseren.

Automatische aanpassing van de voorraad

Zodra u een winkel en een webshop heeft is de kans groot dat u werkt vanuit één voorraad. Op het moment dat u ergens nog 3 stuks van heeft kunt u die online of vanuit de winkel verkopen. Komt er een klant langs in de fysieke winkel die de 3 stuks koopt? Dan zou het vervelend zijn als een online klant een uurtje later 1 van de artikelen bestelt. Vooral wanneer u daar online bij aangeeft dat u de verzending meteen in orde zal maken en het product morgen al in huis kan zijn.

Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale.

Om dergelijke situaties te voorkomen en zelf het overzicht te houden kunt u de webshop voorraad automatisch laten aanpassen. Hiervoor heeft u een koppeling nodig, tussen het kassasysteem in de winkel en dat van de webshop. Hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar, vaak gegroepeerd op basis van de branche waarin u actief bent.

Modis, EasyPOS en Swiss voor de modebranche

Heeft u bijvoorbeeld een winkel en webshop in de modebranche? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van:

  • Modis
  • EasyPOS
  • Swiss

Het zijn systemen die de kassa in de fysieke winkel kunnen koppelen aan de webshop. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat het artikel op ‘uitverkocht’ komt te staan, zodra u in de winkel de laatste 3 verkoopt. Dat voorkomt vervelende verrassingen voor klanten en zorgt er bovendien voor dat u zelf goed op de hoogte bent van de voorraad.

Uiteraard zijn er voor andere branches ook andere systemen beschikbaar. U bent in dat geval op zoek naar een POS-koppeling. POS staat voor Point Of Sale. Door de verschillende punten waarop u kunt verkopen met elkaar te synchroniseren voorkomt u dat er onduidelijkheid zal ontstaan.

Webshop met koppeling laten maken

En heeft u nog geen webshop of wilt u graag een dergelijke koppeling met het kassasysteem laten maken? Daar kunnen we u goed mee van dienst zijn. We bouwen webshops, zowel in Magento en in WooCommerce als volledig op maat. Daarmee zorgen we ervoor dat u een webwinkel kunt koppelen aan uw fysieke winkel of dat u eerst online van start kunt gaan.

Meer weten over de mogelijkheden van een webshop of de POS-koppeling die we kunnen aanbrengen? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

bedrijven die werken met onze software

  • Logo gemeente amsterdam
  • Logo ERC
  • Logo gemeente Rotterdam
  • Logo Bouwvisie
  • Logo SN
  • Logo Woononline
  • Logo TNO
  • Logo Verzuimteam
  • Logo Saxion
Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.