Waarom zou u een tester inschakelen voor uw webapplicatie?

De ontwikkeling van een webapplicatie kost tijd. Tijd die nodig is voor de daadwerkelijke ontwikkeling, maar ook voor de belangrijke testfase. Om niet zomaar een applicatie te lanceren die uiteindelijk een aantal belangrijke fouten blijkt te bevatten.

In plaats daarvan is het zowel bij een hybride app als een webapplicatie belangrijk om een uitgebreide testfase in te plannen. De tester gaat aan de slag met de applicatie en zorgt voor twee belangrijke voordelen.


Functionele tests door de tester

Een tester zorgt allereerst voor de functionele tests van de webapplicatie. Dit kan al tijdens de ontwikkeling en realisatie, bijvoorbeeld via een beveiligde omgeving waardoor de rest van het publiek nog geen toegang heeft.

De tester kijkt met een frisse blik naar het product en kan de applicatie grondig testen. Actiever dan de meeste klanten, omdat een goede tester weet waar de kritische elementen zitten. Verder kunnen de functionele tests plaatsvinden met speciale software, om specifieke scenario’s na te bootsen en ook die al een keer uit te proberen voordat de applicatie live gaat.

De tests van een webapplicatie helpen problemen in een vroeg stadium aan het licht te brengen, om daar voor de lancering of zelfs voor de beta-variant nog wat aan te kunnen doen. Dat voorkomt klachten over een functionaliteit die zich opstapelen, waardoor de gebruikers aan de slag kunnen met een versie zonder de eerste kinderziekten.


Een enthousiaste gebruiker

Vervolgens is het verstandig om tijd te plannen voor het testen door daadwerkelijke gebruikers. Door de doelgroep aan de slag te laten gaan met de webapplicatie wordt duidelijk op welke manier zij er gebruik van gaan maken.

Let vooral goed op de mogelijke problemen waar zij tegenaan lopen. En houd bij hoe lang het duurt om bepaalde stappen te doorlopen of bepaalde informatie op te vragen. Interessante informatie, die een kans biedt om de applicatie meer gebruiksvriendelijk te ontwikkelen.

Tip: maak opnamen van de gebruikers of vraag ze al tijdens het testen bij te houden wat ze ervaren. Op die manier krijgt u de meest waardevolle informatie, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u de webapplicatie verder kunt laten verbeteren.


Webpplicatie laten maken en laten testen

Wilt u een webapplicatie laten maken? Daar kunnen we u vanuit Alkmaar en omgeving goed mee van dienst zijn. We programmeren voor klanten in Noord-Holland en de rest van Nederland.

We bouwen een webapplicatie die we kunnen koppelen met bestaande systemen. En we adviseren u graag over het grondig laten testen daarvan. Heeft u andere vragen over de applicaties die we bouwen of onze algemene werkwijze? Neem contact op, dan vertellen we u daar natuurlijk graag meer over.