3 tips voor WooCommerce: professionele webshop laten maken

WooCommerce is de ‘gebruiksvriendelijke’ keuze om een webshop te starten. Als plugin binnen WordPress. Gemakkelijk in het gebruik en handig om mee te starten. Maar, dat hoeft niet te betekenen dat er geen professionele mogelijkheden beschikbaar zijn. Sterker nog, met een paar handige tips is het goed mogelijk om WooCommerce juist als een heel professionele webshop te gebruiken. Hoe we dat doen als webshopbouwers? We zetten een paar handige tips op een rij.

‘Featured products’

Ten eerste, zorg voor een aantal featured products in de webshop. Mooie producten die wat extra aandacht verdienen. Bijvoorbeeld tijdens een specifiek seizoen of een ander belangrijk moment in het jaar. Gebruik daarvoor de sterretjes in het productoverzicht.

En creëer een onderdeel op de website met daarin de featured products. Op die manier kunt u ze eenvoudig extra onder de aandacht brengen. Om er daarmee voor te zorgen dat u die producten naar voren kunt schuiven, als de beste keuze voor dit moment.

Afbeeldingen per productvariatie

Een webshop met diverse producten, verkrijgbaar in meerdere (kleur)variaties? Het is in WooCommerce goed mogelijk om verschillende foto’s per variatie te laten zien. Op basis van individuele afbeeldingen. Door de variatie in de back-end aan te klikken en op het blauwe icoon te klikken. Om een foto te uploaden voor die specifieke variatie.

Tip: foto’s helpen de webshop flink overtuigender te maken. Vooral als die foto’s een groot formaat hebben.

Filteren binnen de producten

Tenslotte, bied de mogelijkheid om de producten te filteren, op basis van specifieke eigenschappen. Bijvoorbeeld op basis van een kleur of andere belangrijke eigenschappen, zodat klanten daar snel naar op zoek kunnen gaan.

WooCommerce biedt de mogelijkheid om de eigenschappen van producten vanuit een feed in te lezen. Of die handmatig toe te voegen, voor de meest rijke informatie over de verschillende producten. En die gemakkelijk te laten vergelijken of het heel eenvoudig te maken om gebruik te maken van de filters die er beschikbaar zijn.

WooCommerce website laten maken: ervaren specialisten

Een WooCommerce website laten maken en er daarmee voor zorgen dat klanten een professionele keuze te zien krijgen? Wij gaan er als ervaren webbouwers graag mee aan de slag.

We hebben ervaring met Magento en met WooCommerce, waardoor we u ook uitstekend kunnen vertellen over de verschillen tussen de beiden. We zorgen voor een gebruiksvriendelijke webshop of leggen koppelingen met andere systemen die u al gebruikt. De ideale keuze om een webshop te laten bouwen. Vanuit Alkmaar, voor heel Noord-Holland en de rest van Nederland. Neem contact met ons op. Dan gaan we graag voor u aan de slag, op basis van WooCommerce, Magento of met een maatwerk webshop.