Hoger in Google met uw WordPress website: 3 razendsnelle tips

Hoger in Google met uw WordPress website? Goede zoekmachine optimalisatie draagt bij aan uw positie in de zoekresultaten. WordPress is daar volledig op gericht en biedt daardoor geavanceerde mogelijkheden. Werk voor een SEO specialist, eventueel samen met een tekstschrijver.

Gelukkig zijn er ook praktische tips beschikbaar, om razendsnel een verschil te maken. Wij zetten er een paar op een rij, om direct hoger in Google te komen met uw WordPress website.

Broken links en redirects verhelpen

Ten eerste, zorg ervoor dat er geen sprake (meer) is van broken links en redirects. Ze maken het voor de bezoeker vervelend om de website te bezoeken en pagina’s te openen. Google straft daarvoor. Of andersom, beloont u voor het herstellen hiervan.

Download bijvoorbeeld de Broken Link Checkar-Plugin. Een handige tool die meteen aangeeft wat er aan de hand is, om dat op te lossen. De koe bij de horens vatten, om de website in technische zin te optimaliseren.

De beste SEO-plugin installeren

Vervolgens is het verstandig om de beste SEO-plugin te installeren. Tenminste, eigenlijk voldoet iedere serieuze SEO-plugin. Het meest populair is Yoast. Een plugin voor WordPress, waarmee het eenvoudig wordt om per pagina en per bericht (blog) de optimalisatie te verzorgen.

Gebruikt u de Yoast-plugin? Controleer dan zowel de leesbaarheid als de SEO-optimalisatie van pagina’s. Ze komen de vindbaarheid beiden ten goede. Stel de belangrijkste zoekterm per pagina in en optimaliseer die. De vindbaarheid zal er meteen door verbeteren.

Afscheid nemen van tags

Tenslotte, steek geen tijd meer in tags voor WordPress. Het was ooit een leuke feature, bijvoorbeeld om een word-cloud te vormen. Inmiddels is dat hopeloos achterhaald. En toch werken met verschillende categorieën voor bijvoorbeeld pagina’s en blogartikelen? Maak dan gewoon gebruik van de categorieën in WordPress. Het werkt op dezelfde manier en leidt bovendien tot betere zoekmachine optimalisatie.

De tags zorgden er vooral voor dat je haast overal wel een tag voor kon verzinnen. Per tag-pagina was er sprake van weinig relevante content, waardoor Google daar zeker geen bonussen voor uitdeelde.

WordPress website laten maken

Enthousiast over WordPress, maar werkt u daar nog niet mee? Of bent u benieuwd naar de professionele mogelijkheden in het CMS? We vertellen u er graag meer over.

We kunnen een WordPress website voor u maken en meteen met u meedenken over de optimalisatie daarvan. Op die manier werken we vanuit Alkmaar aan WordPress. Voor de regio, heel de provincie Noord-Holland en ook voor klanten in de rest van Nederland. Meer weten? Neem contact met ons op.