App laten maken? De 3 eigenschappen van een geslaagde applicatie

Geslaagde app laten maken? Een goede applicatie voldoet aan 3 belangrijke eigenschappen. De app biedt de gewenste functionaliteiten, heeft een gebruiksvriendelijke user-interface en is beschikbaar op het juiste platform.
We lichten de belangrijke eigenschappen toe, zoals we die hanteren op het moment dat we voor klanten een applicatie ontwikkelen.


Functionaliteiten van de app

Een goede app of applicatie biedt belangrijke functionaliteiten, daar waar de gebruiker iets aan heeft. Het gaat om mogelijkheden om informatie op te vragen, zelf gegevens in te voeren of bijvoorbeeld content te verzamelen.

Let op: ‘minder is meer’: probeer het aantal concrete functionaliteiten te beperken. Allerlei extra features maken een app gemakkelijk onoverzichtelijk en warrig. Beperk de functionaliteiten bij voorkeur tot de belangrijke kern.

Als we een app ontwikkelen voor klanten zorgen we ervoor dat de eerste versie inspeelt op de heel specifieke wensen en behoeften van gebruikers. We richten ons op een enkele doelgroep. In een later stadium is het mogelijk nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zonder de kwalitatieve ervaring van de oorspronkelijke app te verliezen.


User interface van de app

De meest succesvolle apps delen een belangrijke eigenschap: ze hebben een uiterst gebruiksvriendelijke user interface (UI). Uit de UI wordt direct duidelijk welke mogelijkheden de app biedt en hoe gebruikers daar gebruik van kunnen maken.

We testen de user interface bij gebruikers zonder enige ervaring met de applicatie. Uit de UI moet duidelijk worden welke functie waarvoor dient en hoe de app van toegevoegde waarde van blijken. Deze methode helpt ons een applicatie te ontwikkelen die intuïtief werkt en daarmee een gebruiksvriendelijk karakter krijgt.


Platform van de app

Denk op voorhand goed na over het platform voor de app. Een iOS-app is beschikbaar voor Apple-gebruikers, terwijl het Android-platform er is voor iedereen met bijvoorbeeld een Samsung, HTC of LG-toestel. Liever een webapplicatie laten ontwikkelen om alle gebruikers te kunnen bedienen? We denken in een vroeg stadium met u mee over het te gebruiken platform, zodat u optimaal kunt inspelen op de apparaten die de doelgroep gebruikt.

Het zijn de drie belangrijke eigenschappen van een geslaagde app. Zodra we een applicatie ontwikkelen voor klanten gaan we om tafel en bespreken we deze belangrijke overwegingen. Op die manier creëeren we de basis voor een app die voldoet aan de concrete wensen van behoeften, uiterst gebruiksvriendelijk werkt en op het juiste platform beschikbaar is.

Meer weten over de mogelijkheid om een applicatie te laten ontwikkelen of benieuwd naar onze concrete werkwijze? Neem contact met ons op, we horen graag van u.